Last news in Fakti

11 Септември, 2023 18:12 2 058 32

Днес изтича срокът за доброволно премахване на каравани и бунгала, пострадали от наводнението

  • наводнение-
  • каравани-
  • премахване

Приоритетни за премахване са двайсетте каравани и бунгала с поддала конструкция от придошлите води. За останалите незаконни, които не са засегнати от наводнението, също текат процедури за премахването им

Днес изтича срокът за доброволно премахване на каравани и бунгала, пострадали от наводнението - 1

Близо двайсет каравани и бунгала с нарушени конструкции от наводнението спешно трябва да бъдат премахнати от собствениците им, каза за БТА заместник-кметът на Община Царево Марин Киров.

Бележки и предписания, че са опасни и незаконни са разлепени на обектите на 8 септември, даден е тридневен срок за премахването им, т.е. срокът изтича днес, обясни Киров. Той каза, че караваните и бунгалата, чиито собственици не са се съобразили с предписанията, ще бъдат премахнати принудително. За целта ще бъде наета техника от частна фирма.

Приоритетни за премахване са двайсетте каравани и бунгала с поддала конструкция от придошлите води. За останалите незаконни, които не са засегнати от наводнението, също текат процедури за премахването им, заяви за БТА Киров. Предписания за това са издадени още преди бедствието в района на Царево. Част от собствениците са обжалвали, каза Киров.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    17 2 Отговор
    Започна разчистването, всички обясняват за Гърция но никой не казва, че там инспектора минава "това е преместваем обект" човека се почесва и казва "да се премести с 2 метра" или се премества или ти пишат акт за стационарен обект. Само не знам нещо замълчахте за "якото място " там караваните стационарни ли бяха или преместваеми?
  • 2 Аве

    20 6 Отговор
    3 дена срок!?!? Почти никой не може да реагира за това време!? Явно кмета е решил с чужда, пита помен да прави и да изкара и някой лев от разрушаването през някоя фирмичка за целта?

    Коментиран от #6, #29, #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🚐🚐🚐

    12 4 Отговор
    По пътя често стм срещал едни дърти кемпери Фиат сигурно на 35 години движат едва едва с 30км/ч и пушат, като ТЕЦ 🤡
  • 5 Кво рече

    7 4 Отговор
    Премахваш и законните и всичко е точно. Има проблем, няма проблем..... но незаконните ще видят по нататък...
  • 6 Всички

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аве":

    Каравани и колиби свободно съчинение. Трябва да бъдат премахнати незабавно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Метната арапейка

    10 2 Отговор
    Моля всички не местни Арапейци да напуснат черноморието !!!

    Коментиран от #22

  • 10 Ха ха

    17 2 Отговор
    Къде са екоактивистите,които всяка година са там по 5,6 месеца?Къде е Васко Гюров,Стенло и т.н.със зъби и нокти бранеха Арапя за незаконното си прибиваване там,за незаконно снабдяване с ток и вода.Сега са в София,когато някой оправи този кошмар,догодина пак ще са там.Нагли и нахални типове
  • 11 Бургазлия

    13 2 Отговор
    А от залив /плаж/ Вромос кога ще се махнат всички колиби и бараки.
    Целогодишно са там

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Анонимен

    11 4 Отговор
    Май проблема е че на мястото на бунгалата и караваните Някой наш човек иска да си направи хотелче

    Коментиран от #31

  • 13 Каравани?

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бургазлия":

    Тия боклуджарници замърсяват яко Черно море безконтролно

    Коментиран от #14

  • 14 Анонимен

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Каравани?":

    А как го замърсяват ? Ако си плащат таксите общината или частника трябва да осигурят да няма замърсяване независимо дали е колиба палатка или каравана . Явно тук някой взима пари без да го интересува дали ще мръсно или чисто и така е по цялото Черноморие.

    Коментиран от #20

  • 15 Левски

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бургазлия":

    Какво общо има Вромос? Спокойно и това последното диво местенце ще ни отнемат...Те на Кара Дере чак дойдоха да развалят рахатлъка на хората ти се притесняваш за Вромос...

    Коментиран от #19

  • 16 Наблюдател

    11 1 Отговор
    Да се почисти и измете всичко. Има хотели и частни къщи да почивка.
  • 17 Оная устатата

    4 1 Отговор
    Зорница София ли беше, защо сега мълчи. Че как така ще й нарушават правото да си кюхне бараката където тя иска и да им разрушат сборището на Ентелигенцията.
  • 18 Да, бе

    3 1 Отговор
    Все едно убиеца да извършва погребението на жертвата... Винаги на печалба....
  • 19 Братовчеда

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Левски":

    Това диво местенце почиващите го превърнаха на клозет. Ходил ли си да видиш с очите си какво чудо е. Не си, нали?
  • 20 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Да, бе, общината ще ти чисти мръсотиите. Ужас.
  • 21 123456

    3 4 Отговор
    Прекрасна ситуацийка да се гепят едни караванки и кемперчета на безценица от кметчето ....

    Коментиран от #27

  • 22 въпроси

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Метната арапейка":

    Кои са "месните арапейци? Питам, щото това място повече от 50 години е къмпинг. Аз и много мои приятели идваме тук повече от 35 години и плашаме си на собствениците на съответните места. Защо трябва да се вахнем. За да застроят и един от малкото остнала къмпинзи.

    Коментиран от #25

  • 23 Фен"

    5 2 Отговор
    Държавата им дава предписанията. Собствениците си траят. А природата ги отстранява без предупреждения.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мдаа

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Фен"":

    Още едно наводнение в региона и всичко ще се изчисти. Природата си знае работата.
  • 27 Да, бе

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "123456":

    Притрябвало му на кмета тия бараки на колела.
  • 28 БАЦЕ ЕООД

    0 0 Отговор
    не си губят времето, все едно нарочно са позволили бедствието ....
  • 29 абе

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аве":

    може и път да няма, ама това е българска ДЕМОКРАТИЧНА бюрокрация с цел... Писаха акт на една жена в София, не спазва маркировка, то няма ... Полицайчетата, Вие живеете тук, трябва да си я представите!
  • 30 А де?

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аве":

    Преместваем обект се мести за 30 минути. Наемат си едно тракторче и се местят. Да не говорим, че повечето си имат яки джипки. Ако това им е важно ще си зарежат другата работа и ще си оправят обекта. Ако не им е важно не заслужават твоята защита и моето съжаление. Това словосъчетание "каравана с нарушена конструкция" ми е малко неясно. Гума ли е спукала тази каравана или не е каравана? Каквото и да е всеки е отговорен за собствеността си.
  • 31 Казвал съм ти и преди

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Ако имаше някаква възможност там да има хотели вече отдавна щеше да има. Не ги подценявай собствениците на тези парцели.
  • 32 Бизнесът с караваните

    1 0 Отговор
    Имаш си частен парцел, на който не можеш да строиш. Разделяш го на правоъгълници и ги даваш целогодишно на ентелегенцията с караваните. Те си ги докарват и повече нямат грижа къде ще ги паркират извън сезона и къде ще ги ситуират в сезона. Само че идва голямата вода и слага край на хармонията. Ти като собственик нямаш задължение да им събираш покъщината от плажа и да им довлачваш отнесените каравани. Те пък като много ангажирани да оправят света нямат време да се погрижат за имуществото си. Тогава се намесва общината и въвежда ред. И ще има няколко недоволни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове