Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 14:31 986 19

Полковник о.з. Диман Георгиев: Националната сигурност и отбраната се гарантират чрез сътрудничество със съюзниците

  • национална сигурност-
  • страйкър-
  • вот на недоверие

Закупуването на бойните машини "Страйкър" е стъпка в правилната посока към съвместимостта между българската армия и армии на съюзниците, смята той

Полковник о.з. Диман Георгиев: Националната сигурност и отбраната се гарантират чрез сътрудничество със съюзниците - 1

Полк. о.з. Диман Георгиев каза пред БНР, че България е демократична страна и всеки има право да иска вот на недоверие в съответствие с Конституцията. По отношение на мотивите зад вота, полк. Георгиев подчерта, че важният въпрос е "доколко той е насочен към правителството и доколко правителството има вина за състоянието на отбраната".

Според него, националната сигурност и отбраната на страната се гарантират чрез сътрудничество със съюзниците.

“Правителството може да гарантира националната сигурност и отбраната, но задължително във взаимодействие с нашите съюзници. Не трябва да забравяме, че сме член на НАТО и ЕС“, каза той.

Той посочи, че част от вота на недоверие е свързан с предстоящите покупки на въоръжение и техника, като по-конкретно бойните машини "Страйкър".

Полк. Георгиев смята, че този ход е стъпка в правилната посока към съвместимостта между българската армия и армии на съюзниците.

Относно разходите за покупката, той подчерта важността на гледането на цялостния пакет, включително различни допълнителни елементи. Полк. Георгиев също така коментира, че заплатите в армията не са основният фактор, който влияе на решението на младите хора да се присъединят към военната служба.

От разговор с военнослужещи, които са участвали в мисии в Ирак, полк. Георгиев съди, че тяхната основна загриженост е свързана с недостатъчното признание на техните усилия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    25 16 Отговор
    Това не е никакво сътрудничество, а слугинаж и пладнежки обир.

    Коментиран от #3

  • 2 вмирисан зелен чорап

    22 3 Отговор
    Националната сигурност не се ли гарантираше от Българската армия, или стана както с банките - валутата се гарантира от кредиторите на Запад.
  • 3 Ако влезете в Европа

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Всички македонци, ще сте партенки. Ако си служил на Лопово, ще знаеш.
  • 4 Сатана Z

    24 3 Отговор
    Клетвоотстъпникът о.з. Диман Георгиев е бил милиционер през целия си безсмислен животец за да ни занимавате с неговите логореи.
  • 5 ХАХАХА

    17 3 Отговор
    Да ти имам съюзниците !
  • 6 БЛРС

    10 4 Отговор
    Националната сигурност и отбраната са гарантирани от Българския Ловно-Рибарски Съюз. Собствениците на нарезно оръжие за подборен лов с оптичен прицел няма да допуснат нарушаване на българския суверенитет !
  • 7 Боруна Лом

    14 4 Отговор
    ЯВНО И ТОЯ ЧАКА АТЛАНТИЧЕСКА ЗАКУСКА,АМА НАНАЙСИ МАРО!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мухаа,хаа!

    6 1 Отговор
    И този е от серията " новоизлюпени" полковници,след 1989 г.МО се превръща в римейк на гениалния филм с Т.Колев..полковник,-кадрови войник.Полковник- кадрови войник.Отделно генаралитет за сто хилядна армия.Барабар с контра адмирали, на две гребни лодки и " модернизирани" гумени с извънбордов двигател.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    5 1 Отговор
    Националната сигурност не се осигурява, като служиш на чужди държави организации и правиш народа с 2.5 милиарда лева по-беден за това. Да прочетат НК раздел предателство и шпионство, и клетвата от конституцията, и да се разпознават сами там. Разни като предателят Тагарев не са за вот за недоверие, а за затвора.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Някой ти си никой

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Хайде погледни съседните ни държави.Даже Сърбия и всичките ти т.пи аргументи си ги сложи знаеш къде.Нали знаеш приказката ,който не храни своя армия храни чужда.

    Коментиран от #15

  • 13 Орел

    1 1 Отговор
    Знае ли някой кой е този? В нета няма информация за този "експерт по национална сигурност".
  • 14 Тоя е шемет

    2 1 Отговор
    Тоя е шемет. Заплатите са по-мижави и от на касиерка в Лидъл.
  • 15 Някой

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Някой ти си никой":

    Прочети НК членове 98, 103, 105, 162. Конституция членове 6 алинея 2, 76 алинея 2. Без да съм юрист, това е видно, че го нарушават. Никой не е казвал да отслабваме армията. Но къде е поне конкурса? Къде е конкуренцията? Защо с тези си решения ни ограбиха с милиарди лева? Защо изпуснахме инвестиция на СААБ, която можеше при дори обстоятелства да носи милиарди от данъци? Последните американски военни учебни самолети се правят от Боинг със СААБ. Защото тези предатели са заплаха за сигурността на България. Колко по-добре би било ако не бяхме в ЕС и НАТО и имахме кой да се бори с картелите тук с инфлацията! Част са вносни кризи. Като и с ковида и последиците, като към 70 хиляди повече починали, а в Туркменистан където бе забранено да се говори за ковида, за 2021г същата смъртност като за 2019г спрямо населението и 107+ хиляди по-малко умрели от тук при същото население като бройка за 2021г.
  • 16 Казуар

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Я кажи България като малка държава,слаба икономика, слаба изостанала армия как ще се защитава, или пишеш по инерция без да мислиш.

    Коментиран от #19

  • 17 Украинска холера са управляващите БЕЗРОД

    2 1 Отговор
    Ей полковничета! Яко някой смята че НАТО ще се бие срещу този КОЙТО ни нападне! МНОГО ЯКО СЕ ЛЪЖЕТЕ! ЩЕ БЪДАТ ЗАПЛАХИ, ПЛАШЕНЕ, РЕВАНЕ, БУЧЕНЕ НО НИТО ЕДИН НАТОВСКИ ВОЙНИК НЯМА ДА ПАДНЕ ЗА ЗАЩИТА НА БГ!
  • 18 Гого

    1 0 Отговор
    Управляващите шушляци не разбират какво означава сътрудничество, а какво е слугуване на чужди интереси !!!!!!!!!! Едното е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
  • 19 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Казуар":

    Преди 35 години имахме уважавани армия, икономика, култура............ Отново изживяване на КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове