Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 15:18 1 094 26

Започва вътрешна проверка за служители, които са превишили правата си по време на протеста

  • сдвр-
  • проверка-
  • протест

Заповедта е на директора на СДВР, а резултатите се очаква да станат ясно до дни

Започва вътрешна проверка за служители, които са превишили правата си по време на протеста - 1

Директорът на СДВР е започнал вътрешна проверка заради служители на реда, които са превишили правата си по време на протеста в София снощи. Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БНР.

Той допълни, че е наредил проверката да бъде извършена в спешен порядък.

Калин Стоянов посочи, че оперативната дейност на МВР е поверена на главния секретар и затова не е бил на мястото на сблъсъците.

Министърът посочи, че е бил на прожекция на филм за телефонните измами, по който МВР е консултант.

Той е категоричен, че действията на полицията и жандармерията са реципрочни на агресията от страна на крайни фенове, чиято цел е била да окървавят протеста.

"Станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на столицата във вчерашната вечер. Само за час бяха потушени безредици, които в някои европейски страни се превръщат в масови. В същото време не приемам действията на единици служители, които превишиха правата си и не се справиха със задачата да не се поддават на провокации", заяви Стоянов.

По думите му само навременната и адекватна реакция на полицията и жандармерията са предотвратили по-сериозни щети, а и дори жертви.

Министър Калин Стоянов заяви, че няма да подаде оставка и е учуден от исканията за нея. Той каза това след като по-рано днес ПП-ДБ поискаха той да напусне поста.

Стоянов посочи, че ако подаде оставка, означава да предаде всички свои колеги, които снощи са били на терен. По думите му той е част от политическото ръководство, а оперативното ръководство е задължение на главния секретар на МВР. Калин Стоянов увери, че е бил в непрекъсната връзка с него, както и с директора на СДВР.

Той каза, че няма напрежение между него и премиера Николай Денков. На въпрос дали е бил притискан преди местните избори, както по-рано заяви Делян Пеевски, Калин Стоянов отговори, че не се е поддавал на натиск.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    6 15 Отговор
    Пак ли проверки бе, глупости.
    Малко им беше боя на лумпените от Локото, Ботев, Левски и ЦСКА. Малко им беше.
    Те откраднаха държавата, ние ще правим проверки на полицаи, които са били няркомани и пияници, които палят и чупят!
    Срам

    Коментиран от #8

  • 2 у индия бият яко

    3 5 Отговор
    Ако пуснем индийски полицаи ще стана интелесно, ще е скимтене биене с палка по табаните, млатене и от 2000 участника сигурно щеха да останат само неразбралите
  • 3 Григо

    6 12 Отговор
    Те ако си бяха превишили правата, протестантите за 10 минути, щяха да са разгонени и арестувани.
    Факт е че не са били подготвени, без шлемове, каски и щитове. Факт е че са постъпили най-хубанно с водни оръдия и газ. Незнам какво им търсят още, не им е било лесно на хората да изпълнят служебния си дълг!
  • 4 Кога ще започне проверка кой стои

    6 2 Отговор
    18 години зад лицето Боби Михайлов? Кога руските хаирсъзи ще бъдат пратени на заслужена почивка в Сибир?

    Коментиран от #15, #16

  • 5 у-роди

    13 1 Отговор
    шефът на СДВРто е TЪП милиционер и барабар с ония мъжката КАЛИНкa киноман да си дават оставката и дим да ги няма !
  • 6 Гоце

    12 0 Отговор
    Михайлов трезвен редко можеш да го видиш сега е вкарал поне 500 грама от сутринта.
    Сигурно и кара в нетрезво състояние, направо излага родния футбол язък че беше добър вратар навремето
  • 7 И кво?

    8 10 Отговор
    Некви мърльовци трошили и ченгетата ги били 😆

    Коментиран от #9

  • 8 чуко

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    ти малOУмен ли си бе
  • 9 а дано

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "И кво?":

    пожелавам ти и на тебе да ни натрошат кокалите докато си седнал на биричка с приятели

    Коментиран от #13

  • 10 кална вена

    4 4 Отговор
    разбирам да са шамарили мирни протестиращи, ми то топ серсеми... дето са си го търсили....нали сте бабаити и търсите провокация..., ми ето получавате квот сте търсили, ама сега превишили....ми да...тук е БГ , жандарите знаят как да бухат, да не са меки китки кът на запад.
  • 11 По този начин

    4 3 Отговор
    Съвсем ще откажете полицаите да си вършат работата и ще станем и ние като западното крайбрежие на щатите.
    Незнаещите да проверят, да не бързат да се радват!
  • 12 шушумиги

    7 1 Отговор
    те тия ербапи с униформите ако така пазеха границата, както пазят разбoйниците от БФСто немаше да има един мигрант у БГто

    Коментиран от #20, #23

  • 13 кална вена

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "а дано":

    а баш тъй ще да е било, ние не сме биле по агитки, не сме биле по мачове, само на бира сме ходили...
  • 14 гост

    5 0 Отговор
    Хайде сега за да спасим ПЕРУКАТА на едно ПИЯНДЕ полицията е виновна! Перуката , Какадуто и Емо като забъркаха тази каша - ЗАЩО НЕ СИ ПЛАТЯТ МАСРАФА !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Жълтопаветник

    5 6 Отговор
    Не е имало никакви безредици! Ние, съвсем кротко палехме автомобили , разбивахме магазини и грабехме! Изведнъж се появява полиция и почва да ни пречи! Това е нарушение на човешките ни права! Разбира се ние биехме полицаите като маче у дирек , но някои от тях посмяха да ни се възпротивят! Не случайно ПП - ДБ искат оставката на министъра на МВР и той ще си я подаде! Без нас ПП - ДБ са нищо! И те го знаят!
  • 18 Тома

    8 4 Отговор
    Хората казват че полицията е провокирала протестиращите за да почне боя
  • 19 ако бяхме народ

    3 11 Отговор
    Вече да сме пред парламента за да защитим полицаите, които съвестно са си свършили служебните задължения. Но не сме народ. П..ки сме.
  • 20 Те не пазят

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "шушумиги":

    БФС-то, а себе си! И теб да те шибнат няколко камъка по главата, макар и с каска, като ги хванеш после замерилите те, с перце ли ще ги галиш?
    За сведение - нито съм полицай, нито ги харесвам особено, но трябва да сме обективни.
  • 21 Къцамун

    3 0 Отговор
    Вчера вечерта ми казаха че снимали филма - фенки, фенки и участвал там и Фънки?
    Верно ли е?
  • 22 Значи

    3 0 Отговор
    Този индианците ако го набарат направо ще го скалпират
  • 23 Полицай

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "шушумиги":

    Следствените арести у нас са претъпкани с трафиканти! Питай г-да законотворците защо законите ни са такива че им се налага само глоба и ги пускат да си ходят! Мигрантите изобщо не са престъпници! Те попадат в местата за временно убежище където Ние българският народ се грижим най-старателно за тях! Какво стана с тоя дето уби двама колеги на пътя карайки автобус пълен с мигранти!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 прекалено

    3 0 Отговор
    Тук се оставят написани само коментари, одобряващи насилието и побоя над народа. Другото минава под гумата.
  • 26 ОСМАНАГИЧ 🇹🇷

    0 1 Отговор
    🤩Ако бяха "заредили" водните оръдия от септичните ями,протеста щеше да приключи докато започне🤮
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове