Last news in Fakti

3 Декември, 2023 17:05 3 202 34

48-годишен ловец бе прострелян по непредпазливост и почина по време на лов

  • ловец-
  • застрелян по непредпазливост

Извършителят е задържан. Той е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство

48-годишен ловец бе прострелян по непредпазливост и почина по време на лов - 1

Мъж е убит по непредпазливост по време на лов в Разградско, съобщи БТА. Инцидентът е станал вчера около обяд при излет за отстрел на диво прасе в местността Кованлъка край село Мортогоново. Ловът е разрешен и надлежно организиран, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илиана Георгиева.

Загиналият е 48-годишен мъж от село Мортогоново, каза за БТА говорителят. 53-годишен ловец, който също е от селото, е прострелял по непредпазливост в гръдния кош колегата си от дружинката. Простреляният е издъхнал на място, а смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. Тялото е откарано за аутопсия в Търговище.

Извършителят е задържан. Той е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство, уточняват от ОД на МВР в Лудогорския град.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград са проведени огледи на местопроизшествието и множество разпити на свидетели. Назначени са експертизи, които да изяснят обстоятелствата около възникването на трагичния инцидент. По случая е образувано следствено дело по чл.123, ал.1 от НК.

Предстои прокурорът да прецени промяна в мярката за задържане на извършителя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбрал е

    51 8 Отговор
    Какво чувстват животинките.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    41 5 Отговор
    Авджиите като искат да убиват да отиват на източнит фронт.

    Кеф ти за 404 кеф ти за Мецана,могат да убиват и пари могат" да вземат (ако оцелеят де).
  • 3 Иван

    48 8 Отговор
    Никога не съм харесал този лов, страшно глупаво ми се струва да обикаляш с километри и накрая да застреляш един заек, прасе или сърна.

    Коментиран от #5

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 5 Отговор
    Умишлено и Предварително Замислено убийство

    Коментиран от #24

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Човек си

    Коментиран от #17, #25

  • 6 жалка държава

    62 2 Отговор
    Бандит с право да притежава оръжие , и това е резултата !!

    Коментиран от #16

  • 7 Йо хо хо

    34 0 Отговор
    Замисляли ли сте се защо всички плашила са като човеци
  • 8 Eгати Държавата:

    53 4 Отговор
    Криминално проявен притежава Огнестрелно оръжие,
    а може да има и Карабина за Подборен лов!
    "Извършителят е задържан. Той е криминално проявен! "
  • 9 А служба КОС?

    42 3 Отговор
    Защо не е отнето оръжието на криминално проявен? Или е наш човек, или няма да се учудя за липсата на координация между институциите.
  • 10 Пишмани

    53 4 Отговор
    Ловци са все бивши или настоящи влстници,мутраци и пишман бизнесмени,хора с психически девиации.
  • 11 Перо

    46 2 Отговор
    А защо полицаите от служба КОС на МВР не са задържани и лично местния началник на МВР не е санкциониран, след като е подписал разрешителното за притежаване на огнестрелно оръжие на криминално проявено лице! До кога от един човек ще зависи издаването на разрешително за ловно и късо нарезно оръжие и ще се провокират корупционни практики? В САЩ /в много щати/, всеки има право на оръжие, ако отговаря на критериите. Или има право на разрешително или не! А тук след хиляди процедури кандидата зависи от благоразположението на един човек! Ето го и резултата!

    Коментиран от #18, #27

  • 12 нямам думи

    41 1 Отговор
    От кога на криминално проявени е разрешено носенето , и съхранението на оръжие. Обикновено оръжие не се разрешава, дори да си ударил шамарче на собствената си жена . Служителя от служба КОС , заедно с директора на РПУ , който разписва документа даващ право на придобиване трябва да понесат сериозна отговорност.

    Коментиран от #15

  • 13 красота

    9 3 Отговор
    КЕФ КРАСОТА
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ай стига ве

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "нямам думи":

    РПУ има началник а не директор
    Що се отнася до криминално проявен не значи нищо.
    Не е осъждан а някой " топ криминалист" или районния инспектор го е написал и до там.

    Коментиран от #31

  • 16 РЕАЛИСТ

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "жалка държава":

    Тези престъпления може да ги е извършил преди 30 години. По закон,след определено време има реабилитация и лицето се счита за неосъждано. Издава му се свидетелство за съдимост " не осъждан" . Полицията няма право в такъв случай да казва , кой какво бил правил. Може да си вади и разрешително за оръжие.

    Коментиран от #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Уестия

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Федерос виеш ли
  • 19 П. Желев

    27 4 Отговор
    Да си ловец в21век е доказателство за тежък комплексарлък. Грабнал Муньо една пушка и се има за най великото творение на природата. Да ама не. Усетил е жегата от съчмите.
  • 20 никола гешев

    15 2 Отговор
    Защо на криминално проявеният не му е било отнето разрешителното за оръжие?!
  • 21 АБВ

    15 4 Отговор
    Браво много се радвам един убиец по малко .Лова трябва да бъде забранен
  • 22 На застреляния просто му се е върнало

    12 5 Отговор
    Това което той е причинявал ,така е редно и справедливо,всичко се връща рано или късно като бумеранг
  • 23 Иоб

    7 1 Отговор
    Криминално проявен и с разрешително за орьжие. Скапани органи и държава. Колко още трябва да умрат по ТОЗИ НАЧИН, че малко да ги озаптят тея ловци, доста от тях на "социална" или по болест(корави) пенсия и "наши хора".
  • 24 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    В правителството си има квалификация за такъв случай. Правната квалификация не е убийство по непредпазливост, а " грешка" . Лицето не носи наказателна отговорност. Типичен случай за ловец застрелял колега, помислен за дивеч
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛИСТ":

    На сложилите минус им допирах извадка от закона " Реабилитацията заличава осъждането. От момента на реабилитация лицето не се третира вече като осъждано. Съдебното му минало не може да се съобщава и то може да се ползва от всички права, от които се ползват и неосъжданите граждани.

    Реабилитацията е позната отдавна в Европа. Тогава не е имало бюра за съдимост и единствено хорската памет е създавала неудобства за престъпния деец. Реабилитацията като акт била извършвана на градския площад, където владетелят обявявал провинилия се гражданин за изкупил греха си. С времето тази церемония отпаднала, защото единственият ефект, който създавала е припомнянето на местните жители за вече забравеното престъпление.

    В наши дни, нещата са коренно различни. Осъждането създава редица неудобства на гражданите. Невъзможността да се притежава огнестрелно оръжие, да се заемат редица длъжности, да се изкара виза за някои страни и др. Тези неудобства не могат да бъдат вечни, като именно реабилитацията е институтът, който ги отстранява.

    Реабилитация по право.
    Реабилитацията по право е свързана с по-леки престъпления. При нея е характерно, че от лицето се изисква единствено да се въздържа от престъпни прояви за определен период от време. Тя се нарича по право, защото осъденото лицето не е необходимо да предприема каквито и да е действия. След изтичането на определен период от време, в свидетелството за съдимост спира да се отбелязва осъждането на лице
  • 27 Шопо

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени, на СДВР също, главния секретар на МВР също.
    За министъра на МВР няма да коментирам той е ротационен, ха ха!
  • 28 Пишман ловджия

    6 1 Отговор
    Тоя криминално проявен с оръжие извършва убийство, абе пълен провал са тия служби. Как е взел разрешително, как са го допуснали да е член в ловна дружинка, как са му дали да закупи оръжие , все въпроси към така наречените органи, уж държавни а по-скоро полови.
  • 29 Асен

    2 1 Отговор
    Няма само той да убива я.Намери си майстора.
  • 30 Българин

    5 1 Отговор
    А той като убива невинните животинчета?!Връща се като бумеранг.
  • 31 За съжаление

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ай стига ве":

    За съжаление изискванията за ловно оръжие са занижени - да не е осъжзано или да не се води разследване срещу лицето за пресъпление от общ характер. В случая ако противозаконното отнемане е грабеж или ако при побоя има нещо счупено , това си е престъпление от общ характер. За съжаление лесно се издават и медицински за психическа годност. Ако действащите ловци бъдат подложени на обективен психотест, половината няма да го покрият. И поради що за ловец се изисква само завършено основно образование?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Фикри

    0 0 Отговор
    Чета коментарите и се чудя, как като немогат да раждат "мъжете " с нетрадиционна сексуална ориентация стават все повече.
    Съболезнования на близките на загинали.
  • 34 Циник

    0 0 Отговор
    Криминално проявен ама иначе със законно оръжие. А я като криминално непроявен пробвай да станеш ловец или да добиеш оръжие и глей кво става...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове