Last news in Fakti

3 Декември, 2023 20:20 1 584 29

Румяна Бъчварова: Атмосферата в публичния ни живот е много лоша, виновни за това са политиците

  • ротация-
  • политици

В дипломацията знаците са много важни, те са по-важни понякога и от думите. Решенията, които взе България за Лавров, са правилни, каза бившият ни посланик в Израел

Румяна Бъчварова: Атмосферата в публичния ни живот е много лоша, виновни за това са политиците - 1

"Много е важно да има уважение в политиката, защото то се предава и на обществото и между хората. Отговорността на политика е не само какви решения ще вземе, а как това ще се отрази на живота на хората. Атмосферата в публичния живот е много лоша, виновни за това са политиците”. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш посланик на България в Израел Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

„Формулата за ротационно правителство е възможност по добър начин да формираш стабилност и яснота какво ще правиш. Имах възможност да я видя и в Израел. Начинът, по който се конструира тази възможност за формиране на правителството започва от „А” и завършва до „Я”. Много грешки са натрупани и в началото на март ние няма да знаем какво да правим. На практика сега нямаме ротационно управление, имаме редовно правителство, чиито участници са се договорили да има някакви действия. Ротационното правителство означава със закон всичко да е описано”, обясни Румяна Бъчварова.

Тя е категорична, че всяко едно управление дължи на избирателите си публичност и откритост. Хората трябва да знаят какво се случва. „За да има ротация, трябва сегашното правителство да подаде оставка, да има консултация с президента, който да връчи мандат на първата сила и всичко да стане по Конституция”, заяви Бъчварова.

„В дипломацията знаците са много важни, те са по-важни понякога и от думите. Решенията, които взе България, са правилни. България не може да си позволи да бъде пренебрегвана, да се казва, че е васална”, заяви Бъчварова по повод решението на Мария Габриел да напусне срещата на ОССЕ в Скопие.

За войната на Израел с групировката „Хамас” тя каза, че ситуацията е сложна и вероятно скоро време няма да се върнат предишните спокойни дни.

„За всички нас е важно да следим външната политика, защото това е контекста, в който се развива националната ни съдба. В България сме много съсредоточени в битовите си проблеми и изпускаме общия контекст на света, който тича напред, а ние все още куцукаме бавно след него”, каза Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кои са политиците бе Румче

    32 1 Отговор
    Проекти на мафия и олигархични кръгове, като лъжците и крадците и национални предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Какво уважение да имаш към такъв боклук?
  • 2 Павел пенев

    40 1 Отговор
    БКП проститутка,дипломат при Боко тиквата.
  • 3 Красимир Петров

    37 1 Отговор
    Поредното зло излезнало от гардероба
  • 4 Сандо

    39 0 Отговор
    Нагла и противна женица.Сякаш тя не се мазнеше на политиците и особено на един народняк,който и министър я направи,и посланик я прати.Отвсякъде фалш,лъжи,лицемерие,алчност и егоизъм - все евроатлантически ценности опази ни Боже от тях!
  • 5 Тото

    31 2 Отговор
    Във България няма нито един политик !!!!!!! Всичките са просто крадци!!!!!!! Неоспорим факт!!
  • 6 Име

    19 0 Отговор
    Е кой е най-арогантният - бившият ти шеф Бойко Борисов, ако чужденците знаеха какъв е всъщност, нямаше да му се радват - има доста злоба, не е лесен характер, буйничък е - няма и дисциплина.

    От него тръгват всички свади, общо-взето. Докато не си получи своето не се мирясва.

    А България няма избор - освен да е васал, каква дума и тежест имаме. Кой се съобразява с нас, приемат ни за някакви индианци, екзотика. Независимост ли - може би при Цар Борис Трети е имало някакви задръжки.

    Сега няма никакви лимити, абсолютно всичко приемаме. И украинското зърно си върви и други работи.
  • 7 Винаги

    11 11 Отговор
    съм се чудил а как може толкова интелигентна и умна дама да е член на ГЕРБ, и да е подчинена на един бандит като Борисов.
  • 8 вижда се

    26 2 Отговор
    А тази е една от най-голямата гнус на ГРАБ !!!
  • 9 лично целувала

    22 1 Отговор
    топките в зайчарника, гнус
  • 10 Шайка

    24 0 Отговор
    Бъчварова това недоразумение ДЪЩЕРЯ НА ГЕНЧО БЪЧВАРОВ ..РЕДАКТОР НА ОФ В НРБ ЧЛЕН НА БКП И Приближен до сатрапа Бай Тошо... ашколсун...
  • 11 гост

    15 0 Отговор
    Другите държави имат политици с топки , а нашите са с .......ки.
  • 12 шМАТ кА

    20 0 Отговор
    Тази помните ли как й викаха в МВР когато беше министър там?

    Коментиран от #24

  • 13 Ами сега?

    8 0 Отговор
    Политиците определено имат вина защото съвсем тенденциозно ни манипулират, като ни отвличат вниманието от важните за нас проблеми и ни подвеждат да им съдействаме за решаване на техните, но не по малко е и нашата вина дето се закачаме на тяхната въдица, а загърбваме собствените си интереси. Това обаче не е само у нас, а навсякъде по света и където народа се подведе да угажда на тази или онази партия загърбвайки своите общи проблеми. Навсякъде където народа го допусне резултата е политиците си приватизират държавата, а тя функционира най вече или почти само в техен интерес. Няма държава само от управляващи, но навсякъде има управляващи, които непрекъснато се опитват да впрегнат целия народ в услуга на тях. Там където народа го допусне после страда дълго и трудно успява да поеме контрола на държавата, който е изключително важен за да не стане онова което става у нас.
  • 14 Боршош

    14 0 Отговор
    У нас политици НЯМА!!! Има милиционерски кадри с недостатъчно образование и умствен багаж! Подлоги и авантаджии! Как един нема да признае, че не става за чеп за зеле?!
  • 15 Помак

    11 0 Отговор
    Л -+ното можело и да говори ..пу
  • 16 Кал Инка

    16 0 Отговор
    Тая е пример как една празноглавка може да направи кариера в БГто, като министър и посланик, и условието е да имаш подкрепа на една празна тиква
  • 17 Браво на жената

    9 1 Отговор
    Изглежда много добре за човек на 80 и косур години.Да е жива и здрава.
  • 18 Да, бе

    10 0 Отговор
    Колко е възрастта за пенсиониране на урвите в тая кочина, щото тая отдавна взима пенсия и заплата... И двете не заслужени, абсолютно.
  • 19 Действието

    9 1 Отговор
    на жирафката било правилно,защото не сме били васали-край на цитата!Точно това"действие"показа ,че Сме васали на сащ!Същото се отнася и до забраната за самолета на Лавров! Толкова сме жалки и смешни,че ме е срам да се нареча българин! В момента политическата ситуация наподобява на тази през 1943-44 година!Политиците виждат че света се променя,но до последно с фашистка Германия- сега със сащ!А нали знаете какво се случи после?!
  • 20 Абе Мъсларова жива,ли е?

    7 1 Отговор
    За Емилия Мъсларова питам.
  • 21 Исторически парк

    9 1 Отговор
    Значи и ти си виновна ма!
  • 22 ххммм

    7 0 Отговор
    Като имаш комунистически кхмери в политиката това става.... 2024 г е !!!
  • 23 Да бе

    8 0 Отговор
    Цитат: "Румяна Бъчварова: Атмосферата в публичния ни живот е много лоша, виновни за това са политиците". Страшно размито заключение. Какво общо има това с факта, че тази на снимката е била хранена от нас, данъкоплатците като министър и посланик?
  • 24 Със

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "шМАТ кА":

    съветник....Биков ! Срам и позор !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 измет

    5 0 Отговор
    миризлива....
  • 27 Разбирач

    7 0 Отговор
    Бъчвата, Фидоска, майката на нацията, простата кърджалийска..... На Боко изтривалките.
  • 28 Милиционерката от вицовете

    2 0 Отговор
    Нелепицата Бъчварова - министър на МВР! По нейно време гнусните вицове за полицията бяха гадни от тези за някогашната милиция.
  • 29 Омарасан Зайедсан

    1 0 Отговор
    Политици ибрици, политички брички. 😂:-$
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове