Last news in Fakti

15 Декември, 2023 14:24 4 423 95

Дипломати срещу деконструкцията на Паметника на Съветската армия

  • паметник на съветската армия-
  • моча-
  • бдд-
  • деконструкция

Позиция на Българско дипломатическо дружество

Дипломати срещу деконструкцията на Паметника на Съветската армия - 1
Снимка: БГНЕС

Българското дипломатическо дружество (БДД) изразява своето възмущение от поредния акт на деконструкция – разрушаването на Паметника на Съветската армия.

След унищожаването на икономическата основа – индустрия, селско стопанство, социалната сфера, здравеопазването, образованието и науката сега се посяга и на националната памет и история на народа, което още повече подкопава държавността ни днес.

Онези, които се стремят да разрушат историческата памет на българския народ, дали си дават сметка, че Паметникът на Съветската армия е и Паметник на Българската армия, сражавала се в състава на Трети украински фронт, участвала в освобождаването на Югославия, Унгария и Австрия от фашизма и допринесла за разгрома на нацистка Германия с цената на около 35 хиляди жертви.

Обругаването на техните образи е посегателство не само срещу историческата памет, но и срещу нашето българско самочувствие и достойнство.

Този паметник е техен, на тях дължим признателност и почит, а не на тогавашните и още по-малко на днешните политически елити.

Без Руско-турската война едва ли сега България би била на световната карта като държава, а без участието си в състава на Съветската армия през Втората световна война – едва ли някой би защитил страната ни на Парижката мирна конференция и България едва ли би била в сегашните си граници.

Всички допитвания и в разгара на настоящата русофобска кампания еднозначно говорят, че огромното мнозинство от българите се обявява против този вандалски акт.

Управляващите демонстрират безпомощност в решаването на истинските проблеми на държавата днес и в своя страх и дребнодушие се крият от отговорността за подготовката и изпълнението на този разрушителен акт зад действията на дребни местни общинари и чиновници, които в късните часове на нощта изпълняват поръчката.

И ако практическото разрушаване на икономическата, социалната тъкан на държавата, посегателствата върху българската история, култура и национална памет имат последствия вътре в страната, то разрушаването на Паметника на съветската армия надхвърля националните граници.

България, чиято роля в ЕС и НАТО би могла да бъде на „мост“ към Русия, днес се нарежда сред най-отявлените русофоби и предприема действия, които са немислими в цивилизовани държави като Германия, Франция, Австрия, Италия и другите европейски страни. Във ФРГ и в други страни се въздържат от груби конюнктурни посегателства върху историческата памет. В Берлин срещу символичната Бранденбургска врата, в най-голяма близост до Бундестага и Канцлерството на постамент е поставен първият руски танк влезнал в Берлин в битката за неговото превземане през 1945 г. и стои и до днес. В цивилизационно отношение придобиваме сходство с някои древни империи и държави, в които поредният узурпатор е унищожавал всички статуи, релефи и паметници, свързани с паметта на неговия предшественик.

Освен това, монументът е творение на българския художествен, архитектурен и строителен гений, а не на чужди и съветски автори. И политиката тук не е от никакво значение.

Разбираемо е, че на страната ни се гледа с все-по-голямо неуважение и насмешка,

как унищожаваме собствената си история и национална памет и демонстрираме не наличие, а отсъствие на суверенитет.

На този фон не предизвиква изненада, че България от 2022 г. в ООН гласува против традиционно приеманата резолюция за „Борба с прославянето на нацизма, неонацизма и други практики, които допринасят за подхранването на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях нетолерантност“.

При всяко нарушаване на международни договори (почти винаги по политически и геополитически причини) България е заплащала скъпо, досега основно с огромни финансови загуби. В момента управляващите не осъзнават или под чуждо влияние демонстрират незачитане на международни договорености (Договор за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската федерация от 1993 г.) Освен пряко нарушение на договорните отношения между двете държави този акт представлява и крайно недружелюбен акт и то по въпрос, който е от изключителна чувствителност за руската страна и руския народ – паметта на загиналите руски войни във Втората световна война. Свидетели сме на поредно и ненужно изостряне на двустранните отношения в извънредна ситуация с предвоенен характер и то с една от основните световни сили, наш непосредствен съсед. С думите на Талейран „това е повече от престъпление – това е грешка“.

Отговорни политици (поради липса на действителни държавници) би следвало да мислят не за собственото си настоящо битие, а за националните интереси на страната в момента и особено в перспектива.

Всяка война завършва с дипломация

и след всеки период на напрежение настъпва разведряване на международната обстановка и отношенията между държавите.

С изключение на отделни крайни неолиберални пропагандисти всички сериозни анализи и прогнози свидетелстват, че светът, макар и трудно и бавно, но неотменно върви към един нов световен ред, при който ще настъпи неизбежно пренареждане на глобалната икономическа и политическа карта на света и всяка страна и народ ще трябва да намерят своето място, ако искат да оцелеят. Очевидно това не искат или не могат да осъзнаят сегашните управляващи, които вместо да подготвят страната за посрещане на предстоящите съдбоносни предизвикателства, правят и невъзможното да я поставят във възможно най-неизгодната изходна ситуация.

Със или без Путин Русия определено ще бъде една от великите сили в този нов световен ред, географски съсед на страната ни и със силно влияние в света и на Балканите и с която България винаги ще съжителства.

Историята свидетелства, че всеки път, когато България се е замесвала в „концерта“ на световните велики сили, това е завършвало с национална катастрофа. И ако страната и народът ни е успявал да ги преодолее, то това е било с цената на огромни национални усилия, лишения и трудности. В днешните условия, ако управляващите продължат да игнорират националните ни интереси на страната, има реална вероятност ролята на България да се свие още повече като Шагренова кожа на границата на своето оцеляване.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали бяхте срещу НПОтата?

    54 80 Отговор
    Я, някакво руско НПО!

    Коментиран от #45, #57

  • 2 Инициаторите на хунсковандалският погром

    99 42 Отговор
    Тиква , Киро , Гнома , Свинята се покриха от обществото.
  • 3 Българин

    97 58 Отговор
    Всички участници в това варварство ще бъдат персонално ликвидирани!

    Коментиран от #6, #15, #24, #80

  • 4 мхааа

    62 88 Отговор
    От къде се пръкнаха тези фалшиво и лъжливо ревящи копейки.

    Коментиран от #36

  • 5 Добре казано,

    78 23 Отговор
    но няма кой да ви чуе. Няма матрял. Нормалните отдавна напуснаха България, останаха дивите прости селяни.
  • 6 а ааа

    34 42 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ти ли ще ги ликвидираш .айньо.
  • 7 666

    56 79 Отговор
    Аман от глупости. Този така наречен паметник трябваше да го бутнат преди 30 години. Стига с това руско робство. Малко ли ви бяха 45 години. Не искаме повече руски фашизъм и империализъм.

    Коментиран от #90

  • 8 Смех

    31 8 Отговор
    Кой измисли сега пък тази дума Деконструкция?
  • 9 куку ПиПита

    45 15 Отговор
    защо не отрезахте главата на статуята на жената и детете, да ви видя "смелчаци" жалки..
  • 10 За жълтопаветните екскортьорки на

    44 23 Отговор
    Боко и Пеевски, Простокиро,Кокора ,Ристю, Гнома генерал
    Бързо трепане, плитко заравяне и миризма за профолактика
  • 11 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    46 45 Отговор
    Само не разбрах как така е и паметник на българската армия? Къде го пише това? Аз пък мисля че е и паметник на Ной който спаси човешкият вид по-време на потопа. Стига вече демагогия пропаганда и русняшки номера. За смях станахте а монумента на окупацията е на парчета.
  • 12 бегаййй

    40 49 Отговор
    Тези путлероподлоги и самозванци се именували дипломати.
  • 13 Ив. Мирчеф & Co

    37 14 Отговор
    в раирани костюми съграждат нови такива паметници в съвсем близко бъдеще
  • 14 Биби

    73 22 Отговор
    Пък днес Денков отново рекъл, че основен враг на България е Русия! Този човечец не желае да разбере, че основен враг са днешните управляващи, вкл. и той! А разрушенията, омразата, лошотията, които завладяват българите, няма да ни доведат до нищо добро!

    Коментиран от #17

  • 15 Дипломатите,

    48 15 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    дипломатично са пропуснали унищожението на културата, армията и полицията, от атлантическите Талибани !
  • 16 Само най долните

    24 44 Отговор
    Комуняги и лизоблизци путяна могат да казват на черното бяло
  • 17 Българин

    25 39 Отговор

    До коментар #14 от "Биби":

    "Пък днес Денков отново рекъл, че основен враг на България е Русия!"

    Основен враг на България са руските слуги в България, защото без тях Русия нямше да е и наполовина толкова успешна в атаките си срещу българите и българската държавност.
  • 18 Просто човек

    25 8 Отговор
    БДД, и вие ли?! П.О.З.О.Р СТЕ!

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Откровен фалшификат!

    29 31 Отговор
    Къде е списъкът с имената на членовете на това "Дипломатическо дружество"? Къде са техните подписи? как може така НАГЛО и БЕЗПАРДОННО да се лъже? Това е престъпление по НПК и който разпространява такива фалшиви новини трябва да понесе строгостта на закона!
  • 21 балканджия

    28 6 Отговор
    Вие да не сте от България за Америка. Случайно да знаете какво още ще подаряваме.

    Коментиран от #31

  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 22 Отговор

    До коментар #18 от "Просто човек":

    Дипломатите на бг,след 1944г винаги са били позор и е редно тази номенклатура да бъде оставена без държавна храна ,за да разбере какво е заработила.......

    Коментиран от #44

  • 23 Ха Ха

    28 23 Отговор
    Още някоя копейка остана ли, която не е изревала? Не се срамувайте другари!

    Коментиран от #38

  • 24 Алигатор

    12 16 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ти ли ще ги ликвидираш бе , памперс ?

    Коментиран от #43

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Е и сега какво?

    35 23 Отговор
    Измочахте се на бълтаро- руските отношения и сега какво? Сигурно сте доволни от хугвейбинсконо ви действие? Накривихте сигурно шапката на Русия? Нещастници! Русия е велика страна и е наш съсед ,който се притекъл на помощ с цената на хиляди жертви и ни е дарил свобода. Войната ще отмине и лоша рана заздравява ,но лоша дума не се забравя.
    Сегашните ви господари си гледат само собствения интерес и вие ще се окажете прилъстени и изоставени в един бъдещ момент, но предателството не се изтрива и ще ви остане за цял живот да тежи на вас и вашите поколения
    Сега какво следва за едното потупване по рамото, Альоша ли? Вие просто не сте нито българи ,нито славяни . Най- вероятно имате анадолските произход. Греха който извършихте ще тежи на вас и поколенията ви . Просто сти едни злобни нещастници. Бог да ви е на помощ.

    Коментиран от #34, #76, #77

  • 28 Алигатор

    27 18 Отговор

    До коментар #25 от "истина ти казвам":

    Бузлуджа , конунягите сами я изоставиха да се разпадне . Те не обичат да дават , обичат само да взимат . И на МОЧА никаква подръжка е нямало от както го има . Тях ги интересува само келепира .
  • 29 Какво

    20 9 Отговор
    Ще кажете за паметника в лозенец на убииците бомбардировачи на деца и жени в София
  • 30 инж. Ганчо Илков

    23 13 Отговор
    Защо липсват Имена на членове на БДД ? Поредна Анонимност. Толкова ли Ви е Страх да Коментирате открито?. И на Вас ли Митрофанова е отворила Банкова Сметка. Според Вас, ако за момент получите Помощ, значи ли, че след това Помощникът следва да Ви одере Кожата и Ви накичи със Символи за Спомен? Тази Ваша Политика в Защита на Диктаторския Режим на Путин е Антидемократичен Акт. В тази си дейност Вие Инвестиране под логото на Депутати?

    Коментиран от #33, #54

  • 31 балканджия

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "балканджия":

    Запитването е до коментар номер 1
  • 32 КПСС-БКП

    23 16 Отговор
    ВСИЧКИ СИМВОЛИ НА ТОТАЛИТАРИЗМА-ТЕРОРИЗМА ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ.

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    17 8 Отговор

    До коментар #27 от "Е и сега какво?":

    Пробвай пак да почетеш малко история. Без съветско-комунистическа идеология.

    Коментиран от #37

  • 35 Кой казва че трябва?

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "КПСС-БКП":

    Ти ли?
  • 36 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "мхааа":

    Ами донесе ги щъркелът, както тебе.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Другари дипломати,

    17 5 Отговор
    защо чак сега се сетихте за 31 000 български жертви през двете фази на ВСВ срещу хитлеристките войски, досега паметника е бил наричан МОЧА или Монумент на Освободителната Червена Армия или ПСА - Паметник на Съветската Армия. На тия 31 000 български наборни войничета има някакво подобие на паметник, някъде в София - стилизиран танк от гранит обърнат на запад. Така, че не извъртайте дипломатично истината. Не замесвайте руско-турската Освободителна война, тези паметници никой не ги бута, те са 407 на брой и 38 от тях са братски могили.
  • 40 Гост

    18 16 Отговор
    "България ... би могла да бъде мост между ЕС и Русия" - тя и Украйна беше мост, ама Русия го взриви. Българският народ има една мъдрост - от два стола, та на земята. Аз залагам на народната мъдрост. Пък вие си крещете путинската пропаганда.
  • 41 българка

    14 13 Отговор
    Митрофанова ли е авторът?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гавиал

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Алигатор":

    Защо? Да не си мераклия? Ще бъдеш уреден, не се коркай.
  • 44 Аз съм от ссср

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Поне са по умни от теб,предпочитам на тях да вярвам от колкото на неграмотен.

    Коментиран от #55

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Никой

    15 11 Отговор
    След като така настоятелно употребявате факта ,че Българската армия наброяваща 300 хиляди е участвала под опеката на Трети украински фронт във Втората Световна война и е дала около 40 хиляди жертви обяснете защо по дяволите : България не е призната за съвоюваща страна в конфликта е е призната за победена и завладяна. И още едно скромно въпросче. Кому беше нужно да изпраща Българската армия да се бие фронта а тук на територията Българска да стои и " почива " 240 хилядна окупационна руска армия.

    Коментиран от #67

  • 47 Де кажете

    20 14 Отговор
    Като разрушавате , де кажете ,какво сте построи за 35 години? Стигам до извода ,че по времето на социализма много се е построило за 35 години, още не можете да го разрушите и окрадете. Не лъжете младите които не са живели по това време че сме живели лошо ,напротив . Кой сега говори за миналото, че било страшно ,синовете и внуците на тези които бяха привилегировани и живееха в разкош политици,доносници на Дс и ченгета .Едва ли не са били репресирани. Сега те изплуват отгоре като мръсна пяна и пак искат да са върха и да управляват. Не им вярвайте ! Те и с дявола ортак ще станат и чужди з а д ни ци ще л и жат само да са на върха.
    .

    Коментиран от #53, #62, #63, #66

  • 48 БДД Де Де Де ...

    17 10 Отговор
    Тези - Българското дипломатическо дружество (БДД) смятат българския народ за ОЛИГОФРЕНИ.
  • 49 Импийчмънт

    18 9 Отговор
    Кои са тези дипломати Всички които са назначени от РР болшевишки мишки

    Коментиран от #60

  • 50 АСФЧ

    15 9 Отговор
    Само така, копейки слузести изпълзяват от дупките си, но никой май не им обръща внимание. моча е за скрап - честито.
  • 51 Импийчмънт

    21 13 Отговор
    Това е нечувана гавра да издигнеш паметник на окупатора екзекутор на Българския елит и държавност
  • 52 !!!?

    17 5 Отговор
    От тези дипломати разбираме, че съветската армия ни е освободила и от турско робство...!!!?
  • 53 СОЦИАЛИЗЪМ

    9 5 Отговор

    До коментар #47 от "Де кажете":

    Той и Хитлер много построи за 10 години и това там също беше национал СОЦИАЛИЗЪМ.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "Аз съм от ссср":

    От журналист като теб/без диплома ,за такъв/,мнението ти за мен е комплимент.Не разбрах на кого вярваш???На родителите си живяли на държавна хранилка или на техните....дрогари дипломати??Цял живот на държавна копанка.......Няма ли да ти дойде множко.....
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 грух

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Нали бяхте срещу НПОтата?":

    сус бе, козяк !
  • 58 Оги

    8 6 Отговор
    За съжаление,сглобката на посолството са типове алчни,крадливи,еднокнижници, чужди агенти, за тях образованите ,интелигентни учени са без права и глас!! Няма да се търпи този гнет!!!

    Коментиран от #65

  • 59 Историята е една

    15 4 Отговор
    Руснаците в лицето на Сталин не знаеха ли че Хитлер е фашист та сключиха договорка за подялба на света. Първи СССР бяха на грешната страна.

    Коментиран от #88, #92

  • 60 инж. Ганчо Илков

    14 3 Отговор

    До коментар #49 от "Импийчмънт":

    Дипломатите членове на БДД, са от свитата на Филип Боков. С дългогодишен стаж в Министерството на Външните Работи на Народна Република България. Бивши Посланици в СССР, КИТАЙ и т.н. Захранени и Възпитани в Духа на БКП, КПСС, ДС.
  • 61 !!!?

    14 4 Отговор
    1 жертвите във ВСВ война не са 35 хиляди.
    2 царска България не е пряк участник във ВСВ
    3 превратаджиите от 9 септември вкарват България във ВСВ
    4 ако този паметник е и за убитите български войници, защо България не е победител, набедената във ВСВ !!!?
  • 62 Не лъжи младите

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "Де кажете":

    Разрухата и унищожаване на елита е след 09.09.44г. И построихте Белене.
  • 63 Да си чувал нещо

    11 6 Отговор

    До коментар #47 от "Де кажете":

    за затворени граници, вноска за кола, вноска за апартамент, жителство, открит лист, режим на тока, задължителна казарма, липса на черна и бяла техника, стригане на коса за момчетата, меренето на широчината на крачола на чарлстона и печати по краката на момичетата носещи къси поли, Белене, ученически, студентски и войнишки бригади (ангария), забранената упадъчна западна музика, чупене на грамофонни плочи на границата...? Има и още: Ергенски данък. Ленински съботници, партийни секретари, вечни и несменяеми номенклатурни кадри, АБПКФ със големи привилегии и народни пенсии, КОРЕКОМ пред който само се облизваш и извадил долар отиваш в МВР(биещото сърце на Партията), привилегиите на чужденците пълнещи Албена, Златни пясъци, Русалка, а ти на квартира. Изучаването на история на БКП и КПСС, политикономия и научен комунизъм във ВУЗ и разпределението след завършване като възпитател в някое забутано селце. Изключването от Комсомола и от студентството като следствие. Отнемането на земите и добитъка по селата и ползването им без рента за собствениците...

    Коментиран от #68, #72

  • 64 АУУУУУ

    11 6 Отговор
    ЕХАААА.... КОПЕЙКИТЕ КАК СИЛНО РЕВАТ.....ТОВА Е МУЗИКА ЗА НАС 😭😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 65 И зависими

    3 4 Отговор

    До коментар #58 от "Оги":

    НАРКОМАНИ
  • 66 След 9.09.1944г.

    16 8 Отговор

    До коментар #47 от "Де кажете":

    първо се окрадоха парите, имотите и фабриките на богаташите, а те по лагерите. Парите свършиха и се посегна на пенсионния фонд докато свърши и той. След това следва парична реформа 1951г. от която загубиха тия с повече пари. Това се изконсумира и се взе заем от народа чрез облигации 1952 и 1954г. Тези средства се похарчиха и се посегна на българското село. Взеха се земи, добитък, инвентар и пак се закърпи положението. Следва още една девалвация на българския лев 1962г. и като се оплюска и това бай Тошо започна да внася нефт и да го реекспортира. Руснаците се усетиха, но ние ги снабдявахме със забранени от КОКОМ електронни елементи и ни търпяха до към 1985г. След това взехме заеми от западни банки, не можехме да плащаме и Луканов обяви фалит 1990г. Ето това са постиженията на "социализъма", "едно недоносче" както го нарече Т. Живков.

    Коментиран от #81

  • 67 Отговорът е елементарен!

    8 3 Отговор

    До коментар #46 от "Никой":

    За да може на воля под опеката на тези 240 хиляди войници БКП да извърши чистката си, да избие без съд и присъда хиляди хора, цвета на нацията, а които не успя да избие във вълчите нощи да доунищожи в скалъпените процеси на "народния съд"!
  • 68 Чувал е

    4 5 Отговор

    До коментар #63 от "Да си чувал нещо":

    Ама на куково Лято.

    Прочел нещо си , някъде .
    Лъжи и заблуди колко хубаво било при комунизма.

    Хахаха
  • 69 Никой

    9 6 Отговор
    Не е чувал , някога
    Моча да е бил паметник на българския Войник .

    Този откъде я измисли тая простотия.

    Моча винаги е била
    . паметник на Руския Окупатор.
  • 70 !!!?

    8 6 Отговор
    Митрофанова изрови "градинари" от нафталина да й спасяват МОЧА !!!?
  • 71 Демократ

    8 4 Отговор
    Срамно е изявлението на мутрофанова да се обвързва с дипломатически корпус, русоробитя съвсем се оляха. През 1993 г. скулптурът Любомир Далчев, творец на някои от фигурите пише официално мнението си "И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението.

    Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра - да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите".
  • 72 По едно време

    7 5 Отговор

    До коментар #63 от "Да си чувал нещо":

    Даже и след училище , караха ученици да излизат с униформи.
    Задължително да са с емблема на училището в което учат.

    А имаше учители , така наречените
    Наряди , обикаляха и проверяваха ученическите паспорти .

    Тотален контрол .цялата държава концлагер .
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Киркоров

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хаха":

    Пак ли ти се правиш на мъж .
  • 75 Стамболов

    4 1 Отговор
    Това БДД е пълно с доносници на ДС.

    Коментиран от #78

  • 76 БЛЯДОСТАН НА БОСТАН

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Е и сега какво?":

    Поне не взривиха паметника докато му се молят отдолу. както направиха твойте руски приятелчета в Света Неделя в София. А какво ще кажеш ако за това което си написал те грабнат без съд и присъда и те пратят в Беляне за храна на прасетата? Няма да е добре нали? И стига с тази опорка за ДАРЕНАТА СВОБОДА. Платили сме си я три пъти и отгоре. Със злато данъци и схеми към българския народ.
  • 77 Кво ме интересува

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Е и сега какво?":

    Раша , ти като си фен на Путян ,защо си още тука
    Червеноперко .

    Тръгвай , но няма един Русодебил да се преместил в Масква .

    Даже и Мутрофанова не и се връща в Блатото.

    Да и яйцата им свършиха на Блатниците.
  • 78 По вероятно

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Стамболов":

    И да са от КГБ .

    Тия посегнаха и на църквата , само като видиш
    Гундяев и ти става ясно .
  • 79 НА ЧИЯ ИЗДРЪЖКА Е ТОВА "ДРУЖЕСТВО" ???

    4 3 Отговор
    ТО Е ЯСНО
  • 80 Т рекс

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ти ще заминеш преди тях.
  • 81 Абе

    5 3 Отговор

    До коментар #66 от "След 9.09.1944г.":

    Плевели се чистят до последния стрък.Из корен.Но пролича,че не са действали твърдо.Скрити семки са се заривали надълбоко.Чакайки удобното време,за да унищожат посевите,и да буреняса нивата.Все пак историята е колело.Върти се необратимо.След определен етап, пак ще трябва скубане до последен корен.За да остане чистият клас пшеница.

    Коментиран от #84

  • 82 дядото

    3 3 Отговор
    г-да дипломати,становището горе изразява истината и загрижеността за българия и българския народ.прегледах коментарите долу и за пореден път с тъга установявам,че плявата е излязла на гребена и няма кой да ви чуе,камо ли го осмисли.жалко е,но може би път така е и редно- грешка след грешка и цена след цена.насила може да вземеш,но да дадеш-никога.

    Коментиран от #89

  • 83 Путинофилско сборище

    4 4 Отговор
    На тези дипломатчета завършили на запад родителите са върли комунисти и предатели до един .Трябва чистка за лолност за тези путинофили . Там не се допускат нормални българи само предатели и деца на ДС и партиината номенклатура .
  • 84 Абе абето,

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Абе":

    То заради това ползваме раундъп за московлийските подръжници, през листната система в кореновата, да изгниите в земята.
  • 85 pyzслямците

    0 1 Отговор
    🐕💩💩💩
  • 86 Моряка

    5 1 Отговор
    Умното си е умно, освен това е учило за умно.Не като нашите пишман външни министри от Стоян Ганев насам,през Надето и Боковите министри,та до Габриел, дето и хабер си нямат от външни отношениея,ама министри с едно лизане известни.
  • 87 ЦарВул

    5 2 Отговор
    Не знам за другите но....МОЯТ ПОКОЕН БАЩА СЕ Е БИЛ С ХИТЛЕРИСТКИТЕ ВОЙСКИ ПРИ ДРАВА,ДРАВА СОБОЛЧ И Т.Н. И СЕ ПРИБРА С НАДУПЧЕНО ПРЕДНО СТЪКЛО НА ТОВАРНИЯ АВТОМОБИЛ ОТ НЕМСКИ КУРШУМИ!!БИЛ Е ТАМ ВЪПРЕКИ,ЧЕ СЛЕД ТОВА ГО ПРАТИХА В КОНЦЛАГЕРА "КУЦИАН"ДО ПЕРНИК!!ДОЙДЕ СИ КАТО МУМ И ПРИЛИЧАШЕ НА СКЕЛЕН ОБЛЕЧЕН С КОЖА!!ВЪШКИ ИМАШЕ ДАЖЕ И ПО ВЕЖДИТЕ!И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ТОЙ НЕ МРАЗЕШЕ РУСКИЯТ НАРОД НА КОГОТО ДЪЛЖИМ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА НАШАТА МИЛА РОДИНА БЪЛГАРИЯ!!АЗ СТАНАХ"НИКОЛА ПЕТКОВИСТ"КАТО НЕГО ОЩЕ НА 04.12.19898 ГОДИНА И ДО СЕГА СЪМ СИ ТАКЪВ/ПОДАРИХ И ВНОСКАТА СИ ЗА ЛЕК АВТОМОБИЛ В РАЗМЕР НА 1500 ЛЕВА ЗА ПЪРВИ БРОЯ НА ВЕСТНИК"НАРОДНО ЗЕМЕДЕЛСКЕ ЗНАМЕ"/!!!!БОРИХ СЕ С ВСИЧКИ,СРЕЩУ КОИТО СМЯТАХ,ЧЕ БЯХА ПРАВИЛИ ЗЛО НА НАРОДА НИ!!БЯХ И СЪМ ПРОТИВ ТОЗИ ВАНДАЛСКИ АКТ!!АМИ ТОГАВА ХАЙДЕ ДА СЪБОРИМ И ПЛЕВЕНСКАТА ПАНОРАМА И ПАМЕТНИКА НА ШИПКА,ЗАЩОТО СА СЪЗДАДЕНИ,ЗА ДА НАПОМНЯТ ОТ КОГО ПОЛУЧИХМЕ ПРАВОТО ДА СМЕ ДЪРЖАВА/ВСЕ ОЩЕ/И ДА БЪДЕМ СВОБОДЕН НАРОД!!ПОМНЯ КАК БАБА МИ Е РАЗПРАВЯЛА КАК НАД НАШЕТО СЕЛО СА ЛЕТЕЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ КРЕПОСТИ,ЗА ДА БОМБАРДИРАТ НЕ САМО РУМЪНИЯ,НО И НАШАТА СТОЛИЦА СОФИЯ!!ПИТАМ ТЕА ДЕТО ПЛЮЯТ СИГИ КЪДЕ БЯХТЕ КОГИТО СВАЛЯХХМЕ ТОДОР ЖИВКОВ!!АМА ТОГАВА СИ КРИЕХТЕ ПАРТКНИЖКИТЕ И СИ ПЛАЩАХТЕ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС ОТ ПО 0.10 СТОТИНКИ /ЗА ЧЛЕНСТВОТО ВИ В БКП/ВЪВ ВЪТРЕШНИЯ ДЖОБ!!ЗНАЕТЕ ЛИ ЕДИН ДИРЕКТОР МЕ ПОПИТА ЗАЩО НЕ СЪМ ПАРТИЕН ЧЛЕН!!)АЗ МУ ОТГОВОРИХ,ЧЕ НЕ СЪМ УБЕДЕН!!В КАКВО?В ПОЛИТИКАТА НА НАШАТА ПАРТИЯ!!НЕ!!БЕШЕ КАТЕГОРИЧНИЯТ МИ ОТГОВОР!!ЗАЩОТО НЕ СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ С
  • 88 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Историята е една":

    Знаеха го много добре и зо това го избра Сталин за Ледорозбивач на Световната пролетарска революциа, затова си разделиха Полша, за да има обща граншца с Германия, когато са изтощи Запада взаимно от войната с един удар излиза но Ламанша.Четете книгите наВ. Суворов, там еописано всичко .
  • 89 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 5 Отговор

    До коментар #82 от "дядото":

    ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!!!
    Слава Богу, слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне ще им се отворят очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 90 Нещо е сбъркано от СВП

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Тъпо е ако се чувстваш роб в собствената си Родината!

    Коментиран от #91

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Историята е една":

    Неграмотнико,като не четеш,ще задаваш глупави въпроси.Почни от книгите на Виктор Суворов,последователно Ледоразбивача,Денят М,Последната република- първа и втора част.Тогава няма да задаваш глупави въпроси.После можеш да минеш към следващите му книги,прескачайки няколкото му романизирани.
  • 93 Стоядин

    2 0 Отговор
    Аз мразя Русия
  • 94 Достойно

    2 2 Отговор
    Да кажат и за Пеевски, дето тръгнал да спира интервюта, показа си рогата,но тоя път няма прошка за такива
  • 95 КПСС БКП КПСС БКП

    1 1 Отговор
    ВЕЧНА ДРУЖБА РАПОРТ ДАДЕН - РАПОРТ ПРИЕТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове