Last news in Fakti

16 Декември, 2023 19:29 3 466 114

Кенет Мертен: Късметлии сме да имаме България за свой съюзник и партньор

  • кенет мертен-
  • сащ-
  • посланик-
  • българия

България има „ужасно много неща”, с които да се гордее, посочи посланикът на САЩ

Смятам, че през последната година преминахме през много неща. На първо място видяхме как България и Съединените щати работят съвместно по изключително добър начин. Това коментира посланикът на САЩ в България Н. Пр. Кенет Мeртен по „Дарик радио”.

Той определи като важен момент 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между двете държави. „Винаги е важно да се обръщаме назад, но моят поглед е твърде отправен към бъдещето и това, което предстои”, добави Мертен.

Посланикът направи равносметка за постигнатото заедно между САЩ и България през отиващата си година. „Успяхме да работим за подпомагане на модернизацията на Българската армия, много съм горд и че успяхме да доведем голяма група американски компании тук като потенциални инвеститори”, отчете Мертен.

Американският посланик в София: Стратегическото ни партньорство е по-силно от всякога

Той поясни, че сега двустранната търговия възлиза на над 2 млрд. долара годишно. „Това е много. Наистина има и стабилно присъствие на инвеститори от САЩ в България, които създават работни места и възможности за хората. Очаквам с нетърпение да посрещна още американски компании в страната през следващите години. Това са някои от нещата, които сме постигнали заедно”, каза още посланикът.

„Когато две държави са съюзници и партньори, каквито са България и САЩ, имаме много неща, които да обсъждаме и върху които да работим и това е хубаво. Едно от нещата, които искаме да свършим тук, е да изразим своята признателност към България за партньорството и за това, че сте добър съюзник в НАТО, както и партньор с останалите държави членки на Европейския съюз и със Съединените щати. Ние споделяме много общи ценности. Това са нещата, към които се стремим”, подчерта Мертен.

Според него България е постигнала сериозен напредък в енергийната диверсификация и в усилията си да премине от единствен доставчик към различни такива. „Смятам, че за всяка държава, включително България, да разполага с разнообразни източници на енергия и с разнообразни търговски партньори, е полезно и ценно. Що се касае до газа, България беше наистина способна да реши отлично проблема, когато „Газпром” прекъсна доставките на 27 април миналата година. С помощта на сътрудничеството и с другите партньори в региона, и със Съединените щати намери други източници на газ”, допълни посланикът.

„Сега имаме и газовия интерконектор между Гърция и България, който също предоставя все повече различни източници на газ не само за България, но и за целия централноевропейски регион. Това ще предостави добри възможности за България да спечели средства, да изгради своята собствена инфраструктура”, каза Мертен.

„България също така постигна добър напредък, като постави основи за модернизация на своята армия. Бяхме добри партньори в тази област. България през следващите години ще модернизира военното си оборудване Това ще бъде от полза не само за страната, но и за целия алианс на НАТО. Ние, както и украинците, сме много благодарни за това, което България имаше възможност да им предостави, докато те се намират в трудна ситуация. Това са само три от постиженията на България”, отчете той.

Мертен е убеден, че България има „ужасно много неща”, с които да се гордее. „Тя е член на Европейския съюз, който е най-голямата организация от този род в света. Той е един от най-сериозните икономически играчи глобално. България е част от НАТО. Алиансът също през тази година направи някои много важни стъпки. Ние препотвърдихме и подчертахме своите общи цели за колективна отбрана срещу външни заплахи. България е и красива страна. Бих искал да мога да направя още, за да привлека повече туристи тук. Вече посрещнахме много гости в България и цялото ни лято е запълнено от посетители, които ще ни гостуват. По този начин се надявам, че ще направим своя малък принос за насърчаване на туризма в България. Тук има много, с което хората трябва да се гордеят. Разчитам, че българите разбират и осъзнават това”, е мнението му.

От перспективата на САЩ, посланикът поясни, че са горди от партньорството през последната година, но и преди това. И поясни, че се работи за включването на България в програмата за безвизово пътуване. „През последната година особено много сме признателни за това, че успяхме да работим заедно в толкова тясно сътрудничество. Съдействаме си по редица въпроси, не само свързани с НАТО и отбраната. Стараем се да увеличим инвестициите, работим съвместно за включването на България в програмата за безвизово пътуване. Има още стъпки, които трябва да се направят в тази посока. Бих бил изключително щастлив това да се случи по време на моя мандат. Не съм сигурен, че ще успеем, но сме напълно отдадени на работата си с българските ни приятели да реализираме това или поне да стигнем възможно най-близо до тази цел в рамките на моя мандат. Но не мисля, че съм този, който трябва да коментира какво не е постигнато. Съсредоточен съм върху това, което сме постигнали заедно и съм много, много доволен”, коментира посланикът.

Той е убеден, че най-доброто в отношенията между САЩ и България тепърва предстои. „Смятам, че заедно можем да направим още повече, за да повишим просперитета не само на българите, но и на американците. Това е нещо, което наистина искам да видя. Наистина вярвам, че сме по-силни заедно. Късметлии сме да имаме България за свой съюзник и партньор. И ще търсим повече начини да направим още повече неща заедно, както в икономическата сфера и в обмена между хората, така и в отбраната. Гледаме към това, което можем да постигнем с общи усилия през следващата година”, заключи Н. Пр. Кенет Мертен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно уточнение Кеца

    90 6 Отговор
    Партньор за?

    Коментиран от #31, #44

  • 2 Ехехехе

    149 10 Отговор
    Я виж на тоз човек му пуснали интервюто
  • 3 Пешо

    165 9 Отговор
    Верно имате късмет с тоя слугинаж дето е на власт.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК

    113 9 Отговор
    кво да каже човека...нашите ,,политикари,, се научиха да си купуват индулгенции със щатска техника на двойни цени
  • 6 Да, бе

    122 9 Отговор
    И ние сме "късметлия", но с късата клечка...
  • 7 Последния Софиянец

    113 8 Отговор
    И аз ще съм късметлия ако някой ми дава милиарди за нищо.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гориил

    125 12 Отговор
    Западът е изправен пред самотата. Не успя да наложи вижданията си. Целият свят е на страната на Русия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Град Симитли

    124 7 Отговор
    тоЪ нема ли да го цензурират както Митрофанова?

    Коментиран от #22

  • 12 Волгин

    102 4 Отговор
    Вместо Митрофанова изкопи чичо Кен Хаитянски.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 12340

    98 4 Отговор
    Мяза на тетсаски пияндур!
  • 15 Бонев

    121 5 Отговор
    Този много е видял, ама толкова наведени "партньори "сигурно за пръв път.
  • 16 Прост и нагъл кравар

    117 6 Отговор
    Вие сте безсрамни, нагли и прости кравари и само прост марионетки като ПП ДБ, ГЕРБ и ДПС могат да слушат простотиите ви! Разкарай се ненормалник
  • 17 филип ейджи

    85 4 Отговор
    ще ви забият ножа в гърба при първия удобен случай, четете им историята

    Коментиран от #82

  • 18 Спецназ

    60 5 Отговор
    Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Кенет Мeртен...

    (Н. Пр.) ВЕРОЯТНО означава Негово Превъзходителство...

    КОЕТО ОБЯСНЯВА ВСИЧКО!! :))

    Коментиран от #27

  • 19 Баба ти

    109 6 Отговор
    Българите сме нещастни от вашето покровителство. Мразим ви. Обичат ви вашите платени мекерета, агенти и НПО лапачи. Гоу хоум, намигащият с едното око.
  • 20 ЕВРОНЮЗ

    93 8 Отговор
    Вие сте касметлии че се докопахте до територията, но българите са обречени защото 34 години американска варварщина е много по унищожителна от 500 години турско робство... Турците са клали но са и строили калдаръми. И като сме толкова важни партньори, къде са ни безплатните военни бази на американска територия.
  • 21 Бинго

    90 4 Отговор
    ударихте направо.Такива близачи ,продаващи щедро страната си за лична изгода и индулгенция от преследване по законите на вашия свободен уж свят не можете намери.Даже и със свещ да ги търсите по широкия свят!
  • 22 Гориил

    88 3 Отговор

    До коментар #11 от "Град Симитли":

    Не си мислете, че Митрофанов ще бъде спрян от вашата цензура. Информацията за отвратителното малодушие на българския елит е вече на страниците на всички световни вестници. И това е скандал със свободата на съвестта и печата. Каква лицемерно свободна и демократична държава е България?
  • 23 Матей преображенски

    69 5 Отговор
    Какви кОмбали е отпуснал само,торбички под очите,мАни-мАни!Прави си равносметка как продължава да ни закопава,след като им паднахме на гюмЕ И В РЕЗУЛТАТ МАРТЕНА е хазяин на България,подмандатна територия,протекторат а той е гаулайтера.
  • 24 Хорхе

    77 4 Отговор
    Абсолютни късметлии сте. Няма такива безплатни мюрета в ръцете ви никъде по света.
  • 25 Търновец

    65 4 Отговор
    Още преди 40 години трябваше да пуснем до Персия тръби за нефт и газ а сега газ идва от 8000 км. Колкото до военното сътрудничество България взема заеми да купува морално остаряла Stryker F16 от САЩ - примерно "бойните" машини Американски ветерани ги наричат ковчези и смъртоносни капани а дори Израелската армия нарече "боклук" Stryker с монтирани на него 105 мл. оръдие, никой друг не ги купува, нямат нито активна нито пасивна нито собствена ПВО защита, с едни тръбни винкели външно прикрепени. Слаб двигател и маневреност. Че тя Руската БМП 3 има някои по добри инженерни качества а ние имаме лиценз за нея, преди години Южнокорейците ги взеха
  • 26 🤪русофил🤪

    5 69 Отговор
    Год блес дъ Юнайтед Стейтс оф Америка. Освободителката на България от руZко иго.
  • 27 наблюдател

    5 30 Отговор

    До коментар #18 от "Спецназ":

    Това е приетото обръщение към всички посланици, успокой се малко.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 пригожин

    57 2 Отговор
    къде са индианците
  • 30 мдаа

    75 4 Отговор
    Кенет Мартен и тоя е чиновник, роб на еврейте Родшилд! Поставен е тук да ни държи на каишка

    Коментиран от #43

  • 31 зеле

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Едно уточнение Кеца":

    еванье
  • 32 НЯКОЙ

    73 3 Отговор
    Вече така ли и се вика на окупацията - стратегическо партньорство?! САЩ няма съюзници и партньори, САЩ има колонии и подопечни. Обирай си крушите Мертен и забрави за България. Направи го преди руснаците да го направят. А те, както знаем, винаги се връщат за своето . Тази държава е върната с руска кръв, пари и дипломация. Интересно колко американци са умрели за свободата ни, и кога Америка се е борила за запазване на границите ни.Чакаме този момент и пак ще вдигаме паметници и ще време руски знамена, там е нашето бъдеще където беше и нашето минало.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кенет Мертен

    75 2 Отговор
    по Дарик може, а Митрофанова по БНР не може. Демокрация и свобода на словото - КЪДЕ ГИ?!?!? Да не говорим, че всичко казано е направо подигравка .

    Коментиран от #46

  • 35 Александр

    65 2 Отговор
    Еврейски фашисти,съсипахте БГ и народа ни
  • 36 зрител

    52 2 Отговор
    Няма вечни приятели...има вечни интереси....вижте Украйна
  • 37 Станислав

    32 3 Отговор
    Не сме хора не сме държава!
    За това и политиците и журналята не става! Каму ли посланиците дет сме приели!
    Продължаваме напред!!! Каза Пулев!!
  • 38 шенген в кенефа на самолета

    36 1 Отговор
    Най се гордея с безвизовия режим .
  • 39 САТЪРА НА ХАНА

    46 2 Отговор
    СОБСТВЕНИКА НА СВИНЕФЕРМАТА СЕ ХВАЛИ СЪС СВИНЯТА И СВИНАРЯ И АХМЕД :))
  • 40 Българин

    39 2 Отговор
    А, разбира се. Все сме на колене и никога не отказваме.
  • 41 ФЕЙК

    55 2 Отговор
    Велико щастие за САЩ е да имат за приятел, другар и брат такива ПОДЛОГИ като управляващите България !
  • 42 дядото

    52 2 Отговор
    нагли думи на нагъл американец.въпросът е ние българите колко сме щастливи от вас,особено след като ви платихме милиарди щд за неща което едва ли ще получим някога
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 И ние

    47 2 Отговор

    До коментар #1 от "Едно уточнение Кеца":

    БЪЛГАРИТЕ СМЕ КАЪСМЕТЛиИ,ЩЕ ИМАМЕ СЪЩИЯТ КЪСМЕТ КАТО НА УКРАЙНА С ТАКИВА ПРИЯТЕЛИ И СЪЮЗНИЦИ КАТО ВАС САЩ
  • 45 ХАХАХА

    44 3 Отговор
    Колко сме жалки ,сигурно това ни е генетично заложено да прегъваме гръбнак пред всеки неандерталец!
  • 46 ЕВРОНЮЗ

    49 2 Отговор

    До коментар #34 от "Кенет Мертен":

    Дарик е американски мегафон 📣, който беше в основата на преврата извършен от жълтопаветната армия на кюмюра от Драгалевци.. Така че Киевския майдан беше отработен първо в Бългерията. След като беше убит Андрей Луканов, след като наложиха искуствена инфлация, скриха хляба и т. н.
  • 47 Братския Американски Нарид

    3 46 Отговор
    Браво на кенет,приятел на България,обезпаразити и русофилите рязко намаляха

    Коментиран от #51

  • 48 Рядко щастие

    42 1 Отговор
    Рядко щастие за САЩ е да имат такива стратегически партньори като България. То и аз като го гледам, получавам рядко щастие. Ще си окача снимката му в 00 на мястото на старата на плевнелиев.
  • 49 Сократ

    34 3 Отговор
    Е как не? Такива подлоги няма други на света.
  • 50 Сатана Z

    39 2 Отговор
    С приятели като САЩ ,на България и врагове не и трябват.
  • 51 ХАХАХА

    14 5 Отговор

    До коментар #47 от "Братския Американски Нарид":

    Браточката кенет такива като тебе ще обезпаразити преди да ви натири под мостовете,където не шумят реките ! ХАХАХА

    Коментиран от #58

  • 52 фен на сидеров

    29 2 Отговор
    да си пробутвате старите таралясници за милиарди грешни левчета !
  • 53 Вие да, но ние - не.

    35 2 Отговор
    Вие имате късмет с нас - взехте доста умни хора от нашите напълно безплатно, за да работят за вашата страна, на нашето злато му пораснаха крачета и си взе довиждане с нас, използвате нашата територия за военни бази без да плащате нито стотинка.... списъкът е безкраен... Да, наистина имате късмет с нас!
    Но ние нямаме късмет с вас. И само една мисъл ни топли - който е стъпил в България, винаги е губил битката. Ние винаги заставаме на страната на губещите. И този път направихме същото. Както се казва - "И най-големият късметлия си има своя Йелоустоун". Така че всеки късмет е предпоследен.
  • 54 дааа

    21 3 Отговор
    така е, на едни се дава, от други се взема, вие имате късмет, ние не.
  • 55 сноу

    30 2 Отговор
    Бай ви кенет най после ви каза в очите колко ви презира,мрази и ненавижда ,ама по своя си краварски табиет..Все пак е посланник и е учен да премята и усуква т.е.сещай се снахо..Все пак изтърва едно важно -харесахме си територията,че се чудим вече къде да се преселим белите...по краварско вече няма място за нас,всичкото маймун..
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ха,ха,ха

    28 2 Отговор
    Ама то голям късмет! Едно време и Германия имаше този късмет,но после ги бихме. След тях Русия имаше този късмет ,но сега им събаряме паметниците,не им даваме думата и помагаме на враговете им с оръжие . Така че радвайте се ,но няма да е за дълго . Един път вече сме ви обявявали война. Досега нито една империя с която сме имали вземане даване не е оцеляла .
  • 58 Сигурно

    14 2 Отговор

    До коментар #51 от "ХАХАХА":

    вместо "обезпаразити" си имал в предвид "обезпаричи"?!

    Коментиран от #113

  • 59 Абе

    19 2 Отговор
    Защо ли,все свързвам пос раника ( нали е нов модел) с онези 760 х декара земя от държавния фонд.Некакси така ми иде,отвътре,че там са искали да инвестират,но им мина лисица път.Земя,златна, благодатна,благословена от Бога.Срещу зелена хартия.
  • 60 Преди месец гласувахте в Конгреса

    23 2 Отговор
    Резолюция за тържествено чмествуване на Македонските азбука, литератира и история.
    Шут от стратегическия ни партнъор
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 007

    26 2 Отговор
    такива ГЪЗОЛИЗЦИ няма да намерите никога по света
  • 63 Превод

    24 2 Отговор
    "България има ужасно много неща" за крадене и присвояване. Ще ви приватизиране здравеопазването, образованието, пътищата, земята, енергетиката и ще сте щастливи.
  • 64 Хаитягата той

    15 2 Отговор
    Байчо с гаранция няма как да ни стане любимец, особено с методите които ползва, за да дресира подопечните си говедовиди в управлението и това даже ако не беше американец, а той е, че и френски.
  • 65 Америка е велика

    4 26 Отговор
    Само така, повече да не сте оставили България на русороби те! 🇺🇸🇺🇸🇺🇸💙🙏
  • 66 Досега

    25 3 Отговор
    не сме видели в целия свят държава, в която сте се намесили, да са добре
  • 67 Кенет, брат!

    20 2 Отговор
    Когато си тръгваш, бъди човек - помоли пилота да не прибира колесника, щото сума ти евроатлантик ще виси на него...

    Коментиран от #72

  • 68 вели

    29 2 Отговор
    Значи американският посланик може да говори по българско радио, а руският - не! Това не е демократично, къде останаха евроаатлантическите ценности? А този е най-виновен за случващото се напоследък у нас!
  • 69 Лампе

    4 22 Отговор
    Бре как реват мръсните русофили за този идиоски паметник на руските окопатори
  • 70 Българин

    17 2 Отговор
    Абе вие сте късметлии , ама ние не сме!
  • 71 Българин

    18 2 Отговор
    Говедото е доволно от безгръбначаната сглобка 💩
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 С ние българите

    16 2 Отговор
    сме най-големите КАРЪЦИ ,че ти си посланик в държавата ни.
  • 74 Марина

    21 2 Отговор
    Отвратителен лъжец и наглеци.
    От 33 години сме "включени" в програмата за визи.
    До сега- НИЩО.
    Ние не сме им партньори, а васали.
    Влязохме в НАТО и останахме без армия и въоръжение. На Украйна подаряваме срещу нищо, а на Сащ директно сипем милиарди срещу нищо
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Марина

    19 2 Отговор
    Кога ще има български военни бази на територията на Сащ например?
    Или да ги включим в нашата програма за безвизово пътуване?
    Може би и да платят няколко милиарда за снаряди които да им доставим след 10 год.
    Тогава можем да говорим за истинско партньорство.
    Престанете да се гаврите с нас!
  • 77 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 2 Отговор
    Така казваха руснаците, когато вие ни имахте за врагове. Приятели, защото потекоха милиарди към вас само в едната посока. Лицемери!
  • 78 Дернев

    5 2 Отговор
    Започвам да мисля, че Щатите ще жертват Украйна, за да си поделят Европа. Мечтаят си за сравнителното спокойствие надвуполюстния модел. БГ също ще бъде поделена заради географското и местоположение. Добре за двете сили, но не и за Европа. Остава твърдо зависима от отношенията на двете сиви, и разрастващите се апетити на третата. А Европа за европейците може бъде независима такава . Още не е късно да го постигнем.
  • 79 ;-)

    16 2 Отговор
    Ако познаваше историята едва ли ще се радва от приятелството, та за протокола: 1.,, Приятелството" ни с Османската имоерия се отрази зле на империята-изчезна; 2. Приятелството с Германия- дълго време бяха две Геманиил 3. Приятелството с СССР, е няма го 4. А какво следва?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пет пари

    16 1 Отговор
    Че как няма да се радва! То за тях си е голяма радост. Само дето не сме партньори (партньорството предполага равнопоставеност). А иначе прислугата е много старателна.
  • 82 Име

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "филип ейджи":

    Не вярваме Нещо пише че в Странджа имало злато за много пари Еййй толкова кадърни млади хора има в БгДържавата къде спи Да ги изпрати да проверят А не пак чужденци да ни казват какво има в планините Ама няма управници да се застъпят за Родината Защото като цяло сме си бедни ....Пишат в Русия нямало яйца Бреййй Те са толкова богати че само да кажат тройна цена на яйцата и веднага фирмите ще забравят за санкциите и ще им ги доставят Но ние няма с какво да платим ....
  • 83 Кенет

    1 9 Отговор
    Е голям Българин
  • 84 Аз съм от ссср

    13 1 Отговор
    България ще се гордее със тези политици който ви изритат от Земите си а се срамува от това слугинско правителство.
  • 85 Абе тоя защо не се

    14 1 Отговор
    Скрие? И аз ако взема милиарди от някого и не му давам нищо, с уж били договор за самолети. А след това ако го накарам да си подари бронирани машини на други твои съюзници за твои глобални цели, а след това да дадат още милиарди за технически, даже по-скапани бронирани машини, то ще ги хвала и хваля още и още. Понеже са огромни балъци и даже с това хвалене, което нищо не ни струва, ние яко ги използваме... Скубем ги и ги изстискваме, като лимон... Ама като са глупаци , та се връзват на голи хвалби...
  • 86 123456

    13 1 Отговор
    Значи посланика на САЩ - може , а посланика на Русия - не ! Това ли ви е демокрацията ! Сами си копаете ...
  • 87 Иван

    13 1 Отговор
    Вонящ кравар. Жалко е че всички му се кланят. И най вече намагнетизирания ДуПеевски. Смешно е как се прави на началник, ама ще го одупят здраво някой ден.
  • 88 Да изчистим България!

    12 1 Отговор
    Да изчистим България от американския боклук! Вижте и запомнете физиономията на този българомразец!
  • 89 Естествен Интелект

    6 1 Отговор
    Щом до нас опряхте - спукана ви е работата.... Германеца го гонихме до Драва, а вас - докъдето можем....
  • 90 Естествен Интелект

    4 1 Отговор
    Прасни Галя безплатно и не го мисли, Джаба Хаитянски....
  • 91 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Ясно е че вие сте късметлии, но ние не сме, защото държавата загива бе западнали идиоти.
  • 92 джо изкуфелият

    8 1 Отговор
    Тоя престъпник, убиец , окупатор който нарежда на нашите лицемери какво да правят за какъв съюз говори. Окупираха моята Родина разполагат се както си искат и нарежда това което искат а Българският народ е без значение и никой не го интересува . Даже издигнахме паметник на убийците пилоти които убiха и разрушиха София --- на освободителите по нареждане на тоя окупатор го премахнахме.
  • 93 Голем смех

    3 0 Отговор
    Ами по големи тъпаци от нас няма щом ви изпълняваме всички желания.А то и на СССР също ги изпълнявахме ама него го няма .Какво ли ще стане с ЕС и НАТО.?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Личи си отчаянието в очите

    2 2 Отговор
    Съболезнования за Хаити-Мертен заради некачествеността на партийно-политическите му избранници! Все БКП+ДС+ВКР+СмерШ номенклатурно-агентурни екскременти и руски троянски тагарета в НАТО и ЕС! На практика с действията и приказките си те обслужват руските спец-служби и отвращават хората от Америка и ЕС и увеличават броя на русофилите в Б-ия!
  • 96 КЪСМЕТА

    3 2 Отговор
    НИ Е КАТО КУЧЕТО НА НИВАТА.ГЛАД МИЗЕРИЯ И УНИЖЕНИЯ.
  • 97 ПИЯВИЦАТА

    2 1 Отговор
    АХ ,КОЛКО Е МИЛ.
  • 98 Този

    4 1 Отговор
    е вреден за България!
  • 99 Този индивид ли

    4 1 Отговор
    сега ни натресоха . Бля-бля хубаво вика ни слугувате и за боклуци ни плащате тройно. Браво кретени бля-бля, кретени и прочие пръдни ..... Това казва реално ако не ви е ясно....
  • 100 Слушай Мийке простотии

    4 1 Отговор
    ====заедно можем да направим още повече, за да повишим просперитета не само на българите, но и на американците.======= Като ви нажулим още 10-20 милиарда долара за чертежи и боклуци съвсем ще ви оправим чакрите и ще ви повишим просперитета ........ Няма смисъл просто подобни пръдни да се коментират даже

    Коментиран от #102

  • 101 Ескобар: Пари нема - действай

    4 1 Отговор
    От Държавния Департамент са му съобщили, че поради липса на пари и изключително слабите резултати на Мертен в Б-ия, няма да има коледни добавки! Дори Галя от амбасадата е заявила, че вече няма да работи за жълти центове и че ако до края на следващата седмица не й осигури полагащите й се солидни коледни добавки, минава на щат към руското посолство - както родителите й комунистически дипломати на Тато от Правец! И сега се налага Мартен да се подмазва на БКП+МВР-номенклатурното КАТ-аджийче от хАсково за пари в предплата от българския бюджет за 2024 - като парите в предплата за Ф-16-ките!
  • 102 ДС Ванче караПрас с Джандбаз

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "Слушай Мийке простотии":

    Абе те ако ни бяха дали чертежите, щахме да ги продадемен на руснаците, турците, китайците, северо-корейците и иранците! И щехме да спечелиме минимум 40-50 млрд.! А сега само каталожни рисунчици и голи обещания!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ццц

    3 1 Отговор
    Направо съм потресен. Разбираме, че Кенет Мартен е изключително доволен от работата на партньорите, каквито са САЩ и България. И аз бих бил. Търговия за 2 млрд. И то каква търговия само? Я вървете в някоя Била или Лидъл и им кажете, че искате да си купите бракуван хляб на 4 дена, плащате го сега, но ще си го вземете след още четири дена. Да видим те колко ще са доволни - малко, средно или изключително. Посланикът е горд от свършеното. Също както и управителят на Била би бил. И България трябва да е горда. Почти замести САЩ като донор в Украйна! Това е, заради ценностите. Нали са общи? В един и същи ден забранихме на друг журналист да си предаде интервюто, защото вярваме, че най-добрата поправка на Американската конституция е за свободата на словото. И веднага намерихме свободен журналист да пусне тоя калмук да ни потупа по рамото колко е доволен от даденото, т. е. свършеното! Най-плашещото е, че този е оптимист за бъдещите ни "партньорски" отношения.

    Коментиран от #111

  • 105 ха ха

    2 1 Отговор
    кучкаря поздравява пуделите си с филма "тримата глупаци "
  • 106 Ддд

    3 1 Отговор
    Такива урви като български политици няма да намери никъде освен в България как няма да се радва това американско прасе
  • 107 дайте да дадем

    3 1 Отговор
    Естествено, че сте късметлии! С тези продажници, инсталирани във власта! Подпомагани от един "намагнитен" и един който трябваше да е в затвора......
  • 108 дядо поп

    4 1 Отговор
    Големи сте късметлии , но до време , историята показва , че който е имал вземане – даване с България , хаир не е видял!
  • 109 Александър

    2 1 Отговор
    ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО; БА ЩА МИ ПРЕЗ 44-ТА Е ПОСТРАД АЛ ОТ ВАША БОМБА, ТАКА ЧЕ БЕЗ КОМЕНТАР!
  • 110 Александър

    2 1 Отговор
    Беше роден 35-та, а дядо ми го е карал 50 километра с магарешка каруца до болница с лице, цялото в кръв! НЕ ХАРЕСВАМ ПУТИН, НО НЕ ХАРЕСВАМ и ВАС! СЪЖАЛЯВАМ!
  • 111 Дедо Пене

    0 2 Отговор

    До коментар #104 от "Ццц":

    КАКЪВ БРАКУВАН ХЛЯБ, ВЕ ГЛ. У. П. А. К
    НАЦ. ВЪКАН. СА F16/V70, КАТО ТУРЦИЯ И ОЩЕ 13ДЪРЖАВИ СА СЕ НАРЕДИЛИ СЛЕД НАС С ПОРЪЧКИ И ТО ПО НАД 50бр.
  • 112 Кенет Мертен

    3 0 Отговор
    аз командвам БГ.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор
    алоуууу а визи визи викам га! То от лазене някой кръста ги заболя и майсяъл фанаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове