Last news in Fakti

17 Декември, 2023 11:13 3 019 29

БДЖ-Пътнически превози купува 10 нови локомотива

  • бдж-
  • георги гвоздейков-
  • локомотив-
  • сименс трон

Новите машини ще са произведени от "Сименс"

БДЖ-Пътнически превози купува 10 нови локомотива - 1
Снимка: БГНЕС

Договор за доставка на нови електрически локомотиви за нуждите на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД ще бъде подписан в понеделник.

Това съобщиха от транспортното министерство.

В присъствието на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, ръководството на националния железопътен превозвач и фирмата-изпълнител ДЗЗД „Сименс Трон” ще подпишат договор за доставка на 10 локомотива от серията „Смартрон“ на "Сименс".

Подписването ще се състои утре (18 декември), от 14.00 ч. в сградата на Министерството на транспорта и съобщенията, ул. „Дякон Игнатий“ № 9. Каним медиите, които желаят да отразят събитието.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко

    12 11 Отговор
    Нови са...? Ако са на до 20годишна възраст са перфектно нови
  • 2 рецеклирани естествено

    20 10 Отговор
    но на швейцарски цени с любезното съдействие на ценители на пълни чекмеджета а народеца пак в мръсните купета и изцапани седалки и миризливи тоалетни
  • 3 Ясно

    25 6 Отговор
    Сименс са известни с раздаването на подкупи
  • 4 Име

    23 6 Отговор
    Е - ние пък - ще ги подарим на Украйна, на нас ни стига и - една конска каруца.

    Впрочем - много интриги и извинения, за елементарни неща, пари има, ама - българска работа.

    Това трябваше да не е изобщо новина.
  • 5 Дааа

    7 9 Отговор
    Те затова пуснаха 43 и 44 серия чешките локомотиви да спират на всяка керемидка , за да ги съсипят и сега да купят нови... Дараци, които ще ощавят и без това бедния народ Сега феномена като го вземе без пари и ще пътувате на тройни жени
  • 6 Машиниста

    14 7 Отговор
    Целенасоченото унищожаване на БДЖ е в пълна сила. Там далаверите и кражбите са за стотици милиони всяка година. А тези "нови" локомотиви са пълен талаш. Изключително скъпи са, много ненадеждни, а поддръжката им е сигурно най-скъпата в света. У нас ще е още по-скъпа, защото нямаме депа за ремонт и специалисти. Ще трябва да ги ларат в Германия да ги оправят или да идват немски екипи у нас. Познайте това колко ще струва. И ако бяха много хубави на запад щяха да си ги карат, а не да ни ги продават.

    Коментиран от #7, #23

  • 7 Машинист в Германия

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Машиниста":

    Караме си ги Смартрон е лайтверсия на Вектрон евтини са затова цяла Европа ги купува за пътнически влакове, Вектрон е пълната версия за товарни влакове супер по добре от Шкодите който един влак не могат да закарат на време и горят като факли , недостатък на Смартрон е компресора но ако си научен да спираш няма проблем с 5 вагона реостата е достатъчен ......

    Коментиран от #8

  • 8 Мхм

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Машинист в Германия":

    Ако бяха толкос добри тес баклюци нямаше цяла Канада Сащ Австралия и Африка да са на дженеръл илектрик
  • 9 Каракачанина

    8 10 Отговор
    От Сименс я, немско качество. Няма да са таралясниците на Уралвагонзавод, дето и за транспорт на коне не стават.

    Коментиран от #21

  • 10 Анонимен

    9 2 Отговор
    Ето защо беше проблемът с българските вагони.За да се купят чужди с идеята да се вземе подкуп или комисионна.

    Коментиран от #17

  • 11 пак ли ТОЛУПА ОТ БАНКЯ ЩЕ НИ ОБЯСНИ ЧЕ

    7 7 Отговор
    СА НОВИ ОТ 1952 ГОДИНА ИЛИ ПЪК КРАДЦИТЕ КИРО И БАЩА МУ ОТ ХАРВАР ?
  • 12 Тъпан

    12 3 Отговор
    БДЖ купува с парите на Българите. В БДЖ е кражби и разсипия на милиони държавна пара.Влакове с по три - четири вагона с десетина души е обичайна гледка по гари и прелези а закъсненията са им запазена марка.
  • 13 Факт

    7 7 Отговор
    Само българските корумпета купуват баклютдите на Цименс
  • 14 Браво

    4 2 Отговор
    Едно хубаво нещо да се случи.Сега ако смените всички водопроводи в държавата,направите пречиствателни станции и ремонтирате старите и направите напоителни системи и възродете селското стопанство за да има поминък за хората няма да имате равни ще ви пишат в историята,а и още един АЕЦ.
  • 15 Васил

    5 2 Отговор
    Релсите са разбити като нашите пътища за какво са ни влакове развиващи 60 километра в час тази остаряла инфраструктура трябва да бъде сменена.

    Коментиран от #22

  • 16 ТИР

    6 0 Отговор
    Локомотивите в БДЖ са от 1968 година,,,Соц техника, защо демократите не купиха нови 34 години,,,
  • 17 Тъпан

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    И не само трябва да се затрие родното производство на вагони.
  • 18 9557

    5 4 Отговор
    А пътнически вагони кога? Сега са някакви мизерни, стари, овехтели, с неизползваеми тоалетни.

    Апропо, от няколко дена върви една лека реклама на БДЖ по медиите. Това купили, това направили, атракции и пр., та хората, които ще пътуват, да изберат БДЖ. Аз със сигурност няма да си го причиня.
  • 19 Дернев

    2 2 Отговор
    Да се сложат черни кутии в пултовете за управление за видео и аудио запис денонощно с които да работят само служители по контрола. И кадрите!!! Проблем са колкото и в7ич6о останало в БДЖ. Практика и обмяна на опит с холандците да прокараме пътя на товарите от Ротердам до Карнобат и Бс,Вн.
  • 20 Философ

    4 2 Отговор
    Смартроните са напълно подходящи за България. Високоскоростни влакове при нас не може да има, защото разстоянията са малки, а терена е пресечен от планини и много неравен.
  • 21 САМО ДА СА СА ЙАЧИЛ В МЕТРОТО

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Каракачанина":

    В СОФИЯ..... ВАГОНИ АВТОМАТИКА МОТРИСИ СИЍИИИЧКО Е ЧИСТО НОВО ОТ УРАЛ ВАГОН..... САААМО ДА ТА МЕРНА ТА ФЪРКЯМ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА
  • 22 Прави се

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Васил":

    Кога за последно си се возил във влак? Сменили са релсите на доста дълги участъци, добавили са втори коловоз (вместо само един) и вече заваряват вместо да заболтват снадките, за да няма тракане.
  • 23 В ДЪРЖАВНОТО БДЖ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Машиниста":

    Като във всичко държавни про...соца
  • 24 БСП ДРОГАРИТЕ В ТИХ УЖАС

    2 2 Отговор
    Не сме били купили руски такива

    Коментиран от #27

  • 25 ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БДЖ

    2 1 Отговор
    Другото е лъжем да те мажем....
  • 26 Васил

    2 3 Отговор
    Защо Локомотиви които не са в състояние да развият поне 150 / км ч

    Коментиран от #28

  • 27 Козяци навсякъде

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "БСП ДРОГАРИТЕ В ТИХ УЖАС":

    Старите Иванки не са руски, чешки са. Правени са от Шкода. Чудно ми е като се качиш в метрото дали ти се потят ръцете и дали те заболява сърцето, защото онези влакове са руски.
  • 28 Запознат

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Васил":

    Вдигат 160 км/час.Но не го правят заради вагоните.В момента влаковете в реновираните линии се движат с 130 км/час.(макс.скорост на вагоните)
  • 29 Жъээж

    0 0 Отговор
    Нови или рециклирани????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове