Last news in Fakti

1 Април, 2024 17:30 1 225 28

Дават 32 млн. лева за закупуване на 76 модернизирани вагона за БДЖ

  • закупуване-
  • модернизирани вагони-
  • бдж

С новия подвижен състав ще се осигури ефективното изпълнение на графика за движение на влаковете и ще се минимизират закъсненията, породени от недостиг на влакове

Дават 32 млн. лева за закупуване на 76 модернизирани вагона за БДЖ - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Министерският съвет одобри допълнителен капиталов трансфер на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД в размер на близо 32 млн. лева. Средствата са за доставка на 76 модернизирани пътнически вагона.

С новия подвижен състав ще се осигури ефективното изпълнение на графика за движение на влаковете и ще се минимизират закъсненията, породени от недостиг на влакове. Ще бъде предоставено и много по-комфортно и безопасно пътуване на пътниците.

Мерките са в изпълнение на Програмата за управление на Република България юни 2023 г. - декември 2024 г., раздел „Транспорт и съобщения“. Средствата ще бъдат осигурени за сметка на капиталовите разходи по централния бюджет за 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поредната Лъжа

    24 27 Отговор
    Вагонете са втора ръка от Германия и нищо не е модернизирано. Герберастията прецакаха китейците в обществената поръчка - те щяха да ни доставят чисто нови вагони за бели хора, но понеже герберастията робува на Ханс Зайдел, зайдеха и пак простолюдието ще се возим в каруци и ръждясали бараки...не е луд тоя дето яде баницата, народее??

    Коментиран от #4, #6, #8, #10

  • 2 ББ от Банкя

    16 25 Отговор
    Те дават 32м аз обаче давам 20м,другите 12м по традиция за чекмеджето, че покрай тия избори бая харч ше има, гетата паа ше се облажат
  • 3 няма релси, не лъжете

    12 27 Отговор
    С новия подвижен състав ще се осигури ефективното изпълнение на графика за движение на влаковете и ще се минимизират закъсненията, породени от недостиг на влакове. Ще бъде предоставено и много по-комфортно и безопасно пътуване на пътниците.

    моля???
  • 4 Последния Софиянец

    17 26 Отговор

    До коментар #1 от "поредната Лъжа":

    Стари вагони от Германия .Ремонтирани за последно през 2018 г.
  • 5 Индийски ДЖ - ИДЖ

    12 25 Отговор
    Ще ви пратим от нашите вагони втора употреба. Малко са поожулени и по покрива, че при нас традицията е - на покрива без билет, но няма гаранция че ще пристигнеш до местоназначението.
    Само трябва да си ги транспортирате до БГ през Червено море. Пратете Тагаренко с корвета да ги охранява, че хутите ще ги пратят на дъното....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 9573

    18 26 Отговор
    Позор! Пак стари, амортизирани и овехтели, никому ненужни вагони, които са за скрап. Хората пак подложени на унижение. Някой трябва да разследва далаверата на посткомунистическия бастион БДЖ. Докога хората ще пътуват в нецивилизована среда?!
  • 8 Некой си

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "поредната Лъжа":

    Да ти кажа по-добре стари.Така или иначе ще ги нашарят като ке.нефи отвън и усе.ат отвътре. Никъде не съм виждал в Европа такава свинщина! И всичко е заради премахването на транспортна полиция и замяната и с пияни старци пазачи.

    Коментиран от #12, #26, #27

  • 9 9573

    11 25 Отговор
    Докога Бг ще купува чуждия б клук?!

    Коментиран от #11

  • 10 Мими

    26 7 Отговор

    До коментар #1 от "поредната Лъжа":

    Абе, чове.ко ,по- добре ли е да пътуваме в старите, допотопни затворени купета, където мурга.велите дебнат задремали пенсионери да ги обират- знам 3 такива случая,, а да не говорим за нощните влакове във 2ра класа..Това са мждерно вагони, макал и не последна генерацию, но бюджетэт не може да си позноли да купим чисто нэви! Хайде, запрете се малко,
    бе , про.сти хора на Ко.п.ейк.ата, спрете да драскате глупости- сомо вие си вярвате, ха ха..Б Б последните 5 години се чудеше как да фалират БДЖ, че да се проматизира..правилно действат ППДБ..
  • 11 Гецата

    25 5 Отговор

    До коментар #9 от "9573":

    Не е бжклус тово са модерни големи вагони с повече екстри от старите вагони с купета Прочети на Мими коментара и после пищи...

    Коментиран от #14, #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    9 26 Отговор
    Нищо ново в България ! То и преди 120 години има АФЕРА С ГНИЛИ ВАГОНИ, закупени от Австро-Унгария, които не стават за нищо. В нея участват "величеството" и министерския съвет.
  • 14 9573

    6 25 Отговор

    До коментар #11 от "Гецата":

    Това са употребявани вагони от тип "конски" без купета. Не са нови вагони. Никого нищо няма да питам. От БДЖ само реклами и излъскване на имидж чрез 1 куп адвокати. Искат да въртят транспорт, ама без качествени условия на пътуване и никакво обгрижване на пътниците. Разчитат на липсата на алтернативна фирма.
  • 15 даАда

    6 25 Отговор
    БДЖ са си пуснали тр олажа да брани със зъби и нокти "удобната" сделка- покупка на стари вагони. Пропагандата да върви.
  • 16 Милен

    2 26 Отговор
    На новият ж.п. превозвач в пътнически превози ще му дойдат добре новите стари вагони. Само трябва да ги боядисат в синьо и да турят по един надпис "ПИМК"
  • 17 Гост

    6 27 Отговор
    Вагони на 20 години ... голема модернизация
  • 18 така е заради герпавите преизбиращи

    3 18 Отговор
    поклонници народа пак ще се лашка на старите амортизирани каруци от запада
  • 19 Хаххххх

    3 16 Отговор
    Недостиг на влакове ли? Лангъркат се с по няколко човека във вагон, освен по празниците. И не закриха линии, щото нема влакове, а защото са на загуба.
  • 20 И за какво ще ми са тези Вагони.....

    4 17 Отговор
    И за какво ще ми са тези Вагони..... След като ще се движат като Каруци!
  • 21 Пътувал ли си във влак скоро ?

    4 17 Отговор

    До коментар #11 от "Гецата":

    Пътувал ли си във влак скоро ? За да видиш че единствената екстра на един влак е времето за пътуване! от 2 часа на 3 часа! Е га ти Говнарлъка! Социализма Можеше ! Капитализма Не може! Въпреки Високоскоростните влакове! Гомнари отвсякъде!
  • 22 Име

    2 15 Отговор
    Ще има ли място за колела?
  • 23 Ветеринарен психолог

    2 3 Отговор
    За 32 милиона ще купя 32 лимузини Понтиак и ще возя бабичките от София до Бургас за 3 часа с храна и напитки за 50 лева без минута закъснение.
  • 24 РуZко българска мафия

    3 2 Отговор
    А колко хубаво беше когато фирма на Шиши ги ремонтираше за 1,5 млн. на вагон с гаранция 6 месеца.
  • 25 МОДЕРНИЗИРАНИ ВАГОНИ ЗНАЧИ - БОКЛУЦИ

    2 1 Отговор
    ТАЯ СХЕМА СМЕ Я ВИЖДАЛИ И ПРЕДИ В БДЖ - ЦЯЛОТО БДЖ ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА , ЗАЕДНО С БОЙКО !
  • 26 ПРИПОМНЯНЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Некой си":

    Тези от "транспортна милиция" бяха царе на скатаването...
  • 27 Млад кондуктор

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Некой си":

    Ама защо трябва да има полиция?! Не може да пазиш постоянно, ако има проблем по рождение, днес ще го опазиш, а утре той ще те закопае.
  • 28 3942

    3 0 Отговор
    БДЖ трябва да се приватизира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове