Last news in Fakti

30 Декември, 2023 05:56 3 315 33

Проф. Красимир Петров: Очаква ни криза

  • професор красимир петров-
  • икономика-
  • финанси-
  • криза-
  • инфлация

Имаме агресивна монетарна и фискална проинфлационна, т.е. стимулираща, политика, заяви преподавателят по икономика и финанси

Проф. Красимир Петров: Очаква ни криза - 1
Снимка: bloombergtv.bg

"В последната година – година и половина българската икономика се характеризира с инфлационен бум". Това каза пред БНР проф. Красимир Петров – преподавател по икономика и финанси в редица страни.

Той обясни, че това е феномен в икономиката, при който държавата взема дългове и трупа дефицити, а тези дългове са силно стимулиращи за икономиката.

"Това се комбинира с банков кредит. Тази година до ноември, по официални данни на БНБ, банките тази година са увеличили кредита с 20% спрямо миналата година", добави финансистът.

"Имаме агресивна монетарна и фискална проинфлационна, т.е. стимулираща, политика. Резултатът като цяло е обща бурна инфлация в икономиката. Все още имаме някакъв приличен и смислен икономически растеж. Може би един от най-високите растежи в цяла Европа и ЕС".

По думите на проф. Петров сега сме в последната фаза на инфлационния бум, в която хората започват да обедняват. Доходите растат, но не могат да изпреварят инфлацията и затова хората не се чувстват осезаемо по-добре, обясни той.

Финансистът прогнозира, че през следващата година ни очаква криза.

"Държавата вероятно ще опита да направи още една година с рекордни дефицити, още една година с рекордни чужди заеми, за да държи икономиката стимулирана. Банките не е ясно дали ще съумеят да направят отново пореден кредитен рекорд. Но инфлацията винаги застига икономиката и винаги завършва с някаква форма на криза", коментира той в интервю за предаването "Хоризонт за вас".

По думите му кредитът единствено и само решава текущо проблема, но го отлага във времето и го задълбочава. "Целият български народ ще плащаме тези кредити в някакъв момент с лихви", категоричен бе проф. Красимир Петров. Според него за щастие все още не сме затънали, защото имаме изключително нисък външен дълг.

"Фундаменталният икономически проблем е, че държавата взема заеми по 5% лихва отвън, след което парите, налети в нашата банкова система, банките получават реално безплатна субсидия за сметка на българския народ, плащат на депозантите нулеви лихви, докато държавата можеше да взема вътрешен заем и да имитира ипотеки на българите и българите да получават тези 3-4-5% да влизат в техния джоб, а не обратно – ние да плащаме тези лихви на държавата, за да може да субсидират те банките. Този метод е нечестен, несправедлив, има елемент на корупция, той е извратен и обикновено се прави от развиващи се държави, където политиката е фундаментално криза, счупена или неработеща", обясни финансистът.

Според него това е "храната", която продължава да надува "жилищния балон" в България. Той очаква следващата година този балон да се спука.

Златото, според него, остава най-добрата средносрочна защита срещу инфлацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХаХаХа

    37 3 Отговор
    Аз не съм проф. ама знам пак същото, като мене са милиони
  • 3 Гориил

    29 3 Отговор
    Украйна не се страхува от кризата. Пари по график. Веднага.
  • 4 Ученик

    6 31 Отговор
    Полубълвоч с взаимно противоречащи тези.

    Коментиран от #5

  • 5 Гориил

    8 30 Отговор

    До коментар #4 от "Ученик":

    Европа трябва да остане твърда и непоклатима. Русия трябва да загуби. Повече пари.
  • 6 Асена василева

    28 2 Отговор
    Ще ви направя секс роби на мвф хихи продължаваме зануляването!
  • 7 Артилерист

    33 4 Отговор
    Това е самата истина. Асан Василев лъже като за последно без да ограничи на йота ококрването си. Той трупа дългове за сметка на гражданите. Засега това се потулва, но няма да е задълго, защото, както казва г-н професора: "ТОЗИ МЕТОД Е НЕЧЕСТЕН, НЕСПРАВЕДЛИВ, ИМА ЕЛЕМЕНТ НА КОРУПЦИЯ, ТОЙ Е ИЗВРАТЕН И ОБИКНОВЕНО СЕ ПРАВИ ОТ РАЗВИВАЩИТЕ СЕ ДЪРЖАВИ, КЪДЕТО ПОЛИТИКАТА Е ФУНДАМЕНТАЛНО КРИЗА, СЧУПЕНА ИЛИ НЕРАБОТЕЩА." Това е, атлантици, привърженици на сглобката. Записвайте си! Казано е от ЕКСПЕРТ! Ние вече сме в числото на колониите, наричани за благозвучност "развиващи се държави". Да видим как ще ни лъжат догодина след поредното вдигане на цените на най-необходимото за живота и поредния "изгоден" заем...
  • 8 Където

    27 4 Отговор
    се завреме всичко съхне ЕС, Шенгени, €врозони и тем подобни !

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 не си прав не може нещо което

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "Където":

    вече е сухо да съхне пак ,просто лапаницжата свърши и много късно се наредихме на опашката
  • 11 Управляващите ни крадат чрез инфлацията

    24 3 Отговор
    Напазаруваха имоти на евтини цени и лихви по заемите, вдигнаха всичко и обраха парите на хората и сега имотите са им без пари! Кражба и обиране всеки ден от шарлатаните от ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 12 БеГемот

    21 1 Отговор
    Няма страшно като стане белята българите пак ще изберат с пълно мнозинство 121 + депутати нашият любим най подготвен лидер той ще назначи Влади дълбокия джоб за финансов министър под чието мъдро управление ще имаме излишъци всяка година поне още 12 ...разбира се дългът ще продължи да расте щот си е традиция...въпросът е до колко ще изкара. менискуса на идиота от пожарната!?
  • 13 Данъкоплатец

    16 1 Отговор
    Спрете да печатате пари и да раздавате на този и онзи 30% увеличения, намалете броя на чиновниците, изсветлете сивия сектор! Иначе обикновените работещи плащат всичко това...

    Коментиран от #33

  • 14 Малчо

    25 1 Отговор
    Човекът съм го слушал няколко пъти. Обяснява като за деца, което е прекрасно, но ние не сме деца, нали така. На мислещите беше ясно че ни готвят зануляване. Който успял да се приготви, успял, на другите пожелавам успех. Аз нямам пари да купувам злато, пък и златото не се яде. Последните години успях да купя половината къща от братовчед си, тоест вече цялата е за моето семейство, нов покрив, нова дограма, изолация, ново парно, ново обзавеждане. Машини и инструменти, купувам всичко, дори неща които се ползват по веднъж от обикновен човек, който не работи професионално. Имам цяла работилница и се уча да работя. Последно мисля за бус и земеделска техника, но вкъщи вече мислят че не съм добре с главата и ме разубеждават.

    Коментиран от #17

  • 15 в кратце

    13 2 Отговор
    Очаква ни Приз-а за криза,по висока от кулата в Пиза. Така излиза. Откакто в България предизвикаха обезценяването на лева да е до 3000 лева за 1 долар,до сега бедността продължава да владее страната. Бедняци,спящи по пейките и просяци по големите магазини колкото си щеш.
  • 16 Кокоран е корумпиран мафиьот

    12 0 Отговор
    Не взема евтин кредит от българските банки , а скъп от чужбина , срещу яка комисионна. Сега и той като Миленвелчевото ще започне да строи хотели по морето
  • 17 3-1

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Малчо":

    Много приземен и човешки коментар!
    Само успех ви желая
  • 18 просто е

    1 1 Отговор
    Държавната валута е акциите на държавата. Как се подсилват акции, като си ги купуваш когато падат. Понеже данъците са в държавна валута, щом тя е скъпа и данъците ще са добри. Какво като дадеш милиарди чужда валута за да подсилиш своята, нали тя ще купи повече чужда валута и стоки, и ти печелиш от това. ... .. и повече данъчни доходи.. Ето как се подсилва валута, Ердоган и Путин да слушат.. На всеки кръгъл час от 09:00 до 20:00 се хвърлят 7 зарчета, и общият им резултат показва минутата в този час в която да купите валутата за подсилване, 5-милиона долара за нея. През нощта правите поръчки за 100 милиона долара за покупка на тази валута, на цена която да е по-ниска от възможното. Пак през нощта с родната валута купуваш евтино долари, на всеки 9 минути по 500 000 долара, за да ги използваш следващият ден, по указаният начин със зарчетата.. Сорос-цру, прави същото в полза на доларът и срещу враждебните нему държави. Големите играчи постоянно режат така пръстчетата на малките играчи като задействат стоп загубите - поръчки. Турция има малка парична маса, и Русия също, а Китай и Япония, Швейцария имат огромна парична база и имат дефлация. ....
  • 19 просто е

    0 1 Отговор
    При Виденов имаше паника на валутният пазар, и дефлация измерено в злато и други стабилни валути. Казват, че Япония има непреодолима дефлация. Не, просто имат свръх високи цени, които имат таван на покачване, съпротива. Тоест, инфлация не значи високи цени, а дефлация не значи ниски цени, дори измерени в злато. Световният свободен пазар е скачени съдове на изравняващи се цени, а инфлацията е догонване на изравняването. Япония и Китай, Швейцария, имат няколко пъти повече пари като процент от БВП, но нямат покачване на инфлация - изобщо - инфлация. В страни с много малко пари и ниско кредитиране, има инфлация но тя е парична паника или от дефлация към световни цени като при Виденов и при Костов.
  • 20 просто е

    3 1 Отговор
    България няма нужда от износ. Износът и вносът са огромни. Светът няма нужда от нашите стоки. България е със слабо потребление и може да бъде пазар за своята продукция. Япония при най-големият си износ има 9% износ като процент от БВП, ние сега 70%. Китай изнася 18%, внася 16%, като процент от БВП. Само трябва да се вдигнат ТРИ ПЪТИ доходите, поне 60% от тези в Германия, дори 120%. Високите доходи и високите цени са добро нещо. Трябва да изхарчим ударно 70 милиарда от валутният борд, и още толкова заем, държавни, за инфраструктура, социално строителство и семейни ферми, микро фирми, по 200 000 лева за ферма. И народът и фирмите, да вземе 500 милиарда евро заеми. ....... .... Инфлация има при ниски цени, Орбан и Ердоган правят ниски цени, имат инфлация.
  • 21 просто е

    0 2 Отговор
    Инфлация има при ниски цени, Орбан и Ердоган правят ниски цени, имат инфлация. Големите данъци и големите доходи може да повишат цените, но не правят инфлация. Токът поскъпна в България за да поевтинее в богати страни. Свободен пазар значи световни цени, и за богати и за бедни. Скачени съдове, ако бедните не могат да купят, богатите ще купят за по-евтино - на техния си пазар - понеже ще има повече. После се чудете защо в бедните страни със свободен пазар е с по мощна инфлация. Нашата инфлация стопява тяхната инфлация. При Виденов имаше паника на валутният пазар, и дефлация измерено в злато и други стабилни валути. Казват, че Япония има непреодолима дефлация. Не, просто имат свръх високи цени, които имат естествен таван на покачване, излишък на марджин, съпротива. Тоест, инфлация не значи високи цени, а дефлация не значи ниски цени, дори измерени в злато. Световният свободен пазар е скачени съдове на изравняващи се цени, а инфлацията е догонване на изравняването. Япония и Китай, Швейцария, имат няколко пъти повече пари като процент от БВП, но нямат покачване на инфлация - изобщо - инфлация.
  • 22 просто е

    1 1 Отговор
    В страни с много малко пари и ниско кредитиране, има инфлация но тя е парична паника или от дефлация към световни цени като при Виденов - паника, и при Костов изравняване. (науката няма обяснение за инфлацията в миналото, освен производство на пари от държавата за да изкупи стоки които да продаде за да плати дълговете, репарации.) Ако престанем да купуваме електричество, да потребляваме? Това няма да снижи цИните, и дори да ги докара до НУЛА. Проста в останалите страни където е по-скъпо, по скъп токът, ще им паднат цените, защото ще имат в плюс и нашият ток, повече стока, повече ток на техният пазар. И КОЕ ТОГАВА ПРАВИ ИНФЛАЦИЯТА, ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЛИ????? .................. ГОЛЕМИТЕ ПЕНСИИ? УВЕЛИЧЕНИТЕ ДОХОДИ??? ..... ...
  • 23 просто е

    1 2 Отговор
    Адам Смит (и следващите го буржоазни икономисти) абсолютно неграмотно не е знаел, че дефлацията убива пазарът и банките, бизнесът. Всичкият бизнес свързан с парична печалба работи чрез купуваш евтино продаваш скъпо. Инфлацията гарантира парична печалба но дефлацията изключва печалбата. Другият мега провал на Адам Смит за пазарът, свободният, е ДОГОВАРЯНЕТО - контролираната конкуренция. ЕС е един картел. Но големите играчи рядко воюват, само при мега криза, за оцеляване, но пак се договарят. Големите бизнеси винаги се договарят. Всички се договарят, империи, банки, царе, мафии, търговци, производители... Теория на игрите, ред в хаосът.
  • 24 просто е

    1 1 Отговор
    Хитлер е казал, че ще подпомага само частният бизнес, а няма да прави държавна икономика. Маркс пише за Хитлер и Мусолини, през 1847г., описвайки буржоазният социализъм и консервативният социализъм. (Свободният пазар е винаги световни цени, което кара инфлацията в бедните страни да топи инфлацията в богатите страни. СЪЩО НЕОСЪЗНАТО ОТ ДЕСНИТЕ-ФАШИСТИТЕ. Нито отчитат - че цените не падат от ниски доходи, а от високи продажби, но те искат скрито робство) ... "През 2022 г. разходите за труд нараснаха значително, докато заплатите се повишиха по-бързо, отколкото ръста на производителността, особено в частния сектор", се казва в доклада. (може и така да е но производителността е почти същата като в богатите страни, а заплатите не. Нормално е догонване по отношение на заплатите). Цените са вследствие на ноу-хау и конкуренция в богат на потребление пазар. 6 ПЪТИ сме превъзхождали по БВП на глава, Виетнам през 2008г. Но Масларова ходи да търси виетнамци? С този показател, буржоазните, десните, НПО и политици на Сорос и неолиберална школа на фашизма-дясното, оправдават ниските заплати. Според него излиза, че българският труд, мързел, е по работен от виетнамският, по лош от немският. Но не търчат за немци, а за виетнамци. Но Виетнам откак сме в ЕС, вече е снижил разликата на три пъти. Или ние се забавихме и скоро виетнам ни стига.
  • 25 просто е

    0 2 Отговор
    Индустрия 27 милиарда долара за НРБ 1987 г., равни сега на 60 милиарда долара, а преди 2 години 15 милиарда от индустрия, после повече зарад поскъпнал от от мощности изградени от НРБ. Така е и със селското стопанство, три.четири пъти надолу. ............................. КАПИТАЛ значи ИНВЕСТИЦИЯ, капитализъм значи инвестиране, държавен капитализъм означава ДЪРЖАВНО ИНВЕСТИРАНЕ - инвестиране от държавата. Освен, че частният капитализъм е вреден защото прави спестяване и това изземва потребление от пазарът, което се връща чрез банките - но дългът расте и ДЪЛГОВЕТЕ СТАВАТ РАВНИ НА ПЕЧАЛБИТЕ. Частният капитализъм, тоест инвестирането от големи частни собственици над 50% от инвестициите, означава ПЛУТОКРАЦИЯ - антидемокрация. Маркс е казал, че демокрацията е път към социализъм. ДЕМОКРАЦИЯТА Е РАВЕНСТВО И ПРАВА ЗА ВСИЧКИ - ВЛАСТ СПОДЕЛЕНА ОТ ВСИЧКИ. Маркс е искал държавен капитализъм - демократичен капитализъм. ДЕМОКРАТИЧНО-ДЪРЖАВНО ИНВЕСТИРАНЕ.

    Коментиран от #31

  • 26 просто е

    0 1 Отговор
    Маркс е казал, че демокрацията е път към социализъм. ДЕМОКРАЦИЯТА Е РАВЕНСТВО И ПРАВА ЗА ВСИЧКИ - ВЛАСТ СПОДЕЛЕНА ОТ ВСИЧКИ. Маркс е искал държавен капитализъм - демократичен капитализъм. ДЕМОКРАТИЧНО-ДЪРЖАВНО ИНВЕСТИРАНЕ. И е заклеймил фашизмът - който казва - че буржоазията е буржоазия за доброто на всички - вълкът обича агнета - следователно имат общи интереси, и агнето няма нужда от куче-пазач, работнически съюзи и борби. (Не само Русия не прави компютри и софтуер, интернет гиганти, и ЕС, Германия, Франция, Великобритания, не правят, и електроника не правят. Не необходимо България да прави.) България няма нужда от износ. Износът и вносът са огромни. Светът няма нужда от нашите стоки. България е със слабо потребление и може да бъде пазар за своята продукция. Япония при най-големият си износ има 9% износ като процент от БВП, ние сега 70%. Китай изнася 18%, внася 16%, като процент от БВП. Само трябва да се вдигнат ТРИ ПЪТИ доходите, поне 60% от тези в Германия, дори 120%. Високите доходи и високите цени са добро нещо. Трябва да изхарчим ударно 70 милиарда от валутният борд, и още толкова заем, държавни, за инфраструктура, социално строителство и семейни ферми, микро фирми, по 200 000 лева за ферма. И народът и фирмите, да вземе 500 милиарда евро заеми.
  • 27 просто е

    1 1 Отговор
    Енергоемките производства стават много изгодни чрез евтин труд. Ето защо в страни с евтин труд имат енергоемка икономика, с такива производства. По същата причина има и ниско БВП на глава, все пак тези производства енергоемките с евтин труд, имат малък марджин и правят лоши потребители от трудещите се. Но плутократите и инвеститорите там, създават безконкурентен продукт - чрез евтин труд, и енергия, вода, лоша екология. Евтин труд, готовност за отпадъци, и евтина енергия, евтини ресурс. Та това е успехът на всяка държава преди 100-200 години, и днес Русия. Зърно и евтин тор, от Русия, метали... и България.
  • 28 просто е

    1 2 Отговор
    Ники Маус ? умен? Каримански искаше да няма минимална заплата - тоест работодателят да дава колкото си иска под минималната. Никой не казва, че ниското потребление прави високи цени, защото търговецът и производителят нямат оборот. Оборотът снижава цените, хем от увеличена печалба, хем оборотният пазар е с конкуренция, всеки се бори за оборотен пазар. Всеки бизнес е да купуваш евтино и да продаваш скъпо. Никой не засажда когато паднат цените. Не увеличени доходи при инфлация, е стагнация - фалит
  • 29 просто е

    0 1 Отговор
    Ако престанем да купуваме електричество, да потребляваме? Това няма да снижи цИните, и дори да ги докара до НУЛА. Проста в останалите страни където е по-скъпо, по скъп токът, ще им паднат цените, защото ще имат в плюс и нашият ток, повече стока, повече ток на техният пазар. И КОЕ ТОГАВА ПРАВИ ИНФЛАЦИЯТА, ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЛИ????? .................. ГОЛЕМИТЕ ПЕНСИИ? УВЕЛИЧЕНИТЕ ДОХОДИ??? .....Когато Гезел наблюдава повишено търсене при високи цени, не е знаел - че тогава е имало инфлация, и те са бързали да купуват, но инфлацията е нещо което е изяждало доходите на потребителите и за по късно не са имали доходи да купуват, дори да е евтино. Никаква лихва не е виновна, а тя се е покачвала защото инфлацията изяжда и спестеното, и банките нямат ликвидност) Така става и сега, ВСЪЩНОСТ - СТАГФЛАЦИЯТА е инфлация която води до ниско потребление, когато доходите остават същите. Един икономически журналист през 2009та в САЩ, се чудеше как всички вярват - че ще има инфлация - след като парите взети от кредит са по-малко от напечатаните пари, което значи дефлация. И - казваше, че дори поскъпналата вносна енергия е дефлация, защото яде пари предназначени за други покупки.
  • 30 Бате Венци от Славия - сикаджията

    5 0 Отговор
    Тези са заробили всеки Български Гражданин , включая и бебетата с по 20 000 лева всяко, а повечето Българи не са виждали 20 000 лева на едно мисато през живота си. Магьосници. Да се чуди човек кой им ги "дава" на заем тези пари. Да дадеш заем на България е като да дадеш заем на Циганин. Си видиш парите - на мойта сватба.
  • 31 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "просто е":

    СОЦИАЛИЗМЪТ Е УТОПИЯ, ДОКАЗАНА ОТ 1917г ДО 1989г.,А КОМУНИЗМЪТ Е ТЕРОР ПО-ГОЛЯМ ОТ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА И ФАШИЗМА!!!
  • 32 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти целият си в жълто, особено гащите!
  • 33 Тоя па

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Данъкоплатец":

    Колко според теб са чиновниците, бе батьов? Проблемът не е, че държавата плаща на служителите си, които са традиционно с едни от най-ниските, при това на светло заплати, а че бизнесът масово укрива доходи - по ведомост всички са на минимална заплата и върху нея се начисляват данъци и осигуровки. А държавата се финансира предимно от данъците, защото масово си разпродаде печелившите държавни предприятия. И сега се получава така, че някой частник лапа големите печалби, които иначе щеше да лапа държавата, и не плаща реалните данъци, които са 1/10 от печалбата. Ама като се декларира 2 - 3 - 4 и повече пъти по-ниска печалба, в държавата влизат трохи. Това е големият проблем. А баровците с Мазератитата и Бентлитата държат работниците си нерядко на синджир като роби. И на когото не му харесва, си тръгва и на негово място идва следващият прегладнял роб, доволен на мижавите подаяния. И т.н. Ако държавата иска да получава това, което ѝ се полага, трябва да си задейства органите. Обаче те са с ниски заплати и са податливи на рушвети. И така се въртим в един порочен кръг. Да не говорим, че повечето управляващи са в пряка връзка с големите производители и не им е изгодно в личен план системата да работи коректно. И вземаме заеми и влизаме в кризи през определен период от време. ТолкоЗ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове