Last news in Fakti

2 Януари, 2024 09:51 1 467 30

Кючюк: Вероятно сухопътният Шенген до края на 2024 г. няма да се случи

  • илхан кючюк-
  • шенген

Силната позиция е България и Румъния да говорят на един глас

Кючюк: Вероятно сухопътният Шенген до края на 2024 г. няма да се случи - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Приемането ни в шенгенското пространство по въздух и вода е крачка напред. Оттук нататък се изисква да се отчетат направените грешки по време на преговорния процес. Това не е успехът, който всички очаквахме. Това мнение изрази пред БНР евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк.

Силната позиция е България и Румъния да говорят на един глас, смята Кючюк.

Вероятно сухопътният Шенген до края на 2024 г. няма да се случи, прогнозира той, визирайки изборите в Австрия през есента.

България няма да приема никакви други бежанци, освен установените по европейското законодателство, уточни евродепутатът в предаването "Преди всички".

България е от страните, която усеща бежанския натиск по много силен начин и не получава солидарност, подчерта Кючюк.

Възходът на популистите и отричането на европейската интеграция ще бъдат в политическия дневен ред на Европа за 2024 г., отбеляза евродепутатът.

В тази конструкция, в която ЕС е създаден за по-малък брой държави, не може да отговори на всички очаквания. Западните Балкани, Грузия, Молдова, Украйна имат различни очаквания на вратата на ЕС, посочи той.

"Политиката по разширяване трябва да върви ръка за ръка с политиката на задълбочаване на самите реформи в ЕС."

Наблюдава се огромна умора от разширяването в европейското гражданско общество, отчита Кючюк.

"Големият проблем на ЕС през годините е, че трудно формира дневен ред, който е общ за всички. Това сечение е изключително сложно занимание. В ситуация, в която имаме две войни и редица други предизвикателства, все по-трудно и по-трудно в тази архитектура на ЕС, създадена през 20-и век, е самият съюз да играе геополитическа роля."


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    24 1 Отговор
    Вероятно и следващата.

    Коментиран от #4

  • 2 Каквото и да каже правителството

    31 2 Отговор
    Се оказва лъжа.
  • 3 Химера

    19 1 Отговор
    Химера щеше да е, да Вярваш в това!
  • 4 димитър

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    а дано !!! от твоите уста в божиите уши !
  • 5 честен ционист

    22 12 Отговор
    Сухопътният Шенген никога няма да се случи, защото от ЕС ви дели река широка километър, а на юг е морето. Просто ви използват като сортировъчен център за мигранти. На ваша територия ще отсяват житото от плявата, а вас лъжат, че инженерите и докторите от Афганистан и Сирия ще ви вдигнат държавицата.
  • 6 Как тихичко Сапунджията се покри

    25 2 Отговор
    Бяга , от обяснения. Министър Председател?
  • 7 Миладин

    20 1 Отговор
    Най- рано 2026 та, ако се запази американската линия в ЕС. Отговора се съдържа в европейските избори тази година. От съсела и жирафа нищо не зависи, но задължително трябва да спечелят мача в България пак като сглобка. Или по- простичко казано предстои пак маскарад!
  • 8 инфо

    23 1 Отговор
    Ей го на, мамин убавец. Този ни е водещ европейски политик. Поредния излъскан брюкселски бюрократ. Продукт на сиситемата на възпроизвеждаща се европеска администрация, неспособна да реши елементарни проблеми. Притиснати от плачевните резултати по всички основни въпроси, провеждат единствено пропаганда и манипулации предназначени за опростаченото и безволево население...
  • 9 Перо

    15 3 Отговор
    Как ще се случи сухопътен Шенген, когато евродепутатите работят против БГ интереси, а вътрешния министър отдавна е абдикирал от охраната на държавната граница!
  • 10 ааааа

    17 1 Отговор
    що така бе Кютюк, нали си скъсваше дирника от работа
  • 11 Уточнение

    18 0 Отговор
    това просто момче за какъв се взема вече ?!

    Коментиран от #12

  • 12 Ммм дааа

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Уточнение":

    да сложи и едни очила, за да изглежда малко по-малко тъпо.
  • 13 българин

    18 1 Отговор
    Оставете трафикантите на бежанци да ги прекарват свободно като несе регистрират в България!!! Да си ги приемат в Австрия и там да ги регистрират и тогава те ще ни молят за шенген!!!!

    Коментиран от #16

  • 14 А дано никога

    20 2 Отговор
    Шенген. Не на тази цена. За "половин Шенген" ни прецакват да приемем 6000 мигранти от Афганистан и Сирия. Знаят ли, че това е само началото? Един път узаконено тяхното живеене тука, те имат право да си докарат 5-те жени и от всяка 5-7 деца. Отделно лели,.братя, баби, чичовци и братовчеди. Смятайте само за 2-3 години от началото на тази идиотия те ще станат повече от българите тука. Е, за какъв Шенген тогава има някакъв смисъл още? Забравете.
    По-добре даже е да се излезе от такъв съюз, в който някои чужденци всичко определят за нас.
  • 15 С Крот Ум

    11 1 Отговор
    оао верно ли Шерлок, как разбра?
  • 16 Е, да ама тука

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "българин":

    Става въпрос за такива 6000, които вече са регистрирани в България. Ужас.
    От сега нататък да им се вземат паспортите и да се хвърлят някъде. Западна Европа взема вече всички и БЕЗ паспорти. А ако нямат, значи НЕ са регистрирани в България! И нека си ги регистрират на запад и там да си остават.

    Коментиран от #18

  • 17 провинциалист

    11 1 Отговор
    Някой да се сети да обяни как така сме били изпълнили всички изисквания за Шенген още преди незнамколкоси години, ама въпреки това не ни приемат.
  • 18 Мнение

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "Е, да ама тука":

    По- добре си мисля да им издаваме български паспорти, така австрийците ни пращат сирийци и авганци,а ние връщаме европейци.
  • 19 Боруна Лом

    16 0 Отговор
    МАЗНИ И ПРОДАЖНИ ЛБГЖДФ! ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ!
  • 20 Перо

    15 0 Отговор
    Можеше да ни отпуснат един бонус за подземен Шенген! Има вероятност, през следващия век да имаме трансграничен тунел! И това щеше да бъде отчетено като “грандиозен” успех на мишока Денков и ПП/ДБ/ГЕРБ/ДПС!
  • 21 Перо

    13 1 Отговор
    Чаветата са гости на Германия, по покана на Меркел! Австрийците да ги депортират там, близо им е!
  • 22 Наблюдател

    14 1 Отговор
    То въобще няма да се случи. За нас Шенген няма. Отрязани сме. Въздушно-морският е ала, бала. Купувайте подводници и Народа с подводници да се придвижва до Виена и това е. Поне да изглеждаме модерни в очите на света, а не както сега някакви прошлеци.
  • 23 Е, господа Евродепутати!

    16 1 Отговор
    Нали Вие си свършихте "перфектно" работата, за която Ви изпрати в Брюксел Българският народ и успяхте да "защитите" националния ни интерес! Е, няма да е пълноценен Шемген, а само по въздух и вода, което значи всеки гражданин на република България да си носи по една бутилка минерална вода, да я излее на границата и да декларира, че минава Шенген по вода! То какво ли друго му остава на бедния Българин освен пак да пие една студена вода докато Вие там си пълните гушите на топло!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сенки под очите

    5 1 Отговор
    Много странн сенки около очите има г-н Кичук, да не би да е вампир, или е болен от някаква тежка хронична болест?
  • 26 Главанак, Раскарай се!! Обяснявай на

    4 1 Отговор
    Помаците си каквото искаш!!
  • 27 Селянин

    2 0 Отговор
    Преятел, на такива като теб дето едно приказват а друго вършат им казваме "жени с леко поведение ".А пък за Шенген и Еврото няма да ги видим никога точно заради вас.
  • 28 сноу

    2 0 Отговор
    Кючека здравата е друснал маанета снощи и малко са му се понаместили нещата в кутията...затова само кючек и дълбоки гащи..9
  • 29 граф Монте Кристо

    1 1 Отговор
    Защо да бъдем такива оптимисти,управляващите серсеми могат да ни вкарат още утре изцяло в Шенген,само американците да наредят.Точно така е станало за да се стигне до тоя двустранен компромис,трябва нещо да се върши в ЕС,да кипи безсмислен труд,да напредва експанзията,ес-овската зараза да се шири,което е израз на американското влияние и допълнително оплитане в техните пипала,задушаващите пипала на кракен.

    Коментиран от #30

  • 30 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "граф Монте Кристо":

    Не знам граф ли си или графиня, но-о...нещата графически са точно така..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове