Last news in Fakti

4 Януари, 2024 08:14 3 313 42

След предложението на Ахмед Доган ДПС да има двама председатели: Реакцията на Делян Пеевски

  • пеевски-
  • позиция

Пресцентърът на партията разпространи позиция на председателят на парламентарната група

След предложението на Ахмед Доган ДПС да има двама председатели: Реакцията на Делян Пеевски - 1

„Най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност. Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно“. Това гласи част от позиция на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Изявлението идва след новогодишното обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в което той изненадващо предложи партията да има не един, а двама съпредседатели – Пеевски и Джевдет Чакъров.

Ето и текста на изложението, публикуван от пресцентъра на ДПС:

Скъпи приятели, депесари,

Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвикателства, на които могат да отвърнат само най-подготвените.

Най-важното предизвикателство е да не губим връзката с хората, в името на които преди 34 години беше създадено Движението за права и свободи, за чиито достоен живот, сигурност и спокойствие за бъдещето отговорност носим ние, политиците.

Като председател на парламентарната група на ДПС приех тази отговорност от името на всички нас, натоварени да участват активно в парламентарния живот на България и ЕС, като с решенията си подкрепят и защитават не само вас, а всички български граждани.

Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората.

Защото силата на една партия е в това - да устоява на времето и неговите предизвикателства, но и в това да устои на предизвикателството да остане и да работи със и при хората.

Последните 6 месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем.

ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност. И ако днес трябва да си припомним за тези ценности, то е за да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и Светът и страната ни посрещат глобалните предизвикателства на войната и военните конфликти, миграционния натиск, енергийните рискове и климатичните промени.

Във време, носещо необходимостта от ново начало. Когато трябва да бъдат препотвърждавани и отстоявани ежедневно и евроатлантическата ни принадлежност като държава, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разум.

Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност.

Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГУСИ ГУСИ

    22 0 Отговор
    ТОЙ СИ ЗНАЕ
  • 2 Наистина

    26 2 Отговор
    Те това е евроатлантик !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе най-добре е

    22 0 Отговор
    Да сложат Пасито. Аман от долари, дайте му и чували с турски лири да си има.
  • 5 Саса

    46 0 Отговор
    Всичко до което се е докоснал Пее.ски е изгоряло като факла.... Примери много - Лафка, КТБ, Булгартабак, футболни отбори и прочие... Дано така да стане и с ДПС... Основната вражеска антибългарска партия, която в съюз със ПП, ДБ, и ГЕРБ унищожават всичко българско и затриват окончателно Родината!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Шибек смотан

    32 0 Отговор
    Още малко и ще те припознаем за лидер нали. Нацист в потури и гумени галоши, накрал се мощно и взел да умува сега само защото съд, прокуратура и държава няма. Хммм....
  • 7 Дааа

    43 0 Отговор

    До коментар #5 от "Саса":

    Каква ирония на съдбата!?!? Този закри поминъка на избирателите на ДПС!!! България беше основен производител на тютюн и печелеше милиарди за бюджета всяка година! Попадайки в ръцете на Пеевск.и Булгартабак фалира набързо и хората останаха без вековния си поминък...Дали има КОЙ да им го каже?
  • 8 ЕВРОНЮЗ

    9 0 Отговор
    😂 😂 😂 ЕЙ НЕМОЖАХ ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ДЕПУТАТ.
  • 9 Ричард Естес

    35 0 Отговор
    Срещу този дебел човек ли хората излизаха на протести ? Той ли бе посочен като фактор за корупция и сива олигархия ? Той ли показно НЕ ходеше на работа в парламента и се присмиваше на глобите за това ? ........И как тогава от ЧЕРЕН ДЯВОЛ , изведнъж се превърна в БЯЛ АНГЕЛ ? Какво и кой го ИЗПРА толкова добре , та хората забравиха за зулумите му ?

    Коментиран от #22, #23

  • 10 Българските турци

    16 0 Отговор
    Партията сателит на терористичният сепаратизъм на ПКК в турския парламент се ръководи от ешбашкани (съпредседатели) откакто съществуват и са в меджлиса ! Въобще не е нещо модерно ! Напротив , това е най закостенелият метод за вкарване на външни платени марионетки в националните парламенти на страни подлагани на политическа манипулация !
  • 11 Тартаковер

    21 0 Отговор
    Очевидно , че вече след като имахме една национална доктрина , наречена БОЙКОВЩИНА , сега вече имаме и втора - ПЕЕВЩИНА ! В последно време ги наблюдаваме как ГОВОРЯТ В ЕДИН ГЛАС , което звучи съмнително странно и зловещо , при положение , че преди време ББ публично каза , как основната му цел е да ИЗКОРЕНИ ДПС от властта и господството им !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Булгаристанци,

    23 1 Отговор
    Само Пеевски заслужавате ! Един малък фюрер от ДПС да ви мачка. След 34 години атлантически простотии до тук я докарахте
  • 14 доктор ОХ боли

    18 0 Отговор
    Това е прогрес - от син на ДЕБЕЛА ШЕФКА на Тото , през млад НДСВ лидер , шеф на пристанище , към кандидат са началник на ДАНС , върл ДПС деец , рушител и крадец на КТБ , на Булгартабак , на Лафка , на Национална Лотария , до спонсор на любимия му Левски и преименуването му в ЛеЕвски ............така и до 2-ри в българската-малцинствена партия ! Браво на момчето ! Тежко ни на нас !
  • 15 Не ДПС, а новото име ще е ДСПС

    9 0 Отговор
    Движение срещу права и свободи ! Само гледайте .....

    Коментиран от #24

  • 16 Българин

    1 1 Отговор
    За дпс-🐷
  • 17 ВИметоНаВимето

    13 0 Отговор
    Вижте какви прякори имат видните ни национални деятели - Делян - ШИШИ .....Бойко - Тиква , Тулуп , Мутра !? Какво ли значи това ? Народна любов , фолклор , нежна душевност - колко много неща , събрани само в 1 дума ! Как пък не ги олицетвориха с нещо по-възвишено , красиво , смело ,елегантно , интелигентно ? А де ?

    Коментиран от #32

  • 18 гражданин

    11 0 Отговор
    тези изявления са безумни, все едно не ви знаем кои сте, и какви ги вършихте последните 34 години, вие доказахте че сте неспособни да сте градивна сила и партия, сега тепърва, 34 години по късно, ще се хванете да градите, да се смее ли човек, да плаче ли
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 дядото

    1 2 Отговор
    хубавото май ще е сащ и нато да ни направят отново турски вилает
  • 21 М3 голд

    7 0 Отговор
    Какво очаквате да каже един брутален крадец, крил се продължително в чужбина заради това; един санкциониран по "магнитски" а после вербованот САЩ на компра основа; засилил се наново към големите пари; със самочувствие за гауллайтер. Следете: започва се голямото наддаване за ДПС. Отсега следете, че ще има сериозен клиентелистки поток от хора с българско самосъзнание. Основно от нереализираната клиентела на ПП. Очакванията им от Доган са големи. Ще видим.
  • 22 Оракула от Делфи

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ричард Естес":

    А бе, че е дебел , не можем да му се караме, но за всичко друго си прав, даже и много си премълчал,
    явно вървим към побългаряване на ДПС и структурираме корупцията , по Пеевски модел!
    Джевджет, е от стара коза яре и ще осмири османите до някъде ,
    но проблема с "натъманяването" на Шиши в" джамията" си остава доста голям риск!
    Утре може и муфтия да го направят!
    Човека си е роден, гении - хемелеон!

    Сега ,конкурента в този сегмент престъпления ,г-н
    "Долапов ", ще си поеме , още малко "прокурорски сулук"!
    --- Виж . колко е спокойно в ГЕРБ , ВСЕ ЕДНО ,НИКОЙ НИКОГА и нищо ,НЕ Е КРАЛ???

    Коментиран от #31

  • 23 ПосолствоТО, приятел!

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ричард Естес":

    То го изпра и го сложи да им служи. Пък каквото направи за него, си е негово.
    Къде е онова едно временно ВМРО?

    Коментиран от #26

  • 24 ДСП,както казваш...

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не ДПС, а новото име ще е ДСПС":

    Това е Делян Славчев Пеевски🤣
  • 25 мухата ЦЕЦЕ

    6 0 Отговор
    Към БОЙКОВЩИНАТа , сега се прибавя и ПЕЕВЩИНАТА ! Леле мале ! Какво ли ни очаква след това ? Вместо надеждата , започва да ни залива злокобен мрак и отврат !
  • 26 Оракула от Делфи

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "ПосолствоТО, приятел!":

    А бе, че е дебел , не можем да му се караме, но за всичко друго си прав, даже и много си премълчал,
    явно вървим към побългаряване на ДПС и структурираме корупцията , по Пеевски модел!
    Джевджет, е от стара коза яре и ще осмири османите до някъде ,
    но проблема с "натъманяването" на Шиши в" джамията" си остава доста голям риск!
    Утре може и муфтия да го направят!
    Човека си е роден, гении - хемелеон!

    Сега ,конкурента в този сегмент престъпления ,г-н
    "Долапов ", ще си поеме , още малко "прокурорски сулук"!
    --- Виж . колко е спокойно в ГЕРБ , ВСЕ ЕДНО ,НИКОЙ НИКОГА и нищо ,НЕ Е КРАЛ???
  • 27 ПЛОНдер

    1 0 Отговор
    ОКОНЧАТЕЛНОТО решение ! Какво е то за България ? Трябва ли да го има и под каква форма ?
  • 28 баба ЯГА

    3 0 Отговор
    Гледам - Бойко и Делян още мърдат и показват аКтивност ! А си мислих , че ПРАСЕТАТА ги колят за Коледа ! Виж ти - изненада !
  • 29 ЖлъченМЕХУР

    5 0 Отговор
    Само си представете - България без Делян и Бойко ! ! ! Ех , мечти , мечти ..........
  • 30 Бай Ху (By Who)

    0 0 Отговор
    КОЙ? ТОЙ... ахахахахахаааа
  • 31 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Оракула от Делфи":

    След толкова години са се сетили за "връзката с хората, в името на които преди 34 години било създадено Движението за права и свободи"! Е и какви права и свободи освен "мазните борби и карикатурното връщане на оригинални имена... без легитимиране като национално турско малцинство" са дали на тези хора до ден днешен ?!...И казват, че са етническа партия !... Каква етническа партия, когато официално в България няма малцинства и етноси различни от българската етност ?!...Сами си създавате ЛАМЯ та и тръгвате "да се борите и със саби да се колите" с нея... !!! Банално българско въображение !?
  • 32 А бе ,боклуци са ...

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ВИметоНаВимето":

    ама с прокурори и власт!
    Че Гевара , е само спомен от миналото и то не съвсен добър ,
    като видяхме производното Путин до къде я докара!
    Боклуци приятелю,боклуци!
  • 33 На БАБА фърчилото

    4 0 Отговор
    Интересен факт за ПеевСКИ е , че личния му баща е подавал многобройни сигнали срещу него и майка му Ирен Кръстева , за корупция , кражби , далавери ! И резултат - НИКАКЪВ !
  • 34 Шиши

    2 0 Отговор
    Еничара крадлив продажен
  • 35 Дядо Мраз

    1 0 Отговор
    Още любопитни подробности от житието и битието на наший Делян ! Неговата любовница - фолкаджийката Цветелина Янева се хвалеше преди години , че нейния приятел / Шиши/ много я глезил и й купувал рокли по 10 000 - 20 000 евро от Париж и Милано и тя ги носила по 1 път само ! Та , ето такива хора казват , че НАй - ХУБАВОТО ПРЕДСТОЯЛО !!! Най-хубавото , но за КОГО ?
  • 36 дивака

    1 0 Отговор
    Като че българите вече се виждат като притеснени от тази партия.ако не се промени името и ,ще е лошо .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ХОЛВУУД ПИКТУРЕ📽

    1 0 Отговор
    ...И РОДИ СЕ ПОЛИТ. ЗВЕЗДА,МАЙ..😀....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 КлифърдБъртън

    0 0 Отговор
    Защо хората ПРОТЕСТИРАХА преди , а сега са така спокойно-мълчаливи ? Какво се промени в ИНДИВИДА Пеевски , че вече не е същия дразнител ?
  • 41 Карабас-Барабас

    0 0 Отговор
    Напълно си заслужаваме тези , които са управляващи ! При такова овчедушие , ниска самооценка и пълни кореми , не може да претендираме за нещо повече от това , да сме народ от слуги , които хора като Пеевски яхат и манипулират !
  • 42 Квадратен кръг

    1 0 Отговор
    Не трябва да казваме , че сме ИНТЕЛИГЕНТЕН , ПРОСВЕТЕН , БУДЕН и СВОБОДОЛЮБИВ народ , докато хора като Пеевски и Борисов са ни ГЛАВАТАРИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове