Last news in Fakti

15 Януари, 2024 18:23 942 31

Шалапатова: Ще имаме нулева толерантност към насилието над деца

  • иванка шалапатова-
  • бежанц-
  • насилие-
  • деца-
  • шенген

Имаме подобряване на цялостната политика към бежанците у нас. Правим всичко възможно да устроим на пазара на труда тези хора, полагаме грижи за децата им

Шалапатова: Ще имаме нулева толерантност към насилието над деца - 1

За жалост домашното насилие в последно време е тренд. Насилието над деца се упражнява в семейството. Трябва да имаме нулева толерантност към насилието над деца, а насилниците да си понесат отговорността. Не трябва да допускаме толкова жестоко насилие спрямо дете, защото това ще му попречи да разкрие пълния си потенциал в бъдеще. Това заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Думите ѝ са във връзка с бруталния случай на малтретиране на дете в Пловдив.

„Подходът ни е да разберем къде детето ще живее по-добре. Винаги търсим най-доброто за детето“, обясни тя.

„Лично мен ме притеснява, че от края на ноември това дете е спряло да посещава детска градина, а ние получаваме сигнал чак сега. От детската градина е трябвало да сигнализират и да се провери какво се случва с детето. Ако те нямат възможност да проверят, можеха да подадат сигнал до социалните служби“, подчерта министърът.

„Органите тепърва ще се произнесат какви наказания ще се наложат на майката и на бащата. Трябва да сме безкомпромисни към случаите на жестокост към деца“, категоричен е социалният министър.

Тя коментира темата с бежанците у нас и дали сме приели допълнителни условия, за да бъдем приети в Шенген. „Имаме подобряване на цялостната политика към бежанците у нас. Правим всичко възможно да устроим на пазара на труда тези хора, полагаме грижи за децата им. Изпълняваме всички изисквания на ЕС. България изпълнява поетите ангажименти от времето преди да бъдем приети в ЕС. Няма нови изисквания заради Шенген към нас в социалната сфера“, обясни Шалапатова.

По повод навлизането на изкуствения интелект и представлява ли той опасност за работещите, социалния министър заяви: „Трябва да се възползваме от възможностите и да минимализираме рисковете за работещите. Нашата цел е да инвестираме в квалификацията и преквалификацията така, че по-скоро да бъдем партньори на хората. Обсъжда се възможността за запазването на труда на хората“.

Министър Шалапатова се похвали с успехи в социалната сфера, откакто е поела поста. „Успяхме да наваксаме с времето, защото някои от реформите бяха забавени. Ние нямахме Стратегия за детето. Тя ще е факт до средата на тази година. Това е част от битката с демографската криза. Стратегията за хората в социалната сфера. До края на месец януари ще приключи този проект. Има няколко основни цели – подобряване на условията на труд, нивото на заплащането и подкрепа. До края на този месец ще обявим целенасочения си план за ранното развитие на децата, както и стратегия за подпомагане на децата с увреждания“, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    27 2 Отговор
    Иска да каже, че ще ви взима децата. Иначе не се научи, че тия рамки са мъжки, ама като са аванта от Посолството е прибирала в несвяс.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Поредната ненормалници от краварски НПО

    34 2 Отговор
    Разкарай се лъжкиньо от сглобката
  • 4 ХАХАХА

    22 1 Отговор
    Гледайки децата на цялата папрач в България от нашите интегрирани ,минеш през осрайнските та завършил с арабелските не ви остава време да Българските деца ,но явно демографската криза ще се бори с гореспоменатите и до 5 години и помем няма да има от стиховете " Аз съм българче " По угодническо наколенковско и българофобско правителство България не е имала от освобождението от 6 амерски флот през 1878 год ! ХАХАХА
  • 5 Шашма Лапатова

    18 1 Отговор
    Баба и знае. Още на времето е правила тренд.
  • 6 Редник

    12 2 Отговор
    Аз съм против насилието над деца, но 1-2 шамара годишно не вредят. Само при големи бели...
  • 7 да де

    18 0 Отговор
    пак фалшиви грижи , създавате вечно оплакващи се тъпанарчета неспособни да мислят , но сигурно такива ви трябват за нуждите на идиокрацията
  • 8 Про митак

    17 2 Отговор
    ша лапа кое??

    Коментиран от #16

  • 9 хммм

    2 12 Отговор
    Имайте 0-лева толерантност и към Гумен Ршетников Радев!
  • 10 ИмеИве

    10 2 Отговор
    За какво става на въпрос, та децата трябва да се възпитават - те са като буйни същества, съвсем без насилие - не става, утопия е - всеки баща преценява какво - тоест всеки родител.

    Кое е точно насилие във възпитанието.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Емил

    6 0 Отговор
    И вие за жалост сте "тренд" каквото и да значи това?!
  • 13 Стига лъжи

    18 1 Отговор
    Като сте толкова загрижени за децата, кога ще бъде инкриминирана узаконената педофилия сред ромите? Докога деца ще раждат деца???
  • 14 Червената шапчица

    9 0 Отговор
    Иванка Ша-Лапа-Това. Кое е това, дето Иванка Шалапатова иска да лапа? Отговор – кинти. Това добре, ама много е про-ста тая, ве…
  • 15 плюс минус

    6 0 Отговор
    Ей, не спря да бърбори Цветанка Ризова и доста неща не се чуха от Шалапатова.
  • 16 Експертът

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Про митак":

    Като си такъв мераклия
    Що ти не го налапаш до дъно
    Тъкмо ще го овлажниш да е готов за задният вход
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ???

    1 0 Отговор
    А към полицейското насилие?
  • 19 Майка Тереза

    2 0 Отговор
    Смятам да замина на работа в Тирол. но се чудя госпожа Шалапатова дали ще толкова благородна , колкотто се опитва да ни се представи и ще поеме домакинството и грижата за голямотот ми дете Георги иза малкото дете Ангел? До колкото знам по закон децата не бива да се оставят в къши сами
  • 20 Иванка прайда

    4 0 Отговор
    Иванка ще се облагат и с свой фирми и фондации. Не я мислете, екзотични почивки и разходки.
    И при Ризова само бла бла и Ризова кима като неадекватна.
  • 21 Мамул

    3 0 Отговор
    Ха-ха-ха Шалапаткова

    Коментиран от #27

  • 22 Порно

    3 0 Отговор
    Ванче, ела да видим заслужаваш ли си фамилията?
  • 23 Социопатка

    2 0 Отговор
    Рядкотъпаофца. Успехи били постигнали.
  • 24 Зрител

    1 0 Отговор
    Трендаджийка!
  • 25 Ами буе

    2 0 Отговор
    Кукувицата дали си мисли, че някой я слуша. Безлично и безмозъчно същество.
  • 26 Яяяяя

    2 1 Отговор
    Тя тази да се занимава с мигрантските деца , на нас не ми трябва тази дето е неадекватна
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АРЕС

    2 0 Отговор
    Коя си ти маааааааа,една проста соро..... ...ърша !!!
  • 30 Енгелс

    3 0 Отговор
    При капитализма е така. Войните, насилието, експлоатацията и т.н, са характерни черти на капиталистическото общество. Човек за човекът е вълк. Няма я човечността, която съществува и е основна характеристика на социализма.
  • 31 Пенсионер

    4 0 Отговор
    Прави впечатление, че тая кукундрела въобще не си отваря устата за пенсиите. Дадоха парите от Коледната добавка 120 милиона лева на Киев и настъпи тишина. Сигурно няма да има и Великденска добавка. Парите пак на някои чужденци ще ги дадат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове