Last news in Fakti

16 Януари, 2024 06:36 1 379 24

Важно за санирането! Удължават срока на втория етап за кандидатстване

  • андрей цеков-
  • саниране-
  • срок

По план той изтичаше днес, но ще бъде удължен с минимум един месец

Важно за санирането! Удължават срока на втория етап за кандидатстване  - 1
Снимка: МРРБ

Държавата удължава срока на втория етап за кандидатстване за саниране. По план той изтичаше днес, но ще бъде удължен с минимум един месец, предаде NOVA.

Това стана ясно от думите на регионалния министър Андрей Цеков.

До момента са подадени над 3 000 заявления на обща стойност почти 4 милиарда лева, но осигуреното безвъзмездно финансиране от ЕС е малко над 1 милиард. За момента са одобрени едва 756 заявления в 102 общини. Затова и държавата удължи срока.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хмм

    5 1 Отговор
    Явно има още пари за чорел
  • 3 Урко

    15 1 Отговор
    Мисирчото написал статията пак не е разбрал. 3000 заявления бяха подадени за БЕЗПЛАТНОТО Саниране, което беше 1-ви етап.От него бяха одобрени 756 броя. Това сега е 2-ри етап, в който искат 20% съфинансиране от живущите... Не вярвам да има изобщо подадени заявления, даже и още 1 година да го удължават, едва ли ще има балъци да се вържат.
  • 4 Продължава

    7 2 Отговор
    Продължаването. Кранчето пак е отворено. Сучете. Пийте кръвчица. На банкноти да ви стане.
  • 5 койте се върже

    11 2 Отговор
    Най-голямата схема както с боновите книжки.Взеха мангизите на хората за технически паспорти но саниране за определени останалите по една студена водица.
  • 6 Биби

    8 2 Отговор
    Това саниране се оказва пълна порнография. МРРБ тотално се провали в оценяването на сградите, закъсняха с обявяването на резултатите, пък сега удължавали някакви срокове... Само балъци могат да им се вържат. Първите санирани нищо не платиха, вторите платиха по 500 лв. , а сега ще трябват поне по 5 - 6 х.лв.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Всичко

    7 3 Отговор
    С 5-6 хил, аз сам ще си го направя и няма нужда да си губя времето и да плащам за ненужен паспорт - само на документ ... На първи етаж съм, 300 лв за наем на скеле за 2седмици, 2 и 500 лв са ми материалите и толкова на майстора...
    Дори и по 2 хил да търсят, пак трудно ще се включат повече от половината във всеки вход...
    Всичко от държавата е така порочно
  • 9 Един

    0 4 Отговор
    Няма желаещи щото трябва да се плаща от джоба. Боя беше за авантата. Кога беше безплатно при Баце. Сега кеш брате.
  • 10 Дебелогъзо ченге от 6-то в стъклена къща

    5 0 Отговор
    Усещам, че някой ще усвоява пари за да лепи стиропор по блоковете.
  • 11 А бе то убуу,ама...

    1 0 Отговор
    ...много некачествено туй саниране ве...!
    Има вече много случаи на отнасяне на топлоизолацията при силен вятър...!
  • 12 Ние

    2 0 Отговор
    сме удобрени. Обаче като чуха че трябва да се плаща по 4/5000 лв. и всички в купом ревнаха. От де толкова пара. И всичко приключи.
  • 13 ...

    1 1 Отговор
    При баце беше безплатно санирането. А ние сме от 25 години безранотни когато ни изхвърлиха от работа с тежки операции а не следваше, но ни казваха на 45 г тук не е санаториум, и след това удариха децата ни завръщайки се преди 15 г по родните места, пак на камък, дадохме пари за саниране къде живеем и в заклющени на родители от над 20 години жилището им, около 2000 хиляди и сега се отлага и жилищата нямало да бъдат санирани, а парите 2 хил отивали за двете жилища за някакви хартийки ако ги продават хората, паспорти де. Нагли сте, а хората са с 500 лева пенсии, а и са тежко болни. Имаме близки, при герб всичко бе безплатно санирането но след него се краде, а икономика няма в бг. Не само това а и асансьор строител се разбрат, услугата струва 200 лева, А във фактурата отчитат 400 лева, и 200 лева си делят парите. Ние, аз съм живяла в строй където съм възпитана да не крада, но новите хора вече младите хора дали са като честните хора. Нямам на идея. Кой будала гледат да го фоубият новите от селата, за да му вземат жилището. А вие горе нищо за народа не правите, а и вече е късно дойде друг народ не българи и българи да са, всички ви искат пари и целта може би е да ви принудят да продадете и живеете на квартири. И го казват на старите хора. Вие сте мързеливи крадливи и ние ще ви купим жилищата, за да ядете с парите дадени от нас. Геноцид спрямо българите, че са им сменили имената, а аз каква вина имам и децата ни родени по времето на в процес, защо трябва на нас д
  • 14 Лакомо магаре

    2 3 Отговор
    Простия българин пак недоволен.Вярно,че парите от първия етап не стигнаха за много хора,но дори и да участваш за втория етап пак си заслужава.Да ти осигурят за ремонт на апартамента и общите части 80% си е направо джакпот.
    Парите се избиват за нула време,а ако решиш да продаваш ще му вземеш много повече пари.Гледам някакъв писал,че с 5000лв щял сам да си го направи.Айде с тия пари прави покрив, изолация,смяна на дограма във вас и в коридора...успех.
  • 15 анонимен

    0 1 Отговор
    Прикалихте всички с краденето. Имайте милост от Бога. Все пак рано и късно всичко се връща. Не само саниране, а и под масата, оплакват се някои. Доктора му казал, искам сутринта за операцията да ми донесеш парите... А жена му е инвалид с проходилка и след операцията с два бастуна, а той с диабет и с пенсии от 1000 или 1200 лева. Всеки ти иска пари и ако ги нямаш, българите си продават къщите на безценица, с два входа, деца на 45 не семейни и незнайно къде отиват, а другите се радват етноси. Майката мед сестра умира от ковид и 3 мъжкари продадоха, но вас кво ви е нали не е на вас. Бъдете добри хора и у васе заиграе мечката. Няма да ви се размине, те имст богати хора в сащ и по света и им помагат, а бг е съдран човал от костово иван до днес. Малко имайте състрадание. Всеки е дал
  • 16 М3 голд

    2 0 Отговор
    По 1300000 лв на обект средно? Моля? Колко излиза цена на кв.м саниране? А цена на кв. м на прозорец? За един обект със средно 25 апартамента излиза по над 50000 лв на апартамент. Невероятно. И държавата не казва нищо. КРАДЕ СЕ МНОГО! В много пъти! Затова не се покриват желаещите сгради. Да не говорим за къщи, които въобще не се допускат до конкурсите

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Факт

    2 0 Отговор
    Щом няма да ги санират, връщайте парите на хората. Тоя паспорт над 800 лева ли струва, давайте на хората парите им да си погребат, много хора нямат пари за паметници, а утре гробовете им, много неща има за решаване, а вие след борисов само за вас си мислите и ако е вярно прочетеното гълъб е взел 142 хиляди преди да напуснат народното събрание, и явно асен събира от народа. Сития на гладния не вярва, или без оръжие погубвате хората в България, кой от захарна си сложи голяма доза инсулин и умряха, кой от инсулт, инфаркт рак, безпаричието води до там, а ние знаем в кого са парите, 3,4 и повече поколения не са учили и сега излезнаха на бял свят и търсят по всички градове жилища. Ббъдете добри хора, и кво като ги изкупят нещо и на тях ще им се слуши, ако не сега, след време. Така е в Бг копуват продава и си живеят без много труд някои хора.
  • 18 Лакомо магаре

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "М3 голд":

    Прегледах някои одобрени блокове и цената е около 30 хиляди на апартамент средно.Много ли е или малко трябва да каже някой, който се занимава с такива дейности,аз не знам,но за мен си заслужава.
  • 19 гражданин.

    4 0 Отговор
    Политици няма от 34 години. Безсмислени са коментарите и те го казват, като си пееш пенкеле кой ли ви чува. Изнасят чували навън и не ги еня за народа, и що да правят реформи, като има будали останали да ги мамят.
  • 20 Нужен е!

    0 1 Отговор
    Нужен е Подоходен Критерий! Така се подпомага решаването на Два проблема! - Подпомагането и Екологично - Ефективната част от човешката активност!
  • 21 Горе долу

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "М3 голд":

    Горе долу колкото половин апартамент! Но.... Човешко Око Насита няма! За един калпав стиропор и една Замазка! Да не говорим за Надутите цени на Дограмата! За единично жилище може би! Но за обема на цяла сграда.. Цените трябва да са Значително по-ниски!
  • 22 9689

    0 0 Отговор
    Журналя,това е далавера а не саниране.Поканети един независим специалист за да разберете какво значи саниране.Сега с нищо не се удължава срокът за експлоатация на едропанелните блокове а това е първото условие на санирането.
  • 23 факуса

    0 0 Отговор
    що не покажат как е санирането по европа,щот кат гледам по филмите не виждам саниране,пласират си рдни стиропори,които после ще обявят за вредни кат ги продадат,да не са на загуба кат колите дет си изхвърлиха у нас
  • 24 За протокола

    1 0 Отговор
    Уж кандидатите са много повече, отколкото могат да бъдат одобрени, но вместо да направят нещо за да одобрят повече кандидати, те увеличават срока, съответно кандидатстващите.
    Пълна неадекватност и лудница някаква.
    И тези хора управляват милиарди :(
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове