Last news in Fakti

20 Януари, 2024 07:14 2 413 31

Наталия Киселова: Проблемът е, че г-жа Атанасова е един от войниците на ген. Борисов

  • наталя киселовя-
  • десислава атанасова-
  • конституционен съд

Това е онова, което възбуди юридическите среди по отношение на нейната кандидатура, смята конституционният експерт

Наталия Киселова: Проблемът е, че г-жа Атанасова е един от войниците на ген. Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемът не е, че г-жа Атанасова е била народен представител, а като един от войниците на ген. Борисов, който влиза със заявка в КС. Това е онова, което възбуди юридическите среди по отношение на нейната кандидатура.

Това заяви доц. Наталия Киселова, експерт по конституционно право в предаването "ЕвроДикоФ".

Решенията на Народното събрание подлежат на контрол на конституционния съд. Така че, имало е случай, в който през 90-те години народни представители са сезирали по отношение на избор на конституционен съдия, назначен от президента, така че не е изключение. Няма да бъде „чудо невиждано“, но въпросът е дали встъпват за 7 или за 9 години. Според мен встъпват за 7, до ротацията, която ще се осъществи след 7 години, коментира експертът възраженията относно мандата на новоизбраните конституционни съдии.

Доц. Киселова очерта и очаквания срок за становище:

"Според мен реалистично е, поради това че са оспорени всички параграфи с различни аргументи, началото на лятото. Краят на юни според мен е разумен срок."


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви...

    34 0 Отговор
    Деса КОНСТИТУЦИОНАЛИСТКАТА

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    52 3 Отговор
    Колко пъти е влизала в съдебната зала вАпросната ГЪЗпожа ❓
    Колко дела е решавала, като съдия, че сега и Конституционен съдия да става ❓

    Коментиран от #5, #6, #20

  • 3 Край

    39 3 Отговор
    Войници ли? Какви войници - лизачите под кръста не са никакви войници. Това същество не е политик както го определят. Дори не е личност. Това същество е функция от Нунев, после от Главчев и сега от Борисов. То няма мнение няма самостоятелна мисъл.
  • 4 1551

    23 2 Отговор
    И не само войник.Там са бая ролеви игри
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лост

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    Още като младо пионерче е била детската и мечта.После се е срещнала със сменилия си козината,но запазил си партийната книжка евроатлантик Борисов и била запленена от неговите идеали.Дошло време Борисов да я попита каква и е детската мечта и така.
  • 7 шундурко

    26 2 Отговор
    ЕДИН ПОДЧОВЕК В КС Е СЯ СЕ ОСМЪРДЯ НА ЛЕШ В КС
  • 8 кътю дарбата

    27 3 Отговор
    те на тая тъпкачите ако се заловят на хоро ,от средата на татък няма чуват тъпана - мъстия
  • 9 Д.ло.с.а змия

    35 5 Отговор
    Ако Атанасова стане К Съдия, на пролет народа ще ги измете заедно със Шиши и Тиквата.
  • 10 ГЕРБ

    10 5 Отговор
    Тая да си гледа даскалъка
  • 11 Гнусно

    31 6 Отговор
    престъпно представление показаха пред цяла България , а както и наблюдаващите отвън , с тази истерична и куха до болка Деса ! За компетентност , възможности , знания , безпристрастност , коректност и дори и едно единствено качество за поста да не говорим ! Грозна игра и подигравка с обществото ни ! Срам и позор нечувани и невиждани !
  • 12 Боко

    14 2 Отговор
    Тиквата направи няколко милиарда от картофи. Домуса направи първия си милиард от джапанки. Шиши Пеефски стана милиардер от гледане на прасета.
    Ако ПДП отвори сергия за банани, със сигурност ще направи първия си милиард... Гарантирано!
  • 13 Марда

    19 5 Отговор
    Това се казва прогрес! От юридическа писарушка в лудницата до конституционен съдия. Ясно е че с правнотото си образование от закрития русенски юридически е в правен недоимък. Фирмата е "Златна мида" ООДе- много сме добре!
  • 14 Майора

    5 9 Отговор
    Доцент Киселова , само Атанасова ли е ? А Янаки Стоилов от БСП , а дуги , а назначението на човека от ПО-СБ? Стига сте се вторачили в един човек , а не виждате другите!

    Коментиран от #18

  • 15 Мнение

    20 1 Отговор
    Г-жа Атанасова НЕ става за Конституционен съдия, защото е много силно обвързана с ГЕРБ и е политичесщи зависима! Няма как да е независима!
  • 16 Това е огромен скандал

    20 3 Отговор
    Десислава Атанасова няма нужните качества за конституционен съдия. Просто Бойко Борисов си внедрява протежето том!

    Коментиран от #31

  • 17 Хахаха

    18 3 Отговор
    Десислава Атанасова е като некомпетентния Гешев, дето го направиха гл. прокурор. Тези нямат елементарна култура на поведение, те ги издигат да са лицето на странага ни. Позор!
  • 18 да бе, да

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "Майора":

    Янаки Стоилов е професор и преподавател в СУ, Атанасова няма и месец реален юридически стаж. Работила като юрисконсулт в лечебно заведение - това означава, че е изготвяла трудови договори и е преглеждала договори за доставки. За евентуални съдебни дела всички болници наемат действащи адвокати, а не си пращат юрисконсултите да се излагат в зала. Атанасова говори като политик, не каго юрист, доказано не разполага с възпитание и интелект, които да обосноват избора й за конституционен съдия. Белазелков пък не скри, че отива в КС, за да променя практиката му в изгодна за изпратилите го там посока. Дано президентът предотврати това позорище.

    Коментиран от #19

  • 19 Да си преподавател

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "да бе, да":

    е същото, Стоилов няма никакъв юридически стаж, т. Е. практика, докато тя има като юристконсулт.
  • 20 Констиционният съдия

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    не съди, а тълкува конституцията и законите. А тя е 15 години в законодателната дейност, което е огромен опит в тази материя. Има доста бърз и остър ум, за разлика от много други.

    Коментиран от #21, #28, #29, #30

  • 21 Боклук

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Констиционният съдия":

    Слушай Боклук! Първо преброй Противозаконните и противоконституционните закони и други документи които са изготвени и приети с нейно Участие и участието на Партията която представлява и тогава Говори!
  • 22 Някаква

    9 0 Отговор
    Територия, на която си правят всякакви експерименти с народа, от гротескни до чисто гнусни. Резултати има, те са геноцид над населението и просперитет за шепата предатели. Тази територия е България. Никакъв родолюбец не съм, а чист путинист, нали който иска доброто за Родината го изкарват такъв?!
  • 23 разбор

    7 0 Отговор
    Щом и това пухкаво кому.не се изказва негативно,може да очакваме,че президента няма да се яви на клетвата.Т.е.,ще излезе и няма да има клетва.Да,очаква се поредния "цирк".На президента не му пука.Друг мандат няма.
  • 24 Кой е

    5 1 Отговор
    Кой е Органа който трябва да бъде Сезиран за Противозаконните и противоконституционните действия на Конституционните Съдии?
  • 25 Киселица

    2 0 Отговор
    То не става само с отрицание!Трябва личен пример и визия!😂
  • 26 БАЙ село

    2 0 Отговор
    Кажи ми какви са майкати и бащати,за да ти кажа каква си.
  • 27 чудо

    1 3 Отговор
    Г-жа Киселова никога не е вземала страна.Винаги се мери думите,и затова е чудно това изказване.Това означава,че и е наредено да го направи.
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Констиционният съдия":

    Поредната БЕЗникова БЕЗпросветна излагация:
    " На първо място КС дава задължителни тълкувания на Конституцията. Това означава, че при едно такова тълкувание, последното става неделима част от текста на Конституцията, т.е. става задължително за всички субекти на правото."
    Дано някой ти разясни кои са ВСИЧКИ СИБЕКТИ НА ПРАВОТО и как.невежа в правото ЩЕ ГИ РЪКОВОДИ 🤔🤔🤔
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Емо

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Констиционният съдия":

    Бърз и остър ум.... падам от смях, трагично е. Я цитирай поне едно умно нещо да е измислила и казала Деса, освен да повтаря клишетата на Тиквуна.
  • 31 Не му е протеже

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Това е огромен скандал":

    прече му,не иска посредник/свидетел/,той става председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС,праща я в трета глуха.Така презедента помогна на Нинова,като прати Янаки Стоилов в Конституционния съд и вече не е конкурент на Нинова в БСП.Стоилов беше протеже на Александър Лилов.Сега обаче президента ще върне Десислава Атанасова и тя ще продължи да пречи на Борисов.За другия кандидат,слуга на джендърите е ясно,няма да бъде одобрен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове