Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 09:31 1 558 25

Атанас Славов: Голяма част от хората, работили с Божанов, все още са в съдебната система - това е факт

  • божанов-
  • съдебна система-
  • всс

Институциите имаха две години да реагират на изнесените факти и данни в разследването на Антикорупционния фонд срещу Божанов, което е от лятото на 2021 г., каза министърът

Атанас Славов: Голяма част от хората, работили с Божанов, все още са в съдебната система - това е факт - 1

Институциите имаха две години да реагират на изнесените факти и данни в разследването на Антикорупционния фонд срещу Божанов, което е от лятото на 2021 г. Очевидно това се случва бавно - толкова бавно, че цялата история може никога да не се разплете. В това разследване е ключово всички основни тези да бъдат разследвани. Това каза в ефира на Нова телевизия правосъдният министър Атанас Славов в коментар на подозренията за незаконна дейност на застреляния преди дни Мартин Божанов-Нотариуса.

Според министъра контактите на убития са стигали до най-високо ниво, тъй като си е позволявал изключително дръзко поведение, включиелно да заплашва съдия по време на заседание.

По думите на Славов има досъдебни производства по заплахите срещу магистрати, по които се работи. „Министърът на правосъдието не участва в тези разследвания. Аз съм се информирал чисто институционално дали е обърнато внимание на тези проблеми. Но кои са разпитаните лица, как е вървяло следствието – това не мога да кажа”, допълни Славов.

Той призова да се провери и дали е имало паралелен клуб на магистрати и кои от тях са влизали в него. „Това е знак за изпадане на форма в зависимост, за нарушаване на техния професионализъм. Изключително важно беше за България да закрием т.нар. спецправосъдие, именно заради тези случаи. Това, което се случваше в спецправосъдието, беше „перверзия”, каза още министърът.

„Голяма част от хората, изпълнявали поръчки, все още са в съдебната система, на различни позиции - това е факт. Вероятно се държат много по-умерено, съобразяват се с правилата, но не са понесли отговорност - това е големият проблем”, категоричен е Славов.

По думите му ВСС ще има по-силни и адекватни правомощия в това отношение след промените в Конституцията. „Никой главен прокурор няма да е Господ”, заяви Славов.

Той очаква след ротацията парламентът да се занимае с назначаването на нови членове в Антикорупционната комисия. "В момента аз съм фокусиран върху работата по Закона за съдебната власт", заяви Славов на въпрос дали ще продължи да е министър и след ротацията.

Той каза още, че в началото на есента може да имаме нов състав на ВСС, а малко по-късно - и нов главен прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако не

    22 0 Отговор
    и ВСИЧКИ !!! А и не само тези в съдебната система !
  • 2 Акула

    22 0 Отговор
    корупция безакония мафия
  • 3 Пич

    29 0 Отговор
    Гений !!! Титан на мисълта !!! Айнщайн и Хокинг в едно !!! Веднага се забелязва , че тази плешива глава не е празна !!! Но , с какво е пълна.....!!!???
  • 4 гост

    25 0 Отговор
    Два са факторите които управляват съдебната система : 1. ПАРИТЕ, 2. СТРАХЪТ от изритване, възмездие от бандюгите, от политическата и криминалната сфера, които са безнаказани !
  • 5 12...34

    7 0 Отговор
    Ми къде да бъдат
  • 6 Да, бе

    22 0 Отговор
    Страшно много им се разследва, но нещо нямат желание... Като си поръчахте "независима" съдебна власт и те това е резултатът-корупция, некадърност и страх. Само пари да взимат не ги е страх.
  • 7 Мими

    11 0 Отговор
    Боже, та къде живеем ние ?!!!!
  • 8 Емигрант

    22 0 Отговор
    От срам ли или от ЛИЦЕМЕРИЕ този "пумпал" не иска да каже истината, че единствено "сглобката" пречи да бъдат разкарани хората на този "нотариус" и не само те, а всички политически престъпници и най-вече от списъкът "Магнитски" в който освен Пеевски са и имената на Борисов и Вл.Горанов които умишлено и услужливо българските мисирки премълчават !
  • 9 Видовден има навсякъде и във всичко

    13 0 Отговор
    Решение има само едно
    с краката напред всичките .
  • 10 Иван Грозни

    15 1 Отговор
    Фантомас пак бръмчи и запълва медийно пространство. И малките деца /малолетните/ знаят каква е нашата съдебна система. Само приказки и нищо реално.
  • 11 Лелеееее

    16 0 Отговор
    Как ша избираме пИШИ за председател на ДПС- то ся ????? Хем е чадър , хем е намагнитизиран ???????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хи хи хи . Голям майтап !

    15 0 Отговор
    Сега разбрахте ли какво сплотява сглобката ?? Правим закони , променяме конституцията , правим реформа на правосъдната система ........ама като сложим НАШИ хора като Атанасова и навсякъде другаде .....все тая !!!!!!! Ще осъдят вас .......а нас - НЕ !!!

    Коментиран от #17

  • 14 Оракула от Делфи

    11 0 Отговор
    АМИ РЗДАЙТЕ ИМ ГРАМОТИ, "ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА ",

    СЛЕД КАТО, ОЩЕ СА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА РАБОТА!

    Или пък ги повишете , в" Конституционни съдии", както е на мода сега , в системата!!

    А пък ние ." шляхтата," ще чакаме възмездието да се роди!
  • 15 2263

    6 0 Отговор
    Институциите са бързи само когато съдят някой кокошкар за смешни неща. Вкарват се в затвора хора за 50лв.,ама присвоилият си имот за 500 000лв го крият. Никога няма да отстранят от длъжност магистратите, които са "работили" заедно с Нотариуса
  • 16 ПРАВО КУМЕ

    10 0 Отговор
    ВИЕ СТЕ ПЪЛНА ПАРОДИЯ СТЕ КАМО ЛИ ЗА МИНИСТЪР ДА СТАВАШ. ВИЙ СЕ ПРЕГЪРНАХТЕ С НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ, БАНКЕТА И МАМЕН ДЕБЕЛЯН СРАМОТА.
  • 17 4262

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хи хи хи . Голям майтап !":

    Рашков имаше папка с имена на магистрати, които не са декларирали имоти или доходи, вече не помня с точност, обаче бързо млъкна. Вместо това с Радулов се захванаха с кварталните милиционери да слухтят за кокошкари.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Умирам от смях

    6 1 Отговор
    като го видя, а още по-смешен е като говори Наско-пе-де-р@ск-о
  • 20 Господине

    3 0 Отговор
    Не само в съдебната система а на най високо ниво като Пеевски,Борисов,и още мн.други.Стягайте си куфарите всички и изчезвайте.Не се ли срамувате бе хора?
  • 21 Гласувах за ПП-ДБ, но ме предадоха

    3 0 Отговор
    Славов на дебил ли се прави или наистина е такъв. Бръсната тикво, съешихте се с мафията (Боко и Шишкото), а сега се обясняваш като ученичка. Гнус ме е от вас, жалки и долни предатели.
  • 22 А ТИ ГОВНЬО ДОКОГА ЩЕ МИШКУВАШ В СИСТЕМА

    2 0 Отговор
    ТА БЕЗ ДА ВЪРШИШ НЕЩО ? ПАРАЗИТ СМОТАН !
  • 23 НАЛИ СИ МИНИСТЪР БЕ БОКЛУК

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ СХЕМАТА В ЗАТВОРА !
  • 24 Гост

    1 0 Отговор
    Да сме благодарни на този, който ни избави от наглия Божанов...
  • 25 Фентъзи

    0 0 Отговор
    Сега ли ли се сетиха?
    Ами осветете ги тези хубавци.
    Прокуратурата мълчи.
    Защо ли??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове