Last news in Fakti

11 Април, 2024 09:12 1 321 12

Татяна Дончева: Съдебната система е тапицирана по етажите с прислуга, в продължение на много години

  • избори-
  • съдебна система

Корнелия Нинова е абсолютна пречка за широко обединение в лявото политическо пространство, каквото се получи в София, каза лидерът на "Движение 21"

Татяна Дончева: Съдебната система е тапицирана по етажите с прислуга, в продължение на много години - 1

"Бях наясно, че ще ходим на избори, въпреки всичките "-лози", които се пънат и пънат да ни обяснят, че няма как да ходим на избори. То беше нарисувано. Тези хора се спъват на всяка крачка. Не може да им дадеш дълъг пробег и да им кажеш – карайте 4 години! Може да искаш да карат, ама те не могат."

Това мнение изрази пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от проекта "Левицата!".

По думите ѝ, Корнелия Нинова е абсолютна пречка за широко обединение, каквото се получи в София.

"Трябва да се направи нещо здраво в "Левицата!", което да е по-отдалечено от ПЕС и по-посветено на правата и интересите на хората на труда, а не на всякакви малцинства и екзотики. Да се върнем към корените, да можем да предложим разумни мерки."

Отбелязвайки запазването на българския национален суверенитет, Дончева определи "това, което се задава от Европа" като "много опасно":

"Опитът на големите европейски държави да мачкат мнозинството за вземане на решения, да препятстват малките държави да парират определени решения, които ги увреждат, да натискат за решения с 2/3, което ни прави абсолютно безгласни букви. Ако досега сме били представлявали от хора, които са конюнктурни и склонни да подадакват за всичко на меркелките, сега вече ни предлагат това да стане официално."

Относно доклада на "Фрийдъм хаус", който отчита подобрения в съдебната ни система, Татяна Дончева заяви:

"Това са абсолютни парцали. Неща, които едни чиновници, които нищо не разбират и за които България не значи нищо, словоблудстват и си пишат каквото си искат, подчинено на някаква поръчки."

"Това, което се разрази в МВР и в Митниците, е отговор на едната група срещу другата. Тази, която беше застрашена от Мартин Нотариуса, Пепи Еврото и компанията, която беше застрашена сериозно, отвърна на удара с друг удар, за да се покаже, че едните не са по-почтени от другите", гласи прочитът на Татяна Дончева.

"Живко Коцев е реагирал по начин, който е крайно неубедителен. Показва желание да се прикриваш, следователно си гузен – има от какво да се прикриваш. Той няма абсолютно никакво логично обяснение за действията си, които да бъдат адекватни на длъжността, която заема. Ние сме предоставили системите за сигурност на едни крайно спорни хора, които са инфантилни. Забележете жеста му с часовника – жест на дете, на което са купили часовник на панаира в селото и то се хвали с него. Това е абсолютно нелепо – такива хора да се намират на такива места."

"Главният прокурор и той се чуди накъде да криви, на кого да услужи", подчерта Дончева, според която Борислав Сарафов може да изкара цял мандат, "докато ги чака да структурират ВСС и да избират главен прокурор".

"Вече нищо не може да ни учуди. Това е една система, тапицирана по етажите с прислуга, в продължение на много години. Тези хора, за да бъдат направени прислужници, са сложени в зависимости, от които откачане няма. Всичко това трябва да се измете. Как да се измете, като съотношението на силите (за властовите позиции)е примерно 95:5%. Единственият ресурс е в населението, което да каже – баста, дотук! Само че населението такова нещо не казва", коментира лидерът на "Движение 21" .

"Няма как Христо Иванов и пепейците да направят това, за което претендират. Те могат да получат американско финансиране, но не могат да го направят, защото никога не са били в реалната система и нищо не знаят за нея. Това са само претенции и надувки", посочи Дончева.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Както винаги

    20 5 Отговор
    Много точна и директна.
  • 2 ахахахахха 2 в 1

    9 2 Отговор
    като шенгена , ами влизаме , няма да се ходи на избори Габриел е с бойчо . хахахахахаха прах в очите и липси на 4-5 милиарда . хахахахаха денко пази коцев . хахахахаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 МДАМ

    5 9 Отговор
    500к?
  • 5 зачуден

    7 13 Отговор
    Все ми е било чудно , защо "движението" на ... момата ... трета преснота се казва "Движение 21" ?! Или е , че всичките му поддръжница са двадесет и един на брой (чак толкова много !!! - не вярвам) или е , че отглежда 21 котки .
    Друго обяснение - нямам .
  • 6 Как

    4 12 Отговор
    Тези от Левицата които се отделиха от БСП - милионери използвали благинките, сега искат да се обединяват с БСП.Да направят нещо,а не плюят, иначе са обсебени от Нинова и тя им е виновна Дончева заприличва на Мая Манолова
  • 7 За тая

    10 5 Отговор
    Адвокатската на мафията ни срем, ни морал
  • 8 КГБ и Мосад

    10 0 Отговор
    За 34гд 3 млн българи избягаха и още бягат...СРАМ И ПОЗОР МЛАДИТЕ НАПУСКАТ СТРАНАТА...САМО СКАНДАЛИ ПАЧКИ ЗЛАТО ГЛУПОСТИ..АЙ Е У ЛЕВО ...
  • 9 да бе пращали такива като

    1 0 Отговор
    еврото и божанеца да им носят пари . пазърлъци . клуб , ресторант , ядене . никакво вегетарянство - те вегитарианците са пълни . апетитни имоти . оная на царево се удави но две имения с магазини на топ място остави . с една заплатка .... мрежите клюкестите се пускат по всички и достигат до непознати . като им помагат и те услугват . така много услуги .
  • 10 Докото персони

    2 0 Отговор
    Докото персони като Йордан Цонев с два пръста мозък битуват в Народното събрание на птазци Държава и е Спукана работата!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мисля

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Докото персони":

    Йордан Цонев с мед да го нахраниш.Ами бат Сали или оня треньор,който сричаше.Да не говорим за ,,Само искам да кажа"-Кико Несвързания.Той поне има извинение,летял е над 8000 м без кислород
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове