Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 10:51 1 567 27

Министър Богданов: Ако не се справим със съдебната реформа, ще видим бизнеси да се оттеглят от България

  • богдан богданов-
  • съдебна реформа

„Защо България е за пореден път пета в списъка за нарушаване на интелектуалната собственост? След като законите са приети, имаме ясни механизми, имаме обучение на експерти, но нямаме ефективно разследване

Министър Богданов: Ако не се справим със съдебната реформа, ще видим бизнеси да се оттеглят от България - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Наскоро имахме случай за натиск върху бизнес. Бизнес, който е бил репресиран – случай с производител на протеинови барчета, който беше шумно атакуван от регулатори. Сезирахме се и предприехме мерки. Това заяви Богдан Богданов по Нова ТВ.

„Ние като институция не можем да се месим в съда и прокуратурата. Въпросът е как проблемите на България могат да се разрешат, а именно – чрез задълбочена реформа”, смята той.

„Защо България е за пореден път пета в списъка за нарушаване на интелектуалната собственост? След като законите са приети, имаме ясни механизми, имаме обучение на експерти, но нямаме ефективно разследване. Все още не можем да се справим с реформата в съдебната система и в прокуратурата. Ако не го направим в спешен порядък, ще видим бизнеси да се оттеглят от България. Решението не е да се плащат рушвети”, категоричен е Богданов.

По думите му предстоящата ротация не е аргумент за предприемане на стъпки, които отдавна е трябвало да се направят. „Ако не го направим, резултатите ще са посредствени в бъдеще. Няма как иначе да станем бяла държава.”

„Трябва да мислим как страната да се развива в правилна посока, независимо кой е на първи или втори ред. Ние в МИИ обявихме партньорство с Антикорупционния фонд, за да стигнем до реални решения и да се задават повече въпроси”, каза още министърът.

„Заплатите са три пъти повече от инфлацията като ръст. Но има дисбаланс в различните райони в България. Трябва да полагаме повече усилия да развиваме районите, които да „догонват” другите, като например тези в Северозападна България”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 3 Отговор
    Унгария попречи на Европейския съюз да приеме 13-ия пакет от антируски санкции
    FT: Унгария блокира приемането на нов пакет от санкции от посланиците на ЕС срещу Руската федерация
  • 2 да де

    20 0 Отговор
    Що бе сега инвеститорите да не би да се редят на опашка на границата ни.
  • 3 Последния Софиянец

    15 0 Отговор
    Толкова свързан с държавата частния бизнес не е бил и при соца.Тоталитаризъм.
  • 4 Фергюсън

    9 2 Отговор
    Ако заработи съдебната това значи. Че трябва съдии от ЕС. Трябва да ги съдят, защото нашите всички са за там
  • 5 ККК

    19 1 Отговор
    То останаха ли инвестиции и чужди бизнеси в българия!? Всички сгъват цирка и се местят в Румъния!

    Коментиран от #7

  • 6 ТаУмВзе

    12 2 Отговор
    Бесните Халюцинации, наречена Съдебна реформа и Алабализми на писта!
  • 7 Последния Софиянец

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "ККК":

    От ИКЕА разправиха как ги тормозел Нотариуса.И не само те.
  • 8 гражданин

    4 2 Отговор
    как викат турците, да му имам на българина втория акъл, 15, че дори 25 години, управляващите България си мислеха, че могат да минат, без да пипат нищо в Съдебната система, и нещата да си вървят, ей така, от инерция, и от само себе си, е те взеха че спряха нещата, и няма да тръгнат пак толкова лесно, този път
  • 9 замислен

    10 0 Отговор
    И как ще развивате? в северна България няма пътища, който иска да направи някакво производство ще иска да занесе някакви ресурси и да изнесе стоките. След като види, че цената на транспорта изяжда печалбата просто се насочва около магистрала Тракия. Днес гледам великата новина - а бе почнатото строителство на Хемус да не се признае, сега тепърва да се правят проучвания и документи т.н. Хемус още 10 години няма да се строи а в това време?
  • 10 честен ционист

    8 0 Отговор
    Всички западни бизнеси отдавна плануват измъкването от прифронтовака.
  • 11 Краватар 🐄

    9 1 Отговор
    e как бе, сега Деса ще възвърне справедливостта в тази кравешка клуака
  • 12 Некой си

    6 2 Отговор
    Основният проблем за инвеститорите е липса на квалифицирана работна ръка ! Само с хамали бизнес не се прави.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 13 замислен

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Некой си":

    Основния проблем на бизнеса, е че не иска да плаща за квалификацията на работната ръка! За това квалифицираните хора след като поработят 1-2 години квалифициран труд със заплата за хамали, то просто влизат по сайтовете за търсене на работа и си намират 3-4 пъти по-платена работа малко по-на запад. И така тук остават само хамалите, а гледам хамалите им плащат колкото на пазачите, така че май и хамали няма, друго си е да се подпираш цял ден и да си гледаш телефона за същите пари вместо да мъкнеш нещо тежко.
  • 14 Коч Ина

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Некой си":

    абе имаше си работна ръка за Изамет, Калиакра и другите бизнеси, бастисани от гербавите жужета
  • 15 Обезлюдяването на

    5 0 Отговор
    Обезлюдяването на България е също свързано и с Това!
  • 16 Не плаща

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Некой си":

    Не плаща! Няма Работна ръка! - Остават само Хамалите! Всеки Труд си Има Цената!
  • 17 Българин

    7 1 Отговор
    ако разпитат боко и шиши с детектор на лъжата и седят като Баневи с години в ареста и всичко ще стане ясно и съдебна реформа не е нужна. Там е заровено кучето.
  • 18 Кирчо

    4 0 Отговор
    80 % от IT фирмите са перачници на пари и са фирми на ДС и дпс. Какъв прогрес и какви инвеститори в такава среда.
  • 19 мин Богданов??? Никаква,съдебна реформа

    5 0 Отговор
    Не се прави в България, Гущера си къса Опашкта!
  • 20 От Калотина до Ниш е стигнала опашката

    3 0 Отговор
    На Инвеститорите на Борисов, чакат да довършат Магистрала Бойко(Европа) за да влязат в България!! Ако знаете колко сте Гола Вода, ще си хвърлите сами въжето на Клона!! Но продължавате да лъжете, крадете и маниполирате!!
  • 21 Добре са направили Унгарците Не са

    3 0 Отговор
    Дупедавци и Бесгръбначни, като нашите НедоразуменияПолитици!!
  • 22 Съдии и прокурори от Китай!

    3 0 Отговор
    Само така ще се сложи Ред в Държавта!! ОСЪДЕНИТЕ, на площада пред НС, Осъдените на Колене,! Ритуала както в Китай!!
  • 23 Хаха

    3 0 Отговор
    Нещастници единствено с кражбите и лъжите се справяте!
    Мърши
  • 24 Льольо

    0 0 Отговор
    Няма да се справите любезний, това е цяла СИСТЕМА!!! Вие с Боко и Шиши не можете да се справите - само дрънкате!
  • 25 Българин

    3 0 Отговор
    Няма да се справите. С този проблем може да се справи само Народа! Всички дупетати си имат фирми и ако се появи конкуренция в техния бранш я мачкат по всякакви незаконни или полузаконни начини.
  • 26 Справедлив

    3 0 Отговор
    Погрешно мислене е че чуждите инвестиции помагат на държавата. Напротив допринасят за заробването и . По- добре бедни , горди и независими, отколкото фиктивно богати и поробени.
  • 27 Господин министър

    0 0 Отговор
    за каква северозападнала България намеквате че трябва да се развива като това управление под въздействието на своята млада но вече губеща голяма част от своите избиратели партия спира изграждането на магистрала Хемус и ясно се разбира че иска да направи договорки с една друга партия която досега щеше да бъде изградила магистралата в своя полза и с меркантилни свои цели.
    А за паметниците на загиналите които се увеличават всеки изминал ден не е необходимо и да намеквам.
    Една нова партия и едни зелени чудовища които спират и Хемус и Струма са убийци на български граждани по пътищата на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове