Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 20:04 3 757 50

Бойко Рашков: Има теч от ГДБОП към Нотариуса

  • бойко рашков-
  • нотариуса-
  • измами-
  • корупция-
  • мвр

Производството е било за подслушвания и изнудване

Бойко Рашков: Има теч от ГДБОП към Нотариуса - 1
Снимка: БГНЕС

Временната комисията в Народното събрание за Нотариуса е основана на базата на мнозинството и ще се реши каквото иска мнозинството. Тя няма да свърши обективно работата си.

Тази позиция изрази пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Бойко Рашков. Той самият не е член и не поканен за такъв, не знае и дали като бивш вътрешен министър ще бъде изслушан в даден момент. В студиото обаче държеше не един документ, част от него дори и зачете. Той е разочарован, че неговата експертиза не се ползва в законодателния орган.

Бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал SS клуб, по думите му. Дори е бил чест гост там, според данните на хората, с които е разговарял като силов министър. Така Рашков пита, как може да се очаква обикновения прокурор, съдия, магистрат да не ходи в такива клубове, след като висшите им началници го правят.

Когато пристигнали данните за Нотариуса много хора идвали при него в МВР като Ивайла Бакалова, съдия Цариградска. Бойко Рашков намекна и че те не са били единствени.

Данните са предадени на ГДБОП, но още същата вечер е била заплашвана бившата жена на Божанов, която е дала показания срещу него. Категорично е имало теч на информация включително от кабинета на вътрешния министър и ГДБОП, заяви Бойко Рашков.

Бившата жена на Божанов е заплашвана и пред ГДБОП от самия Мартин Божанов, след като и била викната за разпит там.

В тази връзка на Бойко Рашков му бяха зададени въпроси и за фигурата на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който по това време беше ръководител именно на ГДБОП. Неотричайки явно Стоянов да е каналът на теч от службата, Бойко Рашков потвърди, че още в началото е бил против номинацията му за поста вътрешен министър, но по други причини, които не иска да изнася публично засега. Припомняме, че ПП/ДБ поискаха оставката на Калин Стоянов заради окървавения протест срещу Българския футболен съюз в София, а в разразилия се скандал между некоалиционните партньори, стана ясно, че те се разграничават от него още от началото и че Калин Стоянов е предложение на ГЕРБ. Бойко Борисов пък заяви, че Калин Стоянов е министър на цяла България.

Парламентарната комисия трябва да изиска важна информация - с какви задачи и при кого напълно свободно в спецсъда е влизал Божанов. Тази информация ще даде много важни отговори, по мнението на Бойко Рашков. На него като министър не му е докладвана информация Божанов да е сътрудничил на МВР. Бойко Рашков също знае, че Мартин Божанов се е движил с охрана и със син буркан.

Никой не дава информация за полицейските коли, които са пазили клуба на Нотариуса, но тази информация е важна, а Бойко Рашков като депутат очаква да получи отговор във вторник.

Сред посещавалите клуба са напористи настоящи политици, както се изрази Рашков. В НСлС пък "политик феномен" (бел.ред. намекна за Делян Пеевски) е работил с Пепи Еврото, вземал е заплата, без да е ходил на работа. Двете групи - на Пепи Еврото и на Нотариуса - са били свързани и после са се разделили, а според Бойко Рашков двете съпруги и са се скарали, но те са работили заедно.

Фигурата на Пепи Еврото е удивление за Рашков, а той пита какви качества е видял Сотир Цацаров като главен прокурор в Петър Петров, за да го направи и шеф на столичното следствие. Без протекция от високо нито Еврото, нито Нотариуса имало как да съществуват. "С. и Р." получавали крупни суми в "Осемте джуджета". С. е на висока държавна позиция в момента, по думите на Рашков, но не каза дали зад инициала С. стои Борислав Сарафов. Във всеки случай бившият вътрешен министър заяви, че "рибата се вмирисва откъм главата".

Бойко Рашков разказа и за случай на образувано досъдебно производство от един млад прокурор срещу Пепи Еврото миналата година, което обаче му е отнето и изпратено в СГП по компетентност и така и е потънало. Производството е било за подслушвания и изнудване.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    22 35 Отговор
    Навсякъде има течове към русията. Като се запушат БГ ще живне.
  • 2 сигурно

    52 5 Отговор
    Знае много ,ни няма да му разрешат да говори !!
  • 3 Майна

    22 52 Отговор
    Рашков, ти защо мълча в служебния кабинет?
    Защо влезна в редиците на ПП?
    Защо изпра Борисов?
    Само Възраждане се борят за българския интерес!

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 М-нго

    35 15 Отговор
    Гн Рашков , най добре е военните да вземат властта за известно време ...за доброто на българите ще да е .Има подобни добри практики в европа и америка

    Коментиран от #9

  • 6 Сатана Z

    19 29 Отговор
    Дамаджан се прави на ощипана госпожица,сякаш никога не е бил министър на МВР и ГДБОП не са били негова отговорност.Съдавайте комисия в НС и всеки УШЕВ минава прз нея като след църковно причастие,щото каналът е отворен и мястото на убития Нотариус ще бъде заето от някой друг .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    17 30 Отговор
    Аман от борци затънали отдавна във взаимоотношения със силните на деня!
    Против Възраждане сте щото тя дойде от народа!
    Подигравате се,бче нямали пари!
    Ами ясно е в кого са българските пари!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "М-нго":

    Ти къде видя военни ❓❔❓❔❓
    Ловджиите у нас са
    ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ
    от цялата ни армия ❗

    Коментиран от #12

  • 10 Ето ,

    27 2 Отговор
    че каза , че със сигурност Гешев е бил посетител на клуба на "нотариуса" !

    Коментиран от #22

  • 11 Булпсихопатъ

    15 10 Отговор
    Нотариуса - герой на евроатлантизма и демокрацията. Паметник на мястото на унищожената история и почетен прайд в негова чест.
  • 12 М-нго

    7 13 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Явно недовиждаж , ходи на лекар . Говоря за президента Радев

    Коментиран от #15

  • 13 Майна

    36 4 Отговор
    Всички сте знаели и сте..мълчали.
    Сега чак и ,,комисия,, направиха..
    За ..замитане..
  • 14 ПП : Паякът Пеевски

    39 6 Отговор
    В НСлС пък "политик феномен" (бел.ред. намекна за Делян Пеевски) е работил с Пепи Еврото, вземал е заплата, без да е ходил на работа.
    Всички пътища водят към него
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "М-нго":

    А ти отиди да ти разяснят как да изразяваш мислите си в текст ❗❕❗
    Защото в това което си написал може и за Байдън , и за Путин да си искал да "говориш" ❗❗❗❗

    Коментиран от #29

  • 16 Исторически парк

    22 14 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Грешиш. възраждане се борят единствено за руски интереси но не и за български
  • 17 Ма тя жена му

    20 2 Отговор
    не работеше ли точно там??? Или в някакъв друг Боп???
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Баце

    24 1 Отговор
    Рашков, ти беше министър и трябва най-добре да знаеш, че не е теч, а практика и че всички ченгета от всички служби са на двойна заплата, както и всички висши държавни служители и администрация, ако не го знаеш знаи и чеп за зеле не става от тебе.
    Затова институциите не работят, всич-ки.
  • 20 Владимир

    19 3 Отговор
    Няма никакъв "теч" на информация между ГДБОП и "нотариуса". Просто ГДБОП и тоя смешник са собственост на Господарите на днешната българска държава и са сътрудничили по определени теми.
  • 21 Зайо Байо

    25 5 Отговор
    Нека го кажем на ясен български език - най-отгоре на пирамидата тази поквара , рекет , корупция и разпад на морала , стоят индивидите Борисов и Пеевски ! Мислите ли , че нещо е ставало без одобрението и съгласието на Борисов / особено когато управляваше еднолично / ? А в последните години синхрона в говоренето и поведението на тези двамата , стана подозрително и съмнително ! Видяхте , че УЖ Шиши не е във властта , но БТК , Булгартабак , КТБ , дори футболен клуб Леевски станаха негови . Не стига това , а той искаше и ВЗЕМАШЕ още и още и още и още .............
    И тези посредници Еврото и Нотариуса са работили за себе си ли ? За Гешев , за кой ли ?
    Хайде , моля ви !
  • 22 фАНТОМасс

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ето ,":

    Гешев наричаше Бойко с миловидното - ШЕФЕ !
  • 23 Промяна

    14 15 Отговор
    Рашков комунистически следовател цял живот работи в системата и нещичко не знае

    Коментиран от #28

  • 24 хммм

    16 3 Отговор
    Гешев е бил в СС клубът. Сигурно познава починалия, а може и той да е поръчал да го гръмнат!

    Коментиран от #45

  • 25 Тити

    15 3 Отговор
    Има теч защото тези служби както и ДАНС трябваше да се закрият.
  • 26 За Пернишки мутри и престъпници

    16 1 Отговор
    ГДБОП ПЕРНИК работят за Организираната престъпност, това не е Държава, друго е!
  • 27 доктор ОХ боли

    17 3 Отговор
    Не е гаранция , че ЕЛИМИНИРАНЕТО на ББ и ДП ще помогне за бързо разплитане на тази мрежа от лъжи , но БИ БИЛО ЕДНО ОТЛИЧНО НАЧАЛО ! Рибата се вмирисва от главата и точно тези са ГЛАВАТА на тази помия !
  • 28 тиквенсониада

    20 8 Отговор

    До коментар #23 от "Промяна":

    Какъвто и да е Рашков , то той е ЦВЕТЕ в сравнение с МУТРАТА Борисов ! Освен ако не ви харесва Тиквата да ви го набива с 200 , както обича да се хвали лично !
  • 29 М-нго

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Преиграваш , но явно си ме разбрал още в първия пост
  • 30 Дядо Мраз

    11 1 Отговор
    Все повече се насажда мнението , че е нужно едно 0кончателно Решение за целият ни полит елит ! И после започване всичко отново начисто. Така вече всеки нов на тяхно място ще има 1 наум , какво го чака , ако кривне , открадне и излъже !
  • 31 Чак сега ли разбрахте за течове

    9 5 Отговор
    Айде бе...да не лъжеш ей?
  • 32 Пийпинг ТОМ

    15 6 Отговор
    Най-гадното е , че отгоре , над всички стоят Бойчо и Делянчо , прегърнати , грухтейки на техния си свински език , НЕДОСЕГАЕМИ и кефещи се , че всичко е в краката им ! Какво по-лошо от това тези да потриват доволно ръце и да подритват пешките си !

    Коментиран от #44

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ян БибиЯН

    14 4 Отговор
    Защо НИКОЙ вече не протестира ? Нима вървим към по-добро ? Нима имаме свобода и справедливост ? Как изведнъж прогнилите и корумпирани Тикви , Шишита , Прасета , Тулупи и Шопари , барабар с шайките им , станаха ИЗПРАНИ до чисто бяло ? Как от дяволи и черни сатани се превърнаха в невинни ангелчета с крила ?
  • 35 комунист🌟

    13 1 Отговор
    Нема го Бай Тошо да ви тегли куршума в простите и крадливи глави.
  • 36 Ми то и

    5 5 Отговор
    по твое време е имало бе! Петолъчка нещастничка! Или вече забрави , че си бил МВР шефче!
  • 37 Тоя

    7 5 Отговор
    започна да се появява често-не му е чиста работата.Сигурен съм,че е в някаква далавера.
  • 38 един бивш човек пита

    2 3 Отговор
    Да питам
    Във Винкелдорф пак ли ще гласувате за ньега.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гръцки бизнесмени:

    5 2 Отговор
    Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като МВР шеф знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, но нищо не предприе
  • 41 БЪЛГАРСКИ ИЗРОД

    3 2 Отговор
    КЪДЕ СА САКОВЕТЕ С МИЛИАРДИТЕ ОТ МАГИСТРАЛАТА?
  • 42 ЗА ТАЯ ГЛАВА

    1 2 Отговор
    ИМА НАГРАДА! ВЕЧЕН ЖИВОТ!
  • 43 КОРЕКТИВ

    2 2 Отговор
    То в тая държава отвсякъде тече - особено за пияндетата !
  • 44 Пак съм аз

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Пийпинг ТОМ":

    Щом народа ги иска и винаги ГЕРБ е с 10-15% пред умнокрасивитета, значи всичко е наред !

    Коментиран от #47

  • 45 надценка

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "хммм":

    Надценяваш Гешев - и той като Нотариуса беше обикновен слуга на Мафията - ОПГ начело с ББ и ДП. Оттам идват поръчки и заповеди, но вече са свършени. Началото на края им започна...
  • 46 Болярин

    1 3 Отговор
    Аууууу, днес е на минерална вода г-н Рашкоф !
  • 47 Глупости

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Пак съм аз":

    Резултатите от всички избори са манипулирани в голямата си част...затова ГЕРБ уж и първа сила...а предимно манипулират и купуват. Нали ПеПерастите също признаха в записа на Руди, че са купували. Оделно платените цоцолози всеки път дават прогрешни прогнози...преди изборите. Те трябва да се забранят поне три месеца преди изборите да не агитират цоцолозите.
  • 48 Професионалист

    4 3 Отговор
    Рашков казва истината и има топки, достатъчно ерудиран е,но държавната машина няма да разкрие престъпленията поради ясни причини...за съжаление.
  • 49 История

    2 1 Отговор
    Във Ватикана,в стари писания от времето на ринската империя,един човек е прочел следното,че българите не ставали и за роби.ИСТИНА Е.
  • 50 Гръцки бизнесмени:

    1 1 Отговор
    Бойко Рашков като МВР шеф знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, но нищо не предприе .......... МИ ТОЙ РАШКОВ СЪЩО Е В СПИСЪКА ЗА КЛОНИРАНЕ ПРИ ПУТИН И НАРОДНИЯ СЪД !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове