Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 10:55 1 563 75

Росен Христов: Договорът с "Боташ" е от изключително стратегическо значение за България

  • росен христов-
  • енергетика-
  • газ

Той ни осигурява достъп до световните пазари на втечнен газ, заяви бившият енергиен министър

Договорът с "Боташ" е от изключително стратегическо значение за България, тъй като осигурява достъп до световните пазари на втечнен газ.

Това каза пред БНР Росен Христов, служебен министър на енергетиката в правителството на Гълъб Донев.

Предстои той да бъде изслушан от временната парламентарна комисия, която разглежда споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна фирма "Боташ" и влиянието му върху енергийната ни система. Преди дни тя реши да поиска от "Булгаргаз" допълнителни документи, свързани с работата на газовата ни компания. Сред документите са годишните финансови отчети за последните години и информация за сключените от "Булгаргаз" сделки на борсата. Депутатите от комисията решиха да изслушат двамата енергийни министри - бившия Росен Христов и настоящия Румен Радев, както и изпълнителните директори на "Булгаргаз" - Деница Златева и на "Булгартрансгаз" - Владимир Малинов.

По думите му клаузите в договора с "Боташ" са абсолютно стандартни, включително и неустойки, а продължителността му е съответстваща на стратегията на "Булгаргаз" за сключване на договори за доставка.

Според него около този договор се създава шум, зад който се крият икономически интереси:

"Отново посредниците завладяват пазарния дял, като вкарват евтин руски газ и избутват "Булгаргаз" от пазарния му дял. "Булгаргаз" е дискриминиран, за да се облагодетелстват търговците, но този път го няма обяснението, че е криза и че има недостиг и няма откъде да доставим газ, защото договорът с "Боташ" ни дава врата към абсолютно всички световни доставчици на газ. Именно за да продължи покровителството на частните посредници, е атакуван този договор, който пречи на обяснението, че няма откъде другаде да се взема газ".

Христов посочи и друга причина за "шума около договора с "Боташ" - атака по президента Румен Радев, тъй като назначеното от него служебно правителство сключи договора.

"Развява се договорът с "Боташ" и за да се прикрие провалът от това, че 9 месеца в енергетиката не се случва нищо и губим международни позиции", смята още бившият служебен министър на енергетиката.

В предаването "Неделя 150" Росен Христов коментира и процедурата за предстоящото строителство на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй":

"Липсата на конкуренция означава по-висока цена. Ако съм на мястото на "Хюндай" и знам, че съм единственият квалифициран участник, едва ли ще дам най-конкурентната цена за строителството".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Договорът

    36 9 Отговор
    е чиста далавера и вреден за България ! Ама като видиш кой го казва , ти е ясно !

    Коментиран от #33, #64

  • 2 Сталин

    16 6 Отговор
    България е най смешната колониална дупка в света в момента, всеки втори в България е корумпиран,а няма и един вкаран в затвора за корупция,в следствие на тази политическа корупция България е в демографски и икономически колапс ,защото всички правителства работят за интереса на западните мародери и изобщо не ги интересува че българина гладува и мре ,ако това беше в предишните времена щеше да има хиляди разстреляни за предателство и корупция.Вижте какво става във Франция,там Никола Саркози е осъден на 3 години затвор и сега трябва да носи електронна гривна.Колко пари е получил Гешефта за да не повдига обвинения и дела за корупция .Българина живее зле защото в България няма политически убийства,докато не започне бизнеса с въжета и гилотини нищо няма да се промени.

    Коментиран от #5, #17, #20, #21

  • 3 Българин

    34 5 Отговор
    Проблема с договора с Боташ е, че гарантира почти монополен достъп до българския пазар, а чуете ли думата "монопол" знаете, че става дума за руснаци.

    А това, че Христов си е признал, че Радев, а не назначеното от него служебно правителство управляваше България трябва да предизвика интереса на Прокуратурата и щеше, ако не беше купена и тя от руснаците.

    Коментиран от #6

  • 4 Помнещ

    17 2 Отговор
    Отдавна не бях виждал нацист!!! Нацистите винаги са прави!
  • 5 Българин

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Корупцията идва от любимата ти Русия.

    Разбира се, това няма значение за теб, защото това не пасва на опорките и ще се направиш, че не знаеш нищо по въпроса.

    Коментиран от #10

  • 6 Кралят

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Прав си! Ние , от UK нямаме нищо общо!:)
  • 7 Българка

    35 4 Отговор
    Прав е сламеният енергетик, че договорът с Боташ е изключително важен за България. Той безпричинно и в нарушение на птавомощията на служебен кабинет дългосрично финансово загробва всички нългари. Нито е имало нужда да е с такъв дълъг срок, нито са били необходими за потреблението ни такива големи количества. А неустойките и таксите, които без да сме ползвали никакви количества нвече плащаме са съсипващи. И по-важният въпрос, който се поражда е КОЙ взе милиони комисионна за тези щети?

    Коментиран от #12

  • 8 Обичащ баби на катамаран

    29 2 Отговор
    За затвор сте вие. Договорът ви е продажен.
  • 9 Сандо

    26 5 Отговор
    За нас не знаем,но за Турция определено е печеливш.Толкова е просто,при това комшиите нищо не скриваха от нас,отдавна обявиха,че целта им е да завладеят икономически България,а после те ще решат какво да ни правят.И го вършат хората,бавно,методично и последователно,при това с помощта на българските КирякСтефчовци.

    Коментиран от #13

  • 10 Сталин

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Колониален роб,ти на коя планета си

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандо

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Интересно,Брюксел не беше ли забранил сключването на дългосрочни договори за газ?
  • 13 Сталин

    7 17 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    България е изтъргувана от посолството всички които живеят на юг от линията Бургас ,Пловдив Кърджали да се преместят в България, тези земи ще бъдат турски след края на глобалната война която започна , Ердоган отдавна е хвърлил око на златните ни мини в Родопите и този път Русия няма да си мръдне пръста за България
  • 14 бай село

    12 0 Отговор
    Ако за някой е неизгоден,за друг е много изгоден,некой ще се облажи.
  • 15 Българин

    20 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Нямаше нужда да ми се редставяш, по-добре ми кажи един едър бизнесмен, който не е свързан с руски активи или не идва от ДС/ченгетата?
  • 16 ГЕРБ=ДПС=БСП

    21 3 Отговор
    Ало медиите, този муньо щеше да, е за затвор, ако не беше за лудница, спрете да му давате трибуна. "Не е луд който изяде баницата,, луд е който му дава баницата."

    Този е от партията на разсипниците на България.

    Коментиран от #19

  • 17 Ти пък

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    От кога гледаш какво се случва във Франция,виж там в расията какво се случва
  • 18 Майорс

    14 0 Отговор
    За съжаление договорът е сключен , но според някои източници е обвързан с тива че трябвада се плашат неустойки , ако не се ползва газ! С колкото до АЕЦ стига сте плакали като ПП/ДБ , , не е ли срамно корейското подолство да се притеснява за строежа ! И какво стана от управлението на Радев , Сашо Кеша , Боташ , Копринката , Узунов! , далавеи след далавери!

    Коментиран от #24

  • 19 Бъркаш

    3 15 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Не е от партията на разсипниците на България! Няма нищо общо с ПП и ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #23

  • 20 ГЕРБ=ДПС=БСП

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Ало Сталин, такива като теб изгониха в чужбина децата на България, да търсят по-добър живот. Децата на България, понеже днес имат избор бягат ва Запад, а не в ужасната тиранична Москва. В Москва само покорните празноглави милиционери енимари на Путин живеят сносно. Нормалните сводолюбиви руснаци негодеващи към Путин и шапката му престъпници живеят лошо.
  • 21 Точно така,

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    цялата мизерия е следствие от провежданата тук от 20 години русификация на стопанския и политическия живот.

    Коментиран от #22

  • 22 Аха

    0 18 Отговор

    До коментар #21 от "Точно така,":

    От тая русификация се инсталираха НПО-тата на онуй зло САЩ, инсталираха си жалки лъжци и крадци като ПП, ДБ и ГЕРБ! Окупираха медии и заляха всичко с лъжи и пропаганда от опросатачен орица, без морал и ценности!

    Коментиран от #28

  • 23 ГЕРБ=ДПС=БСП

    16 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бъркаш":

    България, я съсипват московски лакеи от 1944 г., вече 90 години. През повечето време като "управляващи".

    ПП "управляват" общо я има 12 месец, я няма. И то не самостоятелно в разни коалиции с президента, ИГН, БСП, ГЕРБ...

    А БКП=БСП, от 1944 г. до сега управлява са управлявали над 60 години. ГЕРБ от 2009 г. до сега управлявали над 12 години.

    Най-голям принос за съсипването на България имат тези, които са управлявали най-дълго.

    Коментиран от #26

  • 24 Българските турци

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Майорс":

    Колкото един окръг на Турция сте и само биогазът от преработката на битовите отпадъци на Истанбул са достатъчни за всичките ви нужди там... че се разкъсвате пак в грандомания и във ФилоФобските си пререкания тук по цял ден ...всякаш сте Гемания или Франция !!??...Само на две крачки от турските дупки в Черно море във вашата акватория имате залежи , които ще ви стигнат да си точите газ 100 години безплатно !...Ама нямате акъл да се споразумеете с Ердоган да ви отвори и на вас една дупка на морето !... Покойният Тодор Колев не напразно години наред Ви пееше за Нея !!!... Ама вие сте хъшове и "глава си давате" ама не давате на турчин да дупчи ... нали ?!...И да ви кажа още... Плюете Радев и Бойко ама за сега са най умните българи...Защото се разбраха с Ердоган и Боташ и ТПАО да дупчи и Българскoто Черно море и да ви дава вашия газ през турските тръби и турската енергийна инфраструктура !!!... Това са първите стъпки на прохождащо сътрудничество !...Турците не са неблагодарници...те помнят българския ток , който течеше едно време към Истанбул !!...

    Коментиран от #31

  • 25 Ето този е един

    11 1 Отговор
    от "полезните идиоти", които ще са следствени, след реформирането на прокурата.

    Коментиран от #27

  • 26 Бъркаш

    0 13 Отговор

    До коментар #23 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    На фона на НПО-тата на САЩ, назначаващи национални предатели, лъжци, крадци като ПП, ДБ и ГЕРБ, усвояващи медии и хранещи ги с грантове, пълнещще ги с лъжи и пропаганда, опростачващи деца и т.н., да ми говориш за Москва, е меко казано супер глупаво! А дали управляват ден или 12 дена едни лъжци и крадци като ПП и ДБ, са все толкова вредни за България!
  • 27 Какво ще и реформираш на прокуратурата

    0 10 Отговор

    До коментар #25 от "Ето този е един":

    Тя си е собственост на мафията! Ако реформа наричаш да включиш и другият мафиотски кръг стоящ зад ПП и ДБ, добре, ама за народа е все толкова зло, та и по голямо!
  • 28 Даааааа

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "Аха":

    От тая русификация шайтан фатмака си инсталира служебни кабинети от жалки лъжци и крадци като този лъжец и корумпе! Окупираха медии и заляха всичко с лъжи и пропаганда от опросатачен орица, без морал и ценности! И сега ще ми прави партия за да влезе в парламента, които плюе. Шайтания/по руски/, дяволия/по български/, шейтанлък/по турски/ Шейтанлък е договора с турския "Боташ"

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българските турци

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българските турци":

    Всъщност това е мечтата на гърците ! Как да прецакат България ?...Турция години наред протяга не ръка а ръце на България !... И най сетне се примириха с Хъшовския манталитет на българите , да са алергични към всичко турско и въпреки облагите да обръщат гръб на всички споразумения , които носят взаимна изгода !...Както в притчата за султан Махмут... турците вече решиха, че " Ако не дава Магбуд(Господ), що да струва Махмуд !..Че "насила хубост не става" и обърнаха антената към Гърция !!!... Гърците търпеливо чакат момента и вече са на път да успеят ! С византийският си Нюх още със започването на СВО на РФ в Украйна и със сгромолясването на проекта East Med усетиха полъха на изгодата ! ... Ердоган ги знае ,че са лицемерни ,но че и толкова са и алчни, и прилага алтернативата си за Турски поток , чиито български кран вероятно ще се запуши от "идолопоклоничеството" на българите !

    Коментиран от #32

  • 32 Българските турци

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Българските турци":

    Eдна притча за дълбок размисъл от доброжелателни хора ...
    Султан Махмуд един ден видял, как усърдно се старае един от наетите на надница в сарая работници ! Останал доволен от това и решил инкогнито да го възнагради . Наредил да приготвят тава с баклава , като във всяко парченце скрият по една златна монета . В края на работния ден, заедно с надницата за деня му връчили и тепсията с баклава и го изпроводили със заръката утре пак да дойде да работи . Заинригуван султанът зачакал да види дали след като открие подаръка ще дойде пак да работи за надница .А нашия човек на път към дома си мислил и размислил че в неговия дом неговата челяд никога не са видели толкова много баклава и решил вместо да занесе тепсията в къщи да я продаде на баклаваджиите на чаршията . Както решил така и направил. На следващия ден след като го видял отново на работа султан Махмуд наредил да повторят подаръка и тайно да проследят човека до дома му .След като взел и втората тепсия , нашият човек доволен от вчерашната сделка ,с ентусиазъм се втурнал към чаршията . Този път там са го наобиколили "чакалите" и с наддаване изкупили баклавата и му заръчали, ако има още да дойде пак . Щастлив и доволен човекът се отправил към дома си а съгледвачите на бегом в двореца . След като ги изслушал султан Махмуд е произнесъл прословутата фраза : - " Като не дава МАГБУД(господ) що да струва Махмуд !"
  • 33 Верно

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Договорът":

    Не договора, а Zглобката е много вредна за България !

    Коментиран от #34

  • 34 Не сглобката

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Верно":

    А алчния за власт, бащата на договора с "Боташ" шайтан фатмака е вреден за България.

    Коментиран от #35

  • 35 Е що викаш

    2 8 Отговор

    До коментар #34 от "Не сглобката":

    шейтан фатмаци на кирчовци, кокорчовци, христо ивановци, борисовци и останала из-мет на България?

    Коментиран от #36

  • 36 Пак почна да се праиш на улав

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Е що викаш":

    Шайтан фатмака си е шайтан фатмака, твоя комир. Не ми пиши с копейкини пинизи, набеждачески.

    Коментиран от #37, #40

  • 37 А бе,

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Пак почна да се праиш на улав":

    сус, бе !

    Коментиран от #38

  • 38 А ве ей,

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "А бе,":

    сус ма, шайтанска подлошка!
  • 39 Васил

    7 0 Отговор
    Много изгоден колко ли комисионна са прибрали!
  • 40 Е аз ко да направя

    1 7 Отговор

    До коментар #36 от "Пак почна да се праиш на улав":

    че пак се правиш на улав? Няма ко друго да прави опростачен от НПО-тата на злото САЩ! Всеизвестно е!

    Коментиран от #43

  • 41 един

    7 0 Отговор
    Крадат и викат,"ма това е супер изгодно за България"!Такива мошеници на времето са ги ликували със смъртни присъди,а сега и в затвора не ги вкарват,и после защо сключвали такива договори,отговорът е липса на страх,докъде ще стигне държавата и народът така не знам,във всеки случай не отива на добър край!
  • 42 Каква прилика със шайтан фатмака

    9 0 Отговор
    Не само по фейс но и по характер, лъжа, корумпираност, предателство, дебелокожие....

    Коментиран от #44

  • 43 А аз ко да направя

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Е аз ко да направя":

    като си улав? Няма ко друго да прави опростачен от русовилята на злото фашистка русия? Всеизвестно е, че фашиста путлер е обявен за арест с обвинение за военнопрестъпник!

    Коментиран от #45

  • 44 Е що викаш

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "Каква прилика със шайтан фатмака":

    шейтан фатмаци на лъжците и крадците в България кирчовци, кокорчовци, христо ивановци, атанасовци, борисовци и другата из-мет на България!

    Коментиран от #46

  • 45 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "А аз ко да направя":

    Жалко изглеждат опростачените деца от НПО-тата на злото САЩ! Нали?

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Така е разбира се

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Така е":

    Жалко изглеждат опростачените деца от фашистка русия водена от издирван военопрестъпник ! Нали?

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Факт е

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "Факт":

    Трябва някой да е много дебелокож и жалък, да си продаде бъдещето и достойнството на НПО-тата, като руския културен център и злото русия и продажниците, лъжци, крадци и национални предатели шайтан фатмаковци! Много точно!
  • 51 Факт

    1 5 Отговор

    До коментар #48 от "Така е разбира се":

    Особенно като гледаш как опростачено дете от НПО-тата на злото САЩ се въргаля жалко в лъжи, с продадено бъдеще и достойнство, краде коментари и никове! Това показва, че НПО-тата на злото САЩ и продажници като ПП, ДБ и ГЕРБ, са вредни за България! Нали?

    Коментиран от #53, #54, #55

  • 52 Оценка

    8 0 Отговор
    Колко да е стратегическо, след като всеки месец плащаме милион за 5 години, независимо дали взимаме газ или не. Ако това е стратегия здраве му кажи.
  • 53 много важно какво казал набеждач копейка

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Факт":

    Това което си го преписваш на други, шайтан фатмакаджия!

    Коментиран от #56

  • 54 Ето това твоето е шайтания

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "Факт":

    да защитаваш явно корумпе и лъжец, който е извършил престъпление по нареждане на шайтан фатмака.
  • 55 Факт е

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Факт":

    Трябва някой да е много дебелокож и жалък, да си продаде бъдещето и достойнството на НПО-тата, като руския културен център и злото русия и продажниците, лъжци, крадци и национални предатели шайтан фатмаковци!

    Коментиран от #57

  • 56 Така е

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "много важно какво казал набеждач копейка":

    Какво важно има в тротинетка, пшродала се на шайтан фатмаците ПП, ДБ и ГЕРБ и страната си на НПО-тата на злото САЩ!
  • 57 Така е

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Факт е":

    Особенно като гледаш как опростачено дете от НПО-тата на злото САЩ се въргаля жалко в лъжи, с продадено бъдеще и достойнство, краде коментари и никове! Това показва, че НПО-тата на злото САЩ и продажници като ПП, ДБ и ГЕРБ, са вредни за България! Нали?
  • 58 Промяна

    2 2 Отговор
    Подкрепа
  • 59 Ачо от ПП

    2 1 Отговор
    Кирчо ходи до Америка и ни достави безплатен американски втечнен газ и сега си имаме на воля. Това е, какви договори, какви 5 лева?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 007 /агент/

    6 2 Отговор
    Кой знае колко души станахте милионери за една нощ с този договор...
    А нас - "добре" ни загробихте - с поколения напред...
    Чорапаааа, чорапа и общата....

    Коментиран от #62

  • 62 Договора е супер изгоден

    2 6 Отговор

    До коментар #61 от "007 /агент/":

    И България може да изкара много пари от него! Не разбира се с бездействие и търсене под вола теле!

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Демократ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Договорът":

    Смотан с тоя договор плащам по-евтина гас от по миналата година.
  • 65 Този вместо

    5 1 Отговор
    да е в затвора заедно с Радев и Гълъб Донев, го викат в БНР да се изяснява, колко добра е сделката. Ами заробваща и ограбваща нас българите е! Това е позор!
  • 66 Какво

    1 0 Отговор
    Ни го показвате тоя дебил.Директно в затвора с рашиста Радев,бащата на заробвания договор.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Защо

    1 0 Отговор
    Защо "независимата"прокуратура досега не се е самосезирала за този престъпен за националните интереси договор?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Аз съм прост като Бочко

    0 0 Отговор
    Да ви го начукам факти-прецеденски ЛИЗАЧИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове