Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 21:03 2 712 87

МС опроверга твърденията, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и Варна за база

  • мс-
  • нато-
  • конфликт-
  • черно море

Руската пропаганда неслучайно насочва вниманието именно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата световна война, с цената на редица жертви

МС опроверга твърденията, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и Варна за база - 1

Две години след началото на войната на Русия срещу независима Украйна опитите за зловредно манипулиране на информация продължават, включително с цел намаляване на доверието към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), към която България се присъедини преди 20 години. Това се посочва в публикация на Фейсбук страницата на Министерския съвет, озаглавена "Факти срещу дезинформацията".

От правителството посочват, че е фалшива новина информацията, че НАТО подготвя широкомащабен конфликт в Черно море, както и че на форума в Давос се обсъждало Варна да бъде използвана за такава военноморска база.

Всички способности на НАТО са насочени към възпиране и отбрана, като решенията подлежат на демократичен и политически контрол. Дори само обсъждане на агресия срещу други държави е практически невъзможно, тъй като това противоречи на основополагащия документ на НАТО - Вашингтонския договор, уточняват от правителството.

България планира създаване на Координационен елемент за ситуационна осведоменост, което няма нищо общо с понятието "военноморска база" и не включва разполагане на военноморски средства. България има право да получава пълна ситуационна картина на обстановката по море, именно поради доказано агресивните действия на Русия, включително чрез блокиране на значителна част от българската Изключителна икономическа зона в Черно море, пише още в публикацията.

Руската пропаганда неслучайно насочва вниманието именно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата световна война, с цената на редица жертви сред цивилното население и значителни разрушения на жилищни сгради, посочват от Министерския съвет.

Оттам напомнят, че НАТО не обсъжда своите действия в публични формати, а в този смисъл твърдения за дискусии на такава тематика в Давос са явна дезинформация.

Днес премиерът Николай Денков заедно с водена от него делегация посетиха Киев. Там премиерът проведе срещи с президента на страната Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал, на които потвърди българската подкрепа за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сефтето беше днес

    66 6 Отговор
    Въоръжените сили на Руската федерация унищожиха американския танк "Ейбрамс" за първи път в зоната на НВО.
  • 2 Да бе

    99 7 Отговор
    Както и с бежанците беше фейк нюз. Бежанците сега пристигат на талази от ес, но вече никой не ги брои...

    Коментиран от #16

  • 3 обективен

    63 4 Отговор
    Май гащите ви се разтрепериха , и взехте да мислите като хора ,а не като дебили !!
  • 4 кнаус 485

    56 3 Отговор
    Фицо заяви, че свикването на срещата показва, че стратегията на Запада по отношение на Украйна се е провалила. Той заяви, че ще участва в конструктивно в заседанието, въпреки че по думите му "го побиват тръпки" от изпратените материали за обсъжданията.
  • 5 Сталин

    69 3 Отговор
    Вярно е от няколко седмици има раздвижване в американския военноморски щаб във Варна,постоянно влизат и излизат ,черни бусове със затъмнени стъкла
  • 6 Вижте❗

    34 2 Отговор
    Интервюто на пр. Боян Чуков за У краИна
    от 2015-та .

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Все едно

    80 6 Отговор
    живеем в паралелна вселена! Цялото медийно пространство пълно с лъжи и пропаганда на САЩ и Украйна, но появи ли се нещо различно от лъжите и пропагандата им, се обельосва, че е руска пропаганда! :)) Крадеца вика, дръжте крадеца! Ако не беше толкова трагично и жалко, би било смешно!
  • 8 Мдааа

    77 8 Отговор
    Не вярвайте и дума, Денко и Тагаренко са ни продали на американските окупатори!
  • 9 Сталин

    86 6 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.

    Коментиран от #85

  • 10 Сатана Z

    47 6 Отговор
    "Варна е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата световна война, с цената на редица жертви"
    А може ли поименно да назовете жертвите щото излиза ,че са една редица ?Ако не можете да сметнете числовата редица ще помогна на аФторката с тази формула.

    a(n) = 2a(n-1)-a(n-2)+1
  • 11 Лост

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вижте❗":

    Миналият месец го гледах.Много е поучително.
  • 12 Сатана Z

    41 11 Отговор
    Неслучайно благодарните жители на Варна са нарекли града си Сталин,в чест на вожда ,учителя и освободителя Йосиф Висарионович .
    Да се свети името му!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    46 6 Отговор
    "независима Украйна "
    НЕ, ЗАВИСИМА Е ‼️
  • 15 Обратен

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вижте❗":

    Можеш също да гледаш и документалният филм за Украйна на Оливър Стоун
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Е откъде

    44 3 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    нали мишока денко каза, че всичко било лъжа! :))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А БЕ където

    43 1 Отговор
    Има пушек има вероятност за пожар! То простолюдието няма начин да знае всичко!
  • 20 Гай Турий

    74 4 Отговор
    Абе негодяи, защо не спомняте, че Русия даде 200 хиляди жертви и освободи България, така че днес да я има все още. Като сме противници, естествен ще се стреляме, а те ще ни гърмят. Не зная какви поражения са нанесли пред век на Варна, но днес просто ще я заличат. А защо не припомняте, че САЩ от любов към България преди 80 разпердушини София, Пловдив, Дупница и незнам още къде си, причини хиляди жертви, разруши хиляди сгради! вие изобщо вред ли сте?! Въпрос: какъв ни е на нас българите проблема с Русия, какво ни е направила бе, капутани??? Заради слугинаж на жидоянките ни убивате, предатели!!!!!

    Коментиран от #32, #66

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 не ми говорете

    31 1 Отговор
    А Тагаренко избщо няма да се договаря да изпраща български войски в Украйна нали ..... във Версайския дворец кво ще си обсъждат ?

    Коментиран от #27

  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 3 Отговор
    Къде НАТО е провело ОТБРАНИТЕЛНА операция❓❔❓

    Коментиран от #74

  • 26 Типично за долните твари

    3 23 Отговор
    е, да са подмолни: тровят опонентите си, защото не могат да ги оборят в дискусия; казват "само луд може да си помисли, че ще нападнем ...в случая Украйна" и следващата сутрин, така както са го правили нацисто-болшевиките; корумпират комлексирани политици (предимно от малцинствен произход - копейката, тиквата, со.ола) не за да развиват нападнатата държава, а за да я крадат...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 4 Отговор
    "Всички способности на НАТО са насочени към възпиране и отбрана..."
    Знам десетки операции на НАТО на чужда територия и нито една отбранителна на натовска територия🤔🤔🤔🤔🤔
  • 29 Ха-ха-ха..., ако вземат гехове,

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "Боклук":

    ще си от първите мобилизирани...
  • 30 Да бе

    30 1 Отговор
    В края на миналата година тагарев каза: "Дискутира се присъединяването на България към операцията в Червено море и Аденския залив". В началото на тази година се отметна. Сега вече не се изявява по медиите, а някой си пише по фейса на МС за поредната "дезинформация". А не информира БРОЙКАТА за бежанците, които пристигат на рояци от ес почти всеки ден заради въздушно-капковия шенген...
  • 31 груьо

    41 1 Отговор
    НЯМА СТРАНА В СВЕТА ДЕТО ДА Е ИЗДИГНАЛА ПАМЕТНИК,НА ХОРАТА/по точно /ЛЕТЦИТЕ ДЕТО СА БОМБАРДИРАЛИ СТОЛИЦАТА И РЕД ДРУГИ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ.САМО СПОРЕД СПИСВАЧКАТА НА ТАЗИ ПОМИЯ ,ТЕ СА ГЕРОЙ.ТАКАВА ЦЕНЗУРА И ПРИ КОМУНИСТИТЕ НЕ Е ИМАЛО.

    Коментиран от #41

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Не Русия има споразумение с Англия

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пловдив":

    А приятеля ти Англия натиска Русия! Жалки сте да си мразите историята и да сте неблагодарници и майкопродавци!
  • 34 Важно !

    34 1 Отговор
    Бъдете сигурни че Тагаренко събира български войници за пушечно месо в Украйна. Укрофашистите са на издихание. Знам вече за трима души с повиквателни. Подписват и декларации за поверителност! Мърдане няма! Вероятно НАТО ще влезе с войски в Западна Украйна и затова са и тези големи учения в близост.

    Коментиран от #37

  • 35 Послушко посети просячко

    13 0 Отговор
    Па се прегърнаха и се целунаха

    И между другото обсъдиха единия как да заеме по явно стойка Г а другия какво да окраде докато може
  • 36 Пловдив

    6 32 Отговор
    Много жалко е да виждам разпада на нацията ми, като чета коментарите,не само тези,а от началото на войната, виждам хора които боготворят Русия, които не са казали една добра дума за собствената си държава,но боготворят чужда държава, държава която ни е обявила за вражеска, която ни спира газа 3 пъти през последните 20 години, президентът на тази държава гласно се подиграва с България като каза че азбуката и писмеността са му ги дали от македонските земи, християнството също,без да спомена думата България.
    И много ми е странно какъв Нещастник трябва да си да възхваляваш такава държава? На такива хора им викам мижитурки, сигурно психологията има име за такива хора. Още по жалко е ,че две трети от българите са с такъв синдром, виждам го в коментарите, виждам го и във социалните мрежи,и май бойко беше прав за матерЯла.

    Коментиран от #44, #46, #48, #49, #51

  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "Важно !":

    Има една голяма река , която естествено разделя Украйна на Източна и Западна❗
    Дали няма да видим Виетнам-2 или Корея-2 ❓❗🤔

    Коментиран от #65

  • 38 Онзи

    19 0 Отговор
    Да пращат бежанците от Австрия в Украйна вместо в България.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Истината

    1 25 Отговор
    Само здраво газене на мръсната вата ще я изчисти, може да се добавят и химически съставки за по-добър ефект на почистване.
  • 41 Факт

    11 3 Отговор

    До коментар #31 от "груьо":

    Е на кой да издогнем паметник на цар Борис нациста ли или на Луков от Вафен сс
  • 42 Хххххххххххх

    13 0 Отговор
    Къде са доказателствата които потвърждават мнението на МС?
  • 43 джи-пи

    14 0 Отговор
    че кои им вярва на тези продажници
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Артилерист

    26 15 Отговор
    Мара припомня бомбардировките на Варна преди повече от 100 години, но забравя, че американците изпепелиха София съвсем безсмислено, а преди няма и 15години бомбеха и ракетеха Югославия 78 денонощия за чисто вътрешна, тяхна си, югославска маждуособица, която по никакъв начин не ги засяга. Или, ако толкова се бяха загрижили за албанските терористи там, защо не бомбардираха украинските бандеровски нацисти за избиването на хората в Донбас? Или израелските ционисти за избиването на палестинците в Газа? Що за критерии за справедливост са това?
  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "Пловдив":

    За азбуката
    - Българин съм и се гордея с езика ни, но
    - Кирилицата не е от Кирил и Методий
    - Къде са родени и къде е сега родното им място,
    - виждал ли си символите на Коптската азбука....
    Знаеш ли , че и Арабските цифри са от .... Индия?

    Коментиран от #53

  • 49 Мхм

    13 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пловдив":

    Цитирам края на твоя пасквил: "май бойко беше прав за матерЯла?". Явно това е най-важният "аргумент". Ти явно не си от матерЯла, а си от герб/дпс. С това да беше почнал...

    Коментиран от #56

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пловдив":

    Чудно защо из-3-ха ::::
    Чу.дно къ.де гле.даш ❗
    Ми.навал ли си с влак през България преди 10-ти и преди една две години❗
    Защото покрай автом.обилните път.ища все още има жи.вот❗
    От влака се виждат само пор.утени
    и изост.авени къщи в които преди години е кипял живот ❗
    За два.десет години в Е.С и НА.ТО , това остана от кит.ните села и гр.адчета - ру.ини без в.ойна ❗🤔
    От как.во ни пазят, какво ни да.доха ❗❓

    Коментиран от #52

  • 52 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тъжно е, но няма нищо нецензурно или невярно 🤔🤔🤔🤔
  • 53 Пловдив

    3 18 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Македонските земи по онова време са били в пределите на България,това искам да кажа.
    Значи блядовете искат постоянна благодарност за освобождаването,а аз не мога да искам благодарност за християнството и писмеността,хора имайте малко гордост.
    Целия антураж на пусин ревна като нашия президент благодари,на финладци , украинци,беларуси и други които са участвали във освобождаване на България .

    Коментиран от #55

  • 54 Гай Турий

    21 1 Отговор
    Денка, веднага оставка. Предател, какво се обясняваш в любов на последователя на Хитлер?! Ти наясно ли си къде ходиш, какви ги свърши?! Няма заради глупавите ти постъпки цял народ да страда! Каква ви е подкрепата бе, никаквици?! Едва ли вече и 7% ви поддържат. Ти за външен министър не ставаш, кой те направи премиер??! Цял народ ви се подиграва и ти бие шута!
  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор

    До коментар #53 от "Пловдив":

    Чети баааавно:
    "Братята (Кирил и Методий) са родени в Солун, като деца на висшия византийски военачалник, друнгария Леон, известен в българската историография като Лъв2 (на гръцки: Λέων, Леон), подстратег (помощник-управител) на Солун и областта, и на жена му Мария. Това многобройно семейство според житиеписеца на Константин е „от добър и почтен род, отдавна познат на бога, на царя и на цялата солунска област“.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пловдив

    7 3 Отговор

    До коментар #55 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кой поръчва на братята, азбуката за българите. Защото е имал умнв главата да осъзнае,че държава без един език ,без една писменост и една вяра си остава едни племена насилствено събрани и винаги ще бъдат разединени.
    Ето и в наши дни може да усетиш разликата между Европейския съюз и САЩ или Русия.

    Коментиран от #58, #83

  • 58 Аха

    17 1 Отговор

    До коментар #57 от "Пловдив":

    "Ето и в наши дни може да усетиш разликата между Европейския съюз и САЩ или Русия. "

    Може! САЩ сеещото зло по света! ЕС лакея на САЩ, който се самоубива с продажните си политици! И Русия, която за втори път мачка фашизма, който САЩ залива Европа!

    Коментиран от #60

  • 59 оня с коня

    6 13 Отговор
    Бат Бойко каза че Герберите сме прости,Аз обаче съм от най-простите което хич не е лесно!Затова и питам Русофилската група тука която се кахъри че НАТО ще строи някаква База край Варна:Защо бе Чожум се притеснявате от това,след като САМИТЕ ВИЕ нееднократно заявявате че Пактът ще се разпадне всеки момент?Ама обяснявайте ги тия неща щото едното изключва другото,т.е. едно от двете Твърдения е ЛЪЖА!
  • 60 Пловдив

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Аха":

    Имах предвид,че ЕС никога няма да бъде като щатите или Русия, заради обяснените по горе причини .
    Но нито САЩ нито Русия ще позволят огромна европейска държава,със собствена армия примерно.

    Коментиран от #61

  • 61 САЩ съсипа Европа

    15 1 Отговор

    До коментар #60 от "Пловдив":

    Това беше основната цел на тази война в Украйна! Европа почти беше достигнала САЩ по БВП. В момента е далеч назад! Сближаването на Европа и Русия, беше трън в очите на САЩ! какво ли не направиха, за да ги разделят?
  • 62 Лиси

    4 0 Отговор
    А възможно ли е руската пропаганда да отправя намек?

    Коментиран от #68

  • 63 Хохо Бохо

    6 10 Отговор
    Не знам какво готви НАТО в Черно море, но знам,че Русия загуби около 40% от черноморския си военен флот от една държава - Украйна, която въобще не притежава флот...

    Коментиран от #64

  • 64 И това не знаеш

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Хохо Бохо":

    А и видно, с продадено бъдеще и цял живот ще си незнаещ!
  • 65 вор

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тц ,тези са страхливи , никой , никъде нямз да влиза . Играят театри на окраинците , коя от пуделите ще има смелоста да обяви война на Русия, защото това си е обявяване на война .....Денков ли ще е този смелчага ....
  • 66 За ком 20

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гай Турий":

    Абсолютно прав сте ,дори в гнева си.Мнозинството,все още възприема,потенциалната заплаха,да бъдем въвлечени в сблъсък с РФ,за фейк, за манипулация.Ако тръгне валяка,първо ще изпратят действащите- платени воееннослужещи.Там няма мърдане.Но ще мобилизират и резервистите.И там няма мърдане, ако се запече ситуацията.Номара на укрсйнците,да бягаш към Европа, също няма да мине.Границкте ще са запечатани и от нашите,и от другите .А съвсем младите,да не лежат на тази кълка..Не съм служил в казарма,не могат да ме пипнат.Ще ви " пипнат" ,та дори няма да може да гъкнете.В център за обучение,- 30-40 дни, полагаш клетва и на влака.Дори калашник няма да ви зачислят оттук.Там на бойната линия,ще ги раздават.За да не ви минават лоши мисли през тиквите.Ако тук,случайно се бунтувате,има лек и затова.Тези бази за какво са? Ще ви мачкат на улицата,като гнил домат.Нито ви знаят,нито сте техни сънародници.

    Коментиран от #75

  • 67 Ани

    3 8 Отговор
    То и преди това се е случвало. Върна пази името на Баба Рада която по време на Кримската война отива при при руските войски и ги пита: "Вие с кого воювате? С Турците или Българите? Защо обстрелвате Българските махали?" Този спомен показва че и тогава руснаците са обстрелвалимирното население и никакво освобождение на българите не е имало. Но разни екзалтирани учителки на 50 километра от морето учат децата на глупости за да замъгляват съзнанието им.

    Коментиран от #69

  • 68 Ани

    0 8 Отговор

    До коментар #62 от "Лиси":

    Едва ли е намек. Просто проверяват реакцията. Колкото по-ясно и категорично им го кажем, толкова по-малко вероятно е да посмеят. Малко на север, Генерал Колев им го е казал в първо лице. Даже капитулацията на Русия е по наш избор 3 Март. Щото и тогава са ни освобождавали както сега освобождават украинците.

    Коментиран от #77

  • 69 Хохо Бохо

    0 8 Отговор

    До коментар #67 от "Ани":

    Русия преди това е воювала 12 пъти с Турция.
    Защо наричаме тяхната 13-та война с Турция, Освободителна?
    Дванадесет пъти са могли да ни освободят...
    Но на тринадесетият път са решили, че без нашата помощ и логистика няма как да победят Турция.
    Неблагодарници! Трябва да има паметници на героите от Шипка в цяла Русия.
    ...Иначе ми звучи "О.Шипка" като "Ошибка"...
  • 70 ФАКТ

    3 0 Отговор
    ПРОДАЖНИЦИТЕ НИ ТАКА РАБОТЯТ ,ЧЕ ОТ ВАРНА ЩЕ ОСТАНЕ САМО ДУПКА НА ВАРНА И ПОБИТИТЕ И КАМАНИ.
  • 71 ........

    4 0 Отговор
    Честно казано изтръпнах като прочетох статията.Не им вярвам.
    Господ да ни пази и да не позволява да ни завлекат във война,за да направят Черно море в Червено!
  • 72 МДААА

    4 1 Отговор
    ВАРНА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПЪРВА.
  • 73 ДБил

    1 1 Отговор
    "независима Украйна" чака госпадаря за инструкции... Натю прави дразгите, после стане отян и бега като бит п-ст.
  • 74 ДБил

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В Афганистан козарите бяха много страшни - чл.5. После Колесник 2....
  • 75 ДБил

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "За ком 20":

    Който се върне -- ще разказва. Сбор на жълтите...
  • 76 МС - най-големият манипулатор!

    4 2 Отговор
    1. Изключителната икономическа зона не е българско териториално море, а представлява част от международното морско пространство, в което кораби на други държави нямат право на извършват промишлен риболов и да есплоатират морското дъно.

    Затова се нарича "излючителна икономическа зона", защото държавата, към която принадлежи, има ограничени изключителни права.

    Извършването на военно-морски маневри на руски военни кораби и/или обявяване на зони за учения, ограничени/опасни за корабоплаване в българската изключителна икономическа зона, която е част от международното морско пространство, не представлява нарушаване нито на международното морско право, нито на някакви суверенни права на България, доколкото не пречи на България да експлоатира своята изключителна икономическа зона - например извършване на сондажи или риболов, или поставяне на вятърни генератори...

    2. Руският военен флот през ПСВ извършва бомбардиране на флотския арсенал и военните погреби във Варна - законна военна цел. Загиват 16 цивилни варненци.

    Престъпната българска държава, по това време, се отмята от обявения неутралитет и се съюзява с Османската империя, Германия и Австроунгария срещу създателя на Третата българска държава - Руската империя. Затова е най-жестоко наказана от Франция и Великобритания с Ньойския мирен договор от 1919 г..

    Престъпният цар Фердинанд, на 14.10.1915 г., напада в гръб съюзната на Русия Сърбия, която воюва срещу нападналата я Австроунгарска империя.
  • 77 До неуката Ани

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ани":

    Мила боса и неука Ани!

    Великата октомврийска социалистическа жидо-болшевиревишка революция, от 25.10.1917 г. (07.11.1917 г. нов стил)

    също е българско дело!

    Дело на германският агент на българския престол - цар Фердинанд Кобурготски - който е признат за цар първо от руския цар, император и български благодетел, Свети цар Николай II, който е и православен кръстник на принц Борис Фердинандов Кобурготски, и като руски цар и император първи в света признава самопрогласилата се на 22.09.1908 г. за независимо царство България, в нейните две съставни - Княжество България и османската автономна област Източна Румелия.

    С горното си благородно дело Свети цар Николай II, зверски убит с цялото си семейство от жидо-болшевишкото правителство на жидовете Свердлов, Ленин и Троцки, спасява от турска окупация османската автономна област Източна Румелия след самопровъзгласяването на Княжество България и османската автономна област Източна Румелия за Царство България!

    За благодарност вероломният цар Фердинанд напада в гръб съюзната на руския император Николай II Сърбия и се съюзава с Османската империя срещу благодетеля си...

    Срам и позор!

    Затова България е тежко наказана с Ньойския мирен договор (1919 г.) от Франция и Великобритания, защото продължава с две години ПСВ, допринася за милиони избити в Европа и света и е една от причините за избухването на ВОСР.
  • 78 Верно ли бе

    7 1 Отговор
    Много хубаво , ама ще ревеме после щото пак сме от грешната страна. Дали Варна няма пак да се казва Сталин ?
  • 79 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор
    Подписа ли Дермков за изпращане на "НЕнатовски" български контингент в US.ра(й)на ❓🤔❓🤔❓
  • 80 ??????

    5 1 Отговор
    А сапуненият мехур Денков за какво ходи при клоуна? Сигурно не му е обещал кашон сапуни от неговите. Кой знае какви ги е надробил за наша сметка.
  • 81 Чочо

    4 1 Отговор
    Когато български политик ти каже,че не е вярно.....не му вярвай.
  • 82 Не знам

    3 1 Отговор
    Какво се дърлите един друг . Цар Борис III не е нацист или фашист . Бъдете сигурни в това . Има доста документи, които може да прочетете. Реално запада иска да блъфира, защото Путин им каза , че няма как да воюва с НАТО. Ако не се лъжа думите му бяха : Русия не може да победи НАТО и няма желание за война с НАТО но все пак сме ядрена държава . По-директно как да ви го кажат ? Ако е оставят с един единствен избор те няма да се поколебаят да го направят . Точно и ясно . Тука да се пънете и плюнчите смисъл никакъв. Въобще може би акъла ви не може да възприеме какви ще са последствията . Толкова години успяваха да е удържат тая ядрена война . Ако позволят да се случи ще е нещо ново в човешката история а последствията никой на този свят не може да ви каже какви ще са . Така ,че най-удачно е не да подкрепяте едните или другите ами себе си и всички ,които искат да живеят в мир . Време е хората по целия свят ясно да заявят, че искат да живеят в мир и една стотинка да не се харчи за оръжия . Всичките тези ресурси и пари ,които заминават за оръжия и войни са повече от достатъчни да няма гладни хора . Стига сме си играели на велики и по-велики .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Никос

    3 1 Отговор
    Гнусните войнолюбци готвят конфликта с Русия да се превърне във война.
  • 85 Ти ще си

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    Първия мобилизиран!
  • 86 Това е идеята

    3 0 Отговор
    за съществуване на нато, доминация, конфликти и войни, защо го увъртате?
  • 87 Кеф

    1 0 Отговор
    Ще гръмнат цвялото мутроморие с все хотели кееф
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове