Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 09:02 1 168 30

Шестият българин, обвинен в шпионаж и арестуван във Великобритания, бил бивш състезател по плуване

  • шпионаж-
  • великобритания-
  • арестуван българин

Той се е занимавал с проследяване на хора в Австрия и Черна гора, информираха властите в Обединеното кралство

Шестият българин, обвинен в шпионаж и арестуван във Великобритания, бил  бивш състезател по плуване - 1

Още един българин беше арестуван във Великобритания по обвинения в шпионаж в полза на Русия, припомни Нова телевизия. Съдът в Лондон реши 38-годишният Тихомир Иванчев да остане за постоянно в ареста, където от година са и петима други наши сънародници.

Иванчев е бил активен състезател по плуване в България преди около 15 години. На Острова той имал собствена фирма за ремонтни и бояджийски услуги.

38-годишният българин е бил в близки приятелски отношения с една от задържаните преди около година - Ваня Габерова. Седалището на неговата фирма се намира в близост до фризьорския ѝ салон. По данни на разследващите органи двамата са имали и обща адресна регистрация в определен период.

Иванчев се е занимавал с проследяване на хора в Австрия и Черна гора, информираха местните власти. Кралската прокуратура съобщи в сряда, че продължава да издирва лица, които може би са замесени в шпионажа.

Не е известно Иванчев да е имал по-сериозна роля в шпионската клетка. Тя била ръководена от 46-годишния Орлин Русев, който получавал задачи от Ян Марсалек, известен с една от най-големите финансови измами в Германия


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    9 3 Отговор
    По време на секса с него ,тя изпита многократен сарказъм.
  • 2 Сталинчо

    17 14 Отговор
    Браво че е заловен ,но кога и тук ще метнем сериозно руските шпиони вБългария е пълно с такива и тези ,които бяха заловени са само прашинки???!!!!
  • 3 Червената шапчица

    15 11 Отговор
    Арестуваният за шпионаж на Острова Тихомир Иванчев е лепял тапети. Христо Грозев е писал доноси и клевети против 6-тимата българи, арестувани в Лондон.
  • 4 хахах

    14 10 Отговор
    Фризьорка и бояджия, верно ли това са ви шпионите? И как по точно са шпионирали? Тия хора са бачкали по цял ден да изкарат някой лев, те седнали да ги обвиняват. Оня продажник Грозев дето ги накиснал как по точно си изкарва парите?
  • 5 Макс

    10 9 Отговор
    Разбрахме , че бил бил плувец. Пратили му стръв и не можал да устои, предал Родината си . Добре че в други държави ги хващат , в България ги правят депутати /за справка костадинов възраждане / .

    Коментиран от #24

  • 6 Бесен-_ Язовец

    13 10 Отговор
    Шестима българи са оклеветени и набедени в шпионаж и сороските слуги в България си траят.

    Коментиран от #7

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен-_ Язовец":

    Колко време нашите мед. сестри бяха в затвора в Либия , заради заразена кръв изпратена от Франция на Кадафи 🤔🤔🤔
  • 8 дядо поп

    10 0 Отговор
    Това да не би да е ранна творба на ван Гог ?
  • 9 Няма по ЖАЛКИ

    9 6 Отговор
    ИНГИЛИЗИТЕ ПАК СИ ПРАВЯТ ПОЛИТИКА С НАЙ БЕЗЗАЩИТНИТЕ . ЗНАЯТ ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА ДА ГИ ЗАЩИТИ И ЩЕ ИМ СЪСИПЯТ ЖИВОТ . НА ТЕРИТОРИЯТА НА АНГЛИЯ ИМА КИТАЙСКА ПОЛИЦИЯ ,ИСЛЯМСКА ПОЛИЦИЯ ......И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ РАДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИТО СИ ВЕЯТ БАЙРЯКА . ТЕ МИ ХВАНАЛИ ШЕПА ГАСТАРБАЙТЕРИ ДА ГИ МЪЧАТ 🤦🤦🤦
  • 10 гост

    11 3 Отговор
    По големи мазохисти и топящи родината идиоти от нашите пишман политици няма! На времето папа Йоан Павел втори при посещението си в България заяви, че БЪЛГАРИ НЕ СА ЗАМЕСЕНИ В АТЕНТАТА СРЕЩУ НЕГО, но тогавашния преЦедент Зелю Зелев орева орталъка, че няма как да не са замесени !
  • 11 ГРУ

    11 10 Отговор
    Супер, само така! Що не отидоха в Русия да лепят тапети за някой лев, ами отидоха в Англия? Трябва и в България да се окошарят 5-6 хиляди руски подлоги предатели ма майка България и всичко ще си дойде на мястото

    Коментиран от #25

  • 12 хихи

    8 0 Отговор
    Прилича на възпитаник на Помощно училище и фен Азис. Знае всичките му песни на руски.
    Нещо като клошар запалил тютюнев склад
    или безимотен купил фирмата на Спецов с дълговете

    Коментиран от #13

  • 13 To, ако...

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "хихи":

    ... от една рисунка можеше да анализираш хората...!!!

    Коментиран от #14

  • 14 хихи

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "To, ако...":

    мога...
    Рисунката е правена от активен.....
    жълтопаветник...
  • 15 Четиво за БГ дебили! Да ръкопляскаме!

    7 1 Отговор
    Иванчев се е занимавал с проследяване на хора в Австрия и Черна гора, МНОГО СМЯХ И МЕНТАЦИ ИМА ТУК! НЕ СИ Е ГЛЕДАЛ БИЗНЕСА А ПРАЩАЛ РАБОТНИЦИТЕ СИ ДА СЛЕДЯТ с баданарките! ИЗМИСЛЕНИ ГЛУПОСТИ! ИЗМИСЛИЦИ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ! ТОВА ВИЦ ЛИ Е?
  • 16 Пълен абсурд е това което

    8 1 Отговор
    се случва във Великобритания. Цялото външно министерство е за уволнение.
  • 17 Перо

    5 2 Отговор
    Руското разузнаване е едно от най-добрите в света и е глупаво да се мисли, че ще опре в Англия до случайни БГ емигранти, нямащи понятие от тази професия. Поредният, измислен пропаганден фишек с хора, които могат да бъдат манипулирани и корумпирани по всякакъв начин! Даже и за джендърията с промити мозъци е смешно, че българите са руски шпиони и няма да хване дикиш уйдурмата.

    Коментиран от #30

  • 18 Наблюдавали били

    7 2 Отговор
    Сгради и лица ! Ъхъъъ..... А галерии и музеи може ли вече да наблюдават или и тях не може. Чисто преследване и набеждаване и сега едното дело а после чак октомври .....

    Коментиран от #21

  • 19 Перо

    4 1 Отговор
    Знаят тамошните власти, че българите не могат да разчитат на защита от марионетното, джендърско правителство и за това ги избраха тях! Сега не е времето на полския папа и нашите са беззащитни!
  • 20 Стършели

    4 2 Отговор
    Гонене на вещици!
    По времето на СССР, лепнаха на българите че са руски шпиони! Сега по инерция, пак българие били руски шпиони?
    Що за камуфлаж?
    След няколко години ще се окаже че не е истина както химическите оръжия на Ирак според Тони Блеър.
  • 21 Стършели

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдавали били":

    Арестуван първо а сега почват да събирет доказателства срещу него! Изследвал колко хлор има в басейна. Голяма тайна.
    Няма римско право, има геноцид! А нашето правителство какво прави?
  • 22 Жеймс БонТ

    3 2 Отговор
    Сега всеки българин, който и веднъж в живота си се е срещал с тези хора, ще бъде набеден за шпионин. И така ингилизите ще разбият цяла шпионска мрежа 😲. Най-големият враг на Джеймс Бонд е българският гурбетчия
  • 23 Симпатизант

    6 1 Отговор
    Не знам дали е вярно, но ако е, тези българи отсрамват България
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха ха ха ха

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "ГРУ":

    Няма по - нагли, празноглави предатели от гевроатлантическите соросороби.
  • 26 Дедо ви....

    2 2 Отговор
    Ти да видиш! Тихомир Иванчев залюбил рускиня и хоп – станал шпионин! Иванчев живее с друга голяма надежда на българското плуване – националната рекордьорка и седемкратна републиканска шампионка Иванка Моралиева. Тихомир обаче се влюбва в рускиня и започва да тренира в руския национален отбор, заедно с нея. Въпросният руски национален отбор прекарва само част от времето си в Русия, а през по-голямата част от годината е на състезания и тренировки в различни страни по света.
  • 27 Ъхъ!!!

    4 3 Отговор
    Две държави са доказали в цялата си история, са изконни врагове на България. Това са англия и франция.

    Коментиран от #28

  • 28 Аха

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ъхъ!!!":

    Много страни са били врагове на България и българите, но на челно място стои Русия.
  • 29 Иван

    0 0 Отговор
    Навсякъде по света гонят, прескедват и арестуват Копейки. Само у нас нищо не се прави по този въпрос
  • 30 Точно така е

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Перо":

    Лесно се намират финансово зависими и не особено интелигентни хора с ограничена мисловна дейност. Точно такива за съжаление сте и вие поклонниците на шундин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове