Last news in Fakti

1 Март, 2024 17:34 1 142 27

Меморандум за сътрудничество с „Прозрачност без граници“ подписа премиерът Николай Денков

  • прозрачност без граници-
  • правителство-
  • меморандум

Документът е изготвен в израз на желанието на страните да положат общи усилия в превенцията и противодействието на корупцията

Меморандум за сътрудничество с „Прозрачност без граници“ подписа премиерът Николай Денков - 1

Меморандум за сътрудничество между Министерския съвет на Република България и Сдружение „Асоциация Прозрачност без граници“ подписаха днес премиерът акад. Николай Денков и изпълнителният директор на неправителствената организация Калин Славов.

Документът е изготвен в израз на желанието на страните да положат общи усилия в превенцията и противодействието на корупцията и да работят за въвеждане на високи стандарти за добро управление.

Николай Денков приветства активната позиция на „Прозрачност без граници“. Премиерът беше категоричен, че в борбата с корупцията са от значение не само усилията от страна на правителството, но и на гражданското общество и неправителствения сектор. Той изрази увереност, че подписаният днес меморандум ще има добавена стойност към
последователните и решителни действия на кабинета в борбата с корупцията.

От своя страна изпълнителният директор Калин Славов потвърди ангажимента на „Прозрачност без граници“ за сътрудничество в това предизвикателно поприще. Необходими са перманентни усилия, посочи той.

Славов изтъкна, че изследванията на антикорупционната среда, които прави неправителствената организация, са обективни и задълбочени и служат за референции при взимането на различни инвестиционни решения и набелязването на политически мерки. Изследванията са функция от състоянието на правосъдната система и върховенството на закона, от политическите процеси и икономическата ситуация, изтъкна още Калин Славов.

На базата на предвиденото в подписания днес Меморандум страните ще имат възможност да трансферират ноу-хау във въвеждането на практически инструменти за добро управление, включително и тези разработени в рамките на ОИСР.

Такива могат да бъдат международно признати стандарти в областта на доброто управление, разработените в рамките на ОИСР насоки, системи за оценка на качеството на управлението, механизми за прозрачност при работата с обществен ресурс.

Процесът на взаимодействие допълнително ще спомогне за предприемането на практически стъпки и своевременната информация за европейските и глобални процеси.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 3 Отговор
    Пак ще даваме пари на някое НПО.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 А бе

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Чакай малко ся, нали НПО-тата даваха парите?! Разваляш опорките!

    Коментиран от #5

  • 3 българка

    7 10 Отговор
    Включване на всички граждански и политически организации в борбата с корупцията и разобличаване на корупционерите своевременно, преди да са реализирали вредата за обществото! Разследване на минали корупционни практики и осъждане на лицата, присвоили обществени средства - това чака обществото, прекалено дълго и търпеливо!
  • 4 анализатор

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Денката, имитира активност !
  • 5 Последния Софиянец

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    Нали за да дадат трябва отнякъде да вземат.Да не ги изработват като нас.

    Коментиран от #8

  • 6 шефа

    20 2 Отговор
    Двама нац.предатели и престъпници подписват договор ОПГ Сглобка как да си раздели процентите от кражбите.
  • 7 Гориил

    17 2 Отговор
    Самоубийствено решение.Този отбор играе за Вашингтон и ближе ботушите на Лондон.Transparency International ще проникне във всички държавни и парламентарни структури и ще бие и тъпче България за корупция и кумство.В опит да избягат и изгонят чужди агенти, САЩ и ЕС ще наложат санкции срещу България.
  • 8 А бе

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Нали вземат от Сорос и от Америка? Пак си неподготвен! Уточнявайте си ги тези работи!

    Коментиран от #16

  • 9 Майора

    22 1 Отговор
    Жслко Денков , Сорос и неговите НПО ли ще управляват България?
  • 10 Плъха

    19 1 Отговор
    Денкофф мърша продажна

    Коментиран от #13

  • 11 Денкуф

    14 1 Отговор
    Кадемик Денкуф сапуня подписа мумурандома
  • 12 ДБил

    9 0 Отговор
    С Петьо Еврото да беше подписал този...
  • 13 Гориил

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Плъха":

    Това е цената на банковите сметки, скъпите активи и атрибутите на ултралукса на Запад. При най-малкия опит за полемика нежеланите български политици и олигарси ще бъдат смазани и унищожени чрез публикуване на дълги списъци със закононарушения и компрометиращи материали.Американците имат пръсти във врата на българските политици и олигарси. На тяхно място ще дойдат други, още по-сервилни, цинични и безпринципни. Тези, които Вашингтон определено ще хареса.
  • 14 12345

    5 0 Отговор
    Мъдорандум...
  • 15 ХаХа

    6 0 Отговор
    Кирю анализатора станал кирю мърморандума
  • 16 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "А бе":

    На шорош все му дава некоя държава щот той ко точно работи и произвежда?
  • 17 зрител

    8 0 Отговор
    Мишка, мишки....оставка...
  • 18 факуса

    4 0 Отговор
    сапунчо ги изми всички
  • 19 веро сапуненко

    7 0 Отговор
    Плъха слага подписи??
  • 20 Без коментар

    7 1 Отговор
    На самия сайт на Трансперънси Интерншънъл пише, че главният финансист е именно Фондацията Отворено общество, която се управлява и финансира от Джордж Сорос....
  • 21 Сталин

    4 0 Отговор
    Поредното НПО на посолството,да се разбира Корупция без граници
  • 22 Сталин

    5 1 Отговор
    Колкото повече борба с корупцията,толкова повече корупция.
    България никога не е падала толкова ниско,да се дава за пример за корупция по целия свят и да се вписва в учебниците за корупция,цялата тази схема за измами и корупция по високите етажи от власта беше изградена и развита от гербавите и лично Тулупа,за което западните мародери го сложиха на власт три мандата ,за да могат и те спокойно да крадат,само Лукойл дължи на държавата милиарди,и всичкия западен бизнес почти не плащат данъци,затова българската бедна овца държавата я дере по три кожи ,България е държава за западните мародери,а не българите ,тази държава не е на българите
  • 23 Ники екскурзианта с поредните лъжи

    5 0 Отговор
    Никито неприятен си за слушане и гледане! Да те няма некадърнико от сглобката!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Отец Дионисий

    3 3 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 26 Ще докладват

    2 0 Отговор
    Всичко на Сорос. Сорос иска прозрачност без граници.
  • 27 сноу

    2 0 Отговор
    Сорослета с червени нослета ,ос....и дупета и алчни чавета,за големи бмвета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове