Last news in Fakti

7 Март, 2024 09:17 1 766 21

Андрей Райчев: Съвсем реалната опасност за цялата конструкция е, че Радев може да оглави политически проект

  • андрей райчев-
  • реална опасност-
  • конструкция-
  • румен радев-
  • политически проект

„На тях им хареса да използват всички лостове на властта и това кореспондира изцяло с Асен Василев. Докато Кирил Петков беше поставен на амбразурата, той обра и всички негативи с някои от своите изказвания. Василев успя да акумулира сериозна властова машина. Категорично ПП-ДБ не искат да отстъпят от властовите позиции, които завладяха”, каза още Милен Керемедчиев

Андрей Райчев: Съвсем реалната опасност за цялата конструкция е, че Радев може да оглави политически проект - 1
Снимка: Нова телевизия

Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да спечели войната, което означава консолидация на всички страни .Това коментира в предаването „Здравей, България” Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната.

По думите му сигналите за политическата ситуация в България показват, че предстоят сериозни преговори и двете страни в тях искат да заемат по-сериозни позиции.

„Важно и спешно е да има МС, защото само при наличие на МС ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и съдебната система. Първият въпрос, който трябва да бъде решен, е, как ще изглежда Министерски съвет”, уточни той.

По думите му преди подаването на оставката правителството е трябвало да направи публичен отчет точка по точка, за това, какво е изпълнено.

Според Шаламанов позициите на ГЕРБ се засилват и ПП-ДБ трябва по-сериозно да се фокусират върху преговорите.

Социалният антрополог Харалан Александров добави, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. "Връщаме се в изходната точка на конфликта. Разговорът за прокуратурата е битка за властта. Нужно е съгласие за основните принципи между партиите, които предстои да водят преговори по между си”, каза Александров.

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев допълни, че ПП-ДБ са започнали да се опияняват от властта.

На тях им хареса да използват всички лостове на властта и това кореспондира изцяло с Асен Василев. Докато Кирил Петков беше поставен на амбразурата, той обра и всички негативи с някои от своите изказвания. Василев успя да акумулира сериозна властова машина. Категорично ПП-ДБ не искат да отстъпят от властовите позиции, които завладяха”, каза още Керемедчиев.
По думите на Андрей Райчев появата на Румен Радев като политическа сила може да спре партиите да отидат към избори.

„Съвсем реалната опасност за цялата конструкция е, че Радев може да оглави политически проект”, добави Райчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    34 1 Отговор
    НЕВРАСТЕНИКА..... СОЦИОЛОГОГОЛФЪРА....... От началото на 90 те толкова пъти си смени боята, че стана като дъгата

    Коментиран от #7

  • 2 радев е

    16 26 Отговор
    айлякчия, като всички фуражки! Ако толкова милееше за България, да се беше явил на избори за парламент, след първия си президентски мандат!
  • 3 ТаУмВзе

    15 11 Отговор
    Само още една партийка на хранилката ни трябва и всичко е точно!
  • 4 Мда

    34 1 Отговор
    Слагайте знака за "ПЛАТЕНА РЕКЛАМА" преди да започнат да говорят такива като Панчугов,доц. д-р Татяна Буруджиева, проф. Румяна Коларова, Харалнчо. мадам ББ, Кънч, Райчев...Ония математик дето все машините са му виновни, хатиени бюлетини, хартиени бюлетини...
    Не знам колко им спада рейтинга като ги дават, но отдавна са пили мазно турско кафе с дпс-герб-бсп.
  • 5 ЕвроБългарин

    12 27 Отговор
    тоя направо Крещи-комуняга съм и правя кремълска пропаганда !!!
  • 6 Бамбука

    24 1 Отговор
    Тия свикнали цял живот да ги хрантутят винаги са били срещу разума и благото за обществото.
  • 7 Българин

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Сега Райчев е слуга на САЩ. Навремето беше на СССР. Аз вече не слушам анализите му, защото неотдавна в едно свое участие каза съвсем открито и прямо, че САЩ не заповядват на политиците в България и не се намесват във вътрешната ни политика. В същото предаване пак беше с него Харалан, който препотвърди думите му, твърдейки, че подобни тези са теория на конспирацията и прочие. Още по-лошото е, че дъщерята на Райчев Ружа Райчева в свое участие при Георги Любенов преди няколко дни по най-безсрамен начин потвърди лъжата на баща си, че САЩ не оказват никакво влияние върху политиката на България и не заповядват на тукашните си роби.
  • 8 Българин

    10 19 Отговор
    Ами то това е целта - двете проруски партийки парадиращи като "европейски" да открият пътя на трети проруски играч да спечели изборите. Този филм го играхме и последните пъти.

    Обаче не са познали, всички знаят за руския чорап ...
  • 9 Невпечатлен

    13 18 Отговор
    Райчев от десет кладенеца вода носи да подпира русофилията. Ако Радев напусне президентството за да прави партия, ще олекне веднага в очите на избирателите и ще стане нещо като Първанов.

    Коментиран от #13

  • 10 Тото

    12 0 Отговор
    😂😂😂😂 Пропадандатори до край!!!! Лично гледах коментара и човека каза че има такава възможност!!!!!!! А не че има опастност!!!😂😂😂😂
  • 11 Много

    16 1 Отговор
    изтъркани мозъци са тия платени озита. Пояснение: мозъците им са оформени като яйца , т.е. много гладки, без гънки. И з к у ф е л н и ц и! Нищо не казват за Борисов, Теменужка и откритата карта. Корупция и избягване на санкции!
  • 12 И като го оглави та какво?

    9 8 Отговор
    Това, че излъга сума народ да гласува за него за втори мандат, няма да се повтори.
  • 13 По зле

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "Невпечатлен":

    Първанов поне беше запазил някакво достойнство, па макар и червено.
  • 14 Абе

    8 8 Отговор
    Удавник и за сламка се хваща Така изглежда петата руска колона в българия. Голямата им надежда за връщане назад в руското блато на влияние е избрания лично от кгб генерала решетников руски резидент радев.. Повтарят същия вариант който вече пробваха веднъж с първанов Който също беше изкарал 2 мандата и беше голямата надежда Да създаде партия която да остане трайно на политическата сцена със сто годишната руска партия бсп/бкп. Въпреки че и тогава райчев кольо юрий и подобни приказваха същите дивотии които сега приказват И му надуваха процентите Първанов не успя да излъже никой друг от бг избирателите Освен русофилите и открадна гласове на столетницата.Същото ще се случи и сега с радев Русофилите и техните слуги в агенциите ..Нищо старо не са забравили и нищо
    ново не са научили. Не схванаха че в бг има определен контингент русофили около 25 % са.И че гласове на негласуващите не могат да се вземат от познат на тях изтъркан политик русофил Та дори и да се прави на независим и в конфликт с бсп. Това може да направи само не познат на публиката млад образован европейски политик.
  • 15 Джоли Роджър☠☠☠

    4 0 Отговор
    Бе защо ни го пробутвате тоя след като никой не се вълнува от брътвжите на хазарското л...айно ШалоМан-ов.
  • 16 Герен

    3 0 Отговор
    СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ. КЪТ ГИ Е СТРАХ ПЪЛНЯТ ГАЩИ И СИ СТОЯТ ОАКЪНИ ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ. НО НАРОДА НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВИ И СЛЕД 3 ГОДИНИ ЩЕ МИРИШАТ ПОВЕЧКО. НО ЩЕ БЪДАТ С ПО ЯКИ БАН. СМЕТКИ.
  • 17 До райчев

    6 6 Отговор
    Радев е опасен за копейкин Чалгаря и бсп Освен от тези три кремълски партии няма от къде другаде да вземе гласове. Втория мандат го взе с гласовете на ПП ДБ които като заблудени овце накараха избирателите си да гласуват за него. Ако не бяха го направили Президент щеше да е човека на герб. Радев не представлява никаква опасност за почти 60 % избиратели на герб ПП ДБ дпс. Не гласувалите или са хора които не се интересуват от политика (предимно жени и млади хора) и не гласуват Или са хора които очакват млад съвременен образован политик с Европейски виждания Стар изтъркан русофил като радев няма да ги излъже да гласуват
  • 18 Меко казано

    3 0 Отговор
    Още първото изречение на Шарлатанчо е меко казано манипулация. ЕС въобще не се върза на бръщолевенията на Макарончо , а немците целенасочено изпуснаха разговора за ракетите за да не ги дадат.
  • 19 Истината

    3 2 Отговор
    Този м.ухльо не може да направи политически проект оти е политически н.еграмотен!
  • 20 На софрата

    0 0 Отговор
    Проблемът не е на народа.А на малка група,облагодетелствала се от властта със заплати 30-40000 месечно/БРУТО/.ПО-ТАРИКАТИТЕ -КОМИСИОННИ ОТ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ НА СВОИ И ЧУЖДИ ФИРМИ,участия в 2-3 борда.Пей сърце,оти утре...
  • 21 Казуар

    3 1 Отговор
    Радев като оглави политически проект ще събере комуняги, русофили, антинатовци, антиевропейци, пишман патриоти. Той трябва да целуне ръка на Борисов, защото гласоподавателите с цел премахване на бойковизма гласуваха за него, но се оказа московец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол