Last news in Fakti

22 Март, 2024 12:22 7 547 60

Финансов анализатор: Премахването на плоския данък е изключително вредно за икономиката ни

  • плосък данък-
  • мвф-
  • инвестиции

МВФ винаги е бил против плоския данък, включително и в Румъния, допълни Михаил Кръстев

Финансов анализатор: Премахването на плоския данък е изключително вредно за икономиката ни - 1

2025 година е реалистична дата за приемане на еврото от България. Това коментира ръководителят на редовната мисия на Международния валутен фонд. Получихме и препоръки за това да премахнем плоския данък, да внимаваме с кредитирането и да реформираме пенсиите.

"Управлението на публичните финанси трябва да бъде консистентна политика, тъй че не може МВФ да дава препоръки по време на Ковид-пандемията през 2021-2022 държавите да харчат, а през 2023 година да се каже, че имаме лоша финансова политика. Да, имаме я, но това бяха препоръките на тези институции, включително на МВФ. Фискалната политика не се променя от днес за утре, а нещо повече - препоръките, които дава МВФ, не трябва просто да обсъдим дали може да ги осъществим, а дали трябва да ги осъществим", каза финансовият анализатор Михаил Кръстев в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му отпадането на плоския данък е изключително вредно за българската икономика.

"Има изследвания, които показват какви са ползите от въвеждането на плоския данък както в България, така и в Балтийските републики. Имаме и конкретен пример със Словакия, където той беше въведен, стигна се до преодоляване на негативните ефекти от кризата през 2008 година, а след отпадането му не виждаме такива ефекти. Когато гледаме какво ни препоръчват, трябва да гледаме и собствения си интерес. МВФ винаги е бил против плоския данък, включително и в Румъния", допълни Кръстев.

Финансовият анализатор Даниел Василев е на мнение, че трябва да се помисли какво ще се случи с икономиката, ако хората с най-високи доходи се наложи да плащат още повече осигуровки.

"Премахването на тавана върху осигурителния доход ще накара хората, които взимат големи заплати от рода на 6 до 10 хиляди лева, да се осигуряват върху пълния размер. Това на практика се явява още едно увеличение на данъците", изтъкна той.

Василев попита дали бизнесите ще бъдат стимулирани да инвестират у нас, ако се въведе тази мярка.

"Ако ние нямаме повече инвестиции и повече икономическа активност, дори ако целта е да се събират повече приходи, ние при спад на икономическа активност и високи данъци може да се окаже, че събираме по-малко приходи в хазната и че има други множество ефекти върху икономиката", коментира анализаторът.

Колегата му припомни, че в последните дни станахме свидетели на това, че 1 млрд. лв. бяха преместени в различни сфери на икономиката.

"Дефицитът може да се намали много лесно, но той няма голямо значение, въпросът е какво е реалното състояние на икономиката. Прогнозите за Еврозоната за 2025 година, ако става въпрос за януари, нямаме шанс, независимо още колко изказвания ще бъдат направени. Ако направим опит за влизане в средата на годината по средата на данъчната кампания, тоест част от нея се е осъществила в левове, а останалата част трябва да се осъществи в евро - горко ѝ на българската икономиката", категоричен е Кръстев.

Даниел Василев поясни, че инфлацията е пряко следствие от паричната политика.

"Ние сме зависим в немалка степен от паричната политика на Централната европейска банка, защото БНБ не води своя собствена парична политика. Дори самият Международен валутен фонд очаква индексът на потребителските цени да е 3,5%. В големи икономики по света виждаме връщане на ръста на индексите на потребителските цени, САЩ е такъв пример", подчерта той.

Михаил Кръстев е на мнение, че в България не може да се твърди, че сметката се плаща от бедните, а не от богатите.

"Данъчната система в България е изключително опростена през последните 15 години. Тя е изключително ефективна, събираемостта е висока, но не може да харчим повече, отколкото генерираме. В момента разходите за пенсии надхвърлят приходите за ДДС. Проблемите с пенсионната система са много сериозни, те са заложени като цяло в нейната структура", обясни гостът.

Според Василев България трябва да помисли как да привлече повече инвеститори.

"Защото ние каквито и политики да водим, има региони, които буксуват по всеки един възможен измерител - социално, икономически, демографски", отчете той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    54 5 Отговор
    Вреден си ти, гну сяр
  • 2 Сталин

    61 4 Отговор
    Корпоративния данък трябва да бъде увеличен ,колкото е в Европа -30% ,и без това западните мародери в България не плащат данъци и затова бедната българска овца я дерете по три кожи
  • 3 Да, бе

    68 5 Отговор
    То пък една икономика... Всички развити държави са с прогресивен данък. Явно там не пречи, но от друга страна са истински държави.

    Коментиран от #35

  • 4 ТаУмВзе

    44 1 Отговор
    Коя Икономика бре експертче? Територия Дължи Милиарди, които са Гепени. Нема живи да ги изплатят.
  • 5 Бохем

    65 6 Отговор
    Тъпчо, плоският данък удря поголовно бедната и средна класа(доколкото я има), което означава все повече затъване.
    Айде, прибирай се, мама те видя по телевизора.
  • 6 И БОГАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЧАТ

    53 2 Отговор
    НЯМА САМО ДА ПЛАЩАТ ПО 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ А ДА КАРАТ ЖИПОВЕ И СИЛИКОНКИ НА КОРЕМ....
  • 7 Някой

    9 15 Отговор
    "В момента разходите за пенсии надхвърлят приходите за ДДС. Проблемите с пенсионната система са много сериозни, те са заложени като цяло в нейната структура"
  • 8 Тихо

    12 55 Отговор
    Всички бедняци ! Никой не е майка ви, да ви дава пари наготово ! Работете мързеливци , работа има и на държавно , и на честно ! Сегашният данък е най справедлив ! Не бройте чуждите пари !

    Коментиран от #12, #13, #19, #24

  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    33 1 Отговор
    ДА БЕ ЩОТО БОГАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ПО-ВЕЧЕ
  • 10 Хайде де!

    33 2 Отговор
    Хайде де! Колкото по-бързо се постави страната в Нормални условия! Толкова по-бързо ще намери пътя към истината! Дупе Смотано! Продажно!
  • 11 Колю паръмчеффф

    33 2 Отговор
    Какъв икономист е тоя лайнешъъър бре,тоя чикибоец а,а,а !!!!!?????
  • 12 Пръдня

    33 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тихо":

    Пръдня смотана! Хората ти казват! А и Опита го е Доказал!

    Коментиран от #16

  • 13 ЕС и НАТО

    40 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тихо":

    Ще плащате, ще плащате по-високи данъци както е в Европа. Краденето свърши. Дано в най-скоро време махнат плоския данък и въведат прогресивен за да може държавата да има повече пари. И тоя ми бил анализатор. Кой знае на кой комуняга е син този и са го поставили да бълва лъжи само.

    Коментиран от #14, #45, #51

  • 14 ЕС и НАТО

    22 4 Отговор

    До коментар #13 от "ЕС и НАТО":

    всъщност може да е внук на някой комуне, а не син.

    Коментиран от #40

  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    33 2 Отговор
    Ало медиите, у нас има ли икономисти, които са против "плоския данък"? Че нещо липсват сега такива изяви за прогресивен данък доход в медиите.

    Защо синдикатите и БСП, са се изпокрили и не нападат "плоския данък". И по-важното защо няма реално предложение за въвеждане на необрагаем минимум. Сегашните ваучери/купони за храна/ правят същото, което би правил необрагаемия минимум. Но много по-евтино и за всички българи. Докато сега купоните за храна са само за някои българи.

    Защо БСП не предлага втора данъчна ставка от 30% или 36% данък доход, за заплати над 5000 лева месечно? Според мен отговора е много прост, защото бесепарите са менте социалисти, защото такъв данък ще засегне заплатите на БСП депутати, кметове... Също ще засегне червените бесепари собственици на хотели, зърнопроизводители, ВЕЦ, фотоволтаици ... Бесерарите са социалисти, само когато става въпрос за пори и имоти но другите, но не и когото става дума за техните имоти и заплати.

    Коментиран от #31

  • 16 Тихо

    8 13 Отговор

    До коментар #12 от "Пръдня":

    Мързеливец , ако такива вместо да мерите кръчмите и казинаъпо цял ден , внасяхте 10% данък , и жените ви нямаше да ви зарежат ,и държавата щеше да е добре ! Айде бегай да искаш на мама от пенсията !
  • 17 Пешо

    13 1 Отговор
    Колкото повече пари вземе държавата, толкова повече ще има за Пеевски и Сие. Това е простата истина!

    Коментиран от #22

  • 18 Ъхъъъъъъ мозък

    22 4 Отговор
    плоския данък е изключително вреден и спешно трябва да се премахне.
  • 19 ГЕРБ=ДПС=БСП

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "Тихо":

    Сегашната данъчно осигурителна система е най-неспроведливата.

    Не може да се говори отделно за данъци, осигуровки, ДДС, акциз ... Защото накрая от 3000 лева брутно изработени месечно от работника, за него остават чисто 1450 лева. А от 10 000 лева брутна месечна печалба за бизнесмена, накрая чисто за него остават 7800 лева.
    Същото важи и за депутати, министри кметове, президент ...
  • 20 плоския данък да се маха

    18 1 Отговор
    Но задължително необлагаем минимум да има съобразен с европейските нива на социална бедност

    Коментиран от #30

  • 21 Перо

    31 5 Отговор
    Измисленият плосък данък, във вреда на БГ, от циониста Станишев от БСП, не доведе до никакви инвестиции, а облагодетстване на олигархичните феодали в БГ!!! Престанете с тази дезинформация и манипулация от разни НПО боклуци! В никоя развита страна няма плосък данък 10%, еднаква за клошар и милиардер!
  • 22 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    Това ще е вярно само, ако по-голямата маст от избирателите гласуват за ГЕРБ=ДПС, ИТН...
    Ако по-голямата част от избирателите гласуват за Нинова и Кирил Петков, и някои нови партии несвързони с ГЕРБ или ДПС. Държавните пари няма да отиват у Пеевски и у Борисов.
  • 23 Верно е...

    17 1 Отговор
    Така казват сите чорбаджии дето мажат филийката от двете страни...
    А що не кажат в колко държави в Европа е така с плосък данък... а нали се борим да ги стигнем тия в Европа!!!
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тихо":

    Що не предложиш нулева ставка за над 2 000 лв ‼️
  • 25 Някой

    16 1 Отговор
    Дайте му на този добре платен манипулатор Михаил Кръстев, да живее само 2-3 месеца с минимална заплата. Да види как живеят зял живот над 2-3 млн бедни българи
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Никакъв плосък данък

    12 2 Отговор
    Ако искаме социална държава да станем и нивото на социално икономическо неравенство да намалим трябва спешно законодателство относно някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Това в редица сектори примерно в САЩ вече е факт. На това му се вика """Модерно лява""" политика и аз лично мисля че е лесно приложимо в България при подходящо избран от хората парламент..... Поздрави от Франция и успех другари.

    Коментиран от #32

  • 28 Плоският данък

    22 2 Отговор
    Е реално липса на данък за богатите ! Този на снимката не е никакъв финансов анализатор, а чист платен лобист на олигархията
  • 29 коко

    17 2 Отговор
    Аз пък не виждам защо хора с 1000 лева доход и такива с 5000 да плащат един и същ данък. НЕ Е СПРАВЕДЛИВО. И такива платени мишоци като тоя въобще не трябва да ги публикуват.
  • 30 Даааа (++++)

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "плоския данък да се маха":

    Да се маха плоският данък !!!!!....Но задължително необлагаем минимум да има съобразен с европейските нива на социална бедност! европейските нива !
  • 31 петър

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Е как точно оня плъх Станишев го въведе!
  • 32 Даааа

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Никакъв плосък данък":

    Цели сектори по света са на този принцип ! ...процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Отделно да допълня и допълнителните вноски към пенсионните дружества ще са позитив.. Но ако примерно нещо подобно стигне до етап да се гласува, хора като неолибералният лобист Йордан Цонев категорично ще сдадат багажа от стрес и ще бъдат приети спешно в психодиспансер
  • 33 Истината

    14 2 Отговор
    Искаме прогресивно данъчно облагане-
    Стига пропаганда за плосък данък ,за плоски ниски заплати...Всичко е на гърба на работника
  • 34 свидетел

    4 0 Отговор
    явно е много вредно и в момента за всички европейски икономики !
  • 35 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    кои са развити бе ...???то ЦЕЛИЯ МУТРОФАШИСТКИ ЕС Е ФАЛИРАЛ БЕ ..А ОТНОСНО ИКОНОМИКАТА В БЪЛГАРИЯ ТО ТАКАВА НЯМА ...ЗА ИКОНОМИКА СЕ СМЯТАТ КРЪЧМИТЕ
  • 36 ха-ха-ха-ха!!!

    12 1 Отговор
    Всички любители на СтаниШЕФ и боко, бозаещи от далаверата на плоския данък, ще изреват на умряло. Плащаха евтини данъци и държавата беднее, в Швеция данъците са около 60% за разлика от нашите 10%, но хората са спокойни, защото при липсата на корупция и умна политика, парите се връщат при тях чрез образование, здравеопазване, ивфраструстура. При нас чувалчета и чекмеджета с кюлчета са непрекъснат атрибут на управляващите, еле те па боко, но на НИКОГО не му пука. НИТО мое, нито иска да мисли.
  • 37 Никола

    3 11 Отговор
    ПРЕМАХВАНЕТО НА ПЛОСКИЯТ ДАНЪК ЩЕ УДАРИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ РЕАЛНО РАБОТЕЩИЯТ....и повече тези ако я приемат никога няма да са на власт.А РАБОТЕЩИЯТ ЩЕ ОБЕДНЕЕ ОЩЕ
  • 38 дядото

    10 0 Отговор
    като слушам и чета цялата тази пасмина от платени псевдо анализатори и журналисти,все повече се убеждавам.-на тази територия и тези продажници трябва диктатура-без партии,без нс ,при строго спазване на законите и пр.за 10 години ще станем общество приказка
  • 39 Този лъже

    14 2 Отговор
    Плоския данък облагодетелства държавната аристокрация с високите заплати. Прогресивния данък е в полза на нормалните работещи
  • 40 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЕС и НАТО":

    Всъщност плоския данък е изгоден за капиталалиста а не за комуниста
  • 41 Все някога до това ще се стигне

    1 1 Отговор
    Ако искаме социална държава да станем и нивото на социално икономическо неравенство да намалим трябва спешно законодателство относно някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Това в редица сектори примерно в САЩ вече е факт. На това му се вика """Модерно лява""" политика и аз лично мисля че е лесно приложимо в България при подходящо избран от хората парламент......

    Коментиран от #42

  • 42 Веднага мога ..поне 6 лектора от WSWS

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Все някога до това ще се стигне":

    Безплатно да осигуря до месец !!! За 10 дни ще дойдат в България и само за часове ще променят мисленето на младите в правилната посока.... WSWS напишете и четете

    Коментиран от #44

  • 43 Искам да им го туря на всички кретени

    5 0 Отговор
    Които за капиталисти се мислят и за 2-3 години искат милиардери да станат
  • 44 WSWS е уникално добър сайт

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Веднага мога ..поне 6 лектора от WSWS":

    Няма случай, някой в света да го е осъдил за нещо неверно ....аз само WSWS чета
  • 45 Прогрес

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "ЕС и НАТО":

    Абе, няма ли да се спрете с тези комуняги, всички некадърници все с това се оправдават. Спрете тогава да гласувате за герб, че там са най- много комунисти , начело с лидера им.
  • 46 Стига си дрънкал

    7 2 Отговор
    Абе какъв тоя долнопробен анализатор , че иска всички да плащат еднакво независимо от това ,че някой взимат по 800 лв а други по няколко хиляди , ама и наглец долен и непотребен .

    Коментиран от #49

  • 47 Мария

    4 1 Отговор
    Коя икономика бе пъпеш? Без прогресивен данък, неминуемо ще фалираме. Да не философстват, а да видят как е в Германия, Австрия... Нали се стремим да сме в Еврозоната
  • 48 Браво на МВФ

    3 0 Отговор
    те са нашите нови освободители, мислещи за Народа. Само МВФ може да приземи самозабравилите се политици, икономисти и прочие като ги задължи да изпълнят прерпоръките му. Мъка им е на богаташите че трябва да плащат повече. Ами ще плащаг, такива са правилата в ЕС.
  • 49 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Стига си дрънкал":

    Абсолютно!
  • 50 Плоският данък

    3 0 Отговор
    си мисля, че май го въведе БСП и онзи умник Сергей Станишев,щото са мното леви и мислят за Народа. Пфуууу...
  • 51 БПФ

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЕС и НАТО":

    Напротив, комуняга си ти, защото си опърпаняк, мечтаеш да ограби богатите и успелите.
  • 52 Цензура

    2 2 Отговор
    Чета коментарите и съм в шок. Явно комунизмът в България е неизкореним. Хора които плюят по Русия, защото руснаците били "комунисти", всъщност не само че сами са такива, но и не разбират, че ЕС се управлява от комуняги. Явно е неизкоренимо - мечтата на Андрешко е да ограби богатите, които уж презира, но всъщност им завижда.
    Я кажете бе - комуненца - не е ли вярно, че хората с по-високи доходи плащат по-висок данък като абсолютна сума? Вие,негoдници като формирате данъчна основа 900 лв на месец, плащате 90 лв данък, а някой IT инженер с 8 000 данъчна основа, плаща 800 лева данък !!! ТОВА е плоският данък, вие какво си мислите негрaмотници? И друго -високоплатеният специалист получава голяма заплата, защото на него не му плащат половината пари под масата... Това което иска МВФ и което масово правят ЕК-комунягите - е хората с по-добри доходи да плащат не само по-голяма сума, ами и по-голям процент. Да кажем човекът от горния пример вместо 800 лева данък да плаща 2 400 лева. А защо да го прави? Какво ще получи повече срещу парите си? По-добри административни услуги? По-добри пътища? По-добра защита от полиция и съд, ако стане жертва на престъпление? По-чист въздух? По-добро здравеопазване, ама за сметка на осигуровките, а не да си плати повторно? КАКВО от изброените? По отношение на осигуровките - имало таван...ами така е справедливо. Ако човек има брутна заплата 8000 лева, плаща 640 лева здравни осигуровки на месец.... и получава СЪЩАТА услуга като гнъcни

    Коментиран от #53

  • 53 Цензура

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Цензура":

    .... и получава СЪЩАТА услуга като гнъcният xъxрeк който не е платил и стотинка здравни осигуровки в живота си, защото отказва да работи... но държавата го осигурява...с чии пари? Ами пак с парите на "богатият" !!!! Вие наясно ли сте,че от 7 милиона население 4.5 милиона НЕ плащат осигуровки? Децата?- Добре,съгласен съм. Пенсионерите? За тези с пенсии под 600 лв, ок. Ами другите? - Военни, полицаи,прокурори,садии, митничари дори, много държавни чиновници, неработещи хъхpeци - НЕ плащат нищо...ама болниците са пълни с тях !!!

    Но вие,комунягите искате ако може нищо да не плащате,"богатите"да плащат 10 пъти повече, ама всички да ползваме по равно? Именно защото сте КОМУНЯГИ !!!!
    Ако държавата иска да намали бюджетните дефицити, както в държавният бюджет,така и в НЗОК, да намали разходите. Да ореже огромната паразитна администрация. Да спре пожизнените помощи на пapaзитиращите прослойки и да ги застави да работят и да плащат данъци. Да накара ушeви, шапкари, мерзaвци в тоги, чиновници, да плащат осигуровки !!! Защото не може един да плаща,ама трима да ползват. И хич не давайте за пример комунистически държави като Швеция. Защото именно заради тия простoтии Швеция, която някога бе най-проспериращата държава на света, отиде по дяволите. 40% от населението вече не са шведи,държавата затъна в дългове,богатите, които плащаха СЕДЕМДЕСЕТ процента данък общ доход просто емигрираха, ако не физически, то поне данъчно. Целият ЕС отива по дяволите фискално и потъва

    Коментиран от #54

  • 54 Цензура

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Цензура":

    ........ Целият ЕС отива по дяволите фискално и потъва в дългове.

    Точно държавите с плосък данък и максимално ограничени социални помощи просперират,защото в тях трябва да работиш и да плащаш данъци, за да живееш и получаваш обществени услуги. Щедрите социални помощи и прогресивният данък насърчават парaзитството.
  • 55 Обективния

    3 0 Отговор
    Развитите и богати държави в цял свят
    имат прогресивно облагане!
    Стига с българските измислени експерти
    и финансисти! За така наречения " бизнес"
    има помощи а за работещите ...знаем
    какво. Трябва всеки работещ сам да си плаща осигуровките и критериите за пенсиониране да са еднакви. Военни и полицаи хем взимат големи заплати хем се пенсионират по рано. Взимат и минимум 6 месечни заплати на куп .Това е
    НЕСПРАВЕДЛИВО!
  • 56 Какъв финансист си ти бе паразит?

    5 0 Отговор
    Нале искате да живеете като европейците? Значи заплати африкански, цени европейски и пълнене на офшорките на работодателите. Ей от такива мижитурки като тоя не вървят нещата

    Коментиран от #60

  • 57 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    1 0 Отговор
    Ако махнеМЕ плоският данък и не облагаме минималната работна заплата как ще стрижеМЕ овцете ?
  • 58 Голям рев!

    0 0 Отговор
    Справедливо ще бъде. Не може да се удържат 10% и от най-ниските, и от най-високите доходи. Това е причината за голямата пропаст между бедните и богатите у нас. А не, че, видите ли, едните били способни, а другите-некадърни.
  • 59 Данъчен Инспектор

    1 0 Отговор
    Този индивид Михаил Кръстев говори глупости. Най верятно олигархията му плаща бонуси за да дрънка такива небивалици. Не си струва коментара повече.
  • 60 Данъчен Инспектор

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Какъв финансист си ти бе паразит?":

    Не му обръщайте внимание. Той няма бъдеще.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове