Last news in Fakti

25 Март, 2024 15:42 1 871 27

Илиян Василев: Борисов и Орбан си приличат по корупционния евроатлантизъм

  • илиян василев-
  • бойко борисов-
  • виктор орбан-
  • корупция-
  • ес

Тези послания трябва да бъдат конкретни, за да се изясни разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, иска експертът

Илиян Василев: Борисов и Орбан си приличат по корупционния евроатлантизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Преговарящите за правителство имат огромни различия по много теми. Това заяви в ефира на Дарик енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов търси рестарт чрез нови избори, които обаче няма да променят нищо съществено.

"Евроатлантизмът на Борисов е като този на Виктор Орбан. Той съдържа корупция, контрол на службите, за да бъдат спънати в способностите си да работят срещу външните заплахи. Ние нямаме нито един задържан и осъден за шпионаж", подчерта Василев.

Според него от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" трябва да работят по качеството на посланията, които излъчват към обществото, по хората, които изговарят въпросните послания, и по каналите, по които стигат до хората.

"Тези послания трябва да бъдат конкретни, за да се изясни разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. И трябва да стане ясно, че те няма как да имат разбирателство по службите. Те нямат такова и по отношение на регулаторите. Например Христо Иванов много обича съдебната реформа, но това говорене няма да му донесе още гласове. Пленяването на съдебната система е базисен проблем, но то не може да измести всички останали проблеми", обясни енергийният експерт.

Според Василев политиците от ПП-ДБ трябва да говорят и повече за проблеми като пътната карта за „Турски поток“, защото темата се замита под килима от повечето медии.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    19 3 Отговор
    По-интересно е кои политици си приличат по некорупционния евроатлантизъм.
  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    40 7 Отговор
    ЩОТ НА ТЕБ НЕДВАТ ЛИ ЗА ТОВА ЛИ ПЛЮЕШ
  • 3 Сталин

    39 6 Отговор
    Абе галош бягай да пасеш прасетата на баира ,миришат ти чорапите бе цървул
  • 4 Хо Хо хо

    33 7 Отговор
    бою немой да стъпи на малкото пръстче на ОРБАН, чекмеджан е един прост българоубиец
  • 5 Другари

    20 3 Отговор
    Нали изчисти Мутрю от автоджамбазката му кариера и от пребиваването му в унгарски затвор !
  • 6 Бамбука

    23 6 Отговор
    Никой не говори за електронното правителство, а раздутата администрация е основната кохорта на Герб. По отношение на Турски поток, ПП/ДБ трябваше да засипят Борисов/теменужка/Габриел и другия слугинаж с искане за конкретни цифри и колкото и да е смешно, да сезират прокуратурата. Бий за да те уважават, е казал народа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гарга Ел

    17 2 Отговор
    Кражбата сплотява.
  • 9 българина

    17 3 Отговор
    искаш да кажеш, че ЕНП и Посолството са се объркали вече 12 г?!?!? сиреч обвиняваш и тях в корупция и съучастие и подбудителство?
  • 10 Хехе

    27 7 Отговор
    И ПП,и ти,Василев,сте бити карти вече! Уморихте ни с вашите сладки приказки, но накрая все пак стана ясно,че не струвате! Жалко, че това изгубено време няма да се върне!
  • 11 крадене и политически мафии

    26 7 Отговор
    Когато получаваш грантове от чужди фондации, мислиш ли, че хората ще ти вярват? Къде в американския модел "демокрация" няма корупция? В Украйна ли?
  • 12 Тома

    20 6 Отговор
    Аз мисля че когато беше посланник в Москва руснаците са го е.... . ли илиян.А да сравниш тиквата с Орбан е пълен майтап
  • 13 еврофанатик

    17 4 Отговор
    от тоя по нагло изтрескал, бивш комуняр НЯМА!!!!!! даже с операция и лечение пак не моат го опрай....тотал щета, както повечето в тоя жълтопаветенСайт!!! това не е медеия, а жълт клюкарник....
  • 14 Къде

    13 1 Отговор
    забрави Евроатлантика Шиши ?
  • 15 българина

    5 2 Отговор
    господине, в коя държава има закон за лобизма, КОЙТО ПРОСТО ЗАКОННА КОРУПЦИЯ, и защо 21 000 нпо в Брюксел, които по същество са ЧАСТНИ ОРГАНИЗАЦИИ, имат достъп до всички сгради на ЕС и ЕК???
  • 16 Иво

    11 5 Отговор
    Нормално е ченгето от ДС Василев да защитава червените негодници от ППДБ. Тази измет трябва да лежи в затвора.
  • 17 водещ офицер

    8 4 Отговор
    Бивш агент на ДС, обикновен парцал
  • 18 Наборе

    5 3 Отговор
    мълчи си бе.Руснаците за няколко години направиха от фелдмаршал Паулус социалист.А нас дето ни обработваха десетки години?Изкривено ни е мисленето от всякъде.Каквото и да кажеш ще е глупост.Особено ако си имал вземане-даване с ДС.
  • 19 Любопитен

    11 4 Отговор
    А ти си агент Сашо от държавна сигурност мереке такова.
  • 20 ТаУмВзе

    8 3 Отговор
    Кво му е Агентурното именце от ДС на тва пребоядисано 1000 пъти Същество, та са го играйка за Сорос де! Интересно е, как съществото е съчетоло Мутрата от Банкя със Орбан.
  • 21 М3 голд

    9 6 Отговор
    На този бивш агент на ДС и самоинициативници в последствие кажете: никой от българските предатели не се помества и на малкото пръстче на Орбан. И е ясно защо хранилката на Сорос играе тази игра. Оглеждат се кой тук може да бъде българският Орбан и да прати всичките соросоиди в чужбина, там да си получават хонорарите. Ако се обърне палачинката и в България започне да се работи и говори срещу евроатлантизма, тук има достатъчно бивши агенти на ДС и поколения на бивши партийни величия в настоящия партии и атлантически структури, които също ще се преформатирати с нов възглас "да живей" ще заработят за новите. Така сме ние. От векове.
  • 22 Петърчо

    4 0 Отговор
    Василев ни манипулира. Орбан е националист. Бойко е мутра.
  • 23 ТОЯ Е ГОЛЬЕМ ИДЬОТ

    2 0 Отговор
    НЕМА КОЙ СОПОЛА СИ ДА ФЪРЛИ НА НЕГО !
  • 24 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Василев като бивш агент на ДС може да бъде съден за шпионаж. Нека да започнем от такива като него и Иво Инджев.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Патриот

    1 0 Отговор
    Как ще сравняваш Орбан с Боко, бе?!?!?!? Платен соросоид :(
  • 27 Унгария на Виктор Орбан

    0 0 Отговор
    - 13-та пенсия доживотно на всички пенсионери.
    - Освобождаване от данък на всички работещи млади до 25 години.
    - Освобождаване от данък доживотно на всички майки, които имат 4 деца.
    - 33 хиляди евро при раждане на трето дете, стига да работят родителите и да са до 43 години.
    -От 1 януари 2024 г., семействата, които се осигуряват и са до 40 години, получават кредит за придобиване на жилище от 130 000 евро при лихва от 3%. За всяко новородено до трето дете държавата приспада 26 000 евро от главницата за своя сметка.
    - Невероятна спортна инфраструктура - направиха Световно по лека атлетика, Световно по плуване, Европейско по футбол, финал за Лига Европа и Шампионска лига по футбол, Формула 1 получиха и Шампионската лига по футбол да е 2026 година.
    - Няма „миграция на ножа“, сигурна страна, християнски ценности, няма джендър идеология“. Тате е мъж, мама е жена, детето е момче или момиче;
    - Унгарските граждани над 65 години се возят безплатно в градския транспорт и влаковете. Достатъчно е да се покаже лична карта
    - Градовете са чисти, няма бездомни кучета.
    - Унгарската полиция е силна, респектираща и навсякъде.
    - В Унгария са заводите на Mercedes, Audi, BMW, Suzuki, Samsung, Siemens, Bosh, Michelin. Заводите за танкове и бронетранспортьори на германския Rheinmetall в Залаегерсег и Варпалота; китайският завод за 7 милиарда евро за електрически батерии в Дебрецен; китайският завод за електроавтомобили BYD в Южна Унгария;
    - 4,7 милиона унгарци работят,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове