Last news in Fakti

30 Март, 2024 06:25 1 329 73

Поптодорова: Не успяхме да обясним, че НАТО е най-успешният отбранителен съюз

  • елена поптодорова-
  • нато

Ние фактически получаваме повече към момента, отколкото да даваме, заяви вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ

„Ние бяхме част от една, както в Вашингтон я бяхме кръстили – великолепната седморка. Това бяха 5 плюс 2 държави. Едни 5 очевидни, това бяха балтийците, на първо място, докато България и Румъния бяха под въпрос. Така че при нас до последно стоеше голямата задача да убедим, че геостратегически, геополитически ние принадлежим към разширения Алианс.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова навръх 20-годишнината от присъединяването на България в НАТО.


Освен нашето красноречие и денонощно усърдие, които са много важни, се случиха и обективни събития. И това беше 11 септември.

„Случи се „Коалицията на желаещите“. Когато България стана член на тази коалиция от държави, които доброволно застанаха редом до Съединените щати, в една начална все още битка срещу тероризма, българските войни застанаха буквално рамо до рамо със своя перспективен най-голям съюзник – Съединените щати“, посочи Поптодорова.

И аз помня една знаменателна фраза, която тогавашният министър-председател Симеон Сакскобургготски произнесе: „България вече е де факто член на НАТО.“ И да, ние бяхме де факто.
Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ

„Ние фактически получаваме повече към момента, отколкото да даваме“, каза Поптодорова.

„Последните социологически измервания, сочат, че действително има достатъчно солидна подкрепа на членството ни в НАТО. Дори поради една прозаична истина. Ние нямаме никакъв друг вариант, никаква друга алтернатива за защита на територията, на суверенитета на страната, на мирния живот на страната – освен защитата, която получаваме по силата на членството ни в Северноатлантическия договор“, подчерта вицепрезидентът на Атлантическия клуб.

„Тук сигурно споделяме колективна вина няколко поколения, поне две, две и половина поколения политици в България, които никога не проведохме истинския разговор за това членство“, каза още Поптодорова.

„Не успяхме като че ли да обясним, че това е най-успешният отбранителен, подчертавам отбранителен съюз, на свободно събрали се държави“, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    105 1 Отговор
    да взема и аз да крадна нещо...може да ме викнат за интервю

    Коментиран от #9

  • 2 ТИ ТАКА И НЕ ОБЯСНИ ЗАЩО

    98 1 Отговор
    КРАДЕШ ОТ ФРИЙ ШОПА
  • 3 Боже мили ,

    100 1 Отговор
    Крадлата и преводачката на правешкия цървул , била във "великолепна седморка" ?!
  • 4 Демократ

    102 1 Отговор
    Най-големия пропадняк на България - поптодорова

    Коментиран от #13

  • 5 Само НАТО

    2 94 Отговор
    Ни спасява от Путин.
  • 6 Нато

    93 1 Отговор
    Неможа да те опази да не крадеш кремчета та ти говориш зд света.Я се засрами най после и не се показвай повече че ми са повръща само като те чуя и сигурно не само на мен.
  • 7 Лайн Ари

    90 1 Отговор
    Клептоманката пак изпълзя ! Това да не е някакъв вид терапия ?
  • 8 оФчара

    80 1 Отговор
    Тва мяза на Байдън с перука в женски дрехи.А като става на въпрос за даване ...дали сме много а сме получили един ,,байдъновск,,.
  • 9 Пешо

    83 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Тази е невероятно дразнещ човек. Как такива представляват Бг за каквото и да е и където и да е.

    Коментиран от #56

  • 10 Опааа

    70 1 Отговор
    Тая мумия веднага в Белене и минимум 10г.каторга!!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    75 1 Отговор
    Ами да покаже една ОТБРАНИТЕЛНА операция която е проведена ВЪВ страна от НАТО ‼️
    За теро-ристи-чните му операции знаем‼️
  • 12 Авторитетна демократка- ха ха

    66 1 Отговор
    Така е Милейди Поптодороуу, а кремчето запазва кожата свежа и мека, но мозъчето си остава празно
  • 13 Ъхъ

    52 1 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Като и почукат руснаците на вратата, ще разбере горчивата истина! Жалко, че е много дърта и няма да им се ще да я денацифицират по пълна програма!☹️
  • 14 Марио

    67 1 Отговор
    Най отбранителният. Негови сили ОТБРАНЯВАТ в много страни интересите му без съгласието на тези страни. Някой от тях откровено си ги побомбардираха ама пак отбранително
  • 15 Фен

    71 1 Отговор
    Ами не успяхте, щото не е! НАТО никога не е участвал в отбранителни операции, винаги е подкрепял агресията на САЩ по света. Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Сърбия, Украйна.... Милиони избити цивилни..
  • 16 не с думи а с дела

    57 1 Отговор
    Кипър е досатъчно доказателство за успешна отбрана. Има ли случай нато да се е отбранявало до сега? Няма такъв, никой не е нападал нато. Е как тогава ще е успешен отбранителен съюз? Предстои да видим като ви натиснат руснаците колко успешно ще се отбранявате.
  • 17 СПРАВЕДЛИВ

    62 0 Отговор
    Интересно как хората си сменят "боята" и как стават видни личности! За тези 20 години какво сме спечелили, от кого са ни опазили - от въображаеми нападатели ли или ни набутаха в изкуствено предизвиканата война между Русия и Украйна и не се знае какво още ни очаква.
  • 18 Специалистката Тодорка

    65 0 Отговор
    Клептоманката лъже без да и мигне окото. Привижда и се всенародна народна подкрепа за НАТО, а е точно обратното. Така и не се разбра от какво ни пазело НАТО освен от себе си. И децата в детската градина вече разбраха, че НАТО е международна терористична групировка обслужваща неоколониалните интереси на олигархичните върхушки в ФАЩ, Дребнобритания, и Франция.
  • 19 Получавала без да давала

    61 0 Отговор
    "Ние фактически получаваме повече отколкото даваме" ... Девизът на изпечените крадци по летищата.
  • 20 дядото

    34 0 Отговор
    убеждаването не може да се получи.първо,вие сами за себе си не сте убедени.второ-народа е толкова скептичен по темата,че проваля опита ви да го убеждавате.
  • 21 Пешо от Банишора

    47 0 Отговор
    "Не успяхме да обясним, че НАТО е най-успешният отбранителен съюз"... Е, г-жа Кремчева, как ще обясните това, като до сега не сме чули или видели този "отбранителен съюз" да ни е "отбранил" от нещо или от някого, но пък в обратното действие се е проявявал многократно? От създаването си през 1949 година до сега този "отбранителен съюз" съществува най-вече да пълни джобовете на ВПК, като с предимство на онези зад океана... А да, и взе участие в няколко "отбранителни" войни, които доведоха до смъртта на стотици хиляди, ако не и милиони, хора по света, че и в Европа дори... А сега ни натрапва някаква руска заплаха пак и единствено с гореспоменатата цел!
  • 22 ха ха

    24 6 Отговор
    По-лесно е да обясниш нещо на фикуса в ъгъла отколкото на червена очукана манерка. Последните се оправят само с претопяване. При хора изпаднали в когнитивен дисонанс логиката не помага. Има други методи за лечение и убеждение. За съжаление са много скъпи и изискват специални умения или специализирана помощ. Общо взето не си струва. Единствено си струва профилактиката - да пазим здравите да не се заразят. Уви, образованието и медиите са в тези, които печелят от промитите мозъци и съществуването им...
  • 23 Поп

    40 0 Отговор
    Тази е за психиатрията
  • 24 ЧОЧО

    43 0 Отговор
    Вълка козината си мени но нрава не.Всички комунисти станаха големи евроатлантици,затова копаем на едно място вече 30 години.И стига сте давали трибуна на тая крадла.

    Коментиран от #54

  • 25 Бай Яни.

    2 33 Отговор
    Другари сталинисти,ленинисти и каквито и още комунисти се сетите. Аве вие чеда на терористична московия и путинисти безлични ,вие кога изобщо спити бре амеби едноклетъчни.

    Коментиран от #45

  • 26 Боруна Лом

    28 0 Отговор
    ВИЕ СТЕ ЗА ПРАСЕТАТА!ЗА ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ НАТОТО.. ДВАДЕСЕТ ПРОЦЕНТА НЕКОМПЛЕКТ! И ТОТАЛ ЩЕТА ВЪВ ВСИЧКО! А ЗА ТРИДЕСЕТ ГОДИШНИНА, ТРИДЕСЕТ ПРОЦЕНТА НЕКОМПЛЕКТ!
  • 27 Добружанец

    31 0 Отговор
    ЛенчЕ-КремчЕ пак бръщолеви простоти.Защо ни занимават с такива.....
  • 28 Анонимен

    26 0 Отговор
    Как да обясните като сте прости заехте позиции не по специалността а по партии а линия
  • 29 Сиромах

    37 0 Отговор
    Ама крадлива жено!Какво му е отбранителното на НАТО?Организираните военни кампании срещу Югославия, Ирак, Либия, Сирия?Или действията по налагане на хегемонията,чрез задушаването на всички несъгласни и организираното сваляне на правителствата чрез майдани?Кой ти плаща за пропагандата?
  • 30 някои работи и ние ги знаем

    35 0 Отговор
    Отбранителен за забаламосване.На дела винаги е бил нападателно наказателен съюз.За повечето хора действа като терористичен.
  • 31 Сиромах

    26 0 Отговор
    До 21 Пешо от Банишора:За сведение блокът НАТО беше създаден през 1945 година за да се унищожи СССР!Варшавският договор беше създаден през 1949, но отдавна не съществува!Отдавна трябваше да се разпадне и НАТО и щяха да се предотвратят множество войни!Справка Югославия, Ирак,Либия, Сирия и още много, в услуга на американците!
  • 32 И то до кат го обясните

    27 0 Отговор
    Ша са разпаднете. ...
    Дай Боже по бързо!!!
    НАТО вече не е гаранция за сигурност, а заплаха за започване на Трета Световна война. Да помислим дали не е време да напуснем НАТО, който иска да воюва за защита на интересите на САЩ - прав му път. На България това не и е нужно.
  • 33 Санди

    24 1 Отговор
    НАТО е фашистки съюз,и нападателен и сплашлив които защо съществува след като го няма варшавския договор.нато пълни гушите на сащ,които без воина не могат
  • 34 Военен

    25 0 Отговор
    „Ние фактически получаваме повече към момента, отколкото да даваме“

    Така е, получихме 8 самолета на картинка срещу 3 милиарда - те картинките според тази сигурно струват най-малко 6 милиарда. Нарязяхме си оръжията и си затрихме армията и получихме 4 американски бази в които даже и военния министър не може да влезе. Дадохме си суверинитета и получихме голи обещания срещу 2% от БВП.

    Защо ли всички евроатлантици са бивши комунаги от БКП и ченгета от ДС - защо ли същите които искаха да ни правят 16-та република и ни убеждаваха че "дружбата ни със СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество" сега ни убеждават че "членството ни в НАТО е като слънцето и въздуха за всяко живо същество и НАТО е най-успешният отбранителен, подчертавам отбранителен съюз, на свободно събрали се държави“

    Просто робът си е роб и не може да живее без господар а кой ще е господаря не ги интересува - важното е да се подмазват на текущия.

    Коментиран от #39, #43

  • 35 Тираджия

    13 0 Отговор
    Върни ми чистачките!
  • 36 На кого да обесняваш????

    0 23 Отговор
    На тъпоумните копейки ли?, или на невежи русофили.
  • 37 Сократ

    20 0 Отговор
    Тая кога я пуснаха от лудницата?
  • 38 Ха ха ха

    24 0 Отговор
    Тази е отвратителна жена и тъпа.
    Терористичен съюз е Нато и светът ги разбра .
    На кораба в Малта Буш и Горбачов са се договорили пада Варшавският договор, пада и НАТО.Но Шеварднадзе като външен министър казал на Горбачов ..има време да го подпишем.Кати агент на САЩ се върна в Москва и подаде оставка.
    Западните мошенници излъгаха Горбачов че източната граница на НАТО е източната граница на Германия и този глупак изведе 400000 души войска.Ако не бе направил това НАТО щеше да е на руската граница когато цъфнат налъмите
  • 39 ДРУГАРЮ,. ПОЛУЧИХМЕ

    1 18 Отговор

    До коментар #34 от "Военен":

    Сигурност за нашата държава....това не се измерва с пари....

    Коментиран от #44, #48

  • 40 АЗ ДА ПИТАМ

    18 0 Отговор
    ТАЗИ ЗАЩО КРАДЕ ЗАЩО НЕ Е ОСЪДЕНА .

    Коментиран от #42

  • 41 НАТО....ТАРАЛЕЖ

    6 14 Отговор
    В гащите на другарите възрожденци.....
  • 42 БСП

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "АЗ ДА ПИТАМ":

    Да ти отговори....техен кадър е...
  • 43 Тебе пък кой те е убеждавал в нещо....

    1 9 Отговор

    До коментар #34 от "Военен":

    Специално за НАТО, ти нямаш ли нещо под фуражката че чакаш убеждения?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Антитрол

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Яни.":

    "Другари сталинисти,ленинисти и каквито и още комунисти се сетите"

    Е така де те всички от "атлантическия клуб" са такива включително и тази както и всички "евроатлантици" и всички козячета са бивши "Другари сталинисти,ленинисти и каквито и още комунисти се сетите" - продажници които се кланят на нов господар ама го правят със същия хъс както се кланяха на стария.

    Коментиран от #51

  • 46 Поптодорова кажи на хората

    23 0 Отговор
    Че свекър ти беше голям началник в ДС и мъжът ти също ДС.
    Кажи кога и какви завърши в Москва.
    Такъв е и Паси и пр.членове на Атлантическия съвет.
    Интересно къде Атлантика граничи с България?
  • 47 ГЕРБ=ДПС=БСП

    17 0 Отговор
    Не ме занимавайте с тази червена клептоманка.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 пешо

    20 0 Отговор
    НАТО е като тебе пълен боклук
  • 50 Констатираща

    18 0 Отговор
    Нека да побързаме да отпразнуваме забележителния юбилей, защото както четем от медиите, съюзът е пред разпад, както се случва и с всеки тумор. Този юбилей, освен всичко, ще ни напомня за насилственото ни присъединяване без референдум, както и набутването ни в изкуствено създадения конфликт между два братски народа - Русия и Украйна. Не съм забелязала да се е налагало НАТО да отбранява някоя държава, освен от него да се отбраняват тези, които не членуват. Единствената ни сигурност е, че няма бъдем нападнати, поне засега, от страните, които са членки, защото тяхната политика е завоевателна.
  • 51 Констатираща

    20 0 Отговор

    До коментар #45 от "Антитрол":

    Това са хората-ветропоказатели. За тях няма принципи, те са готови да продадат родителите си и всичко, в името на парите.
  • 52 И какво ни интересува

    15 0 Отговор
    На колко други клептомани, давате толкова често думата?
  • 53 Перо

    18 0 Отговор
    Свършиха ли кремчетата за кражба, та има време за пропаганда?
  • 54 Констатираща

    17 0 Отговор

    До коментар #24 от "ЧОЧО":

    Трябва да уточним, че те не са били истинските комунисти. Истинските, от които повечето умряха за свободата, а другите бяха дори санкционирани от тези ветропоказатели. Затова сега сме до това положение и затова името на комунистите не се споменава с добро от някои, като изключим пристрастните и защитаващите специални външни интереси.
  • 55 30 Март 1944г

    20 0 Отговор
    1944 г. – Втората световна война: Англо-американската авиация бомбардира София, Враца, Лом и Фердинанд (дн. Монтана). В операцията участват 600 самолета.
  • 56 Вожда

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Отговора е да погледнеш какви некадърници и мошеници управляваха 34 години. От 89 та до сега ,че и занапред най-вероятно. Въпросната не си заслужава коментар, както знаем,няма лоша реклама И да го плюеш,то си мисли че е завалял дъжд .

    Коментиран от #66

  • 57 Факти

    22 0 Отговор
    Ами не успяхте и няма да успеете , защото на мошеници никой не вярва !
  • 58 Бай Митко

    23 0 Отговор
    Предателят винаги си е предател, независимо дали е дипломат, дали е жена, дали вицепрезидент! А тази гнусотия е живият пример на моралното падение на човек без чест, без достойнство! Това същото утрепано от Господ бабе беше изявена комунистка, викаща най-силното ура по социалистическите манифестации и най-силно прегръщаше руските другари, но след дипломацията си в сащ стана най-изявената радетелка за налагане евроатлантическите ценности в Бг без да и пука за род и Родина! Олицетворение на политическата гнусотия у нас!
  • 59 До интервюиращия

    18 0 Отговор
    След интервюто огледайте какво липсва и и проверете чантата.
  • 60 Нафталинка

    17 0 Отговор
    Този идиот паси който ни вкара в нато та дори рева да си отива в престъпната държава Израел и с него дори трето поколение българи които са спасявали евреите свидетели сме на техните престъпленил кого ще заблуждават
  • 61 Мнение

    17 0 Отговор
    Не успяхте, защото ние не се хващаме на измислици. НАТО е агресивен нападателен институт, затова трябва да се закрие.
  • 62 Получавала без да давала

    15 0 Отговор
    Това да не ти е като във фрийшопа, да вземаш без да плащаш. Всичко се плаща, ако не веднага то по-късно, и с лихвите.
  • 63 Чики рики

    14 0 Отговор
    Докога доказани престъпници ще се появяват в СМИ. НАТО се отбранявате в Югославия например нали кремокрадяща помиярке.
  • 64 Някой да ми обясни

    17 0 Отговор
    Ходенето на други континенти с военни сили е практикувано отдавна, Конкистадори и такива подобни след тях са едни от първите, Латинска Америка, Африка, Индия....да не изброявам. Сега отбтанителен съюз ли му казват, защото едно време беше колониализъм.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Обаче за последните 35 години

    11 0 Отговор

    До коментар #56 от "Вожда":

    Все още комунизма им е виновен. Все още сме в преход, все още текат демократични промени, все още в парламента приемат закони за продължаващите реформи. Вече 35 години, срамота бе, тая плоча се изтърка вече.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 7373-3-626262

    12 0 Отговор
    А ве спрете да си продавате илюзиите за Нато ,Ес ,Сащ .На България и нейното сегашно състояние са виновни точно тия трите недоразумения,бъг на Господ!
  • 69 Ленче Кремче

    11 0 Отговор
    Кой ти дава думата,крадло?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 тая шушомига

    3 0 Отговор
    първо се кланяше на бай Тошо, после се направи на първа социалистка, след това вярна на САШ слуга и сега ми се изживява радетел на евроатлантизма. Всъщност е жалка крадлива душица, чиято алчност се опитват да прикрият през някаква клептомания.
  • 72 9689

    2 0 Отговор
    Не вярвай на крадливо нищожество.
  • 73 Летище

    0 0 Отговор
    Тая баба,може да обясни единствено,как се краде.Жалко,че и Тия дет и плащат,не са могли да намерят по-големи мизерници,отвращаващи цяла България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове