Last news in Fakti

31 Март, 2024 20:21 2 384 34

Полицейски синдикат: Наблюдаваме поредната необмислена и агресивна атака срещу МВР

  • полицейски синдикат-
  • атака-
  • мвр

Атака срещу министър на това ведомство, без значение на конкретната персона, в такива размери и по тема, каквато е купуването на гласове по време на предстоящи  избори, сериозно вреди на имиджа на професията ни, петни необосновано всички служители, налагайки ни клеймо на хора, неспособни да изпълняват професионално и безпристрастно задълженията си

Полицейски синдикат: Наблюдаваме поредната необмислена и агресивна атака срещу МВР - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Управителния съвет на СФСМВР с недоумение наблюдава поредната необмислена, неаргументирана и агресивна атака срещу МВР. Това се посочва в позиция на синдиката.

„Атака срещу министър на това ведомство, без значение на конкретната персона, в такива размери и по тема, каквато е купуването на гласове по време на предстоящи избори, сериозно вреди на имиджа на професията ни, петни необосновано всички служители, налагайки ни клеймо на хора, неспособни да изпълняват професионално и безпристрастно задълженията си. Такива оценки, след повече от 9 месеца, особено като си бил в управление, през което са провеждани избори, не изглеждат обективни. Най-малкото 40% повече образувани досъдебни производства в сравнение с местни избори през 2019 г. говорят за подобрение в ограничаването на това престъпление срещу политическите права на гражданите“, се добавя в позицията.

„Ние сме сериозно възпрепятствани да коментираме подобни ситуации, за разлика от всичките ни западни партньори синдикални организации в страни членки на ЕС и спазваме наложените забрани, но не можем да си позволим мълчание при продължаващата вербална война на представители на политически партии срещу ведомството. Тя би могла единствено да нанесе сериозни щети, включително и на гражданите, доколкото неизбежно намалява ефективността и мотивацията на служителите.

Трябва да подчертаем, че МВР е институция, която премина през досегашното редовно управление, без да се налага служителите в него да протестират срещу безобразия по отношение на защита на социално-икономическите и трудовите им права. С това не може да се похвали нито една управляваща политическа партия или коалиция през последните 15 години. Това ни даде възможност да бъдем пълноценни в най-голяма възможна степен, изпълнявайки задълженията си в полза на гражданите.

Напомняме – гласове се купуват по определение от тези, който имат полза, а такава имат само политици. Колкото и добре да се справя МВР с ограничаването на това позорно явление, докато то се толерира в самите партии, опитите да се прави ще съществуват“, подчертават от СФСМВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666666666

    38 2 Отговор
    Що не се оплачете на Пеевски бе. Че ви олекне.

    Коментиран от #29

  • 2 Така е

    47 1 Отговор
    Статията се подкрепя от пребитите от полицията зад колконите на министерски съвет. Щеше да я покрепи и един дето побягна с колата си, ама полицията го настигна и го уби на улицата. Специални благодарности обаче има от семерджиев който уби 2 момичета с джипа си, обещал е после да върне стълбата с която полицията му услужи, за да се прибере.
  • 3 Ей безработни,

    46 1 Отговор
    Ей милиционери, само за заплати ревете, а не вършите и за пет стотинки полезна работа.
  • 4 Мда

    41 1 Отговор
    То пък един имидж имате, мани бегай! Горките, колко са обидчиви и неоправдани.
  • 5 да де

    23 1 Отговор
    е то като за упокой , или хубаво или нищо
  • 6 Емо

    44 1 Отговор
    А за социално икономическите права на обикновените хора какво да кажем? Тези, които не вземат 20 заплати при пенсиониране след 20 г, а работят над 40 г или идокато умрат. А аккво да кажем, за това, че МВР е корумпирано и нереформирано? Какво да кажем за това, че МВР не защитава хората и закона, а защитава олигархията?
  • 7 АГАТа Кристи

    31 1 Отговор
    Дългата ръка на Боко и Шиши...
    "Елементарно Уотсън"....
  • 8 безпартиен

    29 0 Отговор
    Освободете се от работещите пенсионери в МВР -над 5000 души с пенсия+заплата и все на ръководни длъжности!!!!Но какво са едни 190-200 млн лева за една ЯКА държава като нашата?
  • 9 Друго мнение

    22 1 Отговор
    Кой Полицейски синдикат? А долу членовете, те от къде са?
  • 10 КЪРЛЕЖИ и ЕНИЧАРИ

    27 3 Отговор
    Сравнете с броя досъдебни роизводства при Рашков и Дерменджиев, разликата ще е 3-4 пъти по-малко при този сегашния агент на ДПС. Факта че ДПС и ГЕРБ не виеха на умряло че ги репресират, говори достатъчно ясно за кой работи сегашния министър.
  • 11 некадърници

    23 2 Отговор
    Всички проблеми в държавата тръгват от мвр.
  • 12 Русенец

    7 9 Отговор
    Министъра трябва да остане ! В моя град черната (маалата)престъпност ескалира ..ало измами, изнудвания ,рекети . тея мгу-сти ги изгониха от Германия ,Белгия и др. и в момента си разиграват престъпленията в Русе и областа. Очакваме новия зам.директор на Од Мвр Русе (софиянец, не напразно командировън в Русе) да въведе ред ,сигурност и спокойствие в града .
  • 13 Евала на МВР

    27 1 Отговор
    Като влязат в маалата, по-ниски от тревата. Ама набарат ли някой българин, по 16 скачат с кубинки отгоре му, че и после се питат един друг ":видя ли като го цапнах как падна като талпа?" А бе рошльовци, кого биете бе? Този дето го дере държавата за да вземате заплати. Или контингента дето ви се отчита за да ходите на екскурзия в чужбина? Отврат сте, закриване и оръжието да се продава свободно. Който оцелее, оцелее.
  • 14 Иван Грозни

    21 3 Отговор
    Трябва да се разбере една истина, че МВР е хранилката на ГЕРБ и ДПС. Всички в системата са:роднини по всички линии. Никаква работа, а само заплати срещу гласове на изборите. това е най-голямата дупка в бюджета.
  • 15 Това е мафия

    19 2 Отговор
    МВР е ГЕРБ, това е свирепа мафия!
  • 16 Това полицейски синдикат

    17 1 Отговор
    ли е или полицейска адвокатура за защита на престъпността в полицията ? Единствената полезна работа за държавата свършвана от полицията е съставянето на глоби и актове, а вредата е порочната им некадърност и имитацията им на загрижени пазители на законите !
  • 17 Доле

    16 1 Отговор
    Какви глупости говорите бе хора какво безпристрастие от това герберастко протеже.

    Вие от небето ли падате?!
  • 18 Буквоядец

    13 1 Отговор
    Този рев е за министър в оставка! Смешен плач!
  • 19 Реалист

    20 1 Отговор
    Какво мисли синдиката на МВР за Грузинския вариант да се приложи. Всички да се уволняват и да се преназначен след тест за лоялност, корупция ит.н. Аз мисля, че така трябва.

    Коментиран от #24, #33

  • 20 Да, бе

    15 1 Отговор
    Който докаже смисъла на това министерство в тоя му вид е за Нобел по квантова физика на без полезността...
  • 21 Глупости,глупости на търкалета!

    16 2 Отговор
    .....без да се налага служителите в него да протестират срещу безобразия по отношение на защита на социално-икономическите и трудовите им права....Алоооо какви са тези глупости ,дето ги плещите !?Колко пъти излизахте да пиете чай на протести за заплати ?А сега разправяте,,....без да се налага служителите да протестират....Докога ще си мислите ,че вършите нещо ,и че сте голяма работа!Голяма работа са трудовите хора ,дето допринасят да има за ,,папкане ,,в хладилниците ни!!!Не там където се натискат хитреците,връзкарите да им мине живота на държавна хранилка с привилегии,и социални придобивки за сметка на останалите българи!Почти нищо не е размърдано във военните ,полицейските структури ,както ,и в съдебната система !Демокрацията културното име на (капитализъма )е в частния бизнес ,а който е на държ.работа още не се е разделил реално със Соца.Ама иначе се води, че видите ли навсякъде вече Демокрация .Демокрация ,ама друг път ,на върба в сряда.Трябва да бъде както в Америка ,,Не можеш да почнеш на държавна работа ,ако не си работил ,поне 8години в частна фирма ,и то при един работодател.Тогава се счита ,че си достоен да служиш на държавата!А не както тук, навсякъде създадени Семейни академии ,приети цели фамилии по роднинска ,и приятелска линия!Как да се оправим !!!
  • 22 Наивник на средна възраст

    12 1 Отговор
    Всичко,от което се оплаквате,е налично като явление в МВР.И в другите държави си имат мафия,само тук мафията си има държава и основната заслуга е на правоприлагащите и правоохраняващите държавни институции.Те са част от тази мафия,без тях тя не би могла да съществува.Че не всички служители са лично замесени е сигурно,но тяхното престъпно мълчание и невъзпрепятствуване на случващото се ги пправи съучастници.Тези институции са срам за една истински правова държава,каквато за жалост България не е...Та спрете да ревете - над 60 х.служители и ефект никакъв.„Което не е полезно за кошера, и за пчелата не е полезно.“
  • 23 По-добре

    9 2 Отговор
    По-добре е тези образования да несеизказват. Имат лоша репутация исъмненията нарастват.
  • 24 Анонимен

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Ами синдикатите им нищо не мислят,освен това да си запазят сладките си служби ,защото ,ако ги изгубят ,повече такива няма да могат да намерят,затова реват ,като девици за ...,пред парламентьорите за повишение на заплати,с което само ще се излеят едни пари ,от пусто в празно ,без да се промени нещо по отношение на,качеството на работата им !
  • 25 Отец Чапаев

    5 8 Отговор
    Пъ Пъ и Дъ Бъ вероятно правят ала бала с министър Калин Стоянов, УЖ НЕ ГО ИСКАТ . На записа си го казаха че искат избори с техен министър на МВР а това е техният министър. Дано Президента не се вържи с това
    ала бала пак
  • 26 Голо

    10 0 Отговор
    Тестове за полицаите, кога?
  • 27 Гошо

    12 0 Отговор
    Тестове за полицаите, кога?
  • 28 Кютаджии

    5 0 Отговор
    Бандитите искат да са и милиционери, а вие си драпате кайциите и се правите, че не ви засяга. Ако бяха натръшкани и в кауша, нямаше да ви ядат като червей, ябълка.
  • 29 ГЕРБЕР

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "666666666":

    САМО БАЦЕ, ГЕРБ И МВР-то, ИНАЧЕ ОПРАВИЯ НЯМА.
  • 30 Милиционеръ

    3 1 Отговор
    Калин е велик и сега е нашият пророк. Другите два пророка ни го казаха.
  • 31 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 0 Отговор
    Тестове за алкохол и наркотици преди работа на всички полицаи, проведени от независима организация! А началника ви трябва да бъде разпитан от Бойко Рашков за Нотариуса и 7 джуджета!
  • 32 Кариерист

    4 0 Отговор
    милювците са тъпаци. Глупаци на софра, Да влизаме по скоро у Европата,че да им спре кранчето. Money for nothing
  • 33 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Грузия е пример,но трябва воля и много пари.Там са уволнили всички,приели са нови млади и образовани,но с 6 пъти(600%) по високи заплати.Изградили са нови сгради за полицията от стъкло- да се вижда какво става вътре.Оменили са приемния ден- сега той е всеки ден.Резултатите са зашеметяващи.
  • 34 Име

    3 0 Отговор
    Дори и пари да ми дават - не бих се оженил за полицай, единствено за полицайка.

    Не са ми скучни - просто са като костенурки - веднага се скриват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове