Last news in Fakti

4 Април, 2024 11:06 1 222 33

Нинова: Целта е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо

  • корнелия нинова-
  • добавки-
  • пенсионери

Поради създадените противоречия може да не мине нито едно от предложенията на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ за добавки към пенсиите на гражданите

Нинова: Целта е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо - 1

Поради създадените противоречия може да не мине нито едно от предложенията на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ за добавки към пенсиите на гражданите. Затова разговаряхме и с колегите от другите групи да има работещ вариант. Важно е да помогнем на пенсионерите и да възстановим великденските добавки. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

„Ще предложим на всички пенсионери до минималната пенсия по 100 лв., а над минималната пенсия – по 50 лв. за всички. Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо. Предлагаме парите за това да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, тъй като в ДОО ги няма като резерв тези пари. Ще говорим с всички парламентарни групи. Не трябва разправиите им да се отразят върху възрастните хора“, обяви тя.

„Когато гледахме бюджета, ние от БСП внесохме подобно предложение и то бе отхвърлено. Ако го бяха записали в бюджета, нямаше да стои този въпрос. Сега има време и начин, ако има политическа воля, да решим този въпрос“, уверена е Нинова.

За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев тя заяви: „Тези въпроси не към нас. Очевидно от вчера досегашната сглобка си разчиства сметки. Сигурно има връзка с предстоящите избори.“

„Почти не намирам думи, с които да опиша отношенията между тези хора. 9 месеца абсолютна сглобка до вчера, благодарение на Пеевски си решиха въпроси, сега той е най-голямото зло. Това е лицемерие, предизборна сглобка. Да си кажат истината – Борисов и ПП заедно са си, кълнат се, че ще бъдат заедно и след изборите. Очевидно ДПС им е нужно за кворум за Конституцията, тепърва ще им е нужно и за регулаторите. Трите партии са едно. Ние поне сме чисти“, увери тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 марш ма

    14 16 Отговор
    Ходи при Путя и там раздавай подаяния.
  • 2 Ха ха ха

    21 13 Отговор
    Ставаш смешна с тези пенсионери .Аз съм пенсионер но никога няма да гласувам за КОМУНЯГИТЕ
  • 3 ТаУмВзе

    10 7 Отговор
    И таа не е във Сливен ей!
  • 4 Нинова как ще помогнете

    20 1 Отговор
    Като с 230% са увеличени данък сграда и смет, как? Абсурд, остаряваща сграда да повишаваш данъка й, без да се взима предвид, че апартамента може да е реално непродаваем от години. Инфлацията на определени стоки в търговски вериги и аптеки стигна до СТО процента. Полядяхте. Знаем че взимате в СОС по 12 хиляди заплати, а депутатите по над 17 хиляди. Това безумие и инфлация трябва да спрат. Намаляте цена газ, увеличавате на други данъци. Никаква помощ на 7% от населението под социален минимум няма да помогне, нито индексации на заплати и пенсии, защото това са фиатни пари и увеличаване на милиарди чрез дългови спирали. Рецептата за фалит. ПП, ДБ, СДС, унищожиха България. Това е геноцид. Намалени грамажи на поскъпнали стоки, още едно ограбване
  • 5 .......

    16 5 Отговор
    Комунистически, герберски и депесарски похвати преди избори, дадат по два пъти в годината по 50 лева на пенсионер и през останалата част от годината ги крадат за тях. Трябва през цялата година да се увеличават,.
  • 6 Нинова

    7 2 Отговор
    Веднага обжалвайте решението на СОС за увеличаване на местни данъци и такси с колективни искове.
  • 7 Професор от Факултету

    16 2 Отговор
    Свидетели сме на ТЪРГ "български пенсионер", първоначалната сума от 50 лв. предложи Буда от ГЕРБ, 100 лв. предложи някой си от "Възраждане", очакваме Свинтаварът Делян Бей, да предложи да се дадат от субсидиите, които плащаме за ЧЕТИРИТЕ американски бази у нас, по 200 лв. на калпак !!!!
  • 8 Зевс

    9 1 Отговор
    ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД !!! Кои от партиите ще се лиши от гювеча за който са в парламента ??? Та те ще си делнат тия пари за велик ден, вместо да ги харизват на раята !!! По-скоро слънцето ще престане да свети, отколкото това да се случи !!!
  • 9 Кака на хранилка

    11 3 Отговор
    Има сили да лъже. Помагачка.
  • 10 Къде

    7 3 Отговор
    Ги чу да се кълнат,че ще са заедно?Тази и тя налива масло в огъня като Борисов,който днеска след изборите е в опозиция.Утре ще видим!Такъв слаб актьор и патологичен лъжец политиката у нас и мафията най-вече са нямали.Толкова прозрачен,толкова хаотичен примат.
  • 11 Хасковски каунь

    15 0 Отговор
    Ма Корнело, това не е справедливо.
    Справедливо е който има пълен стаж - 100лева
    Който няма -50 лева
    Който цял живот се е драпал в чатала - ....нали знаете , един голям.
  • 12 Мнение

    11 3 Отговор
    Яяя Нинова се събуди от дълбок зимен сън!
  • 13 Разумен

    10 1 Отговор
    Ма, Корнело, говори как да направите по-добър живота на бедните хора в България, не за опонентите си!
  • 14 голямо великодушие

    9 0 Отговор
    Няма що! Защо няма срам в нашите управляващи? В държавата е пълен хоас. И всички си знаем какво се случва надолу. Всеки се прави на шеф.
    На практика , всяка дребна рибка се мисли за акула и честите ситуации на обездържавяване, напълни и препълни бездънните джобове на много невидими лапачи.
  • 15 Хахаха

    5 1 Отговор
    Айдееи Корнела вдигна мизата!
  • 16 пенсия

    6 4 Отговор
    За всички по равно е правилно,а не само на такива с купен стаж,работил в частния сектор без осигуровки и други подобни скатавки а плачат после,че е малка пенсията
  • 17 Истината!!!

    8 2 Отговор
    Единственото разумно решение е на ПП-ДБ и то е: повишение на Всички пенсии още през юни за Всички месеци през годината, а не еднократни пари подхвърлени предизборно за Великден!!!
  • 18 Реалист

    7 4 Отговор
    Корнело, за пенсионери до минималната пенсия си има Социални служби! А за всички Асен Василев вече е предвидил увеличаване на пенсиите! Явно ГЕРБ, ДПС, БСП и Възраждане искат да провалят повишаването на пенсиите!

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Факт

    3 1 Отговор
    ГЕРБ, ДПС, БСП и Възраждане искат да провалят повишаването на

    Коментиран от #26

  • 20 Е! Не чак чисти...

    1 0 Отговор
    Е! Не чак чисти... Но не сте точно като тях!
  • 21 Целта

    4 0 Отговор
    ти е, да си вдигнеш изборния резултат.
  • 22 Не Корнелия а този коуто управлява

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Не корнелия а този коуто управлява държавните средства и контролира кой колко да задигне! Има социални служби!Ама НЯМА! Сърбал ли си им Попарата! Няма Закон! Няма Конституция! Има Гол Феодализъм на всяко НИВО!
  • 23 Явно Никоя ПУ --Т-- к А не може да бъде

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Явно Никоя ПУ --Т-- к А не може да бъде Реалист !
  • 24 Герен

    2 4 Отговор
    СПРАВЕДЛИВО. КОТО И ДА СЕ ПЕНЯВИТЕ ТУК ПО ФОРУМИТЕ И ТАМ В БСП МУТРИТЕ НИНОВА Е УМНА И ТОЧНА.
    НЕ СЪМ ПРЕВЪРЖЕНИК НЕЕН ГОЛЯМ ТЯ ВИНАГИ (ПОЧТИ) ВЗИМА ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ.
  • 25 Преди

    8 0 Отговор
    избори всички се сещате за пенсионерите нали?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пенсионер

    7 0 Отговор
    Във Гърция не делят пенсионерите. Всички 2 000 000 пенсионери ще получат Великденска добавка по 250 евро(500лева)към пенсиите. Редно е всички 2 071 000 български пенсионери да получат по 100 лева. Може и по 50 лева, но на всички.
  • 29 плюс минус

    5 1 Отговор
    До уважаем български пенсионер: помниш ли, че когато ББ дойде на власт, ЦЕЛИ 4 години не вдигна пенсиите дори с 1 стотинка!
    Та затова вчера и днес българите са с най- малките пенсии, и че в България при пълен трудов стаж пенсиите са около 40 % от брутната заплата на този, който се пенсионира, а в Европа - между 60 и 80%.
  • 30 Преди избори

    4 0 Отговор
    Нинова винаги се сеща за пенсионерите
  • 31 бай село

    5 2 Отговор
    Има много дето не заслужават пенсии а трябва да ги карат да връщат заплатите дето са получавали.

    Коментиран от #32

  • 32 Говориш глупости

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "бай село":

    Голям завистник си!
  • 33 Хайде стига

    1 0 Отговор
    Нещата от фактическа гледна точка са изяснени. Няма да има Великденска добавка за пенсионерите и толкоз. Много е просто всичко това. Ами проверете по Коледатата 2023 година кои получиха КОЛЕДНА ДОБАВКА към заплатите. Абсолютно всички с изключение на пенсиите. И сега ще се процедира по същият начин. Гледайте поведението на мисирките от БНТ и БНР и ще разберете какъв "трибун" са на обществото. Сега ще им начислят към заплатите огромни ВЕЛИКДЕНСКИ БОНУСИ. Всички мисирки сякаш като по команда няма да смеят да си отворят устата по тази тема. Пазят си стола милите.Така със всички. Нооо всички един ден остаряват и стават пенсионери. Ще видят колко е хубаво младите лъвчета да се гъбаркат с достойнството на пенсионера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове