Last news in Fakti

5 Април, 2024 11:36 1 147 28

Томислав Дончев: ГЕРБ очаква честни избори! Няма членове на ГЕРБ в служебния кабинет

  • томислав дончев-
  • герб-
  • димитър главчев-
  • служебен кабинет

Теменужка Петкова засегна темата за публичните финанси

Томислав Дончев: ГЕРБ очаква честни избори! Няма членове на ГЕРБ в служебния кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да коментирам служебния кабинет, членове на ГЕРБ в него нямаме. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС след представянето на служебния кабинет от кандидата за премиер Димитър Главчев в президентството.

Дончев посочи, че ще направи оценка, след като приключи мандатът на този кабинет. Той отбеляза, че резултатите от изборите не зависят от вътрешния министър, а от качествата и убедителността на политиците, които се явяват.

Дончев е с очакване да се организират честни избори и с надежда "почти тригодишният спазъм", където цялата обществена енергия на партиите отиде във взаимното им унищожение и не остана енергия да се задвижат обществените системи, да има промени, които да носят резултати за хората.

Томислав Дончев изрази надежда, освен противопоставянето на политическите сили, да се намери формулата, с малко повече съгласие и мъдрост, фокусът да бъде върху постигнати резултати и промяна за добро.

Теменужка Петкова засегна темата за публичните финанси на страната. През последните няколко дни се е появила информация, от която става ясно, че се извършват разходи на публични финанси в особено големи размери, посочи Петкова. По думите ѝ това крие съществени рискове като ликвидността на системите, дефицита на бюджета, присъединяването към еврозоната. Тя апелира служебният премиер и кабинет да обърнат внимание на тази тема. Петкова заяви, че ги е притеснило поведението на правителството в оставка и на финансовия министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе

    24 2 Отговор
    Честни ама в тръбата на Путя.
  • 2 честен ционист

    25 1 Отговор
    Трябва да има честен процес срещу ГЕРБ, обаче в международен трибунал, но не в Хага.

    Коментиран от #19

  • 3 Герги

    19 1 Отговор
    Нагли копилета....Стоянов лично Габриел го предложи защото е от Възраждане...
  • 4 томи лъжкинчето

    26 2 Отговор
    Лъже като шефа си - бат Боко лъжеца. Отървете ни от присъствието си бандити и отивайте на бунището на историята. Вън!
  • 5 Че той

    17 1 Отговор
    премиера ви е достатъчен бе, габровски мушок!
  • 6 Кабамилионеров

    16 1 Отговор
    Браво,можем да продължим да си пълним джо..бовете до безк..рай....докато прелеем от богат.ство.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тато

    9 2 Отговор
    е пак ли никой ни лук ял ни мирисал, кой е виновен-радев.....ахахахха
  • 9 Наглец!

    24 1 Отговор
    Наглец! Наглец! Наглец! Герберастки!
  • 10 Нечестна

    10 2 Отговор
    сбирщина ми очаквала "честни избори" ? Хайде , стига !
  • 11 ХАХАХА

    11 1 Отговор
    Честни избори, когато повече хора влизат в затвора?
  • 12 Членове няма

    16 1 Отговор
    Има калинки на хранилка на зайчарника.
  • 13 Емо

    12 0 Отговор
    Ха-ха-ха.
    Нямаме министри в кабинета.
    Сладоледа се яде печен.
    ХАМАС прие християнството.
    Времето тръгна наобратно.
    Горните три са по-вероятни, отколкото гербер да каже истината.
  • 14 Заварчик

    16 0 Отговор
    А защо трябва да е ЧЛЕН на ГЕРБ, за да е ваш човек? К.Стоянов и без да е член ви върши добра работа! 500 000 невалидни бюлетини! Доказан кадър в мошенгийството!
  • 15 Кривоустия

    13 0 Отговор
    Ти срам нямаш ли?
  • 16 пери

    9 0 Отговор
    Честни, обаче във ваша полза. От сега е ясно колко честни ще са. С чехльото вътрешен министър работата е много съмнителна.
  • 17 пенсионер

    7 0 Отговор
    Е, тва Томито голям лъжец се извъди. Откъде ли е прихванал, или си го е носил в себе си скрито-покрито...Свърши се с вдигане на пенсии, ще започне пак по старому- за Коледа и за Великден по една милостиня. Пак ще има постна дянковска пица...ама чекмеджетата ще продължат да се пълнят не само по Коледа и Великден.
  • 18 Тодор

    8 0 Отговор
    ГЕРБ и честни избори се връзва катоо квадратна тапа в кръгла дупка.
    Всъщност единственият начин да се намали процента на ГРОБ е да се гласува масово. Те реално са 5-8% от избирателите.
  • 19 тато

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    и къде да е в раша ли? ;)
  • 20 Кокошката🐔🐔🐔

    3 0 Отговор
    С ГЕРБ до ГРОБ, има такъв народ ❗
  • 21 МАЙКОООО, жив да не

    6 0 Отговор
    бях ? Няма да гласувам защото точно такива като този измекяр от Габрово ми говорят за ЧЕСТНИ избори ! ЧЕСТНО ЛИ БРАТ ТИ ПРИДОБИ ВСИЧКО ПЕЧЕЛИВШО В ГАБРОВО БЕ БОКЛУК ? Ще се евакуирам от тази овча кошара още преди изборите, това не се търпи, аз съм нормален човек и ще отида да живея в нормална държава, тук е диктатура на мафията и бандитизмът !
  • 22 българка

    3 0 Отговор
    Най-лъжливите, най-корумпираните, най-крадливите, най-мразените, пожелаваме ви .................... по най-бързия начин!
  • 23 Пацо

    5 0 Отговор
    Ще купуват гласове на поразия. Ако не е във властта, толупа е за затвора
  • 24 дядото

    0 0 Отговор
    много нагло.точно герб очакват честни избори.този е бутна от стола.
  • 25 ЧЕФО

    0 0 Отговор
    дОНЧЕВ Е МИНАЛ ПОД ДЪГАТА ДА ЗНАЯТ МЛАДИТЕ
  • 26 белчо

    0 0 Отговор
    сега ще съберат всички кметове и им се връчват бройките за изборите ще се купуваа якоооо
  • 27 Ю. Славков

    0 0 Отговор
    Редно е и е честно пред българите Т. Дончев и Т. Петкова да се разтършуват и да намерят газовата карта. Вместо това Дончев се занимава с разпространяване на невярна информация: “Няма членове на ГЕРБ в служебния кабинет!” С изключение на един - Димитър Главчев. Кратка справка: “Член на ГЕРБ от самото й създаване през 2006 г., член на Контролната комисия на ГЕРБ от декември 2006 г., от 2017 г. - неин председател, депутат от ГЕРБ в: 41-во, 42-ро, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то НС, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ в: 41-во, 42-ро, 43-то НС, за кратко - председател на 44-то от ГЕРБ, шеф на Сметната палата от м. юли 2023 г. по настояване на ГЕРБ, лансиран за служебен премиер основно от средите на ГЕРБ.” В измъчените представи на Томислав Дончев тази поредица от минали случки няма нищо, ама наистина нищо общо с ГЕРБ.
  • 28 Баце

    1 0 Отговор
    Всички са навързани като свински черва. Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело. След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР. Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове