Last news in Fakti

5 Април, 2024 15:31 2 571 32

Политолог: Служебният кабинет ще прерасне в обща платформа на обединилия се лагер срещу ПП-ДБ

  • избори-
  • служебен кабинет

Очаквам повишена изборна активност, предвид че изборите ще са 2 в 1, каза Калоян Велчев

Политолог: Служебният кабинет ще прерасне в обща платформа на обединилия се лагер срещу ПП-ДБ - 1

След изборите трудно можем да очакваме сериозни промени, не се очертава и нов политически играч. Очакват се сходни резултати. Това прогнозира политологът и докторант в СУ "Св. Климент Охридски" Калоян Велчев пред БНР.

"Най-неизвестното е резултатът на ПП-ДБ и се очертава да са в тежка кампания, сами срещу всички, но това може да мобилизира техния електорат, краят е отворен", коментира Велчев.

Той призна, че му се ще "да видя позитивна кампания – за приличието в политиката и политическия изказ".

И добави: "Защото в последните месеци чухме и видяхме грозни неща и обиди, наблюдаваме личностна политика и омраза. Да се постави граница на приличието. Очаквам повишена изборна активност, предвид че изборите ще са 2 в 1.

Велчев е убеден, че "в следващия парламент едва ли ще има мнозинство, което ще е по-стабилно и да може да предложи някакви политически алтернативи", предвид приоритетите – Шенген и Еврозона.

Анализаторът коментира, че ще е изненадан, ако след 3 дни има промени в състава на кабинета "Главчев":

"Мисля, че този служебен кабинет ще прерасне в обща платформа на обединилия се лагер срещу ПП-ДБ. Чрез кабинета "Главчев" ще използват предизборната кампания, за да нападат доскорошните свои партньори."

"Не съм убеден, че конституционните промени са негативни, оказаха се непопулярни. По-сериозният проблем с чл. 99 е нежеланието на политическите играчи да приложат тези нови норми и да ги изпълнят със смисъл. Президентът можеше да е доста по-кооперативен в този процес. В крайна сметка това е състав, който трябва да бъде одобрен и от него, а той прехвърля отговорността към политическите партии и Главчев. Това има политическа логика, но няма държавническа.

Този състав на Главчев е бил консултиран с президента и той можеше да предложи кадрова подкрепа. Това е политиката, не можеш да останеш чист, изпаднал си в процедура, в която ти по презумция трябва да поемеш отговорност. Точно в това, според мен, е и логиката в промените на Конституцията – да се подели отговорността между президент и министър-председател", коментира политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 23 Отговор
    ПП и ДБ ще са под 4 процента.Аут от парламента.

    Коментиран от #6, #10, #26

  • 2 така така

    14 7 Отговор
    Що за глупост?!?!
  • 3 Последния Софиянец

    34 24 Отговор
    ПП и ДБ се държаха хулигански в президентството а президентът няма никаква вина за техните идиотски промени в конституцията.
  • 4 Хаха

    14 9 Отговор
    Шеф на Нравствената полиция - Поли Паунов
    Шеф на доносите - Джасимката
    Министър на Недокоснатите и озлобените” - на Смилов жена му…
    Можеше да прояви малко фантазия Главчев със служебния кабинет за да бъде приет по-добре от умнокрасивите, можеше.🤭🤭🤭
  • 5 Скандално

    16 8 Отговор
    занимават ни със собствените си "уж скандали", гласуват си дружно в НСъбрания. А България тъне в инфлация и предстояща национализация на спестявания и земи. Идваща борса ток, енергиен колапс и увеличени до безобразие косвени и преки данъци. Гаврата с Конституцията и малкото останалите регулации в полза на потребителите бяха премахнати, за да обслужат Господарите си.
  • 6 Хахаха

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Некадърник!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този

    11 9 Отговор
    Очаквал позитивна кампания,защо не отидеш да се прегледаш.И тоя сега видял този фронт срещу ПП,-ДБ.и такива слепи ще ми коментират.Ами нали чекмеджетата създадоха Възраждане и ИТН патериците си за мръсни номера.Ами езика на тези псета е под каруцарски,а на примата Борисов бандитски,с ултиматуми,рекети.И тоя наивник очаквал позитивна кампания.Ти си пропаднал наивник.Когато ПП-ДБ имаха позитивна кампания не им се получи.Сега очаквам остра кампания от тях с нови лица и остриета.На безцеремонната мафия остро противопоставяне.
  • 9 Мале

    15 3 Отговор
    Мислех си,че Милошев е с акъла си.Явно парите не миришат.Нищо повече няма да гледам от неговите продукции.Адекватен ли си ,Милошев?

    Коментиран от #13

  • 10 Оня с пръскачката

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Така да е. Нека пебедебетата да са аут. Заслужиха си го. За съжаление тези, които ще останат, не са по-добри и по-малко заслужили да бъдат критикувани и почистени. Цялата политическа класа, упражнявала властта през последните 30 години, трябва да бъде изметена и след нея да бъде проветрено и дезинфектирано с ултрамощни препарати, ако искаме да има мир и българска държава.
  • 11 Я да си

    10 3 Отговор
    Я да си направим по една салата и да си сръбнем по едно! После още едно! И още едно...... Тя тая работа скоро няма да свърши! Защото никой не иска да я свърши!
  • 12 бай герги

    13 8 Отговор
    Краят на Шарлатаните се вижда свърши се с тяхната шарлатания 3,5 процента и край с тях долни лъжци и измамници

    Коментиран от #28

  • 13 Защо?

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мале":

    Защо? Парите миришат на Още Пари!
  • 14 Хехе

    12 12 Отговор
    Какъв е този политолог,според който ППДБ щели да бъдат нападани? Точно обратното всъщност става - Кировците плюят и храчат по другите партии, вече близо месец след оставката на Денков.Смешен плач за шарлатаните !
  • 15 володя

    1 16 Отговор
    Това е формулата а успеха, защото хората искат дебилите да бъдат унищожени и да имаме нормално и стабилно управление, каквто само ДпС могат да гарантират. Това се доказа през 2001-2020.
  • 16 мддаа

    6 6 Отговор
    Отстраняване на Калин Стоянов от МВР незабавно! и слагане на Благородна Макева за шеф.
  • 17 Грантаджиев соросоид

    10 13 Отговор
    ППДБ - обединителите на нацията. Обединиха всички срещу себе си. Когат са раздавали акъл, те са били на жълтите павета и по харвардските парапети...
  • 18 Бедняшката русофилска иzмет

    9 6 Отговор
    чакаше мунчо да прави партия
  • 19 Хихи

    6 9 Отговор
    Хардвардските Измамници ще трябва да пътуват за Канада

    Коментиран от #27

  • 20 Иван Крумов

    14 0 Отговор
    Да ти се свие - народът от 6-7 милиона - реално сме в момента - 3-4 - както и да е.

    Това е потребителски въпрос - тоест икономически - ние сме с размерите на квартал на Париж. Като стопанство.

    Глупаво е да се гордеем с нещо,

    Аз не ги разбирам и ГЕРБ - искаха да направят нещо - но само си "нацакаха" сами на себе си едни пари.

    Освен това - Бойко Борисов ходи по църкви, симулира християнин, вкарал един прекрасен и работлив народ в едно блато, не е ясно как спи.
  • 21 Продуцент

    6 2 Отговор
    Мисля, че са поканили Милошев да снима новото реалити "Министърът".
  • 22 дедя

    3 7 Отговор
    Да изчезват шарлатаните харвардската подмяна
  • 23 българка

    12 0 Отговор
    Мръсните ризи на всички корумпирани политици и магистрати бяха извадени на показ. И ако народът продължава да играе ролята "не чух/не видях/не разбрах/не поумнях", ще има да тегли!
  • 24 Цако Даков

    3 3 Отговор
    Сега тия ще бъдат изчегъртани. После следващите и т.н.
  • 25 Радев е ,,пас"

    3 6 Отговор
    Усещам апетитно ухание на пепейци в собствен сос.
  • 26 Ти да видиш

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Реално е така, ама резултата от машините им е какъвто си го напишат, а не какъв е в действителност. Така че... пак ще са втори.
  • 27 Ти да видиш

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хихи":

    Ааааааааа, НЕ. Първо трябва да "полежат" малко - едно 20-30 години, пък тогава да вървят където искат.
  • 28 Стършел

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "бай герги":

    Прав си бае герге. Като се въздигнат сега копейковците на първо място(друг е въпросът, че не искат, искат само да лапат отстрани), чалгаидолите ще им щракат с пръсти, данчоментовите, шиши и гепаджиите ще ги прегърнат... ниновците и пРезидента дооформят идилията...., и цъффаме, и връзваме!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 мдаа

    8 0 Отговор
    Оформя се сблъсък на мафията/Боцета и Шишита/ срещу народа.
  • 31 До Ком.27

    7 0 Отговор
    Гола вода си тролче,щом не си разбрал кой превърна МВР,ДАНС,прокуратура в мафиотски структури .Това е Борисов,който ви държи в блатото с просташките си приказки.Ако имахте малко акъл щяхте да ходите да гласувате за бъдещето си.Явно мизерията ви устройва.А той прави избори не заради вас,а заради олигарсите си,които ламтят за държавните пари,защото не са кадърни един откраднат бизнес да доразвият.Тънете в мизерия простаци,щом това ви устройва.
  • 32 ГЕРБ пада в талаша

    0 0 Отговор
    тези са болшевики,до един.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове