Last news in Fakti

6 Април, 2024 08:35 1 637 27

Иван Христанов: Избори 2 в 1 биха били изключително вредни за България

  • иван христанов-
  • избори 2 в 1-
  • вреда-
  • българия

"Всички слети избори представляват възможност с 300 лв. да бъдат купени два вота, така че това работи за партиите, които си плащат", допълни бившият зам.-министър на земеделието

Иван Христанов: Избори 2 в 1 биха били изключително вредни за България - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Заплита се казусът с драмата в МВР, след като главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че оттегля оставката си, която е била провокирана е и подадена под огромен психологически и морален натиск.

"Видяхме с ареста на Петя Банкова - 72 часа неотклонение, прокуратурата повдига обвинение. Ние знаем от последните години, че конкретни прокурори бяха наистина инструмент, просто за да унищожават човешки съдби. Ние видяхме институционализиране на най-горния период на България - управлението на мутрите. Прави силно впечатление отсъствието на конкретни действия в борбата с корупцията. Ние гледаме едно безпринципно поведение", заяви бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов в студиото на "Денят ON AIR".
Игнорирани са исканията за оставка на множество министри, смята бившият зам.-министър.

"Те игнорираха нашите искания за оставка на министъра на земеделието, на министъра на вътрешните работи, който брутално се провали при провеждане на местните избори. Именно тези безпринципни позиции доведоха до това, че ние имаме 350 000 - 400 000 души, които са подкрепили за последните 2 години тези хора. Това е огромен удар върху българското общество", коментира Христанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него освен Шенген, трябва да се обсъди и ситуацията с пътищата в страната.
"Обикалям България всяка седмица по един път и е изумително как това Народно събрание, предното също, продължава да прокарва един дневен ред, който изобщо не е близък на българина, извън центъра на София. Шенген е нещо прекрасно за 2 млн. българи. Останалите 5 млн. излизат от вкъщи с автомобил и трябва да избягват дупки. Българите живеят на Марс. Ние нямаме пътища, а си говорим за Шенген в продължение на 9 месеца, за да може да бъде легитимирана една (не)коалиция", допълни гостът.
Христанов е на мнението, че избори 2 в 1 биха били изключително вредни за България.

"Всички слети избори представляват възможност с 300 лв. да бъдат купени два вота, така че това работи за партиите, които си плащат. Не виждаме конституционна процедура, която може да направи нещо различно, но това ще бъде изключително вредно за България", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 неее

    40 0 Отговор
    Христанов, няма да има достатъчно висока активност при избори на различни дати, а активността сега е важна! Очаквам и редовното комично объркване сред неграмотните избиратели.🤭
  • 3 нннн

    30 0 Отговор
    Аз, като купувам хляб и сирене, ги купувам едновременно. Христов сигурно ходи два пъти до магазина - веднъж за хляба и после за сиренето.

    Коментиран от #10, #19

  • 4 един

    24 2 Отговор
    Това менте нещо много деен стана в последните дни,много взеха да му дават думата!

    Коментиран от #16

  • 5 ристанов ли си

    14 1 Отговор
    аман от некадърници коНпИтейнтни по всички въпроси. За някакъв мишок–милиционер некадърен за работа на друго място толко врява! Я 70% от тия вън, тогава ще се оправят нещата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вярно е

    13 1 Отговор
    Член Първи в Конституцията трябва да е: Избори и Референдуми са забранени. (мигранти в белезници, може)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чума

    12 3 Отговор
    Много хубав служебен кабинет! Одобрявам! Не само 2 в едно, но и бюлетината за европарламента да е със същия номер като за вътрешния зверилник! Е, по хубаво щеше да е на 2 пъти по 200 лева, но и 300 не е зле! Дават ли ти - бягай! Дано след това септември октомври пак да има друг вот и да се затвърди демокрацията!
  • 10 Чума

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "нннн":

    Но в отделна опаковка! Не е редно единия вот да ползва рейтинга на другия! Както пробутваха референдуми! Най добре е въобще да няма избори, но като напирате за власт!

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ясен си към какво се стремиш

    9 0 Отговор
    Всичко което повишава избирателната активност като избори две в едо е вредно за сегашната политическа мафия и всякак се стреми за няма такива.Така има вероятност да има промени.
  • 13 Перо

    1 3 Отговор
    И кьораво и сакато е БГполитик! Вижте го това недоразумение какви глупости измисли! Мисли ли, че ако се плащат 300 лв. за един глас, какви пари са нужни на партиите и какъв е риска от разкриване и голяма част от тези пари да се конфискуват? Приказки на пазара!
  • 14 И вашата партия е от тези

    8 4 Отговор
    Дето си плащат за избори. Разликата е, че сте и нагли лъжци и сте на принципа крадеца вика дръжте крадеца. Умен народ би изхвърлил ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ, които лъжат, крадат и продават и съсипват България заради чужди интереси.

    Коментиран от #17

  • 15 ...

    3 0 Отговор
    Амет трябва да ви научи на труд, как се сеят тикви, за не им ги крадете кметовете директорите и разни мързеланковци чакащи да им се подаде нещо от рода
  • 16 Тоя е дежурният лъжец

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    За капитан Андреево.
  • 17 Доротея

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "И вашата партия е от тези":

    Хрисантов отдавна не е в ПП, момъко! Сега е в нещо, което звучи като Защита или подобно! Сверети си актуализацията на информацията! Ето, такива избирате кой да ви управлява! Не сте наясно, но отивате и гласувате за тези, които ви натрапват постоянно по телевизиите, а не познавате Христанков! А най неприятното е, че коментирате тук претенциозно! Вие само знаете да гледате важно, да лочите кафе, да сумтите и да крещите против комунизма и да славите Путин!

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Забрави пъпчивия

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Златния кючек":

    летящ Каунь него цар ли ще го правиМЕ???
  • 19 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "нннн":

    От коя партия е тази земеделска мотика че се страхува от избори 2 в 1,да не е от партия менте ала бала на кики пеперутката или както по известна пп(полски плужек)?
  • 20 нннн

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чума":

    Власт нямам и няма да имам. Просто ме мързи да ходя два пъти до магазина. Хляба и сиренето ги ям едновременно. Ти сигурно днес ядеш хляба, утре - сиренето.

    Коментиран от #26

  • 21 Аха

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Доротея":

    Те и НПО-тата не са ПП и ДБ, ама се грижат за лъжите им. Добре си казала да не си вадиш изворите от медиите. Остава и да го направиш. Тогава и ще си наясно че това е дежурният лъжец за капитан Андреево. Ще си наясно също че полза от гласуване за лъжци и крадци нямаш.
  • 22 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Доротея":

    Никъде в коментарите не прочетох някой да слави Путин или да " крещите против комунизма",така че си сверете часовника по часовниците на кокорчо и кики парапета умна ГУСПУЖО.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Чума

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "нннн":

    Разделно хранене! Знам ви вас от селата! Поради икономии и страх от зараза, още ходите с маски и ви е страх да излезете сред хората! Поддържате москвича на гас и един път месечно ходите на пазар да се зареждате! За да разберете със своите примери, които давате, вие съгласен ли сте да отидете за хляб, а там да ви пробутат и една буца сирене, защото се е залежало! Ще ти дам 200 грама червен пипер, но трябва да платиш и една кутия обикновени бисквити! Помниш, ако си на няколко деситилетия човек!
  • 27 Хаирсъзина

    0 1 Отговор
    Христанов,вервам ти,умно говориш,обаче мноого други не искат да ти верват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол