Last news in Fakti

6 Април, 2024 09:13 962 13

В Харманли отново излизат на протест срещу бежанския център

  • харманли-
  • протест-
  • бежански център

Жители на града настояват капацитетът да е до 400 души, колкото са в момента настанените. Искат също там да се приемат предимно семейства.

В Харманли отново излизат на протест срещу бежанския център  - 1
Снимка: БГНЕС

На пореден протест срещу бежанския център излизат жители на Харманли, съобщават от БНТ. Регистрационно- приемателният център е най-големият в страната. Той е с капацитет от 1676 души, като бе намален от 2500.
Въпреки това жители на града настояват капацитетът да е до 400 души, колкото са в момента настанените. Искат също там да се приемат предимно семейства. В момента повечето от чужденците са млади мъже.
Наскоро в Харманли бе открито звено на жандармерията, като около 15- на униформени следят денонощно за реда в града. Протестът предвижда от 12 до 13 ч. днес булевардът пред центъра да бъде затворен за движение. Това на практика ще пречи на трафика към магистрала „Марица” и алтернативния международен път.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нах

    13 1 Отговор
    Адекватно 15 униформени??При наличието на толкова много полицаи?Или е по-важно да глобяват хората и да пълнят хазната.А откъде ли идват тия бежанци,нали уж беше лъжа,че ще ни ги пращат на конвейер.
  • 3 Хахха

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Незнам за Банкя,но вече превземат центъра на София.Скоро хората ще ги е страх да излязат от тях.Ама нали си имаме въздушен Шенген.Спести цели 16 Мин на летящите.Колко ефективно,направо победа за България в преговорите.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахха":

    Ние не можем българите да задържим в България,ти мислиш, че тези, които са платили хиляди долара за да отидат в Западна Европа, ще останат да гладуват в България. Смешни сте . Та ние сме по зле от там от където те бягат
  • 5 мммда

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хахха":

    Ми то целта е България да е превърне в ислямо-арабска Германия.

    Коментиран от #7

  • 6 Жител

    5 3 Отговор
    Например последното углавно престъпление в Германия, за което научи цяла Европа, НЕ Е от бежанци...
  • 7 мммммнеее

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "мммда":

    Те повечето бежанци са християни.
  • 8 Това е нарочно!

    2 2 Отговор
    Да няма камери???? Това е престъпление срещу всички български граждани, които живеят тук плащат данъи и отглеждат децата си!
    Какви протести, каква загуба на време! Гавра от страна на управляващите. Да ги настаняват по границата или изобщо да не приемаме. Ясно е какво трябва да се направи от всеки българин. Пореден, безмислен протест, който няма да доведе до нищо.
  • 9 Хора събудете се

    5 1 Отговор
    Явно в Европа ще има нов Политически Ред. Щом почнаха да лаят срещу Израел ще се смени статуквото. Някакви паразити почнали да лаят и да вършат глупости. Колкото и да мразиш или харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента са прави. На 7-ми октоври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена където идат искат да се спазват техните правила и обичай. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век.
  • 10 Исляминизацията на Европа

    5 1 Отговор
    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държави. Съвсем очевадно е, че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция.
  • 11 Исляминизацията на Европа

    5 1 Отговор
    През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.
  • 12 Господа комисари от ЕС

    6 1 Отговор
    Крайно време е, ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб. Ако иска християнска Европа да спре постепеннната исляминизация на континента, като начало трябва да направи това.
  • 13 Ужас от ислямски мигранти

    5 1 Отговор
    арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове