Last news in Fakti

6 Април, 2024 09:50 1 002 12

Любомир Стефанов: Служебният кабинет "Главчев" отново е в хипотезата - "ти на чии хора си"

  • любомир стефанов-
  • служебен кабинет-
  • хипотеза-
  • на кого си човек

Димитър Главчев не е човек със свободна воля, а воля подчинени на олигархични интереси и така и се прави правителство, коментира и политологът Мария Пиргова

Любомир Стефанов: Служебният кабинет "Главчев" отново е в хипотезата - "ти на чии хора си" - 1
Снимка: bTV

Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев се спря на Калин Стоянов за служебен министър на вътрешните работи под натиска на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. По същия начин са назначени и служебните министри. Димитър Главчев не е човек със свободна воля, а воля подчинени на олигархични интереси и така и се прави правителство. Това мнение изрази политологът Мария Пиргова пред БНТ, цитирана от news.bg.

Страната се намира в модел, който утвърждава Бойко Борисов и Делян Пеевски, посочи още Пиргова, като изтъкна, че постановката потвърждава това, че политиците не се интересуват от гражданите. Тя не очаква кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев да направи промени в служебния си кабинет до вторник, когато президентът Румен Радев ще подпише указа за служебно правителство и за изборите 2 в 1.

Политологът Любомир Стефанов добави, че служебният кабинет "Главчев" отново е в хипотезата - "ти на чии хора си". Защо трябваше да се угажда всекиму, запита Стефанов. Той е доволен, че ще има нови предсрочни парламентарни избори, защото хората напоследък забравили какво е отново да избират. И Стефанов не очаква Главчев да прави промени в служебния кабинет.

Политологът Румяна Коларова обясни, че ясно е, че в кабинета "Главчев" се търси приемственост и продължаване работа в три насоки - Еврозоната, Шенген и реформите в сектор "Образование", "Транспорт" и др. По нейни думи конфронтацията ще бъде в съдебната реформа и финансовата политика. Истината е, че след предсрочните парламентарни избори кабинетът "Главчев" подготвя отправната точка за съставяне на ново, редовно правителство.

Според нея ПП-ДБ трябвало да направят отстъпки, за да има правителство, но не ги направили. Румяна Коларова смята, че сега тепърва ще има конфронтация между главния секретар на МВР и служебният вътрешен министър за това кой ще отговаря за предсрочните парламентарни избори. Ако продължава да се поставя под въпрос честността на изборите, е добре да се потърси друг министър на вътрешните работи, коментира Коларова.

И Румяна Коларова, както останалите ѝ двама колеги, Мария Пиргова и Любомир Стефанов, не очаква да има промени в служебния кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Целия проблем

    2 0 Отговор
    Целия проблем на тази Държава е , че не са усвоили дизайна как се гради Държава! Но много добре са усвоили Дизайна Как се Краде!
  • 2 Българка

    3 0 Отговор
    Явно, че в държавата,превзета от мафията, за да си на ръководен пост и несменяем е да си се доказал като схемаджия и част от задкулисието

    Коментиран от #6

  • 3 Българка

    4 1 Отговор
    Калин Стоянов е не само човек на ГЕРБ и ДПС и ще организира най-калната и мръсна предизборна кампания със стотици хиляди купени и корпоративни гласове за статуквото ГЕРБ-ДПС. В огласените показания покрай случая с убития Мартин Божанов-Нотариуса върху него ума обективни съмнения за криминални покровителства и схеми. Той дори в комисията за разледване дейността и свързаността, часъра над Нотариуса при закрити врати отказва да посочи КОЙ е направил Божанов сътрудник в трето РПУ. С това Стоянов става и ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ
    И точно те този "целият в бЕло" ще организира "честни " избори. ВЕрно ЛИ?!
  • 4 Петя

    1 3 Отговор
    И този е говорител на ППДБ. В тяхното правителство, на Денков, беше назначен сегашния министър на вътрешните работи, когото сега не искат в служебното правителство. С техните промени в Конституцията, Хр. Иванов, се направи "меню" за избор на премиер на служебен кабинет, и Главчев е в менюто...Сега изведнъж министъра не им харесва и искат да бъде друг, техен човек, например Б.Рашков, а за промените в Конституцията "забравиха" кой е оформил менюто за кандидат премиери. Дебилщина, алчност, лъжи и липса на морал...това е ППДБ.
  • 5 Христина

    1 2 Отговор
    ППДБ вече изкараха всички платени плювачи да бълват злоба и лъжи по техните /на олигарсите им/ телевизии. Те само това могат. С лъжи, тормоз, платени протести, блокади, заплахи, изнудване и ала бала с машинките и президента взеха властта в България. Резултат: Инфлацията надмина 300%, взеха милиардни заеми, които изчезнаха за дни/ 9 милиарда изчезнаха за 9 дни тихомълком, а Василев не казва къде са/. Назначиха техни/ некадърни и крадливи/ хора във всички министерства и служби, не свършиха нищо от обещаното/тунели, мостове, магистрали, заводи.../. Успяха да се скарат с всички партии, но искат пак да управляват /след ала бала с машинките/. С кого, обаче ще направят коалиция??? Или си още си вЕрват, че ще имат пълно мнозинство в НС???
  • 6 Град Козлодуй

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    така е госпожо вече34 Години
  • 7 Българка

    1 1 Отговор
    Бъдещата служебна власт е зачената под ченгеджийски знак, както стана ясно часове по-късно, когато премиерът в оставка Николай Денков даде извънреден брифинг с "изчезналия" главен секретар на МВР Живко Коцев. Преди ден той той изненадващо обяви с писмо в сайта на ведомството, че напуска системата, а по-късно от ПП-ДБ се оплакаха, че е "изчезнал". С появата си Коцев съобщи, че бил подложен на "огромен психологически и морален натиск" да подаде оставка, която обаче сега оттегля.
    НАтискът върху главния секретар от страна на Калин Стоянов и висши прокурори ( предполагам лично деветото джудже Сарафов) да напусне поста си си е престъпление. И участниците в това престъпление ще ни организират справедливи и честни избори?!
  • 8 А кога

    0 0 Отговор
    Е било другояче, че не се сещам. Когато дойдоха комунистите през 1945 или когато дойдоха парашутистите през 1989. Кога. през 681 още е нямало такава отчетност.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол