Last news in Fakti

6 Април, 2024 12:29 1 074 21

Сабрутев: Виждаме, че се връща власт през страх. Калин Стоянов на местните избори не се справи с купения вот

  • венко сабрутев-
  • власт-
  • страх-
  • вътрешен министър-
  • купен вот-
  • избори

"Твърдо настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор, да се задейства”,  уточни народният представител от ПП-ДБ

Сабрутев: Виждаме, че се връща власт през страх. Калин Стоянов на местните избори не се справи с купения  вот  - 1
Снимка: Нова телевизия

Зад състава на кабинета „Главчев” прозира дългата ръка на г-н Пеевски и г-н Борисов. Видяхте г-н Главчев колко беше притеснен по време на представянето на кабинета. Той не е човек със сценична треска. Виждаме членове на този кабинет, които са меко казано неподходящи. Сред тях е вътрешният министър, който показа, че няма как да се справи с организирането на избори. Това коментира в студиото на „Събуди се” народният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

По думите му служебният кабинет има основата задача да осигури прехода между две редовни правителства и честни избори. „Министърът на вътрешните работи по време на местния вот показа, че не можа да се справи с купените гласове. За да бъде сменен един министър трябва да се мине през НС, през гласуване. Трябва да има мнозинство от минимум 121 народни представители. Тук беше ключово мнението на ГЕРБ-СДС, които казаха, че ще пазят Калин Стоянов. Ние имаме големи съмнения, защото той не можа да се справи с местния вот, че ще успее да се справи с още по-голямата задача да организира парламентарен вот плюс евроизбори”, добави Сабрутев.

Според него от ПП-ДБ са направили невъзможното България да остане със стабилно управление. „Направихме невъзможното да спазим нашата уговорка, която първоначално беше ротация на министър-председателя. Искахме да покажем нашите некоалиционни партньори и на обществото, че сме партия, която си спазва обещанията, но когато става въпрос за смяна на цялостно правителство най-логично е да бъдат подменени министрите, които са се доказали като неработещи. Големият скандал е по какъв начин е поискана оставката на главния секретар. Виждаме, че се връща власт през страх. Твърдо настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор, да се задейства”, уточни народният представител.

Той уточни, че властта не е при политиците, а при хората. „9 месеца в България властваше спокойствието, в България се реализираха политики за обществото и бизнеса”, каза той.

Сабрутев каза, че най-важното нещо, в което трябва да се фокусира обществото е да опази вота.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    11 9 Отговор
    Ква Власт бре кукло? Всичките сте на ръчно командване от Галя от Посолството и тва си е. Хахахахха
  • 3 Сабрутеф, ща та призная

    8 6 Отговор
    ако при новата власт уредиш роднините.
  • 4 КЪСНО Е

    10 8 Отговор
    Хвърлят предизборни фишеци. Странно защо чак сега се.разпищяхте срещу министърчето и местните избори 2023? Защо чак сега се разпищяхте срещу заместника на гешев? От миналото лято изразите "борба с корупцията" и "съдебна реформа" не ги бях чувал от политик от ПП-ДБ. Не се разбрахте за "делкането" с боко и шиши ли?
  • 5 Баце

    12 8 Отговор
    Всички са навързани като свински черва. Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело. След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР. Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.

    Коментиран от #8, #15

  • 6 Българка

    5 14 Отговор
    Аз пък мисля, че основната работа на Калин Стоянов е да съпортва купувачите на гласове за ГЕРБ-ДПС. И точно затова от тази единна ОПГ го бранят със зъби и нокти. Той не е искал МВР да се справи с търговците на вот
  • 7 Е да го бяхте

    9 1 Отговор
    махнали по на време!
  • 8 Град Козлодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Баце":

    Точно
  • 9 ФЕЙК

    15 4 Отговор
    Венко Сабрутев и цялата им КЕЛЕШ ПАРТИЯ І Максимум мераци /за пари/ - минимум възможности / за управление/ !!!
  • 10 Майорс

    11 3 Отговор
    Много ми е интересно човек да говори за морал след като е назначил цялата си рода на възлови постове в Смолян! И за каква смяна на Стоянов нарояват след като е отказал на Асен Василев да назначи негов човек в Хасково! Това ли е промяната , да назначите свои хора навсякъде! А колкото до избори няма смисъл от коментар , бързо забрави думите на Кирчо че ала бала с машините спечелихме изборите и на Кокорчо че ще овладеем службите и цялата власт в страната!Срамота променкаджии!
  • 11 Михаил

    8 3 Отговор
    Щом беше толкова лош що не го сменихте?
    Нали академик държал юздите?
  • 12 Аса

    8 2 Отговор
    Тоя същият папагал като снощния от Панорама.Кретен до кретена.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не думай

    4 1 Отговор
    Тъпанар!Контрабандата я обичате,нали!
  • 15 Копи пейс

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Баце":

    Вече се изтърка от повтаряне на опорки и лъжи.Вие сте от " моралната " група на измамниците пепета.
  • 16 АМИ ЧЕ СТРАХ СИ Е

    4 2 Отговор
    НЯМА ВЕЧЕ МАЗНА БАНИЦА И ТЛЪСТИ МРЪВКИ
    ЧАООООООО ШАРЛАТАНЧЕТАТ МАМИНИ
  • 17 този никому неизвестен

    4 2 Отговор
    младеж със странното име Сабрутев ли беше, е ярко доказателство, че представя групата на продължаваме погрома и че единствената им цел е да се уредят - няма политика, нито елементарни познания за нея, няма грижа за хората - въпросът е те да се уредят. Наистина ми става мерзко от нашата политика все повече и повече.
    Не трийте, моля. Предишният ми пост по някаква причина не излее и сега го перифразирам.
  • 18 Доктор

    0 0 Отговор
    Пълен боклук.
  • 19 Хаха

    1 0 Отговор
    Следващия неможач на първа линия да брани Подмяната!
    Венко кажи остана ли роднина, който не е назначен в държавната администрация ?
  • 20 ние не сме балами

    1 0 Отговор
    ПП стана пример за корупция и финансови злоупотреби. Дори Радев който ги назначи се уплаши като видя колко са нагли. Естествено е сега да носят от 101 кладенеца вода за да докажат че изборите които още не са се състояли са нагласени. А кога Про100 Петко размахваше флашките този тип стоеше и си мълчеше.
  • 21 разобличител

    0 0 Отговор
    Курви сбогом!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол