Last news in Fakti

10 Април, 2024 06:25 1 343 18

НС обсъжда на първо четене промени в Закона за здравето

  • парламент-
  • закон за здравето

Предложенията са на Кирил Петков

НС обсъжда на първо четене промени в Закона за здравето - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за здравето, внесени от Кирил Петков от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и група депутати, предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание, предаде БТА.

С измененията се предлага лечението на редки заболявания с лекарствени продукти и диетични храни за специални медицински цели, започнало преди навършване на 18-годишна възраст на пациента, да продължава да се заплаща със средства от държания бюджет и след пълнолетие до приключване на лечението. Според вносителите по този начин ще се гарантира достъпът до лечение и ще се осигури неговата непрекъснатост за тези пациенти, независимо от тяхната възраст.

Предвижда се депутатите да започнат работа с обсъждането на първо четене на два законопроекта за промени в Закона за железопътния транспорт(продължение) - на Димитър Найденов от ПП-ДБ и на Министерския съвет, което започна миналата седмица.

В законопроекта си Найденов предлага да бъде създадена възможност пътният лист на локомотива, удостоверението за спирачната маса на влака, бордовият дневник на локомотива и разписанието на влака да се съхраняват и на електронен носител, освен на хартиен.

С втория законопроект – на Министерския съвет, се предлага разпоредба, в която е записано, че лицата, участващи в органите на управление на железопътна инфраструктура, работят безпристрастно и тяхната безпристрастност не е повлияна от никакви конфликти на интереси. Те не могат да извършват и конкурентна дейност, както и да бъдат в договорни отношения с железопътни предприятия, дружества или сдружения.

В проектопрограмата са също второто четене на промени в Закона за Европейската заповед за разследване и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и второто гласуване на Законопроект за ратифициране на Споразумението за участие на Република България в Програмата на ОИСР за Украйна с доброволен финансов принос в размер 60 000 евро (117 350 лв.).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    21 3 Отговор
    Трябва час по-скоро тази пасмина да бъде разпусната и да отиде в забвение завинаги.
  • 2 ТаУмВзе

    13 2 Отговор
    Геноцида ще обсъждат Улавите нещо.
  • 3 Обсъждане

    13 1 Отговор
    няма да има , повече от половината няма да са в залата , останалите ще си играят с телефоните , а дежурните критикари ще водят монолози , надвиквайки се с микрофона !
  • 4 Трябва да си

    14 1 Отговор
    Заминават всички "синергетици", "ляводесни" и "дяснолеви". Не мога да разбера какво правят там, обслужват Господарите си? Продължава гаврата с национално законодателство. Важно е как ще гласуват предложените промени за здравето, обслужващи Лайен, СЗО и двата Регламента на ЕС4. По-вреден и опасен елит България не е имала в историята си. Че и БСП гласува с тях да продължат да се гаврят със Законите.
  • 5 стар политическомафиотски трик

    15 2 Отговор
    Цял мандат бачкат за Украйна,САЩ и ЕС и сега преди изборите замазват с една седмица уж за народа.

    Коментиран от #7

  • 6 ХРОНИЧЕН

    16 2 Отговор
    Щом закона е от кирето умрехме си
  • 7 Да бе

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "стар политическомафиотски трик":

    Даже и това не правят Здравеопазването било безплатно, ама по конституция А иначе и за извинителна бележка на болно дете, мафията в бели престилки иска пари.
  • 8 Мда

    12 1 Отговор
    Киро Простото и Продажна България начело с правната нула Ристьо внася законопроект. Сигурно пробиотик на Киро, дето го продавал на Опра ще влезе в тази група храни.
    Падение Господа управляващи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Въртят

    6 0 Отговор
    сукак и пак помощ за укрите ще гласуват...тия с нищо не работят за народа и страната ни...
    Дано на изборите пак не сте за гъби или спите, защото ппдб, гpоб и дпc нанесоха много щети на държавата и народа...
  • 12 МНЗ предупреждава

    9 0 Отговор
    Всяко заседание на НС в партийния дом, прилича на конгрес на БКП или настоящите му фракции ГЕРБ, ДПС и БСП.
  • 13 ккк

    7 0 Отговор
    каква Украйна бе господа нашите пенсионери за Великден ще гледат а укрите ще мезят
  • 14 Факти

    0 3 Отговор
    Кирил Петков внася законопроект за лечение по касата на редки заболявания след навършване на пълнолетие, а простият народ го плюе без дори да е прочел статията. С такъв матрял тази държава никога няма да се оправи.
  • 15 Борис

    4 0 Отговор
    Кога някоя партия ще се сети да предложи отмяна на закона за плащане на здравни осигуровки за 5 години назад , за да влезеш в здравното осигуряване . такова държавно изнудване да плащаш 5 г. за нещо , което не си използвал , няма никъде в Европа...този закон е на ГЕРБ разбира се
  • 16 Българин

    0 0 Отговор
    Тоест, мисля него в ущърб на народа.
  • 17 Перо

    3 0 Отговор
    Всичко предложено от унтерменшите от ПП/ДБ не работи и е куха пропаганда! Например безплатните лекарства за сърдечно болни се оказаха от най-евтините и безполезни, които докторите не изписват! Нито едно качествено лекарство не е в списъка! Това не е здравна политика, а долнопробна търговия и ПР! Сигурно данъкоплатците покриват, чрез бюджета мижавите суми!
  • 18 Промени Здраве

    1 0 Отговор
    те игрите са с малки буквички в приложенията,. Например да взимаме "проби" от всички деца, да можем и за бебетата да измислим "илача на спасението", за толкова много цели могат да служат пробите от деца. А дали няма едно текстче "за всички деца". Този който се хвалеше с банка на българите за партньорски служби. После прапрапра внуците му ще почиват на острови.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове