Last news in Fakti

10 Април, 2024 19:51 2 129 33

Весела Чернева: Слухове разпалват последните скандали в държавата

  • весела чернева-
  • политика-
  • българия-
  • слухове-
  • контрабанда-
  • дрога-
  • кокаин

Хората, които използват институциите за политически цели, не трябва да го правят

Весела Чернева: Слухове разпалват последните скандали в държавата - 1
Снимка: Нова телевизия

Доколкото разбрах разследването е срещу белгийска фирма, а не срещу фирмата на Настимир Ананиев. Всичко в момента е в сферата на слуховете. Същото важи и за ситуацията около бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Ако искаме да хората да вярват на правосъдната система и институциите, трябва да спрем да ги засипваме със слухове. Трябва да се работи с факти и документи.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика и ръководител на софийския офис Весела Чернева, която коментира последните скандали у нас и предстоящите европейски избори.

"Хората, които използват институциите за политически цели, не трябва да го правят, защото ставащото в България се наблюдава и това не влияе никак добре на имиджа ѝ пред нашите партньори. Другото е, че с всичките тези скандали хората съвсем ще бъдат демотивирани и няма да отидат да гласуват. За мен това е една от целите - хората да не излязат и да не гласуват. Дебатът не се фокусира около реалните проблеми, а около едни слухове и полуистини", добави тя.

Не само в България вътрешните проблеми доминират над европейските избори. Навсякъде крайната десница и крайната левица се опитват да всяват страх и да избуяват. Крайноденсият вот може да разклати целия Европейски съюз, особено в сферата на солидарността. Това ще окаже най-голямо внимание на по-малките държави като България. Ние направихме изследване, което показа, че страховете на хората в Европа са различни - войната в Украйна, миграцията. Крайнодесните лесно дават обещания и говорят популистки, а това в никакъв случай не е хубаво", каза още Весела Чернева.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 3 Отговор
    И снимки.
  • 2 да де

    36 10 Отговор
    Аре, аре дим без огън нЕма Настимирчо малце се е наакъл та го дирят от странство да го забършат.
  • 3 Георги И

    14 41 Отговор
    Плюенето и очернянето по ПП продължават все пак Пеевски държи 90% от медиите.

    Коментиран от #7

  • 4 Фактъ

    28 10 Отговор
    Боко Тиквата е крайно време да каже , коя е Мата Хари ?
  • 5 А бе

    23 16 Отговор
    На Тиквун и свитата му не им пука за бъдещето на България и за живота на българите. Те гледат само да са на власт и да смучат като пиявици.

    Коментиран от #8

  • 6 Тая защо я давате

    41 7 Отговор
    Национален предател и то доказан! Имаше разследване и бяха иззети компютри, където е предала секретна информация на Македония! Потулиха скандала докато бяха на власт и замразиха разследването!

    Коментиран от #18

  • 7 Плюене правят лъжците от ПП и ДБ

    28 7 Отговор

    До коментар #3 от "Георги И":

    А фактите и показване на истината, не е плюене, нищо, че те дразни, че е срещу мечтата ти да те правят на глупак, да те лъжат и крадат!
  • 8 А кажи ми

    12 8 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    на кой му пука от управниците за теб, за мен и за всички българи - дали Импексовата, дали Чалгаря, дали Късото ром, дали Ококорените кристали....
    На кой ???
    Днес по БТВ адвокатската на мафията ТД дава оценки и наставления...
    Кюстендилското барби - кладенчова вода...
    Таковото унуче с боядисана та слама на главата си сякаш не е син на контрабандиста на кожуси, за дедо му да не говорим....
    Де кажи ми на кой му пука за народа ???

    Коментиран от #9

  • 9 На Слави

    17 17 Отговор

    До коментар #8 от "А кажи ми":

    Единствено на Слави му пука за народа!
  • 10 Фибата

    18 4 Отговор
    Чернева не е казала цялото изречение - основата на основите на опорно-пропагандната практика на т.н. либерална общност от години, а то е: Трябва да се работи с факти и документи, с изключение на всичко, което засяга Бойко Борисов!
  • 11 Бойка Рашкова

    25 1 Отговор
    Пачки, митници, контрабанда , министър в играта ,главна секретарка, какво става ние българите само крадем.
  • 12 #идиоти вън

    31 3 Отговор
    Слух ли беше, че таЯ кака предаде секретни документи на чужда държава, ако не е защо не е на мястото където се полага на национални предатели?!?!?!?
  • 13 Бай Ставри и теб чака

    16 4 Отговор
    Тази не е ли онази, която трябваше да бъде съдена за предателство, по един казус с Македония?
  • 14 хххх

    6 15 Отговор
    Г-жо Чернева, вие трябваше да сте новият външен министър!

    Коментиран от #19

  • 15 Хаха

    13 4 Отговор
    Докога доказаната предателка на народа български ще обикаля телевизиите и ще ръси глупости!
    ДАНС къде сте бе?
    Съветничката на Киро Простото и Пълна порнография , съветничката по въпросите за Македония,?
    Иванчева те чака в Сливен!
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор
    Те едни слухове за една къща в Барселона доведоха до скоропостижното продаване на хасиендата и напускането на Испания от една МусеИСКА‼️
  • 17 Г-н ФК ФК

    5 4 Отговор
    Марш в затвора МА!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ти по стандартите на

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "хххх":

    про100киро и кокорчо в мускулите на Спецов я издигаш до ниво министър???? То наистина нивото на министрите ТОЛКОВА спадна, че защо не и тя да стане?
  • 20 Перо

    8 1 Отговор
    Защо никоя партия не постави въпроса за съдебно разследване за шпионаж на това лице в полза на РСМ. Не трябва да заема никакви български публични длъжности!
  • 21 Какво било ,моля

    9 1 Отговор
    И кой го казва,антибългарката ?Какви слухове бе моме,ти не чете ли показанията ,не видя снимките и най вече мотивите за освобождаване?А счетоводната кантора на Нестимир няма нищо общо с прането на пари,счетоводителите са винаги невинни дори и да сгрешат.Вашата партийка се издъни много!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Боко

    4 1 Отговор
    Дреме ми за имиджа на България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сандо

    8 1 Отговор
    Тая докога ще е на свобода?Когато един доказан национален предател се разхожда свободен,това означава само,че държавата не е способна да се защити!
  • 26 Букина

    6 1 Отговор
    Мръсна гад е тая
  • 27 Аха,

    5 1 Отговор
    Тази връща жеста на пъпутата ,когато я защитиха когато беше уличена и разконспириерана ,че е подавала инфо на сърбите при преговорите със РСМ..Какъв позор! И има очи да говори за "слухове " при наличие на факти Значи за контрабандата да спре разследването,за да не навреди на имиджа на шмекерите за изборите.А на Нестимир фирмата да не я пипат при европейска заповед за разследване щото било " бухалка " за изборите .Значи " бухалки" ,тъй ли?Я да пуснете снимките с пудела и компания в западната преса както правите с опоненти ,които ви пречат на оня олигарх и на някои други.
  • 28 Хмм

    6 1 Отговор
    Пуснаха и евтината продажница да хленчи пред компрометираните медии.Пак опитват с приспиване и зомбиране да манипулират обикновения народ .Е спрете се ,де!
  • 29 Пешо

    7 1 Отговор
    Тая не трябва ли да е в затвора за държавна измяна
  • 30 Слуховете

    1 0 Отговор
    Го създават ДПС феномена Магнит и БАНКВТа.Те искат да изкарат,че ПП-
  • 31 Слуховете

    0 0 Отговор
    Го създават ДПС феномена Магнит и БАНКВТа.Те искат да изкарат,че ПП-
  • 32 Павел пенев

    2 1 Отговор
    Чернева е голям експерт, но защо все още не е в затвора или в заведение за принудително лечение като виден член от групата престъпници на Киро про100то.
  • 33 Буха ха

    0 1 Отговор
    Доколкото била разбрала Весела Чернева. Ами извади си главата от там където не и е мястото и разбери повече. Разгледай снимките които никой не отрича. Вслушай се в жалбата на Настимир че било минало много време от издаването на белгийската заповед, а не че не е трябвало да бъде издадена или че няма фирми тъй като е народен представител. Забележи че всички познават Димитрови, но все някой друг ги е запознал и никой нито знае, нито подозира че са контрабандисти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове