Last news in Fakti

12 Април, 2024 11:11 1 453 45

Депутатите гласуваха великденската добавка от 100 лева на най-бедните пенсионери

  • депутати-
  • великденска добавка

Предложението на БСП всички пенсионери да получат по петдесет лева за великденските празници бе отхвърлено

Депутатите гласуваха великденската добавка от 100 лева на най-бедните пенсионери   - 1

Депутатите гласуваха сто лева великденска добавка за пенсионерите с пенсии под линията на бедност с приетия на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 година, съобщи БТА.

Депутатите отхвърлиха предложението на "БСП за България" всички пенсионери да получат по петдесет лева за великденските празници. Предложението беше отхвърлено с 42 гласа "за", 44 - "против" и 89 - "въздържал се". Георги Свиленски предложи прегласуване, като коментира, че "трябва да е ясно лицемерното отношение към българските пенсионери". След повторното гласуване предложението всички пенсионери да получат по 50 лв. добавка за Великден бе отхвърлено с 44 гласа "за", 32 - "против" и 101 - "въздържал се".

Депутатите записаха в Закона за бюджета за месец април 2024 г. да се изплаща еднократна сума в размер на 100 лв. на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително. Предложението бе гласувано със 138 гласа "за" и 42 - "въздържал се". Според приетите текстове законът влиза в сила от 1 април.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    28 9 Отговор
    Без думи

    Коментиран от #7

  • 2 Комуниста

    19 10 Отговор
    Свдесарниците не се осигурявали по 20 години сега искат пенсии, има един на втория етаж седесарник със социална и бере гъби цяла година и разправя какво било лошо през социализма.
  • 3 пенсионер

    40 4 Отговор
    А ние с 527 лв. да го дуаме на дупетатите!
  • 4 И кои са най-бедните

    30 5 Отговор
    Тия с 526 пенсия и 20 декара земя и пари от аренда, други с доходи от имоти под наем, или тия с 527 и без нищо друго. И пак да ви кажа, че е незаконно избирателно даване на пари от постъпленията в НОИ, нищо, че сте го узаконили. За бедните - помощи от социалните и по индивидуална оценка.

    Коментиран от #23

  • 5 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    50 3 Отговор
    ГЛАСУВАЛИ САМО ЗА МАЛЦИНСТВАТА КОИТО НЕ СА РАБОТИЛИ И НЯМАТ СТАЖ А НА ДРУГИТЕ КОИТО СА БЛЪСКАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ГО Д У Х А Т
  • 6 Ураа

    6 16 Отговор
    ще има пари за агнешко и козунаци !

    Коментиран от #9, #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахо-хихи

    7 13 Отговор
    Георги Първанов-Гоце остана без великденски бонус към пенсията.

    Коментиран от #26

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ураа":

    Да ви преседне!
  • 10 Джон

    24 3 Отговор
    За римлянете....за нас..ТРЪЦ!
  • 11 ГЕРБ-ДПС

    18 1 Отговор
    На девето-юнския преврат пак ще дадем по 100лв
  • 12 индвалид

    14 0 Отговор
    а за инвалидните ли добавки Великденски ще има

    Коментиран от #21

  • 13 Фики Стораро

    15 2 Отговор
    Трябваше да се посочи в статията коя партия как е гласувала.
  • 14 ДОБАВКИТЕ

    22 2 Отговор
    трябва да са за тя, които са работили, плащали са си вноските, независимо от етноса, но по независещи от тях причини, получават малка пенсия, независимо от това че имат достатъчно трудов стаж. За тези, които са се скатавали и нямат държавен трудов стаж или не са си плащали осигуровките, не трябва да получат добавки.

    Коментиран от #15, #32

  • 15 индвалид

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "ДОБАВКИТЕ":

    индвалидите не са се скатавали те са индвалиди Моля
  • 16 винаги успяват

    18 3 Отговор
    Да въведат напрежение и разделение в обществото. Най-вече около празниците. Защо не се въведат правила и да се реши, че заплатите са индивидуални, а празничните бонуси /добавки, надбавки и пр. подобни наименования/ да са за всеки човек в тази държава. Да има една поносима за бюджета сума и да се планира, за да няма разправии. И тогава всички ще са равни поне в празничния ден. Политиците, държавните служители ще получат толкова, колкото всеки друг човек, според възможността на хазната. А заплатите да си останат подчинени на основните правила - на всеки според длъжността, според образованието, според отговорността, според производителността, според КПД, във всяка сфера. Толкова е просто.
  • 17 Бесен-_ Язовец

    8 13 Отговор
    Тези пенсионер са същи онези които преди 34 години се оплакваха, че през социализма нямало банани никва жал видов ден дойде!
  • 18 🍅🍅🥬🥬🥦🥦🍊🍊🍌🍒🍒🍇🍇

    13 4 Отговор
    Мда, идват избори, кой се опитват да купят тези нещастници от праламента и какво са сто лева днес?
    В Магазина 100 лв. днес са това което бяха 20 лв. преди четири години, тоест преди (ковид) пандемията, 100 лв днес единствено могат да купят квалитетно whiskey, на което цената не е мръднала от времето на преди пандемията и нищо друго, затова и заради това отивам в магазина да купя бутилка квалитетно whiskey. Кой се опитват да купят тия клоуни от парламента, със 100 лв.?
    Пфу…
  • 19 Вълк единак

    24 0 Отговор
    Борисов: Разделяй и владей и колкото по бедни толкова по лесни гласове за изборите.
  • 20 Една пропаднала Държава Управлявана от

    23 0 Отговор
    Една пропаднала Държава Управлявана от Пропаднали Политици си остава за Век и Веков Пропаднала!
  • 21 За трета група инвалидност!

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "индвалид":

    За трета група инвалидност! За другите няма!
  • 22 За щастливите Глупаци!

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ураа":

    За щастливите Глупаци!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хахо-хихи":

    Дай ми неговата пожизнена заплата/ пенсия ,пък си задръж стоте лева за Великден..хе хе хе
  • 27 Тая "социалните и по индивидуална оценка

    7 0 Отговор
    Тая "социалните и по индивидуална оценка" е една..... Да си е -- б -- е майката! Никакво съобразяване с постановеното от Закона ! Само и единствено със Противоздаконните и противоконсдтитуционни подзаконови Нормативни актове! Работата на всяко правителство е да осигури Законност в своята работа! Преглед на законодателните рамки! И отстраняване на Противозаконните закони и Нормативни Актове! Кое правителство е направило това до сега? - Нито едно! Феодализма продължава! После защо в тази Държава нищо не върви!
  • 28 8001

    12 1 Отговор
    Добавката е жест към пенсионерите от една страна, а от друга си е чиста проба купуване на гласове.
  • 29 българия или мафията в читанка инфо

    10 0 Отговор
    Целта на ГЕРБ Е ОЩЕ КОНЦЕСИИ ЗА ОЛИГАРХИЯТА, поръчки, субсидии, на техни обръчи от фирми, И УСВОЯВАНЕ НА 70 МИЛИАРДА ОТ ВАЛУТНИЯТ РЕЗЕРВ. Ето защо заповядаха на марионетките да са против еврото докато дойде на власт ГЕРБ да приеме еврото.. ... 700 МИЛИОНА СА ДАДЕНИ ПОСЛЕДНИТЕ 2-ГОДИНИ ЗА ИЗБОРИ. Как може да се реши да има по дълго правителство, това е президентска република като САЩ. Но мафията се страхува от президентска република, а при парламентарна дори с покупка на трима депутата ще се свали правителството. Или олигарсите си имат партии, и си правят коалиционно правителство марионетка. Триморец НАТОвски, Румен Радев, издигнал Герджиков-царск-ндсв, Кирчо и Кокорчо, и разни неолиберали други. Но ще си тръгне след два мандата, а Бойко държи бюрокрацията цели 15 години, ако бе президент най много 8 години. И ни ДПС ще види някога власт.
  • 30 Гост

    8 1 Отговор
    Абеее нещ@стници от 5 години все по 100 лева гласувате кво са вече 100 лева бе хрантутници ?? 100 лева да са ви бонусите и комисионните …
  • 31 пенсионер от Варна

    6 0 Отговор
    СРАМ....и ПОЗОР !!!
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ДОБАВКИТЕ":

    Понеже преизчислиха по"Служебен" път пенсиите на работещи пенсионери.....Аз този месец очаквах....минимално увеличение.........получих пенсията си с увеличение от 000000000.0000000лв!Някой път с бумагите вноснибележки по ДОО ще отида до нои........да видим там...приемете го такъв какъвто ви го подават.Аз никога не съм гласувал.излъгах се 2 пъти.За царя и за .........мошенник слави.......повече........ще излезе,че ми харесва.......Та я пак повтори 100%,прооззтако как се изчислявали пенсиите..........Хахахах!
  • 33 Еха

    4 1 Отговор
    с тези пари отивам на круиз, като европейските пенсионери.
  • 34 демонокрация

    4 1 Отговор
    Ето така се отървават от поредните проценти пенсионери които им пречат на политиците за бюджета им за нато и украйна.Пари има ма не и за вас драги ми пенсионери.А вие продължавайте да се осигурявате.После ще ви мамят както сега нас.
  • 35 Инфо

    0 0 Отговор
    Гласуване по партии - Общо: Герб 61 ПпДб 38 Възраждане 15 Дпс 27 БСП 22 Итн 11
    Нез 1. Против: Герб 33 Пп ДБ 1 ДПС 1 Итн 9. За: Герб 3 ДПС 1 Възраждане 15 БСП 22 Нез 1. Въздържали се: Герб 25 Пп ДБ 37 ДПС 25 Итн 2
  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 2 Отговор
    КЛИСАР ИЗГОНИ ОТ ХРАМ ПАМЕТНИК „АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ“ АСЕН ВАСИЛЕВ С ВИКОВЕ: „ВЪН, БЛУДНИЦЕ НИЕДНА! ТОВА Е БОЖИ ДОМ! ВЪН!“
  • 37 Инфо

    2 0 Отговор
    Това са данни от първото гласуване.
  • 38 Дааа

    5 0 Отговор
    Със 100 лева еднократно ГЕРБ и ДПС си купуват гласове за изборите! Жалки същества, дъното, олицетворение на корупция, завладяна прокуратура, съдебна система. Мафията си има държава!
  • 39 Пенсионер

    6 0 Отговор
    Великденски възнагражденя за всичките пенсионери няма, но за държавната администрация се оказа, че пари има! Прието е Постановление на МС в което кабинетът в оставка без реформа вдигна заплатите на държавната администрация. Със 200 лева на най ниските нива и със 300 лева от началник отдел и нагоре във всичките 304 администрации. За целта са заделени за разпределение от бюджета 270 милиона лева. Вдигат се рязко и минималните възнаграждения за всички нива в администрацията. За шестте най-ниски нива от 933 то става 1400 лв. - тук попадат стажанти, сътрудници и изпълнители без опит. Минималната заплата за най-високото експертно ниво - съветник в дирекция "Правна" на МС, от 933 лв. става на 2100 лв. Най-ниското минимално възнаграждение за главен секретар на министерство става 2500 лв. При най-ниските изпълнителски нива се вдигат и максималните заплати. Пенсиионерите , кучета ги яли.
  • 40 ЧИЧИ

    3 0 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ НА 9 ЮНИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ
  • 41 И така

    5 0 Отговор
    нека видим другото финансово перо за което се мълчи и нищо не се казва на обществото. Заделени са в Бюджета още пари, за Великденска добавка на заслужили в държавата. Предвидени са 300-350 милиона лева за Великденска добавка и нека същата се даде само на част от служителите! Само на онези служители, които получават минимална заплата 933 лева. Над 933 лева никаква добавка! Тогава от Бюджета ще бъдат разходвани 100 милиона лева, останалите 200 милиона ще бъдат спестени. Да, ама не нали? Как ги виждате примерно мисирките от БНТ и БНР без Великденска добавка? Ами чиновниците от СЕМ? Няма как това да стане. Или примерно магистратите, които традиционно вземат по няколко хиляди Великденска или Коледна добавка. Ами шефовете по Агенции и Министерства? Там масово се разпределят пачки с пари. Значи за тях може на калпак, а за пенсионерите не може. Срамно и недостойно. Над половин милиард лева разход от Бюджета предизборно за чиновници и журналя в РБългария. Срамота. А, за пенсионерите се оказа, че няма пари.
  • 42 Юрист

    2 0 Отговор
    НОИ няма право да изплати добавката от 100 лева на така наречените бедни пенсионери прието с решение на НС. Това е грубо погазване на Конституцията на РБългария. За тази цел си има социално министерстнво,което следва по райони да изплатят надбавката на пенсионерите по съответната адресна регистрация. Ужас от некадърност и своеволия в държавата.
  • 43 и сега какво ?

    2 0 Отговор
    Весели празници, а ?!!!
    Постоях днес при пенсионерите пред блока. Много са гневни горките. И то не заради парите толкова, а заради пренебрежението, заради обидата и несправедливостта.
    Всички знаем, че не всички с най-малки пенсии са най-бедни. Разказаха какви ли не случаи, но за един се замислих доста. Познато на бабите семейство, с минимални пенсии и двамата, ще получат 200 лв. Но същите хора имали 3 апартамента дадени под наем, вземали рента от 20 дка земи, децата им имали успешен бизнес и им плащали сметките.
    А пенсионерът от лявата пейка получавал пенсия от 594 лв и е сам, болен и едва свързва двата края. Та .....справедливостта е мнооооого относителна.

    Коментиран от #44

  • 44 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "и сега какво ?":

    Е, всеки става един ден пенсионер и хубавото му е това ,че ще има възможност да усети иронията и подигравките на младите с тяхното пренебрежително отношение,неуважение и гъбаркане с пенсионерите. Така , че всеки по реда си.
  • 45 Тцтцтц

    1 0 Отговор
    В Гърция по 200 евро на всички пенсионери.
    В Румъния по 150 евро на всички пенсионери.
    В Унгария по 120 евро на всички пенсионери.
    А уж според Кокорчо и Денков България последните 2 години има най голям икономически напредък в страните от Източна Европа:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове