Last news in Fakti

14 Април, 2024 17:31 2 379 16

Миролюба Бенатова: В скандала с митниците има конкретни неща, а не само "странични ефектни сюжети"

  • скандал с митниците-
  • пеевски-
  • президентство

Преди два месеца Пеевски говореше за една тъмна институция, която е пълна с кеш и че Румен Радев е кученцето на Корнелия Нинова, а след това смени темата, каза журналистката

Миролюба Бенатова: В скандала с митниците има конкретни неща, а не само "странични ефектни сюжети" - 1

И Паскал, и Нотариуса, и Пепи-Еврото се изпаряват, преди да бъдат арестувани.

Това каза пред БНР журналистката Миролюба Бенатова и разказа, че бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров е разкрил в подкаста "Дневен ред" в YouTube, който тя води заедно с Генка Шикерова, че е имало операция по задържането на Петър Петров, известен като Пепи-Еврото, "в един ресторант, свързан с Ами", но когато отишли там, "той се бил изпарил" минути по-рано:

"Попитахме Тодоров как така се е бил изпарил Пепи-Еврото. Полицейска операция и той се изпарява. Той отговори, че Калин Стоянов е отговарял за тази операция като директор на ГДБОП. Те така си се изпаряват. Едни се изпаряват, други - умират. И ние в това живеем. И това го разказват топ нива в МВР и топ нива в прокуратурата, разказват такива сюжети и ние трябва да приеме, че то си е така. А то е абсурдно. Всички тези неща са нелепи".

Журналистката подчерта, че в скандала с митниците и следения контрабанден канал има конкретни неща, за които не се говори, а се набляга само на "страничните ефектни сюжети":

"Естествено, че е много ефектно това с часовника и с бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев, защото то показва отрицателно ниво. Да си на такава позиция и да имаш такъв тип поведение, да се снимаш така - с каквито и да са хора, те може и да са ти най-добри приятели".

Според Миролюба Бенатова има две реплики на Бойко Борисов, които биха могли да се тълкуват като "някакъв вид косвено самопризнание защо именно сега има фокус върху тази групичка някакви приятели":

"Той каза две неща в рамките на два дни. Едното беше, че това са тези хора, които са давали сигнали срещу него, че яде хора. И на другия ден, ако някой не е могъл да разбере какво е искал да каже, понеже не му реагираха репортерите и той може би се е почувствал, че не е разбрано точно какво е искал да каже, той го каза по-ясно: "който пачки вади, от пачки умира".

Аз това го разбирам като това, че Бойко Борисов забавя, но не забравя. Като някакъв вид отмъщение, защото тези, които най-много страдат от този сюжет, един от тях е Бойко Рашков, който арестува Борисов, а и при него беше подаден сигналът от Марин Димитров, че знае за един свидетел, който бил заплашван от Борисов, че ако не си оттегли показанията, неговите близки ще го изядат, без да разберат.... нещо такова, перифразирам. Борисов не е прав, че те твърдят, че той яде хора, а са свидетелствали, че той е заплашвал хора, че могат да се превърнат на кайма. В крайна сметка сигналът е оттеглен и нищо не излезе от този сюжет".

По думите на журналистката от "Продължаваме промяната" си мислят, че Бойко Рашков може да понесе цялата щета и "сега всички се пускат от него".

"Интересно е и как преди два месеца Делян Пеевски говореше за една тъмна институция, която е пълна с кеш, и, че Румен Радев е кученцето на Корнелия Нинова. Тогава казваше, че прожекторите трябва да се насочат към президентството и президентът трябва да спре да тъне в медиен комфорт. Казваше, че главният прокурор трябва да види какво става с "Пътя на копринката". ... Вече няма тъмна институция, пълна с кеш, и кученцето се премести - сега има "партия на пудела".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Феликс Дж

    6 6 Отговор
    Миролюба Бенатова слабо познава Петьо Тодоров. "Топ-ниво" за него е повече от смешка. От портиера на кое да е районно - тогава вече е сарказъм.
  • 2 Вълк единак

    21 6 Отговор
    До като двата шопара са на свобода няма бъдеше за България. Радев назначи Главчев а той служи вярно на Борисов и Пеевски.

    Коментиран от #7

  • 3 хххх

    6 13 Отговор
    Тази и тя не стана политичка, а си остана една пр0ста журналистка.
  • 4 щом не сте в телевизиите

    14 2 Отговор
    значи има истина в думите ви
  • 5 РЕД И ХАОС

    7 4 Отговор
    ПОЛКОВНИК ВАНДОВ Е ДЯДО НА АСЕН ВАСИЛЕВ. Бе в правителството на Райков – син на друг офицер от ДС. БКП управлява 40 години чрез Москва и в името на Маркс и Ленин. И ще направи още 40 години управление чрез Вашингтон в името на Айн Ранд и Милтън Фридман. Сега К в името е капиталистическа. Волгин работи за полковникът от ДС - Андрей Райчев. А. Райчев работи за БКП. Райчев нарече дядовците и бабите, хората работещи през времето на НРБ - социализмът, че са мързеливи. Вашите дядовци и баби, били мързеливи, съгласни ли сте? Дачков също е антикомунист като Путин и Райчев. ЦИОННИССТИ!! Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, не е опозиция, а е актьор на статуквото, прави се на опозиция, като полковник Марков и Костадинов.
  • 6 Град Козлодуй

    13 1 Отговор
    в Бг мафията си имат Държава
  • 7 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Вълк единак":

    Не Радев, а ппдб назначена главчев
  • 8 Про100кики

    6 5 Отговор
    Аз като хапна една пица и ми е все тая какво има и къде съм, важното е да има парапет покрай мене да да не залитам у лево, че и такива работи се случват.

    Коментиран от #10

  • 9 4334

    11 0 Отговор
    В скандала с митниците изместват същественото- големите пари, които са си делили и плячкосвали. Вместо това ни заблуждават с клюкарски истории- кой кого познава, кой кого завел на рожден ден, кой с кого се снимал.
    На никого нищо няма да направят, разследване и съдене няма да има.
  • 10 факт

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Про100кики":

    доказан мъж, не му трябват мата хари

    Коментиран от #16

  • 11 Иво

    6 3 Отговор
    Контрабантните канали са от времето на бай Тошо. Държат се от хора верни на БКП. Всички са работили в ДС. Тука идва връзката на ППДБетата Радев и митниците. В президентството работят хора от ДС и РУМНО. Съветник на Радев е основателя на ВИС и СИК. В ППДБ са Рашков и Атанасов бивша прислуга на Тошо. Сега съберете две плюс две.
  • 12 Тодов Славков - Циганин Яшарски

    2 2 Отговор
    Псевдожурналистката Сребролюба Бенатова.
  • 13 Ппп

    2 3 Отговор
    И Бенатова не забравя. И тя търси отмъщение спрямо Борисов. А това, че всички се дърпат от Рашков не е нещо неочаквано. Правило е това, че като свършиш мръсната работа те наритват в ъгъла. А на отчаяния и смазан Ганьо трябва да му подарят по един албум, в който да си събира снимките на разни управляващи и не само с пачки показани по най-различни начин. Друго не му остава освен да си представя, че на снимките с пачки е той.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ППДБ безмозъчен микроорганизъм

    3 0 Отговор
    Колко трябва да си тъп, слабоумен и безмозъчен, за да правиш следното:
    - да увековечаваш на снимки пачките си с милиони евро от хайдутлук;
    - да си снимаш кучетата, дето разнасят пачки с пари нагоре-надолу;
    - да си снимаш софрите с хапка-пийка и дедо Бойко "Дамаджаната" Корумпи РАШКОВ цъфнал на всяка снимка;
    - да се снимаш дибидюс гол в кревата с любимия си;
    И тия безмозъчни едноклетъчни микроорганизми са личния избор на изперкалия отвсякъде Бидон с деменцията. Всички помним как преди 3 години Бидона посочи с ръка към Киро Идиота и каза и рече: ТОЙ Е.
    И после БГ-територията не била смрадлива, пропаднала, провалена американска кочина-колония, нали?
  • 16 Кокорчо

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "факт":

    Верно е, от опит го казвам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове