Last news in Fakti

14 Април, 2024 20:27 1 357 38

Корнелия Нинова: Има две власти – официална и паралелна, която краде пари, за да плаща на съдии, прокурори и политици

  • бсп-
  • избори

Системата на МВР е прогнила отвътре и ние нямаме доверие, че така могат да бъдат проведени честни избори, каза лидерката на БСП

Корнелия Нинова: Има две власти – официална и паралелна, която краде пари, за да плаща на съдии, прокурори и политици - 1

Очакваме проблеми с честността на изборите – като покриване на купения вот, корпоративно гласуване и липса на своевременни мерки относно подаваните сигнали за злоупотреби. Това каза в студиото на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние категорично се разграничаваме от сглобката, от тези девет месеца управление, от това, което правят сега, от взаимната обвинения и играта на опозиция. В същото време тези хора се канят да се съберат отново след изборите. Това е липса на всякакъв морал, последователност и принципи в политиката“, обясни тя.

Корнелия Нинова е категорична, че БСП се разграничава от всичко и е алтернатива на водените досега политики. Тя коментира и случващото се в МВР така: „Системата е прогнила отвътре и ние нямаме доверие, че така могат да бъдат проведени честни избори“.

„Никога не съм чувала за Николай Николов-Паскал. Не съм в тези ресори. Може би Министерство на финансите, МВР, НАП и агенция „Митници“ имат информация. Аз бях в Министерство на икономиката, а следовател пък съм била в ранните си младежки години“, коментира тя случващото се в Агенция „Митници“.

Според нея всичко това е „един епизод от един процес – процес на овладяване на държавата и паралелна власт“. За нея има две власти – официална и паралелна, която краде пари, за да си плаща на съдии, прокурори и политици на високи позиции.

Тя припомни един запис, свързан с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който нарежда на Агенция „Митници“ да изтегли проверяващите си от една бирена фабрика. „Тогава мисля, че ставаше въпрос за неплащането на акциз и ДДС“, поясни тя.

Лидерът на БСП коментира ролята на службите и прокуратурата в целия този процес. Нинова смята, че всичко се вади предизборно. Важното според нея е обаче всички тези обвинения да бъдат довършени, да влязат в съда и да има конкретни присъди.

Корнелия Нинова коментира поведението на „Продължаваме промяната“.

„Те се прегърнаха с модела срещу който се бориха преди изборите, легитимираха го, реставрираха го, върнаха Бойко Борисов във властта. Това е техният огромен грах към българското общество. Имаше друг вариант – да се направи надпартийно, програмно, експертно и срочно правителство“, категорична беше тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,ама не

    13 0 Отговор
    Добро утро!!!
  • 2 Леон

    23 0 Отговор
    34 Години е така вече
  • 3 бандит методиев борисов

    20 2 Отговор
    в щаба ни в росенец комадваме всичко
  • 4 Сталин

    23 4 Отговор
    Представете си какво ще бъде написано след време в учебниците по история на България,за така наречения демократичен период,децата ще научат че това е било период на упадък,икономически, социален,индустриален , повсеместна корупция и морална и нравствена деградация на населението,което е довело до смъртта на 3 000 000 българи,най големия геноцид в историята на България,представете си срама ,шока и ужаса у децата когато прочетат и научат че от Посолството са правили сглобки от Тикви, Прасета и Простокирчовци да управляват Държавата и също че техните родители са гласували за партии които са им обещавали евтини банани,защото за българина Банана е символ на "свободата" и " демокрацията .

    Коментиран от #9

  • 5 кури ти също

    18 3 Отговор
    бърка в кацата с мед, изобщо не разбирате как живее народа
  • 6 нашия

    12 0 Отговор
    винаги ще има готови да дават....а кво правиме с тия които от позицията на ДЪРЖАВЕН служител вземат....ако никой н е взема няма значение кй е готов да дава....
  • 7 Л€нчето с Кремчето

    13 14 Отговор
    Корни, сериозно ли БСП е европейска, а не проПутинска партия?
  • 8 ФЕЙК

    9 15 Отговор
    Има 3 природни стихии с които човек не може да се пребори: ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, НАВОДНЕНИЕ И ЖЕНСКОТО МНЕНИЕ /особено на Курнела/ !
  • 9 Аз...

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Дали въобще след време ще има кой да чете?
  • 10 Нини и Боко няма кой да ги бутне

    17 0 Отговор
    То не стига, че не са честни избори и че се плаща за гласове, но и малко ходят да гласуват вече !
  • 11 Така е Корни

    12 5 Отговор
    И ти мечтаеш, да си част от този модел!
  • 12 Раптор

    9 3 Отговор
    Корнелка да покаже на Урсула кой е шефа
  • 13 Политическа безочливост

    13 7 Отговор
    Тази лелка, сякаш е открила нова планета с живот на нея. Ясно е, че играе циркова роля за пари власт, както и всички други, без изключение.
  • 14 Да, бе

    7 6 Отговор
    Ама и ти си в кюпа, какооо, че е. а мамата на партия, за която не ставаш и за чистачка на партийно събрание... Я завърти една баница с късмети за Великден, че да ти се падне мекият немит с космите.
  • 15 запознат

    11 7 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ...БСП Е В ЛАГЕРА НА ПАРАЛЕЛНАТА....И ОСОБЕНО ШЕФКАТА....ДА СИ СПОМНИ МИНАЛОТО СИ....
  • 16 Град Симитли

    9 5 Отговор
    Удри, како Кури!!!
    .... Само ти остана....
    ... Няма кой!!!
  • 17 БКП демагогия

    9 5 Отговор
    Вие се изкарахте света вода ненапита. На теб защо ти викат Инпексовица.
  • 18 Наглост и лакомия

    11 4 Отговор
    Абе моме от Крушовица, 35 г. ли ти трябваха да вднеш това? Защо ти викаха "ИМПЕКСОВИЦА"? Въртиш си з@дниц@та на където ти отърва - един дори те беше кръстил "конникът без глава" !

    Коментиран от #22

  • 19 БСП

    8 17 Отговор
    НИНОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОСТОЕН ПОЛИТИК СРЕД ЦЯЛАТА НИ ПОЛИТБАНДИТСКА ШУШОРА.МАЧКАЙ НИНОВА ТИЯ ПОДЛОГИ.

    Коментиран от #21

  • 20 Тази няма ли срам

    8 3 Отговор
    преди Герб, тия така яко фалшифицираха изборите, особено Румен Петков и компания. Тогава бюлетините бяха цветни, и при броенето беше такава какафония, криеха сините.
  • 21 Обаче

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "БСП":

    като им звъннат от Москва, Кремъл всички гласуват за турски поток. Демагогия! Тази ни троняса активен руски агент за президент, един токсичен човек, който мрази целия български народ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 A вие в коя сте?!

    13 1 Отговор
    Крадете когато сте на влас и после викате дръжте крадеца! Смешници!
  • 24 Глупости!

    8 1 Отговор
    Има само една власт и тя е паралелната. Официалната е само за парлама, за пред гражданите, колкото да си вярват, че имат държава. Паралелната контролира всички системи - от А до Я. Гражданите са в ролята на масовка, на статисти. От тях се иска да оцеляват, да се възпроизвеждат, да пълнят хазната и да легитимират властта чрез избори.
  • 25 другарката истина

    7 2 Отговор
    Нито един патрон за Украйна, но се беше наредила на опашката за пари от Украйна с подставни фирми.
  • 26 Хаха

    7 3 Отговор
    Нинова и вие правите същото, само дето ни водихте към катастрофа. Единствените, които ви бъркат в задниците на всички са ПП и ДБ. Затова и всички ги мразите. Лошото е, че бг народа са тъпаци и не осъзнават тези неща навреме.
  • 27 крушовишки биволар

    4 1 Отговор
    Путински номера. Кога ще си върнеш отрока от гадния САЩ.
  • 28 Викат му елит по света...

    4 1 Отговор
    С тази разлика, че у нас е профано-мутро-селски, докато в развитите демокрации се култивира няколко поколения. Иначе, фасадата навсякъде е от фигуранти които обслужват елита. Лошото е, че у нас биомасата е бедна, мре по лоши пътища и скимти ежедневно.
  • 29 Щом крадците на прехода и всички ДС

    7 2 Отговор
    Агенти са впрегнати срещу ПП, значи това е правият път !
  • 30 Гражданин

    5 0 Отговор
    Двете власти бяха създадени от Бкп и ДС!
  • 31 техноимпекс

    3 0 Отговор
    ... а ти га краде, към коя власт беше?
  • 32 Перо

    5 0 Отговор
    Инициативата за корупция не идва отдолу, а от властниците! Те се предлагат като проститутки, особено в съдебната власт и лицата от досъдебното производство, вкл. прокуратурата! Просто няма външна организация, която да контролира съдебната власт! В тоталитерните държави има специализирано звено от специалните служби и винаги мерките са били ефективни! Сега има административен контрол, но с невъзможност да се докаже /реализира/престъпна дейност!
  • 33 Така става

    2 0 Отговор
    Като тръгна да изключва и търси врага с билет, а и трябва д ин мандатност, най вече за Нинова и тия около нея
  • 34 Добрева

    2 0 Отговор
    С Нинова трябва да говорят информирани журналисти…Такива,като Светльо работа не вършат.Те само я налагат пред обществото за няма защо.Кога на Нинова някой й зададе въпрос,какви безобразия стават в партията,как се манипулират събранията за налагане на нейни хора,как се избират делегати за конференциите и т.н.Няма нужда.Лъже безобразно тази жена.Тя не била изгонила никой от партията Станишев бил..Едно е ясно Нинова успешно работи за края на БСП защото е от СДС!!!!!!!!
  • 35 РЕД И ХАОС

    3 0 Отговор
    Бащата на Волгин е от ДС и придворен поет на Живков. Баща му работи още от 1960те в БНР, а Пешо Волгин участва в радио пиеси като пионер. И бащата и синът са с името Петър Волгин. ПОЛКОВНИК ВАНДОВ Е ДЯДО НА АСЕН ВАСИЛЕВ. Бе в правителството на Райков – син на друг офицер от ДС. БКП управлява 40 години чрез Москва и в името на Маркс и Ленин. И ще направи още 40 години управление чрез Вашингтон в името на Айн Ранд и Милтън Фридман. Сега К в името е капиталистическа. Волгин работи за полковникът от ДС - Андрей Райчев. А. Райчев работи за БКП. Райчев нарече дядовците и бабите, хората работещи през времето на НРБ - социализмът, че са мързеливи. Вашите дядовци и баби, били мързеливи, съгласни ли сте? Дачков също е антикомунист като Путин и Райчев. ЦИОННИССТИ!! Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, не е опозиция, а е актьор на статуквото, прави се на опозиция, като полковник Марков и Костадинов. ВСИЧКИ ОТ РАДИОТО СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТИЦИ СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. Обажданията на слушатели по радиото и всички телевизии, са от агенти на ДС. Волгин знае, че е така. Линията на БКП след 1989г. е да има фашизъм и дясно..
  • 36 дядото

    2 0 Отговор
    добре го казваш,но защо всички вие нищо не правите за да го промените.пфу.
  • 37 Майора

    1 0 Отговор
    Абе Корнелке за кой път парадираш с това че МВР не може да прави честни избори след като ЦИК ги организира! Спри с тази мантра и виж как да мобилизираш електората че може и да не минеш4% с твоето ръководство на БСП!
  • 38 безпартиен

    0 0 Отговор
    Най лесното просто е тест на полиграф на всеки следовател,прокурор и съдия с над две години стаж!!!!Същото е и за всички служители в МВР,ДАНС!!!!Има опасност от липса на служители след тестовете!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове