Last news in Fakti

15 Април, 2024 08:22 2 340 27

Защо синдикатите в МВР подкрепиха Калин Стоянов?

  • калин стоянов-
  • мвр-
  • синдикати-
  • позиция

В политиката не искаме да се наместваме, посочиха синдикалистите

Защо синдикатите в МВР подкрепиха Калин Стоянов? - 1
Снимка: бТВ

Позицията ни Калин Стоянов да остане и служебен министър беше принципна. На нас като служители ни омръзна от постоянни експерименти, които се правят през половин година. Това заяви Генади Тенев, член на УС на СФСМВР в ефира на БТВ.

По думите му честата смяна на вътрешния министър влияе негативно на системата. Според него действията на бившия секретар на МВР Живко Коцев са силно укорими и нарушават Етичния кодекс. "В един момент се оказва, че Кодекса важи само за редовите служители, но не и за главния секретар. Етичният кодекс и закона за МВР се оказват неприложими за главния секретар защото той е назначение на президента", добави Тенев.

"В политиката не искаме да се наместваме. Исканията за оставка и назначенията са политически. В момента Калин Стоянов е човек, който е от кариерата и добре се работи с него. Всеки министър идва с нови идеи, оставя ги наполовина. Нищо позитивно от толкова експерименти", посочи Тенев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе вие в кой свят живеете

    44 5 Отговор
    що за тъп въпрос синдикат няма от много години!!! това което се води синдикат работи по сметка който я напълни подскачат за него това положението в българия колкото и срамно да е !!!
  • 2 Кнаус 485

    48 5 Отговор
    Статията няма да я чета.... Заглавието е достатъчно...... Подкрепили са го, защото със същите негодяи като него....

    Коментиран от #3

  • 3 Така е

    32 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кнаус 485":

    в мивире всичко е леш
  • 4 Защото са възспитаници

    34 2 Отговор
    На Милиционерското Училище в Симеоново, където се подготвят кадри за обслужване на Мафията

    Коментиран от #13

  • 5 Защото

    31 1 Отговор
    са един дол дренки !
  • 6 Цънцарово джудже

    25 2 Отговор
    Милиционерски брътвежи...
  • 7 хаберих

    3 2 Отговор
    В древния Египет:
    - Рамзес, лешояд по змия е равно на...?
    - Това го знам - тъща!
  • 8 Стоян

    19 3 Отговор
    Позицията на Генади Тенев,ясно показва колко е загнила и криминализирана МВР! За профсъюза на МВР–който е показал досега,че защитата на правата на полицаите се изчерпва с изнудване на Правителствата за по високи заплати!? МОЖЕ БИ ,КАТО ПООЩРЕНИЕ ДА БИЯТ ПРОТЕСТИРАЩИ?? Смешни са мотивите им за подкрепа на Калин Стоянов...защото им било омръзнало да се сменя министъра!? А това,че този човек гарантира спечелването на изборите от криминалната партия ГЕРБ-БЕЗ ДА ЗАВЕДЕ НИТО ЕДНО ДЕЛО СРЕЩУ КУПУВАЧИТЕ И НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ!? Това за тях е в реда на нещата-какво нахалство!?А разкритията за връзки с мафията!!И това за тях е без значение!?Може би си го харесаха,защото успя да заблуди в качествата си и Петков,и Атанасов,които го предложиха!?Голямо постижение,няма що-чисто ченгеджийска"разработка"! И най важното-МВР,осигурило хляб за всички скрити кадри на ДС,носи главната вина за игричките на"евроатлантизъм" с ЕС и забатачването на България-и това сигурно за профсъюзите на МВР ...и то няма значение??иМА И С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЯТ-превърнаха България в страната на ВЛАСТТА НА ЧЕНГЕТАТА!? Дерзайте,всуе се морите,другарчета...

    Коментиран от #11

  • 9 дон

    11 1 Отговор
    "На нас като служители ни омръзна от постоянни експерименти, които се правят през половин година."

    Ами нали точно той вие ръководител през тия шест месеца?!

    Милиционери сър.
  • 10 Банги

    12 1 Отговор
    Гарван Гарван Око не вади
  • 11 Банги

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян":

    Така си е Стойко
  • 12 Тома

    12 1 Отговор
    Когато кажат синдикат се сещам за американската мафия а когато е в България за нашата мафия
  • 13 Банги

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Защото са възспитаници":

    Логично
  • 14 Хули

    5 6 Отговор
    В България когато възникне проблем винаги го хвърлят на МВР. МИНИСТЕРСТВО НА ВСИЧКИТЕ РАБОТИ. нС приема някой закон под влиянието на НПО да си усвоят няколко то хиляди дадени от грантове и после понежеже закона не работи хвърлят нещата на МВР. Не са оправени пътищата и НАП не са си събрали глобите АЙДЕ юруш МВР да оправя работата на тези дето това им е работа. Заплатите са колкото на касиерки в голям магазин Униформите скъпи и прескъпи, че ги няма. Коли също. Заради младите министри назначават все по млади шефове без опит. Процедурите са писани от хора които реално никога не са били в практиката и дори логически са неадекватни. Най важната служба пресцентъра. Пълно нарушение на основни принципи от най високо ниво.
  • 15 Отговор

    8 1 Отговор
    Защото синдикатите са част от мафията.
  • 16 ССС

    9 2 Отговор
    В България полиция няма, има милиция. Те всичките са милиционери, обучават ги за милиционери, стават милиционери, получават оръжие, не мислят по много, лесно е защото им разпореждат какво да правят и най-важното закона за тях не важи, нали колегите милиционери трябва да следят за спазването му - ще ги покрият.

    Ще набият някого, на улицата, в районното. сигурни са че ще им се размине, защото винаги се разминава. Ще избият някой и друг комплекс, може би ще успеят да го вдигнат вечерта. Може и да успеят да направят някой лев от подкупи, голяма работа, че са тъпи, те си го знаят и не им пречи, нали това е едно от основните изисквания, заради които са ги назначили в българската милиция.
  • 17 Реалист

    8 2 Отговор
    А какво мислят синдикатите ако се уволнят всички в МВР и после след реподбор се назначат тези които отговарят на определени критерий. Тогава и синдикати няма да трябват.
  • 18 Боко Праните Гащи

    4 1 Отговор
    Целото МВР са статисти
  • 19 Чума

    5 0 Отговор
    Точно в политиката се месят, щом си позволяват да съветват Главчев кой да е министър! Пък и той защо ли ги пита или някой така го е съветвал да излезе от неудобно положение! Могат да искат заплати и кубинки, но, както пише в ЗМВР, не могат да се месят в управлението на системата! А този е доста гламав тип, типичен гербераст! По всичко личи, че не е започнал като милиционер, а е прибран в МВР, след като са го съкратили от армията около 2000 - 2002 година! Пратили са го 5 месеца на начална подготовка в Симеоново преди 20 години и ето ти пехотата в МВР.

    Коментиран от #25

  • 20 нннн

    3 0 Отговор
    По принцип е прав. Не бива добри професионалисти да се сменят, според кефа на политиците. Нали полицията е уж-деполитизирана! Но дали няма други мотиви? Това е въпросът. А, и единоначалието не бива да се издига в култ. Сега началникът и престъпление да върши, подчинените са длъжни да го слушат.
  • 21 Реалист

    6 0 Отговор
    Профсъюзни плъхове,си пазят дупките пълни,които само Калин може да ги осигури.За какви принципи ломотиш баце,вие сте една синекурна организация,на която държавата й пълни гушата.Банкянския ви е командвал,командва ви и ще продължи да ви дърпа парцалените конци.
  • 22 Айде

    3 0 Отговор
    Мазало е в МВР!
  • 23 Наивник на средна възраст

    4 0 Отговор
    Защо ли?Просто е - и те са част от престъпната схема.Много ясно е,че ще подкрепят посочения човек.Това е "нашата" полиция - ОПГ.
  • 24 Ужас безкрай

    2 1 Отговор
    Защото им позволява безнаказано да бият мирни граждани.
  • 25 Майор Майор

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Чума":

    От началниците,голяма част са машинисти от ПЖИ и доста пишман лекоатлети от ВИФ.Познавах един цигулар(разузнавач)......
  • 26 Реалист

    1 0 Отговор
    На тази корумпирана държава и трябва такъв ката Генерал Пиночет.За няколко години изчисти Чили от корумпирани политици, чиновници,бандити е мутри.Народът на Чили го боготвореше.Но за съжаление сме в ЕС и НАТО и това тук не може да се осъществи. Жалко за народа ни...
  • 27 Кмета

    1 0 Отговор
    Всички са в кюпа и начело с министъра си ще манипулират изборите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове