Last news in Fakti

15 Април, 2024 10:54 4 467 29

Главният секретар на МВР показа, че не иска да спазва Етичния кодекс

  • живко коцев-
  • мвр-
  • главен секретар-
  • корупция-
  • българия

Познанството на Стефан и Марин Димитрови е проблем за висши ръководители в МВР

„Етичният кодекс за държавните служители е приложим само за редовите служители, но не и за главния секретар на МВР“, коментира в предаването „Тази сутрин“ Генади Тенев от Синдикалната организация на служителите в МВР.

„Този кодекс се оказва неприложим за главния секретар. При уронване на престижа на МВР се налага най-тежкото наказание – уволнение. Според закона за МВР това е неприложимо за главния секретар, защото той се назначава и бива освобождаван с указ на държавния глава“, добави той.

„Познанството на Стефан и Марин Димитрови е проблем за висши ръководители в МВР. Все още не са ясни данните. Самият факт, че се е знаело за подобни контакти и никой не е взел мерки – повдига се въпросът за вътрешния контрол в МВР. Много пъти медии и граждани са повдигали въпроса за кадрите, но важен е и вътрешният контрол“, посочи Тенев.

„Другият въпрос е, че някой предлага тези хора и застава зад тях. Как, с какви морални ценности и какви са последствията за хората, които ги предлагат? Позицията ни беше, че като служители в МВР и като синдикална организация ни омръзна от експериментите, които се правят през половин година – смени в ръководството на МВР. В политика не искаме да се намесваме. Искането на оставка е политически акт. Калин Стоянов е човек от кариерата, който има познания и по-лесно се работи с него. Не се тръгна с експерименти за „98% реформи в МВР“, които през годините са били на гърба на служителите, които отнасят негативите“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    38 0 Отговор
    Етичният кодекс в България, пез последните 34 год е същият, който е бил в Содом и Гомор.
  • 2 Баш Батка

    15 0 Отговор
    Е не бе, фафли.
  • 3 странно е ама наложило се е

    16 2 Отговор
    всеки ден като снимат бойко с някой осъден и подсъдим какво да кажем . ах неморално е . ах . ами той нарочно го прави . инатлив е . напук . сега устата без американската виза ще го правят с пенсия за културен деец . да взема 2 пенсии . хитра работа .
  • 4 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Стигнах до Престижа на ме ве ре и приключих от Смех! Просто некой трябва да даде Заповед на Ушев, за да пребие народеца Пак, ако Протестира де. Вече и матрял да протестира не остана да. Врътката е Проста, спираме на Плащаме Данъци и Такси и тва е.

    Коментиран от #7

  • 5 Да така

    19 0 Отговор
    Такива работи като часовници за 50 000 си седят в личен сеиф.

    Коментиран от #26

  • 6 Последния Софиянец

    36 2 Отговор
    Има ли още някой който да не се е убедил че само Народния съд може да раздаде справедливост?

    Коментиран от #15, #17, #20

  • 7 честен ционист

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Данъците и таксите са просто да ви дава илюзиорна представа, че нещо зависи от вас. Ако не плащате, лесно ще теглят нов заем, те разпродават държавни активи, земи, та дори и личните ви депозити, без и да подозирате. Данъците са просто репетиция, за да си знаете мястото.
  • 8 Наивник на средна възраст

    24 0 Отговор
    Друг кодекс спазвате в МВР.Кодексът на мафията.За морал и етика в тази ОПГ и дума не може да става...
  • 9 ИНЖ1

    21 4 Отговор
    След "светлия пример" на Боко-Т ато главен секретар, какво очакваме???
  • 10 гацо

    22 0 Отговор
    За секретари и министри важи кодекса на мафията,а не Етичният
  • 11 Гражданин

    18 0 Отговор
    Друг трябва да е етичния кодекс, с декларация за лоялност към обществото, с много по-голяма заплата, но при
    доказана злоупотреба с права и отговорности, лищаване от трудовия стаж в системата.

    Коментиран от #18

  • 12 как си ти

    23 0 Отговор
    Назначаването в МВР винаги е ставало с протекции. Конкурсите са ала-бала.
    На ръководните постове се слагат/сменят едни и същи хора в зависимост от политическата конюнктура. Затворен порочен кръг. Оправяне няма!
  • 13 бай Иван

    13 0 Отговор
    Само си представете .Някой от структурите на МВР занимаваща се с контрабандата решава да открие разработка по тази линия на Димитрови. И какво научава още на предварителният етап ,че и двамата са почти на работа в министерството на ВР .Влизат и излизат де където пожелаят там /нещо забранено за 90% от служителите /. Ту при министър ,ту при главен секретар. И какво се случва .Еми всичко приключва още преди да е започнало, тъй като видимо не може да има участие на две лица, министър и главен секретар в контрабанда. И всичко отива в коша, а кеша си тече ли тече от контрабандата. Редовият служител гледа снимки на часовници , почивки ,кеш пара с кученца и си вика "Е след като тоя с присадената коса и скъпите костюми го прави и се снима като гордост, и даже го защитава министър председателя, щото имал много честни очи , що па аз да не взимам на улицата ". И е прав да Ви кажа.
  • 14 Недосегаем Гей

    12 1 Отговор
    Ли е тоя Живко Коцев? Питам за един приятел.
  • 15 Хохохо

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    То народния съд ще е от тези ,същите дето се надяваш да осъдиш :)
  • 16 бай Иван

    12 1 Отговор
    И все е имало куриози за главни секретари /пияници ,безхаберници, неграмотници,парвенюта, откровени бандити/ но толкова глупав , алчен и арогантен не е имало.
  • 17 АГАТа Кристи

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    То "твоят народно-комунистически съд" големи "справедливости" раздаде... Без съд и присъда ИЗБИХТЕ интелигенцията на България...
    Обавяваш някого за "враг на народа" и се настаняваш с нот.акт в апартамента му.
    Построихте почивни станции с всички екстри като Белене, Куциян, Слънчев бряг.
    Грижата ви за ЧОВЕКА бе основно правило...
    Но се пита кой бе човека - дали отрудения работник и селянин, или слезлите от Балкана шумкари, превърнали се в ръководители на власт и държава, национализирали и съсипали България !

    Коментиран от #21, #29

  • 18 Наивник на средна възраст

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданин":

    За МВР е ясно.Това,което реално може да подпомогне преобразуването на правосъдната система е премахването на въведения институт на функционален имунитет на бг магистратите. Всеки в Републиката трябва да носи отговорност за служебните си действия.Зсконодателвт не е Господ та приживе да обявява магистратите за светци,те са си хора....Цял живот слушам мъдри думи от управниците ни,които не са чели Марк Аврелий - "Не бъдете мъдри в думите си,бъдете мъдри в делата си."
  • 19 Така е.

    8 1 Отговор
    Вече 34 години умишлено се омаломощава МВР за да може мафията да граби безнаказано. Скоро няма и да има читави кандидати за полицията...
  • 20 Шопо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    МВР е ОПГ а прокуратурата и съда са продължение на ръката на МВР(ДС).
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Право на мнение

    1 8 Отговор
    Не вярвам нито на фалшивите скалъпени снимки, нито на измислените, създадени фалшиви според мен твърдения за връзки с контрабандисти, целящи да посеят съмнения в избирателите на предстоящите Избори. Манипулации!

    Коментиран от #24, #25

  • 24 абе умните и некъпани на себе си не

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Право на мнение":

    вярвате ,за вас всичко е скалъпено за твоа този ходил да се моли на главния да стане защитетен свидетел само заради едни снимки хахаха колко си ку....а то ако не беше как щеше да гласуваш кокорчо и кирчо и генерал наско .апропо а пък ония генера през комунизма бил сидия е как сте става сидия тогава ми кажи . и АЗ ИСКАМ ЧАСОВНИК ЗА 50К НО НЯМА КАК ДА НАПАРВЯ ПРОТЕКЦИЯ НА КОНТРАБАНДАТА
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Неподписан

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да така":

    Преди две години си купих много хубав черен часовник.Не изостава,не избързва.Цената му с доставката от КНР беше едно евро и деветдесет евроцента.
  • 27 Галя от Посолството

    4 0 Отговор
    Това е Етично- моралния кодекс,завещан ви от Козяк.
  • 28 Мвр

    1 0 Отговор
    Този синдикален служител не отговори защо имаше протест в защита на министъра на МВР. Демек сфс защитава политическо лице, което забележете също се познава с кнтрабандистите Стефанови. И то доста добре се познава. За сфс главния секретар е морално укорим, а министъра-не. Ето затова не членувам в измисления сфс-мвр.
  • 29 Файърфлай

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "АГАТа Кристи":

    Стига с тия тъпи ,,демократични,, клишета,избили ,,интелигенцията,,.Ето първите трима ,,интелигенти,,:
    1.Принц Кирил,по думите на Атанас Буров пияница,женкар и комарджия,с други думи голям пич,но пък чак интелигенция.
    2.Генерал Иван Вълков,плащал по 50 000 лв.за отрязана глава на партизанин /шумкар/.През тази години това наказание се прилага само в царство България,никъде другаде в Европа,очевидно наследство от османските традиции.
    3.Професор Богдан Филов,обявил война на GB и USA ?!?
    Има и още.Егати ,,цвета,,.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове