Last news in Fakti

15 Април, 2024 18:59 1 009 43

Тафров: Израел се справи блестящо с атаката на Иран

  • стефан тафров-
  • нападение-
  • иран-
  • израел

Стремежът на иранските власти беше да отговорят премерено, така че да не предизвикат мащабен отговор с участието на САЩ

Тафров: Израел се справи блестящо с атаката на Иран - 1

Палестинската кауза има голямо значение за легитимността на властите в Иран, а не трябва да забравяме и за атаката срещу иранското консулство в Дамаск. Тук говорим за брутално нарушаване на всички международни норми. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ международният анализатор Марин Карагьозов по повод ударите на Иран срещу Израел.

Стремежът на иранските власти беше да отговорят премерено, така че да не предизвикат мащабен отговор с участието на САЩ. Иран се старае отговорът да е в едни рамки. В момента топката е в полето на Израел – дали ще предприеме отговор или не, заяви Карагьозов.

Иран нападна самата територия на Израел, а не консулство. Атаката беше непропорционално масирана, посочи бившият представител на България в ООН Стефан Тафров.

За първи път в историята Иран напада директно територията на Израел и фактически легитимира цялата риторика на Нетаняху и на Израел като цяло – Иран всеки момент ще ни нападне. По този начин Иран вършат услуга на Нетаняху и на най-крайните елементи в Израел, добави бившият дипломат.

Мотивировката на Иран е да запазят лице пред собствените си жители. Тази атака е най-вече за вътрешна и за регионална употреба. В момента Иран не изпъква като особено респектираща сила, защото повечето от огромния брой дронове и ракети, с които Иран атакува Израел, бяха прехванати. Израел се справи с отбраната си по блестящ начин, подчерта Стефан Тафров.

Като атакува Израел, Иран принуди арабските страни да застанат на страната на Израел, защото те нямат никакъв интерес от разрастване на конфликта в Близкия Изток, както и да оставят палестинците под влиянието на Иран, каза още Тафров.

По думите му, след атаката на Иран Израел отново е възстановил симпатиите на света към себе си.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    68 1 Отговор
    Боже, този кога стана военен специалист? Или за грантове може всякакви безсмислици да плещим.

    Коментиран от #28

  • 2 китайски балон

    59 1 Отговор
    Никой не беше изпробвал досега така т.н. "железен" купол и определени хора са си направили изводите, кое, къде, как😉 Ако има следваща атака, но не със старите овехтели дрониве и ракети, куполът може да се окаже стъклен? Всички праведни ционисти-атлантици църкат, какъв "успех" е това и каква "победа", но всъщност е нещо съвсем друго😉

    Коментиран от #18, #41

  • 3 Червената шапчица

    54 2 Отговор
    Дрън, дрън, бля бля… Това каза Стефан Тафров, бивш някой си, в предаването "Лице в лице" пред Цветанка Ризова по БТВ. Дрън, дрън, бля бля… Това каза Надежда Неински, бивша някоя си, пред Поли Златарева по БНТ. - Не предавайте голямо значение на днешните разочарования или очаквания... Утре ще има нови... (Муцинка Фешънлиева)
  • 4 Някой

    28 1 Отговор
    В смисъл - изигра си ролята в този договорняк. С това съм съгласен.
  • 5 Дебил

    43 1 Отговор
    Верно блестящо.Иран предупреждават САЩ преди това и те заедно с Британия и Франция им свалят хвърчилата 😆 Евреите нямат шанс срещу персите !
  • 6 1302

    52 1 Отговор
    Как е възможно човек, който от 30 години работи на високи позиции в сферата на международните отношения и би трябвало да е постигнал някакво ниво на професионална експертиза, да се изтъпани по телевизията и да рецитира опорки.
    Срам!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 кафяв гейзер

    33 1 Отговор
    повръщам
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СЗО

    34 1 Отговор
    Тоя Тафров нищо не разбира. Израел отбиха атаката с помощта на Щатите и Йордания, така че е далеч от блестящо. Второ, Иран атакуваха с дронове, така че атаката да бъде отбита.
  • 14 12345

    35 1 Отговор
    Еврейски боклук.
  • 15 Калпазанин

    23 1 Отговор
    Този Карагьоз откъде го изкопахте пак бря или е некав нов измислен герой на m, tupoto. Ти /вие история чели ли сте къв исраел какво международно право го дирите в близкия изток и кои сте вие да съдите и решавате и най вече да пълните главите на аудиторията с тъпите ви пропагандни статии
  • 16 Класически наведен

    25 2 Отговор
    БГ дипломат,тъп та дрънка. На всички бе ясно ,че това е само театро.
  • 17 Аятоласите са окакаха

    2 25 Отговор
    Като рашистите.
  • 18 Рошко

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "китайски балон":

    Ти тоя купол не го разбра ли по атаката на нацосвобителнстс армия от хамас, остави какво ти пишат и врвкст мисирките че били свалили 99%ор ракетите и дроновете, тик ток казва и показва друго евреите са в паника
  • 19 Али Хаменей

    2 20 Отговор
    Го чака нова пустинна буря....
  • 20 защо

    28 1 Отговор
    При Цветанка гледахме комсомолски секретар на партийно събрание.
    Добре се представи Тафров. Нищо не е забравил. Даже и пронизващият поглед е запазил.
  • 21 ЖЕКО

    34 2 Отговор
    ГОСПОЖО ТАФРОВ ДОБРЕ ЧЕ БЯХА АМЕРИКАНЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ ТА СВАЛИХА ПОВЕЧЕТО РАКЕТИ И ДРОНОВЕ, АМА ТИ ОТДЕ ДА ГИ ЗНАЕШ ТЕЗИ РАБОТИ КОЗЯШКА ПОДЛОГО
  • 22 кдс

    28 1 Отговор
    Изключително противен и грозен амбреаж.Как са го взели за агент на ДС навремето,не проумявам
  • 23 Мнооого блестящо

    19 1 Отговор
    Много блестящо! Издухаха половин милиард долара за няколко часа и още толкова от САЩ,Британия,Йордания срещу има-няма 50 милиона разходи на персите.

    Коментиран от #24

  • 24 авраам

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мнооого блестящо":

    Съобщиха за 1 милиард и 300
  • 25 дядото

    9 1 Отговор
    не бе наглия.не израел,а сащ,англия и франция
  • 26 Трак

    16 1 Отговор
    Поредния ционистки комуняга бо-к-лук
  • 27 тия нашите

    14 1 Отговор
    няма да се отървят от желанието да покзават, че няма по-големи подлоги от тях.
    Жалкият Тафров дори не се осеща колко несъстоятелен е с подобни изказвания, а се води дипломат. Ужас и безумие! То не са калинки, то не са малинки!
    Един дипломат трябваше да знае, че всички васали на САЩ ще се произнесат в поддръжка на Израел, но ако е истински дипломат щеше да разбере, че говоренето за намаляване на ескалацията и явния отказ на САЩ да участва и подкрепи Израел в бъдещ отговор се превежда на прост език като шамар за Натаняху и одобрение на действията на Иран - сиреч, нормално беше да ударите и е ОК, че беше ограничено и видимо без намерение за унищожаване на израелска инфраструктура.
    Остави, че повтаря опорки на пропагандата, но умозаключителните му възможности стигат до абсурдното -"Израел отново е възстановил симпатиите на света към себе си". И как да стане тая, като от дни целокупния Запад коментира, че Иран е длъжен да отговори, но ако е добронамерен ще направи ограничен удар без щети. Реалността - именно такъв удар последва, идва ред на перченето в ООН, но дори кудкодякащите за Израел бяха умерени в критиките - не случайно всички даваха за пример предишни "прегрешения" на Иран, когато обобщаваха и никой не посочи атаката от 13.04 като част от тях и след това бля-бля за недопускане на ескалация. Само този факт (еле, че срещата е именно за тази атака) трябваше да подскаже на Тафров, че всъщност всички дори неговите господари са ОК с акцията на Иран и тепъ

    Коментиран от #29

  • 28 Лесли

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Човекот е анален експерт.Кво му придиряш толкоз?
  • 29 тия нашите

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "тия нашите":

    тепърва ще има скастряне на Израел.
    Да не коментираме, че чл.51 на устава на ООН разрешава на Иран да направи, каквото направи защото да нападнеш дипломатическа мисия си е пар екселанс "казус бейли". Няма как държава, нарушаваща грубо международното право и извършваща геноцид да предизвика съчувствие, колкото и сляпо да бъде подкрепана от слугинажа на САЩ. Те самите САЩ се чудят как да сменят Натаняху, та да се мирне района.
  • 30 ритам келеши

    9 2 Отговор
    Този Тафров е някаква извадка на анализатор . За него Израел е чист като сълза след бомбардирането на Иранското посолство. Това ако се случи на американско посолство където и да е (освен РФ) дали Вашонгтон ще пусне такъв коментатор да се упражнява в анализ. Ще го грънат точно по време на ефир. Пълен идиот е много ласкава оценка за тоя коментар при Цв.Цв. Риз
  • 31 Надя Драганчева -Тутракан

    0 0 Отговор
    Търся си млади секс партньори..Плащам щвдро в евро.
    За контакти с мен- Надя Николова Драганчева, гр.Тутракан7600 ,ул.Панайот Хитов 5, до старият пазар.Аз обичам много груповият секс и аналният секс.Халката ми е пръсната птдавна
  • 32 Хаха,

    9 1 Отговор
    още един заднолизец изпълзя ...
  • 33 Перо

    10 1 Отговор
    Педеругите винаги да били рисков фактор във външната политика! Не могат да се отърват от зависимостта и са опасни за БГ!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Моряка

    13 1 Отговор
    Този път Цветанка се изложи.Оргазмената лигава усмивка на Тафрова,с която се упойваше от успеха на Израел,не беше прекъсната нито един път от иначе агресивната водеща.Събеседника нито един път не погледна апетитните рамена на Водещата,а тя толкова се гордееше с тях.
  • 36 Сврети

    8 1 Отговор

    Досущ грозен като евреин,тоя овен гледа ли Х.
  • 37 Крум

    6 1 Отговор
    Тоя гей нали си дава сметка,че атаката е планирана и всички знаят...излитат самолети от Румъния ...всички съседи и целият железен купол участват в един "спектакъл"...
  • 38 Гого

    5 0 Отговор
    Абе Тафри, да не си им светил на еврейчетата с газовата лампа на Аладин? Еврейска ти жилка си личи от високо, високо.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "китайски балон":

    Иран има само стари ракети и самоделни дронове от пресован картон, по-нови няма. Ако искаш можеш да им купиш по- нови, за да си удовлетвориш желанието да видиш как Железен купол и система Хес 3 ги разбиват.
  • 42 След удара на Иран

    0 0 Отговор
    Доказа,се че цялата евроатлантическа и лгбти сган са все жалки ционистки изтривалки и лакеи
  • 43 На ТАФРОВ МУ СЕЕ ИЗКРИВИЛА

    1 0 Отговор
    Физиономията от Правене на Угоднически физиономии! Слугинаж, Марионетка!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове