Last news in Fakti

16 Април, 2024 18:51 2 142 22

Мирела Веселинова: Делото на Петя Банкова ще падне в съда и ще сме свидетели на дело в Страсбург и отново ще ни осъдят

  • прокуратура-
  • петя банкова-
  • контрабанда

Такова изтичане на информация се прави, когато прокуратурата образува и води дело за политически цели срещу бизнеси и по поръчка, смята журналистката

Мирела Веселинова: Делото на Петя Банкова ще падне в съда и ще сме свидетели на дело в Страсбург и отново ще ни осъдят - 1

Комисията за Нотариуса, контрабандата, която сега откриват българските депутати, делото за митниците, неразследваното изчезване на Пепи Еврото се превърнаха в предизборна кампания. Те са вече част от предизборната кампания.

Това коментира журналистът от "Капитал" Мирела Веселинова пред БНР.

"Най-страшното нещо е, че в тази конфигурация дейно участие взеха държавни институции и силови структури - ДАНС, прокуратура, КПКОНПИ и всякакви други институции. Те на практика работят в интерес на ГЕРБ и ДПС, които са основни кадровици там, и срещу техните политически опоненти ПП-ДБ. Цялата история около тези скандали е за това. На практика по делото срещу шефката на митниците и другите двама нищо не знаем, не знаем факти, знаем само обвинението. Днес по делото на Петя Банкова нищо не се случи, защото е дело за мерки, по същество не се гледа", каза Веселинова.

И допълни, че "към момента няма факти, че това е организирана престъпна група за контрабанда".

"По случая информацията изтича по медиите с политически цели. Контрабанда има безспорно в България и тя се контролира от службите. И това го казват бивши и настоящи управляващи и политици. Въпросът е защо? Ние имахме дело за източване на данни от НАП, какво стана? Нищо! Делото "Нексо" – нищо.

Проблемът е, че прокуратурата не дава изявления и информация, за да си направи човек обосновано заключение. Вместо това изтичат протоколи от разпити, снимки и какво казал свидетел. Такова изтичане на информация се прави, когато прокуратурата образува и води дело за политически цели срещу бизнеси и по поръчка", коментира Мирела Веселинова.

Тя е сигурна, че "това дело – Петя Банкова, ще падне в съда и ще сме свидетели на дело в Страсбург и отново ще ни осъдят".

"Това, което сега се прави, е злоупотреба с правомощия. Помните ли делото за опита за убийство на Пеевски. И колко дела, образувани гръмотевично, се сриват. Това са все политически дела", припомни журналистката.

И прогнозира, че комисията "Нотариуса" няма да си свърши работата, защото от ГЕРБ и ДПС не желаят да се продължи работата на тази комисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 24 Отговор
    Петя Банкова ще отговаря пред Народния съд.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Спешно приемане

    31 6 Отговор
    на закон, при такива дела като срещу Петя Банкова, после парите да се удържат от бюджета на МВР, ДАНС, Прикриватурата и Съда. А ако тяхните бюджети не стигат , да се поемат от Баце и Шиши. Същото важи и за делото Нексо срещу България. Отказвам да плащам данъци, докато мутро-мафията с цел евтин политически ПР, нанася щети за милиарди на България, освен, че е откраднала десетки милиарди. Просто се чудя как Андрешко още не е грабнал кирката и секирата и не е тръгнал на масова чистка.

    Коментиран от #15

  • 4 Последния от Софето

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Едно, две, полицaй. Три, четри, прокурор. Пет, шест, митничар. Седем, осем, лека нощ! Девет, десет, сладък сън България!

    Коментиран от #21

  • 5 Страхил

    5 19 Отговор
    И какво общо има съдът в Страсбург с делата на Банкова . Там може да ни осъдят и самите работещи в следствието , ако им видят условията на труд и ще спечелят .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йона

    11 15 Отговор
    Ако оневинят шеф на митниците, за който е доказано, че е назначавал митничари в полза на контрабандната мафия, както твърди тая мисирка, значи всички българи може да крадем и извършвани измами и корупционни действия безнаказано.. Няма как да стане, значи прокопчовата мисирка нагло лъже, и ни плаши. Срам нямат тези мисирки, също като хранениците на Прокопиев от ПП/ДБ.
  • 8 България

    5 5 Отговор
    за каквото и да я съдите в Стразбург винаги
    ще спечелиш делото
  • 9 Хе хе

    8 5 Отговор
    Това си е бизнес, имаш човек в прокуратурата, караш го да ти повдигнат някакво калпаво обвинение, след година две обвинението пада, съдиш държавата и получаваш една торба с пари.
  • 10 Мда

    13 2 Отговор
    Сарафов = Гешев = цаца = дпс = гроб = бсп.
    Кражби, кражби, кражби.
  • 11 Банцко

    9 5 Отговор
    Шефа на Данц днес говори глупости в парламента
  • 12 късо име-корав у-й!

    4 3 Отговор
    За да стигне едно дело до Страсбург,трябва да премине през всички съдебни истанции в бг.........Това го казвам,за нормални хора като мен.......Направете си сметка колко години ще ви трябват за да преминете през 3 истанци в бг и тогава да се жалвате в страсбург.Не ям доматите с колците нищо ,че си гледам домати в саксии в къщи....на балкона!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Предлагам

    14 1 Отговор
    Предлагам за лошо свършена работа и осъдена България в Страбург да плащат виновните, а не всички данъкоплатци. Така е справедливо.
  • 15 Кирчо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Спешно приемане":

    МВР е ОПГ а прокуратурата и съда са продължение на ръката на МВР(ДС).
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много добре написано, но има

    4 0 Отговор
    Дебели свински тикви, които не обичат истината. Жалък народ сме. Заслужава е си тъжната съдба.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гого

    0 0 Отговор
    Само разбирачи.......
  • 20 Абе

    2 0 Отговор
    Търсите ли кой е убиеца на нотариуса,или вие си го знаете но ви е страх да кажете?

    Коментиран от #22

  • 21 Иван4о

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния от Софето":

    ДАНО СЕ СЪБУДИ!
  • 22 Иван4о

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Абе":

    ПО-ВАЖНО Е кой е поръчителят. КОЙ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове