Last news in Fakti

11 Май, 2006 00:00 697 0

1050 фирми се представят на белградския международен строителен панаир

  • година-
  • панаир-
  • участват-
  • които-
  • фирми
1050 фирми участват на тазгодишния строителен панаир в Белград, Сърбия. Организаторите обаче имат дълъг списък с желаещи да се представят, за които не е имало място. Представителите на строителния бранш от цяла Европа всяка година излагат продуктите си в трите функциониращи палати. Мястото обаче е недостатъчно, за да побере всички желаещи да участват в престижното събитие и сега е построена временна палата, която прилича на голяма палатка, в която има стотина щанда. Освен това някои от фирмите, които произвеждат и продават строителни машини, са подредили експонатите си на откритите площи пред палатите.

Интересът към събитието е огромен. През миналата година по време на изложбената седмица през панаира са преминали около 75 хиляди посетители. Международният панаир в Белград е най-големият на Балканите и е изключително популярен. Тази година българските фирми "Блик", "Минера" и "Оргахим" участват на специализираното изложение, което ще продължи до 7 май. Тяхното представяне е организирано от "Интермикс" ООД, които са изключителен представител за страната ни на Белградския и Скопския панаир. Представителите на панаира улесняват работата на фирмите, като водят административната кореспонденция и организират построяването на отделните щандове по проект на самата фирма участник. Тази услуга не оскъпява допълнително участието по време на изложба в Международния панаир.

Присъствието на наши фирми е оправдано не само заради престижа да покажеш продукцията си на подобно място и възможността за добри контакти, но и заради факта, че от първи юни 2004 година е в сила споразумение за либерализиране на стокообмена между Сърбия и Черна гора, с което отпаднаха митата на 90 процента от промишлените стоки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА