Last news in Fakti

28 Май, 2007 00:00 1 240 0

Британци, живеещи в Испания търсят ваканционни имоти у нас

  • имоти-
  • испания-
  • аликанте-
  • обзавеждане-
  • според-
  • англичани-
  • продукти-
  • градини-
  • британци-
  • много-
  • аксесоари-
  • различни
Много живеещи в Испания британци се интересуват от покупка на ваканционен имот у нас, стана ясно на откритото в края на миналата седмица в испанския град Аликанте изложение за имоти, градини и аксесоари за тях - Homes & Gardens Show, което е едно от най-атрактивните на Иберийския полуостров. На площ от 20 хил. кв.м в изложбения център на Аликанте - The Exhibition Center of Alicante/IFA/, намиращ се на 15 км от ситито на града, със свои щандове се представят 150 фирми от различни европейски страни, които предлагат на посетителите стотици продукти и идеи за покупка на ваканционен имот, за обзавеждане на къщи, аранжиране на градини и аксесоари за тях.

Според организаторите, тази година фокусът е върху продукти като spa обзавеждане и аксесоари, външни плувни басейни, мебели за летни и зимни градини, отоплителни тела за навън, мебели и осветителни тела за градината, кухненско обзавеждане, както и всичко за къщата - вътре в нея и отвън. Организатор на изложението, известно още като Аликанте EXPO, е GEM Spain, фирма, създадена само преди 5 години от двама британски предприемачи. В тази част на Испания живеят постоянно или имат ваканционни имоти над 250 000 англичани. Те са и най-значителната част от посетителите на Аликанте ЕXPO.

Испанските британци се интересуват от почти всичко, което се предлага за градината и къщата, а поканени специално от Англия телевизионни знаменитости демонстрираха предназначението на различни продукти, както и готвеха разнообразни ястия.

На изложението участват и немалък брой агенции за имоти от различни страни, както и предприемачи, между които и една фирма от България - "Сириус"-ЕООД, продаваща ваканционни имоти по Южното Черноморие, към чиито оферти имаше силен интерес от страна най-вече на англичани.

Според фирмата-организатор, тазгодишното издание на Homes & Gardens Show в Аликанте, се очертава да е най-посетеното (над 15 хил. души го посетиха само първия ден).

Участниците заплащат приемливата цена от 150 евро за 1 кв. м изложбена площ, като в нея е включено цялото обзавеждане на щанда, както и осветлението, надписа на фирмата и т.н.


Англичаните не се притесняват от високи цени

Цените на недвижимите имоти в Испания бележат ръст от 10% за миналата 2006 г., каза управителят на една от големите агенции за недвижими имоти в Югоизточна Испания "Links Property Иберия" Дерек Блейни. Поради повишените цени, много британци, притежаващи имоти в Испания, успяват да продадат доста изгодно ваканционните си жилища и купуват къщи и вили в Харватска и България. Въпреки , че българският пазар на имоти не е добре познат в Испания, много англичани рискуват, привлечени от сравнително ниските за тях цени и инвестират в нашия пазар на недвижимости.

Според Дерек Блейни, въпреки високите ценови нива, цените на имотите в Испания ще имат тенденция нагоре, а интензивното строителство там, явно не притеснява купувачите в тази слънчева страна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА