Last news in Fakti

21 Август, 2007 00:00 1 025 0

Около 800 евро излиза квадратен метър, далеч от нощните клубове

  • кооперация-
  • студентски-
  • които-
  • трябва-
  • всички-
  • дискотеки-
  • апартамент-
  • студентски град-
  • нова кооперация
,За да си купиш апартамент в столичния Студентски град, трябва да си малко авантюрист. Или от хората, които народът нарича "вечно млади по душа". Купонът тук никога не свършва, децибелите са на макс, а тълпите студенти и денем, и нощем имат поводи за шумни дискусии.

Мераклии да се снабдят с дом в новите кооперации, които никнат като гъби, не липсват. При това апартаменти се купуват не само за да се отдават под наем. Най-предпочитани обаче са жилищата, далеч от многото дискотеки и клубове. Най-примамлив е чистият въздух и близостта на Витоша, съчетан с приемливите цени.

Независимо от шумните дискотеки всички 140 апартамента в кооперация "Белфилд Резидънс" са продадени.//
Около 40 хиляди евро - поне толкова трябва да броят мераклиите да си купят двустаен апартамент в нова кооперация в Студентски град. Тристайните жилища пък варират около 70 000 евро. Десетки луксозни жилищни сгради никнат сред панелните общежития. Красива мраморна кооперация с розов гранитогрес е вдигната на ул. "Йордан Йосифов". Пътят пред нея дори още не е асфалтиран, но за сметка на това строителите са спретнали шарен тротоар в розово и лилаво. Младите семейства масово изкупуват новите кооперации в покрайнините на младежкия комплекс. Най-търсени са апартаментите в близост до кварталите "Дианабад" и "Витоша", защото там почти няма нощни заведения.

"Имах възможност да си взема по-евтин апартамент в нова кооперация в кв. "Гео Милев", но с жена ми предпочетохме кв. "Витоша". Студентски град ни е на една крачка, на границата сме и по всяко време можем да се забавляваме", разказва 32-годишният архитект Виктор. "Не се притеснявам от сбивания или престъпления. Полицията е нащрек заради голямата навалица в нощните клубове", обясни той.

В петък, събота и неделя полицията е нащрек, правят се непрекъснати проверки, особено ако има сигнали от граждани, обясняват от 7-мо РПУ, което отговаря за Студентски град. Най-често проблемите са свързани с шума, който вдигат почерпените студенти. Още по-страшни обаче са децибелите, които гърмят от дискотеките през лятото.

"Повечето хора, които си купуват жилища в Студентски град, са наясно с шума и тълпите младежи. Магазинерът Георги Миленов работи в супермаркет тук от години. Ако някой си мисли, че ще спи мирно и тихо като в "Драгалевци", трябва да е луд, допълва той.

Явно силната музика посреднощ не е повод за притеснение за новодомците в кооперация "Белфилд Резидънс". Луксозната десететажна сграда се намира само на 20 м от популярната попфолк дискотека "Ориент 33". Всички 140 апартамента в нея отдавна са продадени. Това е единствената нова кооперация в района на най-посещаваните дискотеки в Студентски град. Бившите чалга клубове "Трафик" и "Цингарела" са точно срещу луксозното здание. Малко по-нагоре са наредени "Джим Бийм", "Авеню", клубовете "Тантра" и "Файър". "Всички тези заведения са препълнени в петък и събота вечер. Ужасно шумно е. Не знам що за хора са броили хиляди евро, за да живеят тук", чуди се 19-годишният Георги, който живее в близкия 14-и блок на Техническия университет. Четириетажна тухлена кооперация е изникнала и зад неговото общежитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА