Last news in Fakti

10 Септември, 2007 00:00 626 0

Италианска фирма поема жп линията

  • линията-
  • свиленград-
  • пловдив-
  • министър-
  • пловдив свиленград-
  • млн eur-
  • линията видин софия
,Тръгват три от големите проекти за модернизиране на железопътната инфраструктура на стойност над 200 млн. EUR. Това стана ясно, след като транспортният зам-министър Весела Господинова подписа договорите с изпълнителите на втория етап от реконструкцията и електрификацията на Пловдив - Свиленград, на сигнализацията на трасето и на техническата помощ за жп линията Видин - София.

Изпълнителите

Италианската Astaldi спечели търга за изпълнител на втория етап от модернизацията на жп линията Пловдив - Свиленград с предложение от 162 537 388 млн. EUR. Това беше най-ниската оферта в конкурса. Срокът за приключване на проекта е 39 месеца след подписването на договора.Австрийският консорциум между Alcatel и Thales беше избран да осъществи сигнализацията на цялото трасе по протежението на Пловдив - Свиленград. Той спечели конкурса с оферта от 35 557 047 EUR.

Помощ

Договорът за техническата помощ за модернизацията на жп линията Видин - София бе сключен с консорциума с водещ партньор Iberica de Estudios e Ingeneria, S.A.(IBERINSA). Стойността на поръчката е за 350 млн. EUR, а срокът на изпълнение - 24 месеца от подписването на договора.

Финансиране

Транспортният министър Петър Мутафчиев постави въпроса да се ускорят сроковете за разработването на идейните проекти, особено за по-малките жп трасета. Целта според министър Мутафчиев е да не се стигне до ситуация, при която ще бъде трудно да се усвоят европарите за жп инфраструктурата. Ратификацията за удължаване срока на финансовия меморандум за жп линията до 2010 г. още не е минала през парламента. Тя е била внесена по време на лятната ваканция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА