Last news in Fakti

10 Септември, 2008 00:00 737 0

Разлог инвестира 20 млн. лв. в инфраструктура

  • разлог-
  • игрището-
  • среда-
  • около-
  • община
Инвестиционната програма на община Разлог за 2008 г. вече e изпълнена над 60%, отчете кметът на града Любен Татарски. Набелязаните проекти са за около 20 млн. лв., от които половината са собствени средства на общината. Търсим баланс между инвеститорите и местните хора за устойчиво развитие на целия регион и съхраняване на околната среда, каза Татарски.

Приоритети

Основен приоритет в програмата на разложката община за 2008 г. е подобряването на туристическата инфраструктура в региона. Наскоро беше пусната новата пречиствателна станция за отпадни води. Довършват се два резервоара за питейни води в местността Бетеловото, които ще захранват апартхотелите около голф игрището и Катарино. Успешно върви газификацията на града, в която Овергаз инвестира 7 млн. лв. поетапно за 60 км тръбопроводи. Работи се основно в градската част, но има голям интерес и от ваканционните комплекси за газифициране. Пред приемане са устройствените планове за землището на с. Баня и за голф игрището в с. Долно Драглище.

Междуобщинско

Първият съвместен проект на четири общини от региона за около 10 млн. EUR предстои да бъде внесен за финансиране от оперативната програма Околна среда. Обектът е депо за твърди битови отпадъци и ще обслужва общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Общинският съвет в Разлог одобри 4 терена от по 150 дка за новото депо. Строителството трябва да започне през март - април идната година, защото до юни трябва да затворим съществуващото сметище, което не отговаря на европейските директиви за опазване на околната среда.

Проекти

През април тази година общинският съвет в Разлог одобри общината да влезе с 30% дялово участие чрез апорт на земеделска земя в изграждането на 4 голф игрища.Най-напреднало е проектирането на игрището до с. Долно Драглище - съвместното дружество е между община Разлог и фонда ECFM от Великобритания. Пиринленд инвестмънт от групата на Алфа диве-лопмънтс ще изгражда до границите на това голф игрище развлекателен комплекс на площ от близо 700 дка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА