Last news in Fakti

5 Февруари, 2009 00:00 861 0

И Химимпорт ще прави голф игрище

  • шабла-
  • община-
  • изграждане-
  • предложение-
  • игрище-
  • община шабла-
  • голф игрище
След Гриша Ганчев и Химимпорт поиска да прави голф игрище край Шабла. Общинският съвет вече е взел решение да се включи в две акционерни дружества с апортна вноска от 35%.

Предложения

Едното предложение е от Бългериън Голф Съсайъти ЕООД, регистрирано във Варна, за акционерно дружество Шабла - Голф АД с цел изграждане на голф игрище. Второто предложение е също на варненска фирма - Рост-Инвест ЕООД. То е за учредяване на АД Шабла - Марина и е за изграждане на яхтено пристанище. И двете варненски дружества са под шапката на Химимпорт.

Интерес

Инвеститорският интерес към все още девствени територии по Северното Черноморие става все по-силен, отбелязват от община Шабла. Сформирана е специално общинска комисия, която разглежда инвестиционните намерения, постъпващи в кметството. На едно такова предложение вече бе дадена зелена светлина от общинския съвет - дружеството Шабла-Голф Езерец АД с учредители община Шабла и Литекс България голф клуб Шабла, собственост на Гриша Ганчев. В дружеството общината също ще участва с апортна вноска, която представлява 35% от капитала му. Предмет на дейността му ще бъде изграждане на голф игрище на територията на община Шабла и прилежащите му необходими сгради и съоръжения. Към изпълнение на инвеститорските проекти обаче ще се пристъпи едва когато бъде приет новият общ устройствен план на община Шабла. Очаква се това да стане през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА